jakie pasy

Wszystko o rajdówkach "od środka" :)

Moderator: SebaSTI

jakie pasy

Postprzez spown » wtorek, 9 sie 2005, 21:10

jakie mam wybrac pasy niestety jak narazie 3-punktowe i moze mi ktos nappisac jak sie je montuje ???? ale tak wlasciwie zeby sie nie czepiali:) DZIEKI
wow golf II
spown

Postprzez Albert(Zambrów) » środa, 10 sie 2005, 18:24

Zalezy jakie pasy. Jeśli z napinaczem, to napinacz przykręcasz srubą do karoserii w srodku auta i juz. Jesli bez napinacza, musisz zaopatrzyc sie w specjalne "uszy" do mocowania pasów, uszy te również wkręca sie w karoserię.

Powyższe tyczy sie auta bez tylnej kanapy i wykładzin, do seryjnego auta nie wiem jak zamocować, niestety :wink:
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Postprzez Cobra » środa, 10 sie 2005, 19:44

tak po prawdzie to powinno byc do klatki bo przy konkret dzwonie jak sie buda pokrzywi to cie te pasy niezle scisna, polamia zebra, uniemozliwia oddychanie.. no ale nie kazdy ma klatke
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez żółtodziób » środa, 10 sie 2005, 20:50

bez przedady,w warunkach KJSu aż tak się ie pokrzywi żeby pasy uniemożliwiły oddychanie, nie te prędkości. Niemniej jednak ja wolałbym odpuścić sobie start niż jechać KJS nie przygotowanym wozem, na zwykłej drodze to co innego,zawsze człowiek zostawia sobie margies bezpieczeństwa, ale jak się chcezrobic dobry wynik to jedzie się na max. Ja bym nie umiał jechać na max mając świadomość że auto jest przewidziane na dzwon z prędkością 50 km/h maksymalnie.
żółtodziób
A8

Postprzez Cobra » środa, 10 sie 2005, 22:53

spown nie napisal ze to ma byc do kjsow czy do czego stad moja uwaga
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez spown » czwartek, 11 sie 2005, 11:40

no wsumie to przygotowuje golfa mk2 do KJS a pasy juz zakupilem i zamontowalem :) ale wielkie dzieki\
wow golf II
spown

Powrót do Mechanika rajdowa