Pan Ryszard Plucha

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez schwepes » czwartek, 19 sie 2004, 23:24

Lasse nie ma klasy historycznej bo PZMłoT postwawił jej takie wymagania, ze nie ludzi na to nie stac. Wiadomo, ze u nas nie są Niemcy czy Belgia więc Porsche 911 czy Renault Alpine prędko nie robaczymy, ale pojazdy co startowały kiedyś w mistrzostwach KDLu napewno. Więc kogo stać do samochodu wartości mniejwiecej 5 tyś dołozyc drugie 5 tyś na homologowane kubły, pasy czy kombinezony?

Te klatki, kombinezony itp. to sprawy bezpieczeństwa i moim zdaniem powinny być homologowane, szczególnie że dawne samochody nie jeżdżą wcale dużo wolniej niż te aktualne.

Gorzej z tymi durnymi przepisami, które nakazują budowanie repliki wg specyfikacji A lub N grupy. Co to za replika samochodu który był homologowany np. w gr.IV czy gr.II, a ma być przygotowany w gr. A?

Jakby była możliwość startów samochodem wg dawnej homologacji to mielibyśmy kilka takich aut w RSMP, a tak to będą się pojawiać co najwyżej w GSMP (mam nadzieję że już od przyszłego roku :) ).
schwepes
A6

Postprzez Lasse » piątek, 20 sie 2004, 03:40

micz: W sprawie RP nie będę się spierał. Zacytuję tylko na koniec jeden krajowy zespół: "Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym!"

A jak już gadamy, to ponoć masz wieści z pierwszej ręki o TVN TURBO - ktoś tam coś wypisywał na forum, że ma nie być OESU... Przecież to chyba bzdury kompletne?
LASSE
Lasse
N2

Postprzez spiryt » piątek, 20 sie 2004, 14:10

Sergiey przyznaję Ci całkowitą rację... będąc na tegorocznym Kormoranie na pierwszej pętli zaczął padać deszcz. Na rajdzie byłem z kumplem z którym przeszedłem pieszo 200 km (z Płocka), mieliśmy mały namiot i w momencie gdy zaczęło padać rozłożyliśmy go szybko. siedząc w namiocie uszłyszeliśmy nagle: "chłopaki czekają na Pluchę" z chęcią bym takim ludziom przyp...ił. Znam osobiście pana Pluchę i uważam iż jest to wspaniały człowiek który dzieli się swoimi wieloletnimi doświadczeniami z początkowującymi rajdowcami. Ci którzy wypowiadają się na temat Pluchy w sposób negatywny dają o sobie świadectwo że są... burakami którzy nieza wiele wiedzą o tym sporcie i miłości do niego. Sergiey PEACE FOR YOU :wink:
spiryt
N1

Postprzez jack_wrc » poniedziałek, 23 sie 2004, 21:44

Myślę, że gdyby jakiś inny zawodnik (lub kilku zawodników) wystartował w RSMP Tavrią to pan Plucha miałby konkurencję i miałby z kim się ścigać i wtedy zobaczylibyśmy czy teorie tego pana się sprawdzają, a gdyby przegrywał z bliźniaczymi autami to może przestałby mówić te głópoty.
Natomiast ogólnie start jakimkolwiek samochodem popieram. Nie
ważne czym się jeździ - ważne, żeby tym co się ma jeździć na maxa. No bo co może zrobić ktoś kto kocha rajdy a nie ma wystarczającego budżetu :?:
jack_wrc
N3

Postprzez Albert(Zambrów) » wtorek, 24 sie 2004, 10:22

Jak dal mnie Pan Plucha, jeśli chce niech jeździ, ja nie mam nic przeciwko, kazdy jeździ tym na co ma kase. Kuzaj jeździ Subaru a Plucha jeździ Tavrią i co w tym złego? Może jeździ wolno, ale z auto wyciska max. A jako ciekawostke dodam ze na polskim najwiekszy aplauz wśród kibiców zbierał włąsnie Plucha a nie Kuzaj, Pedersoli i Thiry :wink: A daleka było słychać oklaski jak on jechał :)
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Postprzez Kuba M. » wtorek, 24 sie 2004, 11:22

Albert(Zambrów) napisał(a):Może jeździ wolno, ale z auto wyciska max.

Bez jaj, maxa to on napewno nie wyciska. Jedzie sobie rekreacyjnie i tyle.
Kuba
Kuba M.
A5

Postprzez rav » wtorek, 24 sie 2004, 11:32

Oto lista pojazdów historycznych na tegoroczny Rajd Niemiec i będę na nie czekał i trzy godziny. Tych kierowców nikt nie wyśmiewa, ani nie robi sobie z nich żartów :roll: , ale też żaden z tych kierowców nie udaje że rywalizuje z kimkolwiek z listy startowej, a tym bardziej nie poucza np. Solberga czy Martina jak powinien jeździć. 8)

W tym sęk że rysiek uważa że wszyscy jeżdżą źle i próbuje im to bez przerwy wytłumaczyć. Tak było od zawsze. Jak rysiek jeździł w OBR-rze to też tłumaczył Ś.P. Bublewiczowi żeby poprawił tor jazdy. Jednak Ryśkowi należy się szacunek za to, że w każdy poniedziałek przyjeżdża na Bemowo i tłumaczy młodym kierowcom podstawy techniki jazdy.

A to że jest jedynym, który jeździ tawrią powinno was zmobilizować do tego, żeby kupić sobie Tavrie i ścigać się z Ryśkiem. Śmiejecie się że jechał wolno kormorana, ale gwarantuję wam, że gdyby którykolwiek z was wsiadł do tego samochodu to nie skończyłby żadnego rajdu. Wystarczy że wpadnie się w dziórę i już odpada koło.

Widziałem jak Rysiu jeździ innymi samochodami i nie robi tego wcale powoli. Jeden z moich kolegów dał mu swoje subaru, żeby przejechał próbę na bemowie. Rysiek wcale nie miał słabego czasu.
rav
A6

Postprzez !ADI! » wtorek, 24 sie 2004, 18:06

rav-takiej opinii tu brakowało, na serio!
!ADI!
S1600

Postprzez Sergiey » wtorek, 24 sie 2004, 18:27

Rav: piątal V :D
gg://1569993 Gadu-Gadu
---
Auto racing, bull fighting, and mountain climbing are the only real sports ... all others are games.
Ernest Hemingway
Sergiey
A5

Postprzez Alien » środa, 25 sie 2004, 00:22

Albert(Zambrów) napisał(a):Jak dal mnie Pan Plucha, jeśli chce niech jeździ, ja nie mam nic przeciwko, kazdy jeździ tym na co ma kase. Kuzaj jeździ Subaru a Plucha jeździ Tavrią i co w tym złego? Może jeździ wolno, ale z auto wyciska max. A jako ciekawostke dodam ze na polskim najwiekszy aplauz wśród kibiców zbierał włąsnie Plucha a nie Kuzaj, Pedersoli i Thiry :wink: A daleka było słychać oklaski jak on jechał :)

znaczy rajd marzen to 54 ryszardow plucha w tavriach narzekajacych ze za duzo zakretow i mandaty wlepiaja. Taaaaa
Alien
A5

Postprzez rav » środa, 25 sie 2004, 10:54

A z tym kupieniem Tawrii to mówiłem poważnie. Jeśli któryś z was się zdecyduje to pomogę załatwić żeby mógł startować w RSMP tym samochodem z licencją krajową.
rav
A6

Postprzez WAPNO » piątek, 27 sie 2004, 22:39

WAPNO
A6

Postprzez JoannaXP » piątek, 27 sie 2004, 23:42

WAPNO napisał(a):Coś w temacie http://allegro.pl/show_item.php?item=30293396 :lol:

haha,jakiś łaskawy dał juz 1 zł... no nieźle <brawo> .... :wink:
"Janusz żyje wśród nas ,my kibice nigdy o Nim nie zapomnimy" [']
JoannaXP
N4

Postprzez enka » sobota, 28 sie 2004, 12:02

Śmiejecie się że jechał wolno kormorana, ale gwarantuję wam, że gdyby którykolwiek z was wsiadł do tego samochodu to nie skończyłby żadnego rajdu. Wystarczy że wpadnie się w dziórę i już odpada koło.

Przejechał Kormorana i to bardzo wolno. W pierwszym dniu rajdu przejechaliśmy cały odcinek Purda szybciej niż pan Plucha, nie mając opisu trasy ani blachy pod samochód. Przejchaliśmy już po pierwszym przejeździe rajdówek więc odcinek był rozjechany, były olbrzymie koleiny i było mokro.
enka
A5

Postprzez Albert(Zambrów) » sobota, 28 sie 2004, 19:05

znaczy rajd marzen to 54 ryszardow plucha w tavriach narzekajacych ze za duzo zakretow i mandaty wlepiaja. Taaaaa

Jesli to jest twój szczyt polskiego rajdowania to nie ma problemu. Ale wracając do tematu to chodzi mi o to ze Pan Plucha jeździ tym na co go stac, i mimo ze narzeka i stara sie wszystkich pouczać, nie zmienia to faktu ze darzy rajdy wielką miłością i ze sie nie poddaje :!: Większość ludzi z tego forum nigdy nie wystartuje w rajdzie MP, a Pan Plucha jeździ cały czas, a ze jezdzi wolno, jego sprawa, ale ważne jest to ze jeździ :!: Startując Tavrią udowadnia ze do jazdy nie potrzebna jest duza kasa, ale determinacja i wielkia miłość do rajdów :!: Może nie jest szczytem widowskowości ani demonem szybkości, ale i tak szanuje go za wielkie odanie dla tego sportu :!:
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP