Rajd Warszawski 2004

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez golden » sobota, 9 paź 2004, 22:51

ja sie odwaze i jako warszawiak powiem, ze trasy sa na 3 w skali 6 (szuter na polske) a poziom kierowcow i atrakcyjnosc dla kibica to lipa

rajd nie byl jakims wydarzeniem ktore bede szczegolnie pamietal...
bylem na 8 oesach - z reguly fajne miejscowy - moze 3-4 przejazdy zapamietam do barborki - a moze jestem przesyty rajdami w tym roku juz i zrzedze... - taki lepszy mazowiecki po szutrach - towarzysko bylo swietnie jak zywkle...
miejscowek bylo pare dobrych ale nie kazdy moze posmigac na oesach tydzien przed rajdem i posprawdzac panowie wyzej piszacy, bo ktos moze jest z kraka czy jelenij G. i nie ma mozliwosci przeteleportowania sie heee
oes rutki jakis taki p....y (poplontany) kibicow jak na lekarstwo (a to i lepiej)

ale i tak szutry wole z 1000m prostymi gdzie 30 sekund smigasz na odcieciu na szostym biegu niz nedzne asfalty

organizacyjnie to top - daj Boze pomyslowosci takiej innym AK - w miare bezpiecznie - ludzie przyjazni - epilog pomyslany koncertowo chodz bledy (np meta w srodku) kosztowaly 2.5H wiecej stania i marzniecia...

nocne alkoholowe oesy rzadza!
Ostatnio edytowano sobota, 9 paź 2004, 23:09 przez golden, łącznie edytowano 5 razy
golden
A6

Postprzez bounder » sobota, 9 paź 2004, 22:51

rajd super, swietna organizacja, trasy ciekawe. Fajnie ze wykorzystano pomysl z MS z tabliczkami informujacymi jak na oesy dojechac.
brawo dla Prezesa i Bebnow.
Bardzo ladnie Karnabal, za rok bedzie mocno walczyl.
Szkoda Staniszewskiego bo szedl naprawde szybko.
Skok 0 na bemowie nie z tej ziemi
bounder
N3

Postprzez Robecki » sobota, 9 paź 2004, 23:03

Ludzieeee, kto ma nagrany skok Ruty (000) na Bemowie :!: :?: Przeciez to była akcja roku :shock:
Robecki
N3

Postprzez Psycholog_Rajdowy » sobota, 9 paź 2004, 23:13

golden napisał(a):ja sie odwaze i jako warszawiak powiem, ze trasy sa na 3+ w skali 6 a widowiskowosc (chodzi o poziom kierowcow i atrakcyjnosc dal kibica) to lipa

A jaką ocenę wystawiłbyś w takim razie zeszłorocznej trasie :?: O ile gorsza była od tegorocznej :?: Pytam, bo wiadomo, że nie można na żywca zobaczyć całej trasy, a chciałbym się dowiedzieć czy zdaniem innych kibiców oesy poprawiły się znacząco czy też nie.

Ja w skali 1-6 tegoroczną trasę oceniam na 4, czyli dobrą, przede wszystkim dzięki pojawieniu się próby W zaroślach. Nowe Miasto (zeszłoroczna Nowa Wieś) też jest spoko. Leśne fragmenty są jak dla mnie super. Szkoda, że nie mamy na Mazowszu prawdziwego szutru, takiego jak w okolicach Olsztyna (nawierzchnia koło Mrągowa już jest bardziej piaskowa, prawie tak kopna jak na Mazowszu - poprawcie mnie jeśli się mylę), bo drugie przejazdy to miejscami dramat.
Ostatnio edytowano sobota, 9 paź 2004, 23:15 przez Psycholog_Rajdowy, łącznie edytowano 2 razy
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez bounder » sobota, 9 paź 2004, 23:13

no i frycz i pelikan fajny numer na bemowie zrobili :D
bounder
N3

Postprzez PawelRally » sobota, 9 paź 2004, 23:18

A co on tam takiego odwalił :?:
Rajdy wporzO!
(BRT) - Banasik Rally Team ;)
PawelRally
A6

Postprzez GregHGT » sobota, 9 paź 2004, 23:31

Psycholog_Rajdowy napisał(a):
GregHGT napisał(a):Pod wzgledem tras, widowiskowosci i sportowych emocji Warszawski jest dla mnie No. 1 w tym sezonie !!

Pod względem tras :?: Odważna opinia :!:

Owszem...ale trasy sa tylko jednym z kilku elementow koncowej oceny. :wink: Wspaniale ze sa to trasy szutrowe. Troche gorzej, ze sa to trasy momentami dosyc szybkie. Ale przynajmniej dla mnie rajdowka pedzaca po odcinku "szutrowej autostrady" przez pole, praktycznie na odcieciu, jest pieknym widokiem. Ale byly tez fragmenty zywcem wyjete z Kormorana.

Wydaje mi sie, ze specyfika warszawskiego szutru wymaga jednak szczegolnego przygotowania samochodow, zwlaszcza tych jadacych w srodku lub na koncu stawki. Zawieszenie musi byc maksymalnie uniesione, bo blyskawicznie na dohamowaniach i zakretach robia sie koleiny, miedzy ktorymi leza potezne kamienie. Jesli jeszcze ten fragment jest w lesie, to z kolein wystaja na parenascie centymetrow potezne korzenie. Takie warunki sa mordercze dla samochodow, ale jesli kierowca jedzie z jajami, to jest super widowisko dla widzow.

Organizacja taka sobie. Niby byly opisy dojazdow do miejsc widokowych, ale brakowalo w tym konsekwencji, przez co do calego "systemu" nie mialem zaufania i jezdzilem "na mape". Fatalny incydent na OS1 gdy Omlet unikajac zderzenia z cywilnym autem wypadl z drogi i zakonczyl jazde. Tradycyjnie juz brakowalo metalowych palikow, wiec tasmy zaczepiano o wbite w ziemie galezie - na rajdzie RSMP to "lekka" zenada.
Denerwowalo mnie chamstwo niektorych "kibicow", smiecenie w lesie etc. mam nadzieje, ze ktos ten syf posprzata po rajdzie. Miejscowi ludzie bardzo przyjazni, przychodzili ogladac calymi rodzinami, fajnie sie wsrod nich przebywalo. Czyzby to zasluga zmniejszonego ruchu przedrajdowych upalaczy?

Wielki plus za to, ze przed rajdem rownano nie tylko trasy oesow, ale takze okoliczne drogi dojazdowe, dzieki czemu na szutrowych "autobahnach" mozna bylo popier.... bez obawy o urwanie kola :D Przedrajdowy informator w Zyciu Warszawy to strzal w 10. Pewnie nikt z wymienionych tego nie przeczyta, ale we wlasnym imieniu chcialbym szczerze podziekowac wladzom Plonska i okolicznym mieszkancom, ze przygarneli ten rajd. Mam nadzieje, ze w przyszlym roku Warszawski rowniez odbedzie sie na tych terenach.
GregHGT
N2

Postprzez golden » sobota, 9 paź 2004, 23:41

psycho... sluchaj rok temu trasa wg mnie nieco gozej ale wielkiej roznicy nie ma (te nowe oesy dobre bo cos nowego) znajac Pana Pawlowskiego z AK POLAKA w 2005 znow cos urozmaici i wprowadzi jakies nowe... moze inne konfiguracje...

jesli chodzi o rajd to byl na pewno w organizacji kormorana bije na łeb jak i wiekszosc rajdow i powienie dostac najwyzsza note po raz kolejny...
golden
A6

Postprzez Banan » niedziela, 10 paź 2004, 00:26

bounder napisał(a):rajd super, swietna organizacja, trasy ciekawe. Fajnie ze wykorzystano pomysl z MS z tabliczkami informujacymi jak na oesy dojechac.

Takie cos jest na Elmocie juz od tamtego roku. Ja choc nie bylem, stwierdzam po zdjeciach, ze epilog na Bemowie zaje***** rzecz !!! Ciemno, dalekie skoki, boki, watersplash, szuter - Czego wiecej trzeba ?

Michał Sołowow (Mitsubishi Lancer) został zwycięzcą Rajdu Warszawskiego, ostatniej tegorocznej eliminacji mistrzostw Polski. Drugie miejsce, ze stratą 30,8 s, zajął Michał Bębenek (Mitsubishi Lancer), który dzięki temu zdobył tytuł pierwszego wicemistrza Polski.
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez LIPciu » niedziela, 10 paź 2004, 03:15

hairpin napisał(a):Pelikan najwięcej wygranych os'ów [w S1600]! Na drugiej pętli dzisiejszego etapu dokładał konkurentom conajmniej 1 sekundę na kilometrze. dla mnie bomba!!! a jak to chłopaki wyglądało na żywo?

według mnie od początku drugiego (niesamowicie długiego!!!) etapu każdy w s1600 (oprócz pelikana) jechał po swoje. dlatego tak wyszło
LIPciu
A5

Postprzez Mroowa » niedziela, 10 paź 2004, 10:34

W pierwszy dzień też tak było że jechali po swoje dopóki nie było problemów walczył Pelikan.

A co do Tabliczek to nawet nie od zeszłęgo roku tylko wcześniej pojawiły się na elmocie z 2 latka to przynajmniej także żadnej nowosci Warszawski nie wniósł :)
Mroowa
S2000

Postprzez golden » niedziela, 10 paź 2004, 10:58

hmmm z tego co pamietam to na w-skim juz wczesniej byly te tablice wiec ...elmot niczego nowego nie wymyslil :))))
golden
A6

Postprzez Mroowa » niedziela, 10 paź 2004, 11:18

golden napisał(a):hmmm z tego co pamietam to na w-skim juz wczesniej byly te tablice wiec ...elmot niczego nowego nie wymyslil :))))

no to teraz trzeba dojśc do porozumienia kto był tu pierwszy heh Nie mówię że coś nowego wymyślił ale już nawet nie pamiętam od kiedy na Elmocie to jest ale oki bo zaczyna sięrobić Off :)
Mroowa
S2000

Postprzez Jump » niedziela, 10 paź 2004, 12:25

Może troche film nie wyszedł, ale można poczuc ciut tego co sie wczoraj działo na Bemowie 8) Jump
Jump
N3

Postprzez speed555 » niedziela, 10 paź 2004, 12:35

qwa szkoda ze nie bylem.
http://www.rallyarena.pl
http://www.studioarte.com.pl
speed555
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP