Jak myslicie !!! Kto, jak, gdzie i w czym ??? - sezon 2004

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez qbus » czwartek, 6 maja 2004, 17:45

Gustaw napisał(a):Dla mnie niezbitym dowodem w rywalizacji samych aut- Pug vs Fiat sa wyniki Rally Mille Miglia. W pierwszej trojce sa 2 punta, a ogolnie przed najwyzej sklasyfikowanym 206 1600 sa 3 punta. No wiec Trawa ukonczyl rajd na 10 miejscu, a dwiescieszostka to on potrafi swietnie jezdzic! Punto skolei lyknelo rozne, Maxi, Saxo, Clio no i wygralo rajd.
Czylo slowiem chyba sie posikam w trakcie sledzenie wynikow Elmotu! :wink: :wink:

Yeah tylko popatrz na wyniki Travy z 1 dnia i z 2 dnia.
Auta te są konkurencyjne takie jest moje zdanie... teraz tylko kwestia co kierowcy zaprezentują. Ja osobiście czekam z niecierpliwością na wyniki pierwszego oes'u i mam nadzieje że cała 4 powalczy :wink:
Juniora nie licze.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez golden » czwartek, 6 maja 2004, 17:46

nie chce krakac ale obawiam sie ze evo6 kuchara nie wytrzyma trudy rajdu - z tego co mi wiadomo - jest to samochod bardzo odbiegajacy od evo6 polskich jednym slowem zalamka :(
golden
A6

Postprzez sumo » czwartek, 6 maja 2004, 18:28

to w Polsce jest tyle wypozycznalni... nie mogl od naszych wziasc ? :/
sumo
N4

Postprzez qbus » czwartek, 6 maja 2004, 18:35

Ehm ja to od razu mówiłem.
Auto nie nada zresztą Tomkowa 6 też by nie dala rady.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez żółtodziób » czwartek, 6 maja 2004, 18:45

Frycz zmiecie wszystkich i nie będzie zadnej rywalizacji, ewentualnie niespodziankę sprawić może tylko Pelikan, ale wcale nie musi, i na pewno nie będzie szybki od pierwszego rajdu.

Grzyb: dobrze jeździ ale do Frycza mu daleko. Wyniki w generalce jednego i drugiego mówią same za siebie, Frycz potrafił wygrać cały rajd i to padakowatą Corsą, Grzyb nawet na pudle nie był. Jedno sobie powiedzmy szczerze i otwarcie, Grzyb wygrał w zeszłym roku bo nie miał z kim się ścigać, sorry bardzo, ale jeśli cała konkurencja to Jurczak i młody Kościuch któremu dale 2 razy mocniejsze auto niż to jakim powinien jeździć na tym etapie rozwoju, to wystarczy być dobrym żeby wygrać, nie trzeba być wybitnym jak Frycz. Tak samo przez 2 podzieliłbym jego zachwyty nad Ignisem. A co miał powiedzieć i Suzi jak nie to że jest to najdoskonalsze pudełko jakim jeździł? Przyszedł pan z działu marketingu i tak kazał gadać (tak samo jak kazali Burnsowi i Gronholmowi komplementować się nawzajem w mediach mimo że się baardzo nie lubili), jakie na prawdę jest to auto okaże się na Elmocie.

Adamus: nie przekreślałbym gościa, w zeszłym roku na Elmocie stoczył równą walkę z Grzybem, na przeszkodzie stanęła jakosć sprzętu, sypnął się i tyle z tego było. Gdyby obydwaj jechali porównywalnymi wozami cały sezon to kto wie kto by otwierał szampana częściej. Pewne jest że mistrzostwo nie przyszłoby Grzybowi tak łatwo.

Pelikan: Pod koniec sezonu z całą pewnością będzie szybszy niż Grzyb i Adamus. Wie o co w tej zabawie chodzi, wie jak szybko jeździć ośką, musi tylko ją wyczuć co na pewno chwilę czasu potrwa.

Wszyscy czterej wystartują w nowych dla siebie autach, dwaj już prowadzili wcześniej S 1600tki ale zupełnie inne, to teoretycznie nieco wyrównuje szanse.

Junior: może ukończy rajd...

Mucha: Maxi za stare, Mucha za młody, ale wcale się nie zdziwię jak pod koniec sezonu zląduje przed Juniorem.
żółtodziób
A8

Postprzez pwrc » czwartek, 6 maja 2004, 19:05

w komentarzach na rallyonline wyczytałem, ze Adamus nie jedzie

z wywiadu z Grzybem w programie OES wynika, ze na razie
budzet ma na jeden start Ignisem
(reszta zapewne zależy od wyniku na Elmocie)

wywiad z Czoperem - Tomek na razie ma budzet na 2 rajdy -
Elmot i Polski (przynajmniej tak twierdzi :wink: )

Kucharowy Lancer to rzeczywiscie jakies padło, przyczna - $

no i są juz pierwsze ofiary shakedownu :wink:
pwrc
A5

Postprzez Piotr » czwartek, 6 maja 2004, 19:13

włąsnie wrocilem z testowego.
Jednak Tercjak jedzie 306 MAxi, pieknie to chodzi, grzy Ignisem zapierdzielał niezle, Bełtowski jedzie Lancerem a nie Subaru.Kuzaj gdzies wypakował bo jechał poobijany i z przestawionym dosc mocno zawieszeniem.
Kucharz
Piotr
N3

Postprzez piter306 » czwartek, 6 maja 2004, 20:00

No żeby tylko pan Tercjak nic do startu nie wymodził, bo jade na Elmot głownie dla jego 306-tki, no i Seby. Pierwszy niech będzie Seba, drugi Tercjak a reszta jak sie tam komu uda. Pozdrowienia do wszystkich.
Czas leci a człowiek jakby coraz głupszy.
piter306
A5

Postprzez kowar1 » czwartek, 6 maja 2004, 20:57

Jak widziałem na testowym, Lancer Kuchara nie jest z Łotwy ale pochodzi z wrocławskiej stajni G4
"Jeździł koncertowo!" - Sobiesław Zasada o Januszu Kuligu

Życie bez rajdów powoduje raka i choroby serca
kowar1
N3

Postprzez sumo » czwartek, 6 maja 2004, 21:22

a patrzales na rejestracje czy obklejenie rajdowki ? :D
sumo
N4

Postprzez Arti » czwartek, 6 maja 2004, 21:45

Kuchar wynajmuje Lancera z Łotwy na DW rejestacji. To jest ten z Łotwy, tylko na polskich blachach.
Arti
N3

Postprzez golden » czwartek, 6 maja 2004, 22:12

kuchar ma oprocz siudemki dwie szóstki - te co z G4 są wiec chyba jednak swoim jedzie - a co do łotwy to wydaje mi sie, ze go wynajmuje tam - juz mie sie wszystko pieprzy za przeproszeniem
ale w kazdym badz razie Kuchar ma 3 lancerki (1 E7 i dwie E6) ;)
podtrzymuje moje slowa dalej - jak sie nie ma $ to i przygotowanie gorsze :?
golden
A6

Postprzez żółtodziób » czwartek, 6 maja 2004, 22:20

WOW! czyli Tercjak tym razem nie świrował! O mamo! czyli jednak pojawiło sie jakieś ciekawe auto!
żółtodziób
A8

Postprzez pwrc » czwartek, 6 maja 2004, 22:51

zółtodziób: nie takie WOW :wink:

w 2002 wybralismy sie na Rzeszowski, atrakcjami rajdu to miały byc:
Kuzi w 106Maxi, Tercjak w Golfie po Kucharze i piekne patelnie na jednym z oesów.
Niestety jedyną atrakcją były patelnie, Kuzi wiadomo ( :lol: )
a Tercjak jechał mocno tak sobie (jak na tak mocne auto).

Te powroty do rajdów często nie wypadaja najlepiej.
pwrc
A5

Postprzez Wilu » czwartek, 6 maja 2004, 23:23

PWRC te nawroty to tylko fajnie wyglądają, niestety nawet auta wrc tam wielkiego show nie robią gdy się jedzie pod górę. Tercjak wtedy a byłem tam cały dzień i nawet pamiętam jechał całkiem przyzwoicie.
Postulat nr nawroty powinno się jeździć w dół. to gwarantuje choć ciężko wyczuć więcej good look'u i szaleństwa.
Wilu
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP