(M.Ś.) Skoda Fabia WRC

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez żółtodziób » niedziela, 5 sty 2003, 01:03

Nie fetyszyzowałbym tak wielkości nadwozia. Owszem, generalnie im krótsze autko tym zwinniejsze, ale tak jak zauważyłeś to raczej kwestia dyfrów. Subaru Impreza WRC i Lancer Evo były najdłuższymi gablotami do czasu pojawienia się Skody (lancer evo 6 i Subaru impreza ze starą budą miały 4.35 metra długości) a nie przeszkadzało im to odgrywac pierwszych skrzypiec w rajdach. Evo 7 i Impreza 2001 są dłuższe od swoich poprzedników grubo ponad 10 cm. O ile Lancer spadł do drugiej ligi już wcześniej o tyle Subaru ma się nieźle, bardzo często walczyli z Pugami jak równy z równym (brakowało szczęścia, Makinen w Argentynie był prawie wygrał, nieżle też zaczął Safari, wygrywał odcinki na Cyprze gdzie Gronholm wygrał rajd nie wygrywając zadnego odcinka, Solberg na zostawiał za plecami Burnsa, nawet sklepał go na jego własnym podwórku). Myślę że skoro Skoda nie ma dobrej mechaniki to i mniejsza buda niewiele pomoże. Prędzej Auriol pomoże zmontować tę elektronikę tak, żeby działała jak należy, choć osobiście w to wątpię, Seatowi też nie pomógł (a Cordoba to bliźniak fabii, tyle że fabia jest trochę nowocześniejsza). Krótka buda przy kiepskim przeniesieniu napędu może spowodować że fura stanie się narowista, trudna w prowadzeniu, śmiem twierdzić że może okazać się gwoździem do trumny! Pożyjemy zobaczymy!
żółtodziób
A8

Postprzez Wilu » czwartek, 9 sty 2003, 21:53

Zgadzam się z Zepterem co do problemu z przeniesieniem napędu ale jako miłośnik Skody mam nadzieję że sobie chłopaki z tym poradzą.
Jedna rzecz mnie cieszy, mianowicie zawieszenie wersji drogowej 206 nawet nie dorównuje Fabiiiiii więc czesi powinni zbudować przynajmniej teoretycznie lepiej prowadzący się samochód. Czas pokaże czy im się udało.
Do Żółtodzioba: Fabia zbudowana jest na na nowej płycie podłogowej z której powstało nowe polo i nowa ibiza/cordoba. Więc od Seata WRC będzie generację nowsza. To jakaś niekonsekwencja i z tym się nie zgadzam. :?
Auriol to idealny kierowca zarówno w Corolkach jak i Pugu radził sobie całkiem dobrze więc nie powinien mieć najmniejszych problemików.
Myślę też że na Monte będą punkty!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam miłośników Skody
Wilu
N4

Postprzez Tomisny » piątek, 10 sty 2003, 17:07

Nie wiem o co wam chodzi z tym malowaniem tego modelu. Jest beznadziejne, jak jakiegos kit-cara, no i zadnego pomyslu przewodniego. Wyglad tego modelu tez nie wrozy nic slicznego.
A co do Mechaniki to faktycznie to jest chyba ich najwiekszy problem. Silnik to prawdziwy potwor, zdecydowanie najwyzszy moment z calej stawki. No ale wlasciwosci jezdne trzeba przy nowym modelu budowac od poczatku. Kto wie... moze sie uda?
Tomisny
N3

Postprzez Psycholog_Rajdowy » sobota, 11 sty 2003, 21:05

Obrazek
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez thompson40 » sobota, 11 sty 2003, 21:15

jeśli Fabia tak ma wyglądać to będzie super. bardzo fajnie to wygląda. to jest grafika czy jakiś model? teraz tyklo ładne barwy i zwycięstwa :)
pozdro
...jk1dL......................................
...cky.pl.2kx.pm..........................
thompson40
N3

Postprzez Tomisny » sobota, 11 sty 2003, 21:44

To raczej Fabii nie przypomina (troje drzwi, tylne lampy od Octavii). Raczej taka Octavia Coupe. Nie powiem, bardzo ladne autko.
Ale nie sadze zeby skoda decydowala sie wystawic takie cos do mistrzostw. To nie mialoby sensu marketingowego. Jesli nie utozsamiasz auta cywilnego z tym z rajdowych tras to firma nie osiaga celu.
No ale auto wypas! :twisted:
Tomisny
N3

Postprzez Psycholog_Rajdowy » sobota, 11 sty 2003, 22:23

Obrazek
To chyba ma być Fabia RS (choć bardziej wygląda na zwykły trzydrzwiowy model). Nie znam ich języka, więc nie mam pewności. Dla tych, którzy go znają: http://www.narodnaobroda.sk/20020601/21_002.html
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez thompson40 » niedziela, 12 sty 2003, 17:27

no , ta Fabia RS mało jest podobna do Fabii WRC. wogóle mało różni się od "zwykłej" fabii. pewnie ma mocniejszy silnik, alufelgi, twardsze zawieszenie itd.....
ale naprawde Fabia WRC (na tym zdjęciu) bardzo mi się podoba, tylko żeby dobry kolorek dobrali bo zielono-biała bedzie kicha
pozdro
thompson40
N3

Postprzez Wilu » niedziela, 12 sty 2003, 17:43

ooo kurcze jak by coś takiego miało jeździć...... rewelacja.
ale
obrazek przedstawia jąkąś hybrydę Octavi a nie Fabi
szkoda !!!!
a co do Fabi RS pwenie chłopaki coś pozmieniają tylko jaki tam wsadzą silniczek może nowy FSI albo 2l turbo 180 koników bo słyszałem że VW ma takim właśnie 1.8 zastąpić.
Wilu
N4

Postprzez **FanKuzaja** » niedziela, 12 sty 2003, 19:09

Nawet fajnie wyglonda ta Fabia WRC . Zobaczymy czy bedzie tak wyglondać Fabia WRC czy taka jak kiedyś była pokazana na forum.
**FanKuzaja**
A6

Postprzez thompson40 » niedziela, 12 sty 2003, 23:01

**FanKuzaja** napisał(a):Nawet fajnie wyglonda ta Fabia WRC . Zobaczymy czy bedzie tak wyglondać Fabia WRC czy taka jak kiedyś była pokazana na forum.

chodzi Ci o ten model pomalowany na zielono??? jeśli tak to mam nadzieje że Fabia WRC będzie wygladać tak jak na zdjęciu ( :?: ) ktore pokazał nam Psycholog_Rajdowy bo ten model to szczerze mówiąc był (jest) taki sobie....
pozdro
thompson40
N3

Postprzez maciekd » niedziela, 12 sty 2003, 23:02

Czy wy chlopcy nie widzicie, że to podpierdółka jakaś? Przecież to nie ma nic wspólnego z Fabią. To jakaś radosna twórczość, nie powiem efektowna, na temat Octavii. A wiec **FanieKuzaja** spokojna twoja rozczochrana, tak Fabia wyglądać nie będzie...
maciekd
A6

Fabia WRC

Postprzez grandmaster » poniedziałek, 13 sty 2003, 00:35

"maciekd",a twoim zdaniem jak ma wyglądać nowe dziecko Skody???
Jeśli to jest autentyczne zdjęcie to szacunek dla twórców, bo w ich modelu widać jeszcze starą fascynację ostrymi krawędziami a nie jak ma to miejsce w Miśku Evo VII i Evo VIII.
Jeśli odpowiednio by dobrali jakis fajny motyw malowania to barwy zielono-białe wg. mnie mogą zostać...może wezmą przykład z F1 od Jaguar Racing...???
rally's are not a crime
.............................................
www.extreme.pl - is not a crime
grandmaster
N3

Postprzez maciekd » poniedziałek, 13 sty 2003, 01:59

Ma być oparte na Fabii do jasnej ciasnej! Jak sobie wyobrażasz żeby Fabia WRC nie była Fabią? Mi też się ten rysunek podoba, ale na litość boską to tylko rysunek! Fabia WRC będzie Fabią WRC a nie trzydrzwiową Octavią WRC! :twisted:
maciekd
A6

Postprzez thompson40 » poniedziałek, 13 sty 2003, 11:18

maciekd: wydajemi się że masz racje. no ale gdyby się zdażyło tak że Fabia WRC będzie tak wyglądać to byłby to jeden z piękniejszych samochodów WRC :D - przynajmniej wedłóg mnie. chociaż nie ma co się sugerować "rysunkami".... ale bądźmy dobrej myśli :D
pozdro
thompson40
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum