Płyta pod silnik

Wszystko o rajdówkach "od środka" :)

Moderator: SebaSTI

Postprzez dembol SC » środa, 8 gru 2004, 13:21

To daj znac na priva jakos w przyszlym tyg. Napewno sie dogadamy :)
pozdro
Rajdowy Poznań
dembol SC
N1

Postprzez !ADI! » czwartek, 9 gru 2004, 00:17

nick555 napisał(a):ADI co do twojego wcześniejszego postu szpilki to szpilki a śruby do kół to śruby. nie mylmy pojęć, nazywanie śrub szpilkami jest błędem!!!
A i nie śmiej się z ABSu bo za większy kawałek np.2x2 metry zapłacisz 40 zł i nawet jak popęka to się opłaca i zauważ że pytałem czy ma być to profi rajdówka! Myśle że inwestycja 500- 600 zł w płyte na KJSy to chyba lekkie przegięcie można zainwestować w budowie w naprawdę coś poważniejszego np. nowy a nie używany fotel czy pasy!

Wiesz nie zawsze szpilki to szpilki. Jak widzę nie spotkałeś sie z tym nazewnictwiem. Śruby do kół we f126p nazywają szpilkami. I mimo tego, że WIEM co to są szpilki mam prawo się upewnic, żeby nie strzelić gafy.

No ale po co mi ABS o wymiarach 2x2m? I co z tego ile kosztuje. Wydać 40 zeta ale po co?Czemu ma służyć taka płyta z ABS?? Żeby się auto nie pobrudziło? O to chyba w rajdach ani KJSach nie chodzi.
Poprostu napisz mi, do czego taka płyta ma być? Jak ją można wykożystać. Ok, przyznaje, że chroni przed kamieniami. Ale równie dobrze, można zrobić płytę z kartonu i będzie miała taki sam pożytek.
!ADI!
S1600

Postprzez RS2001WRC » czwartek, 9 gru 2004, 01:10

Hej! Nick 555 daj mi namiary na ten ABS bo jak jest taki tani to se fajny domek zrobie.Gadalem juz z Adim i powiedzial ze da mi za darmo kartony bo jak juz pewnie zauwazyles Nicku 555 zima za pasem,a domek trzeba czyms ocieplic. :lol: :lol: :lol: :lol:
RS2001WRC

Postprzez ZOWA » czwartek, 9 gru 2004, 14:51

siemanko rs2001wrc
ZOWA
A6

Postprzez nick555 » piątek, 10 gru 2004, 00:40

ADI RS : pełne zawodowstwo z was wychodzi :) zakładacie mocne płyty na KJSy bo poprostu boicie się o auta, kiedy chyba lepiej założyć ze jeździmy bezszkodowo nie? Myśle jednak że porównania ABS do kartonu są troche nie na miejscu. Co do alu płyt pewnie że taka lepsza ale zauważ ze mówię o ograniczaniu kosztów! A co do szpilek i śrub to się nie zgodze i już. mam do tego prawo.
nick555
A6

Postprzez dembol SC » piątek, 10 gru 2004, 01:12

nick555 napisał(a):A co do szpilek i śrub to się nie zgodze i już. mam do tego prawo.

odpowiedz na kłotnie pomine ;) IMO tylko alu wchodzi w gre :)

rowniez dla mnie szpilki to szpilki, a śruby to śruby. nie ma nad czym debatowac 8)
pozdro
Rajdowy Poznań
dembol SC
N1

Postprzez !ADI! » piątek, 10 gru 2004, 01:28

nick555 napisał(a):ADI RS : pełne zawodowstwo z was wychodzi :) zakładacie mocne płyty na KJSy bo poprostu boicie się o auta, kiedy chyba lepiej założyć ze jeździmy bezszkodowo nie? Myśle jednak że porównania ABS do kartonu są troche nie na miejscu. Co do alu płyt pewnie że taka lepsza ale zauważ ze mówię o ograniczaniu kosztów! A co do szpilek i śrub to się nie zgodze i już. mam do tego prawo.

Wiesz mi nie chodzi o bezszkodowość. Ale jeżeli będzie jakaś hopka [a widywałem takowe na KJSach" i sobie zanurkujesz, to jak będizesz miał pecha, to możesz przydrzeć podwoziem. Po za tym to lepiej mieć to 40 zeta w kieszeni niż wydawać je na ABS. To poprostu nie ma sensu!!

A jeżeli chodzi o szpilki to jeszcze kilka lat temu , tak nazywano śruby do kół do maluchów. Więc podejdź do sklepu motoryzacyjnego i zapytaj po ile mają szpilki do kół.
!ADI!
S1600

Postprzez nick555 » piątek, 10 gru 2004, 21:03

ADI ale ja nie mówie jak mówią w sklepie tylko jak jest. U mnie w pracy bardzo często spotykam się z takim błędnym nazewnictwem i powiem ci że ludziom czasami łatwiej wytłumaczyć jakiś problem mówiąc właśnie szpilki na śruby ale to jest błąd według mnie. Przez 6 lat pracy w serwisie opon naprawde można dojść do wielu ciekawych wniosków na tematy kół obręczy i tego całego badziewia:))) Ale może zakończmy temat bo tak można jeszcze długo :) Pozdrawiam
nick555
A6

Postprzez wally » sobota, 11 gru 2004, 00:30

Tak to nie ma sensu :wink:
Moje zdanie jest takie ze nie ma sensu ABS montować bo to daje taki sam efekt jak by go wogóle jej nie było :roll: wiec po co :roll: :?:

Co do szpilek to nick555 ma racje :wink:

Ale po co te kłutnie przecierz chcemy sobie nawzajem pomagać :wink:
wally
N1

Postprzez !ADI! » sobota, 11 gru 2004, 01:53

OK zgadam się. W naszym środowisku szpilki to szpilki. Ale poprostu chciałem się upewnić :D

POZDROWIONKA 4ALL
!ADI!
S1600

Troche inaczej o plytach pod silnik

Postprzez Ref » piątek, 17 gru 2004, 03:30

A niemacie moze jakichs zdjec, ew. jakiegos znajomego z pucharowym lanosem ? bo wlasnie probuje wykombinowac jakas plyte - bo o ile zrobienie jej jest mniejszym problemem to trzeba jeszcze wiedziec co robic..

Jesli ktos wie cokolwiek o plycie do lanosa, ew. ma kontakt z kims kto ma taka w samochodzie to prosilbym o kontakt :D

Pozdro 535.

Dzieki z gory.
" I'll tell you what makes sense ! Air strikes ! White Phosphorus ! Napalm ! We'll bomb the shit out of them if they don't do what we want."
Ref

Postprzez modi » sobota, 1 sty 2005, 15:04

[quote="dembol SC"]witam
znalazlby sie moze chetny na plyte aluminiową 8mm, stop PA6 (wiec odpowiedni), rozmiar ~1100x1200mm ?
bo mniej wiecej tyle mi zostanie jak zrobie moja plyte dlatego tez pytam
cena dobra :)

Witam.
dembol SC, kupiles juz to PA6? bycmoze bylbym zainteresowany, wiec moglibysmy kupic razem.
A moze jest ktos jeszcze kto potrzebuje lub bedzie potrzebowal wkrotce?
Podobno, jak ktos juz wspominal, gdy kupuje sie wiecej, wychodzi taniej.
Pozdrawiam
modi

Poprzednia strona

Powrót do Mechanika rajdowa