(PPZM) Festiwalowy

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez tomi_kl » niedziela, 15 maja 2005, 00:54

Obrazek
Obrazek
tomi_kl
A6

Postprzez Wilu » niedziela, 15 maja 2005, 07:53

masakra hondę objeżdża debiutant kadetowicz, cóż pogratulować tylko ... irracjonalne te wyniki, podobnie jak w mp ... tym bardziej dla woźnicy gratki ...
Leeeszek !
Wilu
N4

Postprzez kirloy » niedziela, 15 maja 2005, 09:39

Moich kilka slow o rajdzie:

Na poczatek minusy - wlasciwie tylko 2 - mala liczba zalog, i zamkniety park servisowy (to bylo faktycznie wkurzajace - szkoda ze organizator nie znalazl innego miejsca na strefe)

Trasy - moj pierwszy rajd szutrowy - jak dla mnie niezle. Bardzo rozna nawierzchnia - dziury polatane dupnymi kamieniami - moj brachol zebral tak jak piesc po glowie;), ziemia, drobny szuter, wyryp, gladko. Bardzo ciekawa koncowka OS3 - bardzo wasko i male hopki. Jednym slowem warto bylo sie nachodzic bo mozna bylo znalezc swietne miejsca.

Kierowcy co sie mi w oczy rzucili:
- Kuchar spokojnie do przodu troche potrenowal
- Omlet - jak zwykle full wypas - najwiekszy szaleniec polskich OSow chyba. Kazdy fragment trasy to walka o utrzymanie sie na drodze.
- Mancin - widzialem tylko raz ale swietny tor jazdy - wydawalo sie ze bardzo szybko
- Butruk - nie mial z kim sie scigac - ale nie odpuszczal
- koles w 205 - fajnie nagianal
- Malinski - nasz forumowicz niestety nie dojechal - bylem 200m nizej miejsca gdzie sie wylozyl - uslyszelismy tylko ups-ups i cisza nie slychac silnika - odcinek w tym miejscu byl bardzo trudny (podbicia, lekkie luki, drzewa i pniaki przy drodze) i dosc szybko - wszystko jednak bylo ok, a kierowca w bardzo dobrym humorze.

Co do kolesia z Tico jadacego jako 'K' - nie wierzylem ze to autko dojedzie;)

Kibice - malo - troche miejscowych, a reszta to rajdowi wyjadacze. Sporo zawodnikow(m.in. Virnik(szkoda ze nie jechal), Herban, Beltowski (??? !!!) ) i innych ludzi zwiazanych z rajdami - na poboczach odchodzily ciekawe rajdowe dyskusje. Wkurwiajace jednak to ze w takich miejscach (lasy) ludzie moga zostawiac smieci - k*** dla mnie to nie pojete. Moze jednak nadlesnictwo sie nie wkurwi albo organizator posprzata.

Jednym slowem za rok chce RSMP w Niemodlinie (jesli tylko da sie zrobic dluzsza trase)
kirloy
N3

Postprzez KaMiLL WRC » niedziela, 15 maja 2005, 14:12

Szkoda ze Tomek jechal swoja trenningowka N9 a nie prawdziwa rajdowka Impreza STi Spec C...wedlug mnie moglby ten rajd wykorzystac glownie nad ustawieniem zawieszenia na Polski (bo jak wiemy mial z tym problemy na Elmocie)...ale napewno pieniadze mialy tutaj decydujacy wplyw na taki wybor,ale fajnie ze w ogole wystartowal :)...
KaMiLL WRC
A5

Postprzez Kruk » niedziela, 15 maja 2005, 14:45

Widzę, że kolega zupełnie nie zorientowany :lol:

Kuchar pojechał swoją treningówką N8.
Rajdu nie mógł wykorzystać na ustawianie zawieszenia szutrowego na Rajd Polski, bo jak napisał wcześniej kolega tomi_kl , jeszcze takowego zawieszenia nie ma :? .
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez Cobra » niedziela, 15 maja 2005, 18:58

cos mi sie zdaje ze tomke znowu nie da rady dostestowac/poustawiac sprzetu i bedzie dupa kolejny zmarnowany rajd. obym sie mylil
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez skateman » niedziela, 15 maja 2005, 20:02

Ma szanse ma :) Pojechał juz jeden rajd szutrowy, beda jeszcze testy chyba przed polskim...taki mi sie wydaje. Ja trzymam kciuki!! A mi się udało wejść na strefe :D wystarczyło pogadać z właścicielem zakładu :D
skateman
A6

Postprzez kirloy » niedziela, 15 maja 2005, 20:08

Skateman -> pogadac z wlascicielem - zajebiscie - a moze jeszcze CV napisac ;) na ch. sie reklamowac w rajdzie jak nie mozna na strefie porozkladac jakis pojebanych banerow i innego smiecia reklamowego- nie wszyscy sa tacy oblatanie zeby z prezesami gadac.

BTW - zarzuccie jakies zdjecia z festivalowego - bo musze tapete zmienic....
kirloy
N3

Postprzez skateman » niedziela, 15 maja 2005, 20:20

Nie no wystarczyło pogadać bez kata :D A widziałeś mnie kirloy??
skateman
A6

Postprzez rav » niedziela, 15 maja 2005, 20:28

Trasy rajdu na prawdę bardzo fajne, podobne do RAC. Świetnie nadają się nawet na 3 pętle RSMP. Tylko niektóre miejsca się trochę kopały, ale to były pojedyńcze zakręty.
Natomiast organizatorzy sprawiali wrażenie jakby robili rajd pierwszy rajd w życiu. 2 przejazdy zapoznawcze i koniec. Zgłaszałem że to niezgodne z regulaminem, ale PZM-ot zatwierdził taki regulamin i nic nie można było zrobić. Po takich zabiegach od razu widać efekty - połowa samochodów rozwalona. Jak odcinki idą przez las i przy drodze w trawie ukryte są pnie wielkości felgi to na prawdę trzeba przynajmniej dać szansę, żeby je obejżeć. Kierowcy jadący pierwszy sezon nie są w stanie na 1-nym przejeździe opisać wszystkich zakrętów i wszystkie niespodzianki na poboczach, a potrzebny jest jeszcze przejazd na sprawdzenie opisu. Mankiewicz mimo że widział OK na szczycie walnął w ten sam pień, a jadąca później Astra uderzyła w inny znajdujący się w trawie na przeciwko stojącej Megany. Mój samochód zajmował pół drogi i miał zablokowane przednie koła, a mimo to kierownik OS-u zastanawiał się 20 minut czy puścić lawetę czy nie. Przyjechała razem z pierwszym zerem jadacym w następnej pętli.
Po 2-gie, czy ktoś z was kiedykolwiek widział na rajdzie samochód z numerem 13?
Po 3-cie - Źle otaśmowana trasa na OS-1.
Po 4-te - w wiadomościach sportowych radia Opole było tylko o meczu lokalnej 3-ligowej drużyny piłkarskiej, a o rajdzie ani słowa.
Po 5-te - brak jakichkolwiek wyników na strefie serwisowej. Na mazowieckim dostawałem wydruki z OS-ów na przegrupowaniu. Tutaj nic. Jak tu mówić o jakiejkolwiek taktyce?
rav
A6

Postprzez rav » niedziela, 15 maja 2005, 20:37

A Bełtowski wydzwonił w bardzo trudnym miejscu. Był lewy łuk, który jechało się chyba 10 sekund, po wewnętrznej gęste krzaki i nagle zakręt zmieniał się w ciasny. Trzeba by go przejechać 10 razy na sportowo żeby wiedzieć gdzie hamować.
rav
A6

Postprzez -=KrzysiekWRC=- » niedziela, 15 maja 2005, 20:42

Popieram co powiedział rav.
Otaśmowanie 1OS było naprawdę karygodne. Trasa została zmieniona niż była na zapoznaniu, kiedy poprawilismy to w notatkach, dowiadujemy się, że od 2pętli jedziemy "po staremu" tamten fragment :?
Do tego dziwne i denerwujące były dla mnie wskazówkowe zegary na większości PKCów.
Nie wiem jak inne zalogi, ale ja dostałem WYBRAKOWANĄ karte drogową, brakowało strony nr2. Całe szczęscie że biuro było przy serwisie i sprawa została załatwiona w przeciagu tych 20minut.
-=KrzysiekWRC=-
N3

Postprzez dany » niedziela, 15 maja 2005, 21:28

macie rację,ogólnie rajd fajny ale ta niespodzianka na pierwszym oesie mnie rozwaliła...pozatym ja naprzykład dostałem kartę w ktorej niektore strony były wydrukowane podwójnie...ale w sumie nie ma co sie czepiac,nalezy sie cieszyc ze wogole zrobili ten rajd i bylo nam dane poscigac sie na naprawde fajnych trasach :wink:

rav,koło Twojego auta przeszliśmy na żyletki,już myślełem że albo w meganke pójdziemy albo na ten pieniek :wink:
dany
N1

Postprzez skateman » niedziela, 15 maja 2005, 21:33

Rav widziałeś nas??? Staliśmy z Transparentem kolo twego auta w serwisie i ogladaliśmy pracę mechaników...A tak pozatym ładne dawałeś na 3 oesie pętli na tym lewym 90 :D podobało mi się 8) Dany jakim autem jechałeś, bo się nie oriętuje :)
skateman
A6

Postprzez dany » niedziela, 15 maja 2005, 21:50

citroen saxo,ukończylismy na trzecim w generalce :lol:
dany
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum