Zepter napisał(a):Passat, Phaeton mają silniki ustawione wzdłużnie i też mają Haldexa
Ale może zależy to od jednostki napędowej. Jak montowane są V6a jak 1.8T??
Moderator: SebaSTI
Zepter napisał(a):Wszystkie silniki w Passacie są ułożone wzdłużnie zarówno 1,9 TDI czy 1.8T poprzez 2,5 V6 TDI i 2,8 V6, że o 4,0 W8 nie wspomnę... :?
żółtodziób napisał(a):Wracając do Haldexa to dobrze sterowany nie przcuje źle, dość powiedzieć ze w oparciu o Haldex zrobione sa takie wozy jak Carrera 4, 4S Turbo oraz Lamborrghini Murcielago. Kubie chyba się Haldex pomylił z wiskozą. Obydwie konstrukcje sa podobne, tyle że w pierwszym przypadku płytki blokowane są przez komputer, w drugim zaś za pomoca pasywnych mechanizmów, przez co w drugim przypadku mamy do czynienia z opóźnieniami.
Kuba M. napisał(a):Zepter napisał(a):Wszystkie silniki w Passacie są ułożone wzdłużnie zarówno 1,9 TDI czy 1.8T poprzez 2,5 V6 TDI i 2,8 V6, że o 4,0 W8 nie wspomnę...
Nie wiem czy coś Ci się nie pomyliło. Nie wyobrażam sobie żeby w FWD silnik był ułożony wzdłużnie - tylko poprzecznie. Jak mówiłem tylko wersję 4motion maja silnik umieszczony wzdłużnie. Mówimy o Passacie cały czas oczywiście.
krzychd napisał(a):W TV widziałem jak na honda jezdziła po sniegu, najpierw buksował przód, potem tył i tak na zmianę, to samo występuje w tych dostawczakach(chyba transporter) od VW, tylna oś z przednia buksują na zmianę, więc jaki tam jest system???
Zepter napisał(a):Passat, Phaeton mają silniki ustawione wzdłużnie i też mają Haldexa
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość