Rally of Turkey

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez **FanKuzaja** » niedziela, 2 mar 2003, 00:36

Nadszedł czas na podsumowanie 2 dnia Rajdu Turcji.

Dzień drugi przyniusł kolejne problemy kierowców Fińskich .

Po długim i ciężkim dniu w rajdzie Prowadzi Carlos Sainz który dzisiejszego dnia nie miał żadnych problemów z samochodem poza paroma błędami w jeździe. Kolejny w klasyfikacji jest Rcihard Burns on równiez się dziś nie ustrzegł błedów. A na 3 pozycji jest Francois Duval młody kierowca Forda spisuje się bardzo dobrze na tak trudnej nawierzchni. Kolejnym z kierowców jest Colin McRae dziś jechał już po odkurzonej drodze lecz warunki na trasie sie nie podbają Colinowi , zobaczymy czu jutro Colin Zaryzykuje. Także Panizzi i Gardemaister dobrze sobie radzą w tak trudnej imprezie. Panizzi coraz lepej się wczuwa w styl jazdy po luźnej nawierzchni a Gardemaister niewiem co chce pokazac lecz prubuje udowodnić ze Skodą WRC można równiez szybko podrużować.

Już myślałem że dziś już będzie koniec problemów Finskich kierowców a tutaj nadal ma problemy Harri Tommi.
Harriemu Rovanperze odcinki Rajdu Turcji jakoś nie sprzyjają wcześniej miał problemy z zawieszeniem a tutaj bum juz zakończył start gdy tylny most w Peugeocie 206 WRC odmuwił posłuszeństwa . A Tommiego Makinena też nie omijały drobne niespodzianki serwis się uporał z zawieszeniem i tutaj się już spisywało Bardzo Dobrze lecz znów po przejechaniu 5 KM odmuwiło wspomaganie kierownicy i Tommi był zmuszony na wytęrzony wysiłek fizyczny.

Również problemy nie omineły Freddiego Loixa gdy w jego Samochodzie na Os 13 wybuchał sprężarka. Loixowi nie pozostało chyba nic jak w jutrzejszym dniu sprubowanie odrobienia tak dużej róznicy czasowej do czołówki. Do najbliższego kierowcy Tommiego Makinena ma niecałe 3 minuty straty zobaczymy czy jutro to nadrobi i czy zostanie na pozycji 9 w tej chwili czy ruszy się o 1 oczko wyżej.

Jutro pozostało kierowcą do przejechania 5 Os wszystko może się zdarzyć trzymajmy kciuki za swoich faworytów. Ja tylko się modlę żeby Carlosa Sainza omineły pechy i zeby Tommi Makinen wspioł się do góry i by mugł podrużować bez problemów.

Relacja z 2 dnia jak zawsze o 00:15 na antenie EuroSportu.
**FanKuzaja**
A6

Postprzez SuN » niedziela, 2 mar 2003, 01:01

ja jestem pełen podziwu dla Makinena !!
Wałbrzyska Grupa Rajdowa!
GG: 2459573
E-mail: ma4c1n@go2.pl
Moja fotografia - https://www.facebook.com/mjagiellicz
SuN
A6

Postprzez Max9 » niedziela, 2 mar 2003, 01:08

Makinen to twardy gość. Da rade. Ma do dyspozycji dobre auto. Tylko troche szczęścia ostatnio brakuje.
Max9
A5

Postprzez SuN » niedziela, 2 mar 2003, 11:44

2 odcinki do konca rajdu a czolowka bez zmian a mianowicie 1. Sainz , 2. Burns , 3. Duval a 4. McRae , Gronholm jest juz 10 co wy na to ?? bo wedlug mnie jeszcze wyprzedzi Loixa
SuN
A6

Postprzez thompson40 » niedziela, 2 mar 2003, 12:07

SuN napisał(a):2 odcinki do konca rajdu a czolowka bez zmian a mianowicie 1. Sainz , 2. Burns , 3. Duval a 4. McRae , Gronholm jest juz 10 co wy na to ?? bo wedlug mnie jeszcze wyprzedzi Loixa

wyprzedzi i zdobędzie jeden punkt dla Peugeota, tak jak to było w MC. Marcus jest bardzo ambitny i dlatego dziśnie ile wejdzie. inny kierowca dawno by się załamał.
pzdr
thompson40
N3

Postprzez thompson40 » niedziela, 2 mar 2003, 13:33

...wygląda na to że Marcus już wyprzedził Loix'a.
pzdr
thompson40
N3

Postprzez grandmaster » niedziela, 2 mar 2003, 13:42

Gronholm na 17 os'ie "ruchnął" Loix'a :!:
rally's are not a crime
.............................................
www.extreme.pl - is not a crime
grandmaster
N3

Postprzez Wilu » niedziela, 2 mar 2003, 13:50

takie małe podsumowanie w trakcie oesu 17

mam wrażenie że Panizzi jest turkiem albo turczynką, tak czy owak pojechał rajd rewelacyjnie i to jest chyba najwieksza sensacja tego obfitującego w różniaste przygody, trudnego i całkiem przyjemnego rajdziku.
cieszy mnie znofu dobry występ Gardemeistera, który jednak nie wytrzymał ciśnienia Marko i odpuścił końcówę strasznie. ale punkty i dla niego i zespołu są. Fredi Loix za to nie wytrzymał, albo autko szwankuje.
cieszy zwycięstwo Carlosa, facet pisze historię, i myślę że jest bardzo groźny w tym roku, a w tym rajdzie pokazał błysk i wygra zasłużenie, bo nie było lepszego na tym akurat rajdzie od niego.
następna rewelacja Duval, wytrzymał ciśnienie, ale jak by przycisnął jeszcze rudego :D , ale by go Malcolm wtedy hyba :evil: zaszlachtował, tzn jak by się coś stało.
a cała reszta to było tło.
oprucz s1600 ale tam niestety nie wygrało suzuki a było tak blisko. ale autka znowu pokazały klasę. zadziwiająco słabo fiaciki sobie nie radzą.
i peugoty. za to Simon z Martyniki znofu poza konkurencją, ten to ma to autko kurcze całkowicie opanowane.
Wilu
N4

Postprzez marcin » niedziela, 2 mar 2003, 13:53

No i stało się Gronholm wyprzedził Loixa :?
Dużo to Marcusowi nie da ale zawsze jedno oczko wyżej :wink:
Sainz ma prawie pewną wygraną :D , ale szkoda Colina - myślałem ze wbije się do pierwszej trójki ale jeszcze został ostatni OS :wink: :P :D
marcin
A5

Postprzez Max9 » niedziela, 2 mar 2003, 14:06

Ale Makinenowi Gronholm nie grozi, jezeli oczywiście pojedzie bez przygód. Ósma pozycja dla Tommiego nie powód do radości ale zawsze pare punktów bedzie.
Max9
A5

Postprzez SuN » niedziela, 2 mar 2003, 14:35

no brawo dla Gronholma :) teraz na ostatnim OSie dosadzil prawie 52 sekundy Pykalisto !!
SuN
A6

Postprzez marcin » niedziela, 2 mar 2003, 14:52

No i stało się Rajd Turcji wygrał Carlos Sainz :D :D :D :D :P :P :P :wink: :wink: :!: :!:
marcin
A5

Postprzez Baca » niedziela, 2 mar 2003, 14:55

Gratulacje przede wszystkim dla Sainza. To jego 25 zwycięstwo w mistrzostwach świata i w tej chwili zrównał sie z Colinem. A jeszcze pod koniec ubiegłego sezonu miał takie perypetie z angażem do fabryki...
3 eliminacje w tym sezonie i 2 zwyciętwa Cytryn.. tego mało kto się chyba przed sezonem spodziewał.
Baca
A5

Postprzez Max9 » niedziela, 2 mar 2003, 14:56

Gratulacja dla Sainz'a. Pokazał tym "młodzikom" jak się jeździ.
Max9
A5

Postprzez SuN » niedziela, 2 mar 2003, 15:34

BRawo Dla Sainza !! Duval 3 czy mi sie zdaje ??
SuN
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata