przez grandmaster » sobota, 29 mar 2003, 16:16
Wg. mnie Grzyb ma spore szanse...
Patrząc na stawkę, jaka ma zamiar wystartowac w S1600, Grzyb ma szanse na MP:
"Junior"- będzie to jego pełny sezon za kierownicą takiego samochodu...w prawdzie jeździł już Corsą S1600 w WG...ale rajdy to rajdy, mimo wszystko życzę mu dużo szczęścia. Młody, ambitny kierowca może nas nie raz miło zaskoczyć.
Bełtowski - Pokazał, że Skodą można wygrywać nawet z nowymi "Juniorkami"...w tym sezonie będzie nadal groźny, może nawet MP w S1600???
Cały czas jeszcze nie wiadomo kto zasiądzie za kierownicą drugiej Corsy...
jeśli będzie to zawodnik, który już miał okazję jeździć podobnym samochodem to jest to kolejny rywal dla Grzyba.
Jeśli natomiast do S1600 wróci (chociaż to mało prawdopodobne) Sebastian Frycz to on będzie głównym faworytem S1600.
Natomiast jeśli chodzi o Grzyba to widzę 2 duże plusy:
-pierwszy, to taki, że Grzyb już wcześniej jeździł Peugeot'em w PP...no może to nie są aż tak podobne do siebie samochody ale "Pug" to "Pug".
-drugi, wg. mnie Grzyb będzie dysponował najlepszym samochodem z całej tej stawki...w porównaniu z Corsą S1600, 206'tka S1600 odniosła większe sukcesy na arenie międzynarodowej i chyba pod wzg. technicznym jest też lepsza od Corsy, no chyba, że w Oplu nastąpi jakaś duża rewolucja i okaże się lepszym samochodem od 206'tki...ale wygrać można na tym i na tym, dużo zależy od kierowcy i pilota.
Mam nadzieję, że o tytule MP w S1600 przesądzi dopiero ostatnia eliminacja RSMP.
rally's are not a crime
.............................................
www.extreme.pl - is not a crime