Janusz Kulig - wypadek

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez czarekusa » wtorek, 19 paź 2004, 17:15

wszystkiego najlepszego Janusz, pamietamy o Tobie ['] ['] [']
Pozdrawiam wszystkich ktorzy kochaja rajdy.

http://www.mcpimage.com
http://www.amkpwa.com
czarekusa
A5

Postprzez Schumi03 » wtorek, 19 paź 2004, 17:17

[']
Obrazek
Schumi03
N3

Postprzez rajdowa_kobitka » wtorek, 19 paź 2004, 18:28

Najlepsze życzenia, gdziekolwiek teraz jesteś... [^]
rajdowa_kobitka
N3

Postprzez Maciek.J » wtorek, 19 paź 2004, 18:40

Janusz Wszystkiego najlepszego [']['][']['][']
FLOKOWANIE - deski boczki itp oraz naprawa desek po wystrzale AIRBAG
SPAWANIE PLASTIKU - naprawa zderzaków itp

608362284 lub rs.wrc@interia.pl
Maciek.J
N3

Postprzez mati_WRC » wtorek, 19 paź 2004, 20:02

[*][*][*]...

A co so subarka to koleś opanuj się, każdy ma prawo do wyrażania swoich opinii ale w przyzwoity sposób. Sposób w jaki Ty to robisz świadczy tylko o Twoim braku szacunku dla forumowiczów oraz dla samej osoby Janusza Kuliga, ten temat ani to forum nie jest miejscem dla kogoś kto wyraża swoje poglądy w taki sposób.

Uważam jednak, że w Twoim poście jest troche racji, "cały" 1 %, poruszyłeś temat kibiców, a może "pseudokibiców", dla których pamięć o Januszu jest czymś tylko na pokaz, co robią tylko dlatego żeby pokazać że byli kibicami kogoś wielkiego, kto już odszedł:(...Jednak na tym forum nie znajdziesz nikogo takiego, gwarantuje Ci to. Uważam, że każdy z forumowiczów wykazuje szacunek dla Janusza - albo przez pisanie postów godnych tego tematu albo wogóle nie udzielając się w rozmowiw - uwierz mi, w ten sposób też można wyrazić szacunek, jednak chyba o tym nie wiesz. Przez to co tu napisałeś pokazałeś tylko swoją gburowatość i brak krzty uszanowania... Przykro mi z tego powodu, że Twoje aroganckie posty pojawiły się w tym temacie:(

PS. Sorki, że to pisze ale nie wytrzymałem aby przeglądać reszte postów od strony feralnych postów subarka i od razu napisałem co o tym myśle, dopiero potem zauważyłem, że już dostal bana - i bardzo dobrze.
http://www.cherubicstudio.pl CherubicStudio

..::Uzależniony od zapachu rajdowego paliwa::..
GG: 5422949
mati_WRC
A5

Postprzez karcin » wtorek, 19 paź 2004, 20:38

Janusz Wszystkiego Najlepszego, wygrywaj niebiańskie oesy !!!!!! :(
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=7430425065d34ed7 Obrazek
karcin
A6

Postprzez tomi_kl » wtorek, 19 paź 2004, 20:39

tomi_kl
A6

Postprzez 106xsi » wtorek, 19 paź 2004, 20:56

tomi_kl napisał(a):http://www.rally.sk/article.php?sid=2311&mode=thread&order=0

:cry: Czesi też pamiętają Janusza

To raczej słowacy.
106xsi
N3

Postprzez Banan » wtorek, 19 paź 2004, 21:19

106xsi napisał(a):
tomi_kl napisał(a):http://www.rally.sk/article.php?sid=2311&mode=thread&order=0

:cry: Czesi też pamiętają Janusza

To raczej słowacy.

Tez to zauwazylem, ale Czesci tez pamietaja... chocby strona w informatorze Baruma. Wszystkiego najlepszego... :(
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Hultay WRC » wtorek, 19 paź 2004, 21:57

A live begins another's over
As another day begins
Life runs full circle getting older
It happens to me
It happens to you
I do believe you're still around me
You're still around me all the time
I have no doubt one day in heaven
I will see you again
I'll see you again, see you again
Break the bread drink the wine
In our hearts you'll live forever
The time to go is never right
When we say goodbye
While we're here we shouldn't waste
A day in life to say we love you
It's now that I'd just wish so much, to see you
Eye to eye...
(...)
Uwielbiam ten utwór... Gdy go slucham, myślę o Januszu. To Eye to Eye Scorpionsów. Pozwoliłem sobie zmienić jedynie dwa zaimki, by trochę lepiej pasowało do sytuacji, do tęsnoty jaką czję/czujemy.
A poza tym ten tekst w newsach.. jest piękny. Wspanaiłe są tamte fragmenty wierszy w nim zawarte. Pozdrawiam.
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Roxi » wtorek, 19 paź 2004, 22:13

Szkoła im. Janusza Kuliga

Publiczne Gimnazjum w Łapanowie otrzymało we wtorek imię Janusza Kuliga, znakomitego kierowcy rajdowego, który w wieku 35 lat zginął tragicznie w wypadku na przejeździe kolejowym w lutym tego roku. W szkole z tej okazji wmurowano pamiątkową tablicę, a młodzież otrzymała sztandar.

"Janusz Kulig był człowiekiem uczciwym, sumiennym, życzliwym dla wszystkich, a zwłaszcza dla młodzieży - powiedziała podczas uroczystości nadania imienia szkole dyrektorka gimnazjum Bogumiła Paszkot. - Był profesjonalistą. Odnosił sukcesy na skalę międzynarodową. Janusz Kulig był wzorem obywatela i sportowca. Wszyscy go znaliśmy. Urodził się w Łapanowie i tu chodził do szkoły. Od dziś będzie patronem naszego gimnazjum. A dla uczniów stanie się wzorem do naśladowania".

Uroczystość odbyła się w szkolnej sali gimnastycznej, w której wyłożono liczne puchary i dyplomy Janusza Kuliga, wywalczone przez niego na trasach rajdowych. Był wielokrotnym mistrzem Polski i wicemistrzem Europy. Na uroczystość przybyli m. in. senatorowie, posłowie i rajdowi koledzy Kuliga.

"Jestem dumny, że na patrona szkoły wybraliście właśnie Janusza Kuliga - stwierdził znakomity przed laty kierowca rajdowy Sobiesław Zasada. - Janusz odnosił duże sukcesy, ale to nie był tylko łut szczęścia. To był efekt przede wszystkim jego ciężkiej pracy, a także wytrwałości oraz odwagi. To dobry wzór do naśladowania dla młodzieży".

Patrona łapanowskiego gimnazjum wybrała młodzież szkolna, ich rodzice oraz nauczyciele w tajnym głosowaniu. Oprócz Kuliga kandydatami na patrona szkoły byli królowa Jadwiga oraz Wincenty Witos. W głosowaniu zdecydowanie zwyciężył Janusz Kulig. Rada Gminy uszanowała wyniki wyborów i w formie uchwały nadała szkole imię znakomitego rajdowca.

Podczas uroczystości wręczono młodzieży szkolnej sztandar. Odsłonięto także tablicę pamiątkową, na której znajduje się płaskorzeźba z wizerunkiem Janusza Kuliga oraz napis powtarzanego przez niego często motta: "Wiem jedno - uczę się wciąż". Tablicę odsłoniła wdowa Agnieszka Kulig, która przybyła na uroczystość z dwoma córkami Pauliną i Julią. Obecni byli również rodzice Janusza Kuliga.

"Jest to bardzo wzruszająca uroczystość, ale zarazem ogarnia mnie wielki żal, że nie ma już między nami Janusza, wspaniałego człowieka, męża i ojca - powiedziała Agnieszka Kulig. - Chciałam podziękować mieszkańcom Łapanowa za to, że pamiętają o Januszu i w ten sposób uczcili jego pamięć".

Przed uroczystością na cmentarzu w Łapanowie, gdzie leży Janusz Kulig, złożono kwiaty.
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką".
Roxi
N2

Postprzez **FanKuzaja** » wtorek, 19 paź 2004, 22:50

Janusz wszystkiego najlepszego.. gdzie kolwiek teraz jesteś... wygrywaj niebiańskie oesy.

Forever No1 [']
Janusz Kulig 1969-2004
Michael Park 1966-2005
Na zawsze w sercach kibiców

Leszeeek Ogień na Tłoki !!
**FanKuzaja**
A6

Postprzez solota » środa, 20 paź 2004, 15:49

"Niepokonani" Perfectu to dla mnie piesenka kiedy myśle o Januszu

"Gdy emocje już opadną, jak bo bitwie kurz. Gdy nie można mocą rzadną wykrzyczanych cofnąć słów."

"Gdy ktoś kto mi jest światełkiem, gaśnie nagle w biały dzień, gdy na drodze, za zakrętem przeznaczenie spotka mnie."

"Aż do końca wierząc, że los inny mi pisany jest."

"W korobodzie złych słów możemy trwać - NIEPOKONANI! Nim się ogień w nas wypali, nim ocean naszych słów łyżeczką sie odmierzyć da."

"Wśród tamte tysiac jak diament być zagadką, której nikt nie zdąrzy zgadnąc nim minie czas....
JANUSZ KULIG 1969-2004

FOREVER IN MEMORY
solota
N3

Postprzez enka » środa, 20 paź 2004, 16:21

Żona odsłoniła tablicę
Janusz Kulig patronem szkoły w rodzinnym Łapanowie
Wczoraj gimnazjum w Łapanowie (Małopolska) przeżywało ważny dzień. Szkoła otrzymała imię Janusza Kuliga, tragicznie zmarłego kierowcy rajdowego.

Patrona wybrali uczniowie i grono pedagogiczne. Pochodził właśnie z tej miejscowości. Pamiatkową tablicę odsłoniła Agnieszka Kulig, żona kierowcy. Na uroczystość przyszła z córeczkami - Pauliną (8 l.) i Julią. Ta ostatnia urodziła się po śmierci taty.

- Wciąż żyją we mnie tragiczne wydarzenia - zwierzyła się nam Agnieszka, ocierając łzy. - Cieszę się, że ludzie pamiętają o Januszu. A bardzo boli, że Julka nigdy nie pozna tatusia.

W Łapanowie na grobie rajdowca leżą kartki z urodzinowymi życzeniami dla Janusza (gdyby żył, kończyłby dziś 35 lat). W gimnazjum młodzież ze wzruszeniem wspomina spotkania z kierowcą, który zawsze poświęcał młodym ludziom dużo czasu. - Dla naszych uczniów był autorytetem - opowiada Bogumiła Paszkot, dyrektorka szkoły.

- To młodzież wystąpiła z inicjatywą, by patronem gimnazjum został Kulig - mówi Zbigniew Kogut, przyjaciel rajdowca, a zarazem pedagog w gimnazjum jego imienia. - Janusz był ucieleśnieniem zasady, że chciec to móc.

- Został naszym patronem, bo dzięki niemu wierzymy, że nawet z tak małej miejscowości można się wybić - wyjaśnia "Super Expressowi" Ewelina Kluba, uczennica gimnazjum. - Nie ważne skąd się jest, ważne kim chce się być - uczył nas pan Kulig - dorzuca.

:(
enka
A5

Postprzez Hultay WRC » środa, 20 paź 2004, 21:19

Solota ja też mam podobne odczucia gdy tego słucham... Piękne, po prostu piękne słowa. Niektóre utwory mogą wspaniale wypowiedzieć to co nie wypowiedziane...

ps. nie "Wśród tamte tysiac jak diament" lecz "Wśród tandety lśniąc jak diament" taki mały szczególik...
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne