Ciekawe jesli Seba zrezygnuje z rajdów to kto zastapi jego miejsce w zespole ??
Ja obstawiam na Pettera

Moderator: SebaSTI
Matthias Schmidt napisał(a):Jadę z innej beczki, ale rallyonline.pl i rajdy.v10.pl piszą o prawdopodobieństwie rajdu Rosji i Brazylii w 2013. Co więcej, pewnie rajd Polski ma już coraz mniejsze szanse na dostanie się do kalendarza w ciągu dwóch lat.
Co o tym sądzicie? Czy Brazylia i Rosja są w stanie stworzyć dobre imprezy z ciekawymi trasami??
Generalnie FIA opowiada się za systemem globalizacji WRC. Coraz więcej rajdów poza Europą. Co sądzicie o tym?
Ja myślę, że to niezły pomysł, choć obawy budzi fakt, czy nie padnie frekwencja. Na takich rajdach jak Finlandia, czy Niemcy jest zawsze dużo załóg. Dla porównania wystarczy spojrzeć na listę zgłoszeń do rajdu Australii. Czy nie tak samo może być z imprezami w odległych krajach?
Plusem jest za to przede wszystkim globalizacja, a także większa różnorodność, Rajdy Niemiec a Francji dzieli niewiele kilometrów. Między np. Rosją a Brazylią odległość jest znacznie, znacznie większa. To na pewno sprawia, że trasy są w obu tych krajach zupełnie różne.
Generalnie, pomysł ten -jak chyba każdy - ma swoje plusy i minusy.
Osobiście wydaje mi się, że mimo wszystko jest to idea dobra.
A Wam jak się wydaje?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości