GOLF TDI CUP

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez Alien » wtorek, 21 wrz 2004, 17:33

A wracajac do tematu. Sie wybieram na prezentacje Golfa. I raczej dla ogółu będzie tor. Może dla elitki zrobia jakąś bibkę z autem w holu, ale kryterium ulicznego, tak jak z porche to bym sie nie spodziewał.
Alien
A5

Postprzez Fan wyścigów » środa, 22 wrz 2004, 09:17

A może znasz więcej szczegółów prezentacji. Czy zawodnicy będą mogli się przejechać sie po torze. W jaki dzień będzie prezentacja?
Fan wyścigów
N2

Postprzez Alien » środa, 22 wrz 2004, 10:33

Nie ma info jeszcze
Obrazek
Alien
A5

Postprzez cotic » środa, 22 wrz 2004, 11:07

Z tego co wiem, raczej napewno nie bedziemy sie mogli przejechać. Pozatym to logiczne. Nadal jestem ciekaw ile zawodników bedzie Golfem jeździć.
cotic
N3

Testy Golfa TDI POznań

Postprzez Barski Adam » wtorek, 2 lis 2004, 12:31

Czy ktoś z szanownych FORUMowiczów byl na testach Golfa TDI w Poznaniu i chcialby się podzielić wrażeniami?
adam z krakowa
Barski Adam

Postprzez Rambis » środa, 3 lis 2004, 20:09

No ja byłem. Stały sobie dwa golfy i jeden Beetle, na jednego Golfa założyli profesjonalne opony a na drugiego zwykłe drogowe. Gładysz mówił, że nie mierzy czasów bo przecierz nie chodzi tu o rywalizacje między sobą tylko o zapoznanie się z autami, moim zdaniem bał się, że któryś wypakuje i rozbije to cudo. A każdy kto jeździł musiał podpisać zobowiązanie, że jakby co to pokryje koszt naprawy. Było z 25-30 osób z tego zainteresowanych co sobie pojeździli (max 4 kólka i wypad z toru) to może z 10 osób. Niektórzy mieli szanse i przywilej (wątpliwy) przejechać później jeszcze z 4 kólka. A jak to jeździ, dla mnie troche jakoś tak bez sensu, choć podobno dobrze hamuje, a i mozna to kręcić tylko do 4 tysięcy a potem poprostu staje i trzeba w zakrecie zmieniac bieg, ciche jest bardzo, powiem szczerze byłem zawiedziony. No i wogóle ta prezentacja, jak tak ma wygladać ten międzynarodowy puchar to bedzie biedny. A i mimo, że nikt więcej w tym dniu nie wynajmował toru, wpadł Pan z Automobilklubu i kazał sie wszystkim zawijać, więc ogólnie Brawo. Acha i jeszcze jedno, Marcinkiewicz troche opóźnił hamowanie i przytarł bardzo koła (na tym Golfie ze sportiwnymi kapciami) na co serwis VW Racing Polska mówi, że nie zakładają nawych bo są za drogie, i tyle. Na pewno Głądysz wkłada w to duzo serca i zaangarzowania, i tu brawa dla niego, ale wydaje mi się, że jest raczej mizerne zainteresowanie ze strony sponsorów, no i na zakończenie, podobno wszystkie auta już sprzedane :?:
Rambis
N1

Postprzez cotic » środa, 3 lis 2004, 22:32

:) z doświadczenia wiem..ze diesle kręcą sie mniej na obroty niz benzynka...ale zobacz na moment obrotowy...z wypowiedzi p.Szwagierczaka i Golca zawieszenie jest extra, hamulce też...wiec nie wiadomo komu wierzyć:P
cotic
N3

Postprzez Rambis » czwartek, 4 lis 2004, 01:02

Że krecą się niżej to raczej nikomu nie musisz tu tłumaczyć, ale 4 tysiace. A co do wypowiedzi Panów Golca i Szwagierczaka to pewnie przeczytałeś je w oficjalnym komunikacie z testu, tak, bo na torze to troche mniej optymistycznie brzmiały wypowiedzi, zreszta nie tylko ich. A co do świetnego zawieszenia to po jazdach wszyscy zgodnie twierdzili, łącznie z wymienionymi przez Ciebie osobami a także ludźmi od Gładyszy, że te auta nie były wogóle ustawiane, choć mają regulowany trzystopniowy skok zawieszenia, jednak tutaj to poprostu jechały jak stały. Ja traktuje oficjalne wypowiedzi jako kurtuazyjne, i raczej staram się osobiscie nimi nie sugerować.
Rambis
N1

Postprzez Alien » czwartek, 4 lis 2004, 11:40

Trudno żeby auta były ustawione, skoro nie jezdziły nigdy po tym torze. No chyba, ze mieli to zrobic na sluch. Co do opinii, to Marcinkiewicz, Golec czy Szwagier narzekali glownie na to, że auta sa zdecydowanie cichsze niz benzyna i musza lookac na obrotomierz, zeby zmienic biegi. Reszta jakos nie wzbudzala ich zastrzezen. Hamule sa wypasiaste, ale w przeciwienstwie do Alfy nie maja ABS-u, to niektorym ciezko sie bylo przestawic;). Po nastawieniu zawiasu samochody beda zdecydowanie lepiej posuwac po torze niz obecnie. Nikt raczej nie liczy, ze czasy beda w okolicy porsche, ale odpowiedz na to jest jedna. Jesli nie ten puchar, to co?
Alien
A5

Postprzez Rambis » czwartek, 4 lis 2004, 14:42

Jasne, jesli nie bedzie tego pucharu to zrobi się juz całkowita kaszana. Ja jednak jechałem tam z nadziejami, że jeśli za puchar bierze się taka firma jak VW, to będzie to naprawde coś, no i jak dla mnie, zawiodłem się. Mam jednak nadzieję, że będzie to całkiem innaczej wyglądało, gdy na starcie stanie 25 takich samych aut, raczej jestem pewny, że będzie fajnie, lecz tak jak mówie, tym co zobaczyłem teraz, byłem zawiedziony.
Rambis
N1

Postprzez Alien » czwartek, 4 lis 2004, 15:24

Pewnie jakby sie za to wziela taka firma jak VW to wygladaloby inaczej, ale wziely sie za to prywatne firmy prywatnych gosci, ktorzy costam chca a costam moga zrobic. Dopoki nie ma pzekretow i syfu (i wierze, ze tak pozostanie) to popieram ich dzialania na miare mozliwosci. I ciesze sie, ze jeszcze komus sie chce pchac w pzmotowski syf i walczyc o wyscigi.
Alien
A5

Postprzez marecki » poniedziałek, 8 lis 2004, 11:03

Czy to prawda, że podczas wyścigu będzie obowiązkowa zmiana dwóch opon,może być przez to bardziej ciekawy wyścig.A tak w ogóle chętnych jest dwukrotnie więcej jak aut.
marecki
N3

Postprzez cotic » poniedziałek, 8 lis 2004, 22:17

Tak, podobno bedzie obowiązek zmiany kół pdoczas wyścigu, tylko ze ciekaw jestem jak w poznaniu w Depo zmieszci się 10 samochodów :shock:
cotic
N3

Postprzez Alien » poniedziałek, 8 lis 2004, 23:14

Na gieldzie im zmienia. Beda mogli potem nawet te same odkupic.
Alien
A5

Postprzez nick555 » poniedziałek, 8 lis 2004, 23:24

Alien napisał(a):Na gieldzie im zmienia. Beda mogli potem nawet te same odkupic.

Heh dobre!!!
nick555
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi