Janusz Kulig - wypadek

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez enka » czwartek, 27 maja 2004, 17:11

Jak to Janusz?? Skąd te inforamcje?? To pewne??
enka
A5

Postprzez qbus » czwartek, 27 maja 2004, 17:25

Dzisiejsza prasa...
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez enka » czwartek, 27 maja 2004, 18:07

A w jakiej to gazecie napisali?
enka
A5

Postprzez qbus » czwartek, 27 maja 2004, 18:15

Super Express :?
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez mati_WRC » czwartek, 27 maja 2004, 20:33

Jakto Janusz?????? NIe rozumiem....szlaban otwarty to sie jedzie, co mial chlop wysiasc z samochodu i sprawdzac czy nic nie jedzie, a moze mial miec przy sobie rozklad jazdy pociagow...Nie nie moge, ten kraj to coraz wieksza parodia....Jezzuuu jak ciezko do tego wracac...Teraz jak przejezdzam przez przejazd kolejowy nawet strzeżony to sie zawsze zatrzymuje i patrze w prawo i lewo, czesto z tyłu na mnie trąbią...ale gdyby wiedzieli :( :( :(

[*]
http://www.cherubicstudio.pl CherubicStudio

..::Uzależniony od zapachu rajdowego paliwa::..
GG: 5422949
mati_WRC
A5

Postprzez MaGiera » czwartek, 27 maja 2004, 21:34

dlugi napisał(a):az mna rzucilo jak to zobaczylem
http://www.ryano.net/iraq/?912484
jakim trzeba byc debilem zeby cos takiego wymyslec

Popatrzcie tu:
http://www.ryano.net/iraq/?1106216

A tu można poćwiczyć:
http://www.ryano.net/iraq/
MaGiera

Postprzez beeper_ » czwartek, 27 maja 2004, 21:38

przestańcie juz.
beeper_
N4

Postprzez JoannaXP » piątek, 28 maja 2004, 01:18

nie wierze w to i nigdy nie uwierze że było w tym choć troche winy Janusza!!! Fakt...wracać do tego po tylu miesiącach-chyba nie warto, dla mnie wszystko jest jasne... :(
p.s Super Express to szmatławiec :evil:
"Janusz żyje wśród nas ,my kibice nigdy o Nim nie zapomnimy" [']
JoannaXP
N4

Postprzez amanecer » piątek, 28 maja 2004, 06:24

['] ['] [']
amanecer

Postprzez enka » piątek, 28 maja 2004, 14:14

Przeżyła jedną tragedię, czy musi cierpieć nadal?
Dróżniczka Michalina Kazik (50 l.) jest główną winowajczynią śmierci rajdowca Janusza Kuliga (34 l.) - uznała kolejowa komisja, która badała przyczyny tragicznego wypadku na strzeżonym przejeździe w Rzezawie k. Bochni (Małopolska). Kobieta została już wyrzucona z pracy, a wkrótce prawdopodobnie wyląduje na bruku, bo nie ma już prawa zajmować kolejowego mieszkania.
- Nawet nie wiem, jak mamie o tym powiedzieć - wyznaje załamany Łukasz (22 l.), syn dróżniczki. Czeka ją jeszcze proces sądowy.

Nie chce rozmawiać
Komisja ustaliła winnych tragedii, choć nie udało się jej dociec, dlaczego 13 lutego dróżniczka nie opuściła rogatek, wpuszczając przed pociąg pospieszny fiata stilo rajdowca. Członkowie komisji nie poznali wersji kobiety, bo nie wpuściła ich do domu. Syn tłumaczy matkę chorobą, z powodu której nie jest w stanie rozmawiać.
- W ten sposób działała na własną szkodę - nie ukrywa Marek Szuster (47 l.), zastępca dyrektora Zakładu Linii Kolejowych w Krakowie.
Komisja nie wyklucza, że dróżniczka nie usłyszała przekazanej przez dyżurnego z Bochni informacji o zbliżającym się pociągu. W takiej sytuacji powinna opuścić szlabany i sprawdzić, czy pociąg zgodnie z rozkładem nadjedzie.
Za tą wersją przemawia to, że dyżurny z Bochni przekazał dróżniczce jednocześnie informacje o 2 pociągach, ta jednak odnotowała w książce tylko pociąg drugi. Błędu tego by uniknięto, gdyby dyżurny, zgodnie z przepisami, poczekał, aż dróżniczka powtórzy usłyszane od niego numery pociągów. Ponieważ tego nie zrobił, został ukarany przeniesieniem do innej pracy.
Kolej uznała również, że do tragedii przyczynił się sam Janusz Kulig.

25 procent winy Kuliga
- Tu było około 25 procent winy kierowcy - ocenia dyrektor Szuster. - Jeśli się dobrze nie widzi, czy droga jest wolna, powinno się zatrzymać i to sprawdzić. Nawet jeśli przejazd jest strzeżony, nie można jechać w ciemno. Dróżnik może zasłabnąć.

Jak można Oskarżać Janusza?? Według pana Szustera, pewnie powinien wyjść z samochodu i się rozejrzeć. Ciekawa jestem czy pan dyrektor sam tak robi, kiedy nie widzi drogi. Nóż się w kieszeni otwiera jak się coś takiego czyta. Mam nadzieję, że sąd orzeknie inaczej i ukara winnych.
enka
A5

Postprzez JoannaXP » piątek, 28 maja 2004, 14:31

Szuster jeden no...No pewnie myśli że powinno sie wyjść z auta i rozejrzeć... chyba ma coś niepokolei pod sufitem....
Chciałabym jeszcze wiedzieć,skąd jest ten artykuł enka?
"Janusz żyje wśród nas ,my kibice nigdy o Nim nie zapomnimy" [']
JoannaXP
N4

Postprzez enka » piątek, 28 maja 2004, 20:43

Super Express wiem, ze to nie jest zbyt wiarygodne źróło informacji, ale to chyba jedyna gazeta, która na ten temat napisała.
enka
A5

Postprzez Kubus » piątek, 28 maja 2004, 21:46

Wiecie mnie pierwsza rzecza jaka uczyl instruktor na kursie jak przejezdzalismy przez przejazd to to zeby nie wazne czy przejazd jest otwarty czy nie, zawsze mam sie rozjezec czy nie jedzie pociag zanim wjade na przejazd...

Licznik w Stilo w momencie uderzenia zatrzymal sie na 40km/h jak na mój gust to troche za szybko jak na przejazzd kolejowy
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Postprzez enka » sobota, 29 maja 2004, 10:39

Tylko, że na tamtym przejeździe musisz wysiąść z samochodu żeby cokolwiek zobaczyć. Nikt tak naprawde nie zatrzymuje się przed przjezdem, wszyscy patrzą na tory dopiero jak już na nich są, tylko, że wtedy jest już zapóźno:((
enka
A5

Postprzez SuN » czwartek, 3 cze 2004, 14:49

sorki ze nie na temat, ale nie chce tworzyc nowego ;] chodzi mi o koszulki z Januszem, pamietam ze cos takiego mialo byc ale zabardzo nie czytalem forum wiec nie wiem jak jest, wiec sa te koszulki gdzies do kupienia ?
Wałbrzyska Grupa Rajdowa!
GG: 2459573
E-mail: ma4c1n@go2.pl
Moja fotografia - https://www.facebook.com/mjagiellicz
SuN
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne