(PPZM) Rajd Kaszub

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez losiu » poniedziałek, 8 sie 2005, 22:34

rav napisał(a):Nie pamiętam żeby rok temu Masłowo miało 16 kilometrów.

Z tego co kojarze to mialo 15,80km i nazywalo sie jakos inaczej.
--------------------------
Sawicki Rally Team
Astra GT
losiu
N2

Postprzez rav » poniedziałek, 8 sie 2005, 22:45

Chodzi ci pewnie o Porzecze, ale to na pewno nie jest ten sam OS. Pętla rajdu wygląda tak : Serwis - dojazd 2,5km - OS Kosowo 6km - dojazd 2km - OS Masłowo 16km - dojazd 14km - OS Piekiełko 13km - dojazd 26km - serwis. OS Porzecze jest daleko na północny zachód. Mam mapę z zeszłego roku i z przed dwóch lat. Jak chcecie zgadnąć trasę, to OS Kosowo najprawdopodobniej jest w okolicach miejscowości Kosowo i nigdy jeszcz nie jechał w rajdzie. Masłowo najprawdopodobniej przedłużony OS Wielkie Łąki z przed roku. Piekiełko wiadomo gdzie.
rav
A6

Postprzez losiu » poniedziałek, 8 sie 2005, 23:27

Moge sie mylic ale os Maslowo to raczej przedluzenie zeslorocznej Wielkiej Laki nie moze byc bo od strony startu jest asfalt i po mecie tez zaczyna sie asfalt...
Sawicki Rally Team
Astra GT
losiu
N2

Postprzez rav » wtorek, 9 sie 2005, 11:16

W takim razie może mieć zmienioną konfigurację.
rav
A6

Postprzez qiel » wtorek, 9 sie 2005, 11:57

w poprzednich dwóch edycjach był os załęże-pomieczyńska huta który przebiegał przez masłowo, ale nie pamiętam jego oficjalnej nazwy. być może już go nie będzie albo zmieniony.
Obrazek
qiel

Postprzez dlugi » wtorek, 9 sie 2005, 13:15

rav napisał(a):
dlugi napisał(a):Kosowo to jest ten odcinek "Leśny" sprzed 2 lat, a w zeszlym roku jechany w przeciwna strone jako "Wielkie Łąki". Powoli wyrasta na klasyka tego rajdu. Osobiście bardziej mi się podoba kiedy jest jechany własnie tak jak rok temu.

Nie wydaje mi się. Start Kosowa jest 2 kilometry od serwisu. Serwis jest w Kartuzach, a odcinek o którym mówisz jest 10 kilometrów od Kartuz, chyba że serwis nie jest dokładnie w Kartuzach, tylko obok.

Masz racje rav, dopiero teraz sie mapie przyjrzalem. Serwis na stadionie, potem Kosowo - mysle ze to bedzie odcinek w kierunku rownoleglym do drogi Kartuzy-Przodkowo i rzeczywiscie koniec wypada w okolicach wsi Kosowo. Potem ta krotka dojazdowka i odcinek Maslowo - wychodzi mi ze to polaczenie OS Zaleze-Pomieczynska Huta z 2003 z OS "Leśny" z 2003 (jechany wlasnie w kierunku Kolonii). Te odcinki musi laczyc jakas droga pomiedzy Pomieczynska a Sianowska Huta. Potem dojazdowka przez Bedargowo i klasyczny OS Piekielko.

Tak to mi z mapy wychodzi
NIUNIEK GO!!!
dlugi
N2

Postprzez -=KrzysiekWRC=- » środa, 10 sie 2005, 14:30

Organizują imprezke 2 automobilkluby i odsyłają ludzi telefonicznie "od Annasza do Kajfasza". No ale po trzecim telefonie udało mi się uzyskać informację, iz w samej klasie A-0 jest juz zgłoszonych około 5 załóg.
-=KrzysiekWRC=-
N3

Postprzez Kamińsky » środa, 10 sie 2005, 18:16

A ja mam pytanie nie cierpiące zwłoki, kto z zawodników z okolic Cieszyna, lub wogóle ze Śląskiego jedzie na Bałtyk??? Bo szukam miejsca żeby się zabrać na miejsce, najlepiej w środę.
tel. 506 225 193.
Kamińsky
N3

Postprzez Właściciel Browaru » czwartek, 11 sie 2005, 00:32

-=KrzysiekWRC=- napisał(a):Organizują imprezke 2 automobilkluby i odsyłają ludzi telefonicznie "od Annasza do Kajfasza". No ale po trzecim telefonie udało mi się uzyskać informację, iz w samej klasie A-0 jest juz zgłoszonych około 5 załóg.

Na formularzu zgłoszenia jest adres pocztowy, adres elektroniczny i numer telefonu miejsca, do którego napływają zgłoszenia - to chyba oczywiste, że tam najłatwiej o tego typu informacje. Trzeba było od razu dzwonić gdzie trzeba i dać święty spokój Annaszowi i Kajfaszowi, bo oni nie są Alfą i Omegą :) Czasem trzeba czegoś wymagać również od siebie, a nie tylko od innych.
Właściciel Browaru

Postprzez -=KrzysiekWRC=- » czwartek, 11 sie 2005, 08:52

Dzwoniłem w pierwszej kolejności pod numer, który widnieje w regulaminie uzupełniającym jako telefon kontaktowy do Organizatora. W poprzednich rajdach zawsze uzyskiwałem takową informację od razu więc dlatego się zdziwiłem :o To tyle.
Pozdrawiam
-=KrzysiekWRC=-
N3

Postprzez cmpr » czwartek, 11 sie 2005, 12:30

losiu napisał(a):Generalnie doswiadczenia z rajdu Baltyku wskazuja na takie wnioski:
- najlepsze szutrowe trasy w polsce
- bardzo twarde i rowne szutry
- os piekielko ktory jest w tym roku to najlepszy oes jaki widzialem w zyciu

Dziwne, że oceniasz szutrowe trasy w Polsce, gdy Twoje doświadczenie ogranicza się do 1 (jednego) startu w Rajdzie Bałtyku. Zrozumiałbym Twoją opinię, gdybyś mógł ją poprzeć tym, że chociaż oglądałeś kiedyś jakiś inny poważny rajd szutrowy.

Pozdrawiam.
cmpr
N2

Postprzez losiu » czwartek, 11 sie 2005, 15:26

cmpr napisał(a):
losiu napisał(a):Generalnie doswiadczenia z rajdu Baltyku wskazuja na takie wnioski:
- najlepsze szutrowe trasy w polsce
- bardzo twarde i rowne szutry
- os piekielko ktory jest w tym roku to najlepszy oes jaki widzialem w zyciu

Dziwne, że oceniasz szutrowe trasy w Polsce, gdy Twoje doświadczenie ogranicza się do 1 (jednego) startu w Rajdzie Bałtyku. Zrozumiałbym Twoją opinię, gdybyś mógł ją poprzeć tym, że chociaż oglądałeś kiedyś jakiś inny poważny rajd szutrowy.

Pozdrawiam.

:shock: kon by sie usmial... jakie macius madrosci ludowe prawisz.
Sawicki Rally Team
Astra GT
losiu
N2

Postprzez Alien » piątek, 12 sie 2005, 09:28

A lista stratowa zapowiada sie bogato. Cala czolowka MP sie wybiera. Jade, jade, jade :D :D
Alien
A5

Postprzez -=KrzysiekWRC=- » poniedziałek, 15 sie 2005, 14:10

Tylko , że narazie nie można listy zgłoszeń nigdzie znaleźć:( Chyba, że gdzieś zamaskowana jest w necie...
-=KrzysiekWRC=-
N3

Postprzez Megas WRC » poniedziałek, 15 sie 2005, 22:28

Właśnie ja też chce zobaczyc liste zgłoszeń bo się wybieram na kaszuby :)
Megas WRC
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum