(M.Ś.) Rajd Szwecji

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez thompson40 » wtorek, 11 lut 2003, 16:54

tiaaaa wedłóg redaktorów tej strony, Tomek Kuchar jechał w szwecji Toyotą Corollą WRC :D ale tak na powaznie to miło się czyta polskie nazwiska na zagranicznych stronach :) Dzięki JANUSZ !!!!
pzdr
...jk1dL......................................
...cky.pl.2kx.pm..........................
thompson40
N3

czips

Postprzez grandmaster » wtorek, 11 lut 2003, 20:05

TommiCrazy napisał(a):tam napisali o Kuligu i Hołowczycu ale jak zwykle pomylili nazwisko naszej medialnej gwiazdy , Holo powinien miec jakiś pseudonim medialny :)np Crunch-Hol heh

A moze poprostu: Lays albo Chips :?:
rally's are not a crime
.............................................
www.extreme.pl - is not a crime
grandmaster
N3

Eurosport...

Postprzez grandmaster » wtorek, 11 lut 2003, 20:14

Zwrociliscie uwage na koncowa tabele z Rajdu Szwecji na Eurosporcie...nawet nie wiedzialem ze na 16 poz. rajd ukonczyl zawodnik ktory nazywal sie Tomasz Kucher :D
rally's are not a crime
grandmaster
N3

kulig wykluczony?

Postprzez extreme.pl » wtorek, 11 lut 2003, 20:37

Witka! Wiecie coś o tych trefnych badaniach, którym została poddana furka KULIGA? Jaki jest finał?
www.extreme.pl pozdrawiam, dyr
extreme.pl

Postprzez pwrc » wtorek, 11 lut 2003, 22:36

Jestem pełen obaw o wynik badania koła zamachowego. Procedura procedurą ale mając w pamieci ostatnie mistrzostwa świata w Korei
obawiam się najgorszego. Tam to sie działo na oczach setek milonów ludzi, tutaj jest garska niezadowolonych kibiców z Polski. Mam nadzieje że sprawa sie wyjasni, a Janusz i Jarek zostaną zasłużenie uznani za zwycięzców!!!

PS: A jesliby już doszło do najgorszego (odpukać 3X) to chciałbym zobaczyc werdykt komisji FIA poparty silnymi argumentami.
pwrc
A5

Postprzez Psycholog_Rajdowy » wtorek, 11 lut 2003, 22:50

grandmaster: To, że przekręcili nazwisko Tomka wcale nie jest zabawne i mam nadzieję, że taka sytuacja się nigdy więcej nie powtórzy.

A co się tyczy wiadomego koła zamachowego, to dziś na TVN oglądałem mini-wywiad z Januszem, w którym powiedział, że część ta została odesłana do centrali FIA w celu sprawdzenia, czy jest oryginalna :!: Nie wiem, ile w tym co powiedział Kulig jest prawdy, ale gdyby zostało ono rzeczywiście kupione w oddziale Ralliartu, jak twierdzi WAPNO, a uznane zostałoby za fałaszywkę, to wynikłaby niezła afera :!:
Ostatnio edytowano wtorek, 11 lut 2003, 23:29 przez Psycholog_Rajdowy, łącznie edytowano 1 raz
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez WAPNO » wtorek, 11 lut 2003, 23:23

To nie twierdzę ja tylko Janusz :). Ma na to fakturę. Oj wtedy RallyArt by miał przerypane...
WAPNO
A6

Postprzez **FanKuzaja** » środa, 12 lut 2003, 12:05

W czoraj o godzinie 23:55 na kanale TV4 pokazany był skrót z 3 dni Rajdu Szwecji najciekawesze momenty oraz walke pomiedzy kierowcami.

Co z całej relacji było ciekawego to 2 wypowiedz z Tomaszem Kucharem, Januszem Kuligiem , Krzysztofem Hołowczycem, Łukaszem Sztuką.

Oraz co było pokazane a czego nie pokazują na Eurosport w programie WRC to to rze nie pokazują polskich załóg a tutaj obszerne pokazyweczki przejazdów wszytskich naszych Polskich kierowców itd.

Ogólnie relacja na TV4 była bardzo dobrze zrobiona i wogule jak byma miał oceniac od 1 do 10 to dałbym 8,5.
**FanKuzaja**
A6

Postprzez Truskawa » środa, 12 lut 2003, 17:17

Fragmenty wywiadu z Januszem kuligiem - dzisiejsze "Zycie Warszawy"

J.K "Zakwestionowano koło zamachowe, dlatego, że było od spodu błyszczące a nie matowe. Wiem tylko, że spełniało ono wymagania pod względem rozmiarów i wagi. Cały silnik przygotowany w grupie N kupiłem w Holandii w firmie autoryzowanej przez Mitsubishi. Jeżeli koło odbiega od seryjnego, wynik może być tylko jeden - przyjmę go z pokorą."

Moze Pan nawet zostać wykluczony z mistrzostw świata. Czy w takim wypadku zażąda Pan odszkodowania od sprzedawcy ?
J.K "Nie róbmy na razie afery. Dajmy możliwość wypowidzi Komisji technicznej"

Kiedy możemy się spodziewać wypowiedzi Komisji Technicznej FIA
J.K " Prawdopodobnie za tydzień"

I jeszcze jedna wypowiedź Janusza
"Bardzo ważna była dla mnie rozmowa po rajdzie ze Stigiem Blomqvistem (Szwed przegrał rywaliizację z Kuligiem o 3.5 sekundy ? przyp.red.). Powiedział, że nie posądza nas o próbę oszustwa i dla niego my jesteśmy zwycięzcami.Kiedy obiecałem, że w razie niepomyślnej decyzji FIA odeślemy mu puchary, usłyszałem że mamy się nie wygłupiać."

Jeżeli jeszce ktoś ma wątpliwośći co do rzekomej "afery spiskowej" niech odwoła się do zdrowego rozsądku.....
.:: Do zobaczenia na oesach ::.
Truskawa
N2

Postprzez thompson40 » środa, 12 lut 2003, 17:30

za tydzień powinna ukazać się wy[powiedź,a rajd Turcji jest za 3 tygodnie to Janusz będzie miał mało czasu na przygotowanie się do tego rajdu, ale mam nadzieje że wszystko się wyjaśni i zobaczymy Janka na podium Rajdu Turcji ;)
pzdr
thompson40
N3

Postprzez wartek » środa, 12 lut 2003, 17:57

hehe nie zobaczymy napewno bo w turcji nie wystartuje :)
wartek
N2

Postprzez thompson40 » środa, 12 lut 2003, 18:12

wartek napisał(a):hehe nie zobaczymy napewno bo w turcji nie wystartuje :)

Kulig już na wstępie skreślił Turcje tak jak to zrobił Hołek z Korsyką???? jeśli tak to sorka za buraka :(
pzdr
thompson40
N3

Postprzez marcin » środa, 12 lut 2003, 20:52

thompson40 napisał(a):
wartek napisał(a):hehe nie zobaczymy napewno bo w turcji nie wystartuje :)

Kulig już na wstępie skreślił Turcje tak jak to zrobił Hołek z Korsyką???? jeśli tak to sorka za buraka :(
pzdr

Następny rajd zaliczający sie do klasy PC będzie to rajd Nowej Zelandii. :wink:
marcin
A5

Rajd Szwecji!

Postprzez Ford Anglia » środa, 12 lut 2003, 20:57

Przeczytałem sobie Ja właśnie wszystkie wypowiedzi po rajdzie Szwecji...n o zajęło mi to....no około 1 h...patrzcie może jakieś wydawnictwo założymy i będziemy roczniki komentarzy w postaci 600 stronicowej cegiełki wydawać J. No , ale teraz gdy już wszystko (no poza domniemana Dyskwalifikacja) się wyklarowało, dorzucę i swoje 5 groszy. Po pierwsze gratulacje dla Wszystkich polskich załóg....wreszcie cała polska w pełnym składzie znalazła się na mecie. Tak trzymać.

Podzielę swoją wypowiedz na kilka członów:
Tomek Kuchar ? jak dla mnie jego wiernego (OD ZAWSZE!!!) kibica, wynik jest świetny. Myślę, ze Tomek lepiej czyje się na mniej śliskiej nawierzchni. W 2002 roku, spod śniegu wydzierały się szuterki stąd wówczas lepszy wynik, ale mimo tej 10 minutowej straty, jest dobrze. Może pod koniec troszkę za nerwowo ale to sztuka się liczy i to ze ukończył rajd na 16 pozycji zapawa raczej optymistycznie. Na mecie znalazł się przed D. Auriolem. Miał On co prawda kłopoty, ale raczej ze swoją jazdą i nie ma co gdybać, co by było gdyby nie wylądował w tej zaspie , bo jak ktoś mądrze powiedział....gdyby Babcia miała wąsy...to... No a w ogólnym rozrachunku, Tomek najlepiej wykorzystał forda z M- Sportu....dosłownie pogramiając A. Warmbolda!

Janusz Kulig ? pojechał koncertowo. Dysponował na pewno zdecydowanie słabszym samochodem od Toshi-ego Araia, i to że do niego tracił, to normalna sprawa. Końcowy wynik osiągnięty przez tego Krakowskiego zawodnika, był wspaniały. I ciekaw jestem, jak Janusz pojechałby w Szwecji - Focusem...jest w końcu w niego wspaniale wjeżdżony. Mam nadzieje, że sprawa tego koła zamachowego....rozwiąże się na korzyść Qliga. Ale jedno jest bezsprzeczne ? Szacunek!

Łukasz Sztuka ? Jak planował tak zrobił. Jechał równo, i przyśpieszał z kilometra na kilometr, lecz sam siebie ocenił niżej niżby tego chciał. Po prostu , za wolno się rozkręcał , ale i tak zapunktował. Niepotrzebny był ten dzwon...ale suma sumarum.. jest na 8 i z tego się cieszmy. Teraz już ma większe doświadczenie, widać ze potrafi na opis jeździć, a nie na pamięć.....myślę ze pomocny jest tutaj Per C ...a poza tym....... przetestował samochód i wie czy go chwalić czy tez ganić! No i na koniec , błysnął wspaniałą Angielszczyzna.... na rampie w K. Brawo Łukasz.

Michał Sołowow ? zawodnik, który został zapomniany przez wszystkie polskie serwisy informacyjne. Nigdzie nie było sposobu zdobyć wypowiedz tego kierowcy po jakimkolwiek etapie. W Wiadomościach sportowych, tez nic. Po cichu liczyłem na relacje w TV 4, ale tam też pominięto start Sołowowa. Czyli dla przeciętnego Polaka, taki kierowca wcale nie startował. Ale temat relacji poprowadzę w Nowym Temacie! Prześladowany pechem na początku rajdu... no na pewno nie nastraja optymistycznie L Ale dojechał ......i oto mu chodziło.

Podsumowując ? przyznaje , ze rajd był wspaniały i wielce emocjonujący! Oby każdy rajd był tak wspaniały...te walki o sekundy na 7-10 msc-u, o prymat w PC WRC.... no takie rajdowanie to ja rozumiem.
Ford Anglia deLuxe
Ford Anglia

chudy...

Postprzez grandmaster » środa, 12 lut 2003, 20:57

Jedyny Polak jaki moze wystartuje w Turcji to Chudobinski. Ale chcialbym sie mylic.
rally's are not a crime
grandmaster
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum