Jakie macie komputery ?

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Postprzez żółtodziób » sobota, 12 mar 2005, 17:37

No mozna powiedziec ze mamy 'złomy' :] ale ja tam nie mam nic do mojego kompa, mam go od paru lat i na razie mi sie tylko raz zasilacz spalił a tak to caly czas pyka ładnie pieknie, wazne ze działa

...Czego ja o swoim nie mogę powiedzieć, dwie zwalone płyty główne, jedna karta graficzna (na szczęście była na gwarancji), jeden zasilacz, dwa twarde dyski. Obecnie robię downgrade, zwalił się kontroler IDE na płycie głównej i zmieniam ja na stare badziewie z chipsetem Intel LX, której max prędkosć to 366 MHz na szynie 66 MHz... zapowiada się wypas :) Ale co tam ważne żeby net chodził i żeby można było od czasu do czasu nasmarować jakiś tekst.
żółtodziób
A8

Postprzez Zepter » niedziela, 15 maja 2005, 07:07

Jaki mam komputer? Takie duże, kremowe pudło.....cały czas coś w nim szumi, pyka, trzeszczy i dzwoni...czasem jakaś diodka się zapali inne świecą się na okrągło, jest troche jak nasi politycy - rzadko zajmuje się czymś pożytecznym, zazwyczaj robi dużo hałasu i gorace powietrze wypuszcza. W sumie można z nim wytrzymać....dzięki niemu mogę przecież czasem zajrzeć na "autoklubik" i jakieś farmazony napisać :lol:
TDI - Ten Dym Ignoruj ;-]
Zepter
N3

Postprzez Redbull » środa, 18 maja 2005, 12:54

386
Redbull
N2

Postprzez ŁukaszWRC » czwartek, 18 sie 2005, 23:22

Mój sprzęt:
Płyta jakiś ASUS
Celeron 2.8GHz
512 MB DDR RAM
40 GB HDD
Radeon 9100 128 MB 128bit
Sound Blaster Live!
DVD 12x
nagrywarka
karta do neta radiowego
17" Optiview
klawiatura zwykła
mysz bez baterii i bez kabla optyczna
HP DJ 840C
W sumie nie ma się czym chwalić
ŁukaszWRC
A5

Postprzez Banan » czwartek, 18 sie 2005, 23:28

Bez baterii i bez kabla ? :shock: To jak ona dziala ? :shock:
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez JoannaXP » czwartek, 18 sie 2005, 23:43

Banan napisał(a):Bez baterii i bez kabla ? :shock: To jak ona dziala ? :shock:

no napisał ,przecież ,że mysz optyczna.nie wiesz co to? :)
"Janusz żyje wśród nas ,my kibice nigdy o Nim nie zapomnimy" [']
JoannaXP
N4

Postprzez Cobra » czwartek, 18 sie 2005, 23:44

pewnie ma myszke a4tech sa takei ktore nie maja bateri ani kabla tylko ze maja spejalna podkladke ktora jest podlaczona do kabla :D nawet nie sa drogie :D tech nologia zdajsie sie nazywa rfid
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez Convert » czwartek, 18 sie 2005, 23:44

Banan napisał(a):Bez baterii i bez kabla ? :shock: To jak ona dziala ? :shock:

a kto powiedzial ze dziala :P

ja tam siedze na tym samym juz sporo czasu.. ostatnio co dokupilem to nagrywara dvd liteona.. a wywalilem jedna kosc ramu bo sie spsula wazne zeby komp mial dobra karte muzyczna najlepiej dwie :D i jako tak dzialal :P .. jedyne co bym wymienil to mojego GF4MX na jakiegos radka 9550 to tyle.. ogolnie moglbym siedziec na jakims totalnym zabytku byle net dzialal

no napisał ,przecież ,że mysz optyczna.nie wiesz co to?
ale napisal tez ze nie ma baterii :P i kabla wiec to chyba zainteresowalo Banana
Obrazek
Convert
N3

Postprzez JoannaXP » czwartek, 18 sie 2005, 23:50

Convert napisał(a):
no napisał ,przecież ,że mysz optyczna.nie wiesz co to?
ale napisal tez ze nie ma baterii :P i kabla wiec to chyba zainteresowalo Banana

wiem ,że napisał...ale przecież optyczna wcale nie musi mieć kabla http://www.cell-x.pl/products/mice/CM-26WC-090 :roll:
JoannaXP
N4

Postprzez Cobra » piątek, 19 sie 2005, 00:43

tylko ze mysz ktora podalas ma baterie a on takiej nie uzywa, natomiast uzywa pewnie czegos takiego jak mowilem A4Tech

http://www.a4tech.pl/content.php?strona ... _kat=01048

http://www.a4tech.pl/content.php?strona ... 8&nowosc=1

zajebista rzecz swoja droga :D ma tylko jeden feler z myszka z akumulatorem i technologia radiowa moge sie polozyc lub usuiasc w dolwonym miejscu w pokoju i sterowac sobei np. ogladajac film (taki superuniwersalny pilot) a ta niestety pracuje tylko na podkladce. no ale coz nie ma rzeczy idealnych :D

w oparciu o ta technologie (takei byly przynajmniej plany) maja byc ometkowane towary w sklepie bedziesz tylk o przechodzic przez bramke i automatycznie na kase nabije sie wszytsko co masz w koszyku, zdajsie ze energia jest czerpana z pola elektromagnetycznego wytwarzanego przez podkladke. taka etykietka moze miec zawarty malutenki mikroporocesor i troche pamieci wiec moze wykonywac jakis program wykonywac okreslone operacje (obsluzyc jakies protokol komunikacji). Mozna tez wykorzystywac taki system z etykietkami w celu nadzoru dystrybucji towaru przez magazyny itd.. swego czasu chyba z pol roku temu w jakies z komputerowych gazet byl artykul o tej technologi zasadzie dzialania i plaanch co do wykorzystania chyba PC WORLD KOMPUTER ale nie pytajcie o szczegoly bo wiecej nie pamietam.
Cobra
A5

Postprzez ŁukaszWRC » piątek, 19 sie 2005, 13:04

Zgadza się Cobra, mam myszkę A4 Tech, która działa na zasadzie indukcji elektromagnetycznej. Bardzo fajny sprzęt, bo mam z głowy kulki, kable i co najlepsze baterie. No i jest bardzo lekka i wygodna. Polecam. Na allegro kosztuje koło 60 zeta.
ŁukaszWRC
A5

Postprzez JoannaXP » piątek, 19 sie 2005, 23:12

o takim czymś nie slyszalam nawet :oops: :) Ja tam mam tradycyjną myszke najprostszą i nie przeszkadza mi ;)
JoannaXP
N4

Postprzez Convert » piątek, 19 sie 2005, 23:28

jakk juz jestesmy przy myszach to juz chyba z 2 albo 3 lata mam optyczna firmy no name :P i cholernie dobrze sie trzyma katowana codziennie po kilka godzin :D juz nigdy niei kupie kulkowej :D
Obrazek
Convert
N3

Postprzez WAPNO » niedziela, 21 sie 2005, 09:38

Wg. mnie takie myszki sa bez sensu. Gdzie tu teraz idea "wolnosci" myszki bezprzewodowej? W inne miejsce jej nie zaciagniesz bo trzeba korzystac z... podkladki na przewodzie :/.
WAPNO
A6

Postprzez Cobra » niedziela, 21 sie 2005, 10:48

nie do konca swoboda polega na tym ze nie krepuje cie zaden kabel, mnie to osobiscie przeszkadza bo dosyc czesto przepinam rozne kabelki i efekt tego taki ze ten nieszczesny kabel myszki zawsze mi sie gdzies tam po pewnym czasie platal a okrutnie mnie wkurza jak nie mam luzu na kablu to juz nawet nie to ze go specjalnie potrzebuje ale ten sam fakt dziala na mnei jak plachta na byka :P Inna rzecz i niewatpliwie najwieksza zaleta tej myszki to brak akumulatorkow/baterii jest to rzecz zajebista!! ladowanie myszke jest roznie rozwiazane jedne maja te nieszczesne stacje dokujace ktore zajmuja dodatkowe miejsce z tymi jeszcze jest jako tako ale moja ktora swego czasu kosztowala mnei 120 zeta (A4Tech OptoRadio) ma ladowanie zrobione w fajny lecz nierpzemysalny sposob. Ladowarka jest wbudowana w myszke wiec jedyne co trzeba to nalezy doporowadzic kabelek z pradem i podlaczyc go raz na jakis czas do myszki, problem jest taki ze producent chyba nie do konca potestowal swoj projekt bowiem wytzymalosc mechaniczna saemgo gniazdka oraz jego polaczen lutowanych z reszta plytki elektroniki myszki jest powiedzialbym lekko daremna i myszka juz po miesiacu trafila w ramach gwarancji do serwisu, potem wytrzymala jakies moze 2 miesiace. Krotko mowiac rozwiazania w ktorych wymagane jest doladowywanie wymagaja bardzo dobrego przemyslenia od strony mechanicznej czy to zwyczajnie wytrzyma eksploatacje. Inna kwestai to ta ze myszki bezprzewodowe lataja w zasadzie albo na podczerwien albo radiowe, te pierwsze dluzej pociagan na akumulatorku bo zapotrzebwonaie na energie zwiazana z transmisja danych jest znacznie mniejsze niz radiowek jednak sa one dosyc ograniczone jesl chodzi o swobode ich uzywania bo i tak musza byc mneij wiecej na wprost odbiornika wiec nie ma tak ze sobei pojdziesz z myszka gdziekolwiek a juz na pewno bez ciagelo obracania odbiornika czy przekladania go w inne miejsce zeby lapnal. Tutaj myszka radiowa jest genialna bo mozesz ja wziasc doslownie gdzie chcesz przy prowadzeniu jakiegos wykladu prezentacji mozesz odejsc nawet na kilkanascie metrow od odbiornika i nie ma problemu ze go cos zasloni, bo w przypadku np. mojej myszki gdzie zdajsie pisalo o zasiego 2 czy 3 metrow mozna wsadzic miedzy bajki bo dziala nawet w rpzedpokoju odzdzielonym kilkoma betoowymi scianami no i jakimis 10 metrami od kompa wiec to jest naprwade fajna rzecz. Tak wiec mamy 3 bezprzewodowe rozwiazania kazde ma swoje zalety i wady wybor nalezy do was, kazdy musi sobei odpoweidziec na pytanie co tak na prawde by chcial albo do czego bedzie potrzebowal tej bezprzewodowosci. Mnie rozwiazanie z indukcj abardzo sie podoba w zwiazku z tym ze mam przykre doswiadczenia z doladowywaniem poza tym lubie lekka myszke a nie jakis kloc a trzeba pamietac ze mimo tej bezprzewodowosci to i tak jestesmy w pewnym stopniu ograniczeni z ta swoboda korzystanai z myszki. ciekawe czy beda jeszcze po drodze jakies inne rozwiazania sterowania czy przejdziemy od razu do sterowanai na zasadzie obserwcji ruchow galki ocznej lub tez mysli, zobaczymy
Cobra
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park