Rally of Turkey

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez marcin » sobota, 1 mar 2003, 09:43

Kurde szkoda Schwarza :cry: :cry:
Ale trudno . Napewno walka o zwycięstwo będzie bardzo emocjonująca bo Sainz nie zamierza jak widać zadowolić się drugą pozycją i zaczął atakować!!!! Duval też jest w czołowce . I teraz widać że jakby startował Tomek Kuchar to miałby prawie zagwarantowane 14-11 miejsce. Oczywiście ajkby dojechał do mety. Ale można gdybać w nieskończoność poprostu trzeba czekać na Nową Zelandie :D
marcin
A5

8 os.

Postprzez grandmaster » sobota, 1 mar 2003, 11:23

Szkoda tego Armina...zawsze kibicowałem Hyundai'owi, a teraz honoru musi bronić tylko Loix.
A w czubie tabeli będzie się jeszcze działo, bo teraz Rovanpera czyści wszystkim drogę.
Mam nadzieję, że "King Carlos" jeszcze coś urwie Harry'emu, no a Panizzi dalej fenomenalnie.
rally's are not a crime
.............................................
www.extreme.pl - is not a crime
grandmaster
N3

Postprzez thompson40 » sobota, 1 mar 2003, 11:36

jak to Harri czyści drogę??? to nie jadą w odwrotnej kolejności??? wydaje mi się że czołowa 15 stka jedzie w odwrotnej kolejnoąści ;)
pzdr
thompson40
N3

może i racja

Postprzez grandmaster » sobota, 1 mar 2003, 11:40

Może i masz rację...kierowałem się jednak tym faktem, że Rovanpera zaczął dostawać po kilka sekund na odcinkach, i to tak wygląda jak to by on właśnie czyścił.
rally's are not a crime
grandmaster
N3

Postprzez marcin » sobota, 1 mar 2003, 11:49

On nie czyści drogi a wręcz przeciwnie ma najlepsze "warunki" do jazdy bo jedzie już po całej czołówce więc nie czyści drogi i może uzyskiwać lepsze czasy :D
marcin
A5

Postprzez grandmaster » sobota, 1 mar 2003, 11:56

No to w takim razie sorry za gafaaa :)
rally's are not a crime
grandmaster
N3

Postprzez marcin » sobota, 1 mar 2003, 12:23

grandmaster napisał(a):No to w takim razie sorry za gafaaa :)

Każdemu może się trafić :wink: :lol: :D
marcin
A5

Postprzez thompson40 » sobota, 1 mar 2003, 13:09

no i mamy nowego lidera rajdu - stare, dobre winko aka Carlos Sainz ;) Harri Rovanpera miał jakiś problemy [zawieszenie?] na odcinku i w tej chwili jest daleko z tyłu. Carlos ma ponad minutę przewagi nad drugim Burnsem i jeśli nie będzie miał żadnych problemow z samochodem to ma szanse [ i to spore] na zwycięstwo.
pzdr
thompson40
N3

Postprzez Wilu » sobota, 1 mar 2003, 13:27

przed 11 a jednak w trakcie

Armina Szwarca zawsze szkoda, bo napewno robił niezły show, ale takie rajdy, hultaj już nieraz udowadniał, że potencjał ma ale jakoś nie wychodziło. mnie zaskakuje Duval, bo to strasznie młody chłopaczek i przecie w nienajszybszym aucie a walczy z czołówka w sposób fantastyczny, kto wie może Rudemu jeszcze wklepie. ni o Panizzi coś kurcze potrenował w wolnym czasie na szutrach, bo jedzie niesamowicie, jak on zacznie jeździć równo po szutrach i perfekcyjnie po asfalcie będzie groźny. a jeszcze dobra postawa Gardemeistera na skodzince, trzyma chłopak tempo i wychodzi mu to całkiem nieźle, znofu nie ma Auriola,
a co do s1600 to Jean Joseph znowu nokautuje rywali, to jemu się należy puchar. choć za stary. i reszta wymięka tylko przed susuki ignisem i co matizy też rajdówki :D dobre autko, może tak promocja w polsce.

w trakcie 12

pojedynak Martin - Gardemeister doprowadza mnie do szału, ale kurka skodę takim tempem przemieszczać to jest poprostu kunsztowny kunszt.
gdzie jest fabia :twisted:

po 13

emocje opadły marko kładzie skodzince wystarczająco aby ją przeskoczyć bo cóż to jest 14 sekund. mam nadzieję, że jutro będą emocje i czołówka się nie będzie wieźć. a tak się to może skończyć.
kurka i suzuki coś problemiki ma jakieś.
Wilu
N4

hura...

Postprzez grandmaster » sobota, 1 mar 2003, 16:58

Chciałem żeby rajd wygrało jakieś Subaru albo Ford (żeby było ciekawie w klasyfikacji)...ale nie mam nic przeciwko jeśli wygra "King Carlos" :!:
Może objął prowadzenie trochę "farciarsko" ale co tam...takie są rajdy :!:
No to "El Matador"- jeśli nie nawali samochód albo nie popełni błędów dowiezie zwycięstwo do mety.
Podoba mi się także postawa Toniego 'Grandmastera" Gardemeister'a- widać, że złapał formę w tym sezonie.
No, a Gilles popina "Bozianem" aż miło :!:
Ciekaw jestem jakby wypadł mój idol "SuperSeb" gdyby nie ten "klops" pierwszego dnia.
Mam nadzieję, że młody Duval jeszcze posłabi trochę "Rudego Rycha".

Czekam na kolejne emocje,a teraz idę posłabić trochę WRC II Extreme 8)
Ostatnio edytowano sobota, 1 mar 2003, 17:11 przez grandmaster, łącznie edytowano 1 raz
rally's are not a crime
grandmaster
N3

Postprzez alfan » sobota, 1 mar 2003, 17:05

Rovanpera zniknął w dashboardzie,chyba out,jak tak dalej pójdzie to jeszce Panizzi bedzie najszybszym z Pugów :)
Gdzie dwóch albo trzech spotyka się w imię Alfy Romeo,
tam Cuore Sportivo jest między nimi.
www.pyrateam.cuoresportivo.pl
alfan
N3

Postprzez SuN » sobota, 1 mar 2003, 18:51

wg mnie Sainz bedzie pierwszy a Colin wskoczy do pierwszej 3 :) ... ps widzieliscie na www.rally-live.com zdjecia ?? sa foty z dachowania Pykalisto
Wałbrzyska Grupa Rajdowa!
GG: 2459573
E-mail: ma4c1n@go2.pl
Moja fotografia - https://www.facebook.com/mjagiellicz
SuN
A6

Postprzez **FanKuzaja** » sobota, 1 mar 2003, 19:53

Wypowiedz z Os 8

Os 8 wygrał Carlos Sainz przed Richardem Burnsem który miał straty zaledwie 2,6 sekundy 3 na mecie Os zameldował sie Markko Martin ze stratą do zwyciezcy 9,4 sekundy.

Liderem klasyfikacji generalnej jest Harri Rovanpera . Na 2 pozycji w klasyfikacji jest Carlos Sainz ze stratą do lidera 22 sekund a 3 w klasyfikacji jest Tommi Makinen ze stratą dol lidera 48 sekund. Duval jest na 4 pozycji a zanim uplasowali się dwaj kierowcy Richard Burns i Gilles Panizzi na 7 pozycji jest Colin McRae a pierwszą 8-ke zamyka Freddy Loix.

Na os 8 zakończył już jazdę Armin Schwarz gdy na pierwszym Os w drugim dniu uszkodzeniu padło Zawieszenie i w ten oto sposób musiał zrezygnowac z dalszej walki o dobre miejsca w klasyfikacji generalnej.

Szkoda że Armin Schwarz musiał zakonczyć jazdę zawsze podoba mi się jego styl jazdy oraz prowadzenia Acenta WRC.

Os 10 Wygrał Carlos Sainz przed Panizzim i Martinem. Jak widac Panizzi dobrze sobie radzi na szutrowych Os widać to po niektórych czasach uzyskiwanych przez Specjaliste Asfaltów . Markko Martin również dobrze sobie poradził na tym os kręcąc 3 czas lecz niestety w klasyfikacji generalnej jest 9 po 10 Os. Rownież dobrze jedzie Gardemaister w Skodzie Octavi WRC notując na tym os 7 czas i w generalce również utrzymuję 7 pozycje.
**FanKuzaja**
A6

Postprzez **FanKuzaja** » sobota, 1 mar 2003, 20:20

Os 11.

Zwycięzcą 11 Os był Richard Burns zanim uplasował się Colin McRae a 3 na mecie zameldował się Marcus Gronholm. El Matador dopiero był 4 na mecie 11 Os .

Os 11 również przyniusł wiele awari . Pierwszym z nich okazał się Harri Rovanpera gdy w jego samochodzie uległo znieszczeniu zawieszenie . Harri Jakoś prubował sam naprawić zawieszenie na dojazduwce kontaktując się z serwisem lecz strata 7 minut będzie nie do odrobienia i w ten o to sposób stracił prowadzenie w rajdzie i spadł daleko w klasyfikacji generalnej rajdu.

Kolejnym z pechowców był Tommi Makinen jemu również awari uległo zawieszenie pod uderzeniu w jedno z znajdujacyhc się na Os kamieni. Tommi Prubował sam naprawic zawieszenie lecz nie było zadnnej popray w jeżdzie.

Rownież bez problemów nie obył sie Marcus Gronholm , na chwile zaparkował w brzydrożnym plenerku jego strata za ten błond wyniosła koło 17 sekund.

Po problemach 3 kierowców zmieniła się klasyfikacja generalna. na czoło klasyfikacji wysunoł się Carlos Sainz nastepnymi kierowacami byli Richard Burns, Francois Duval, Colin McRae, Gilles Panizzi, Toni Gardemaister, Fredy Loix a pierwszą 8-kę zamyka Markko Martin.
**FanKuzaja**
A6

Postprzez Max9 » sobota, 1 mar 2003, 21:29

**FanKuzaja** napisał(a):Kolejnym z pechowców był Tommi Makinen jemu również awari uległo zawieszenie pod uderzeniu w jedno z znajdujacyhc się na Os kamieni. Tommi Prubował sam naprawic zawieszenie lecz nie było zadnnej popray w jeżdzie.

Potem pod koniec odcinka przez 5 kilosów jechał bez wspomagania, ale dojechał. Zuch chłopak. Mam nadzieje że dotrzyma do końca rajdu.

A propo uszkodzonego zawieszenia w Subaru Makinena:
Obrazek
Max9
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata