Jak myslicie !!! Kto, jak, gdzie i w czym ??? - sezon 2004

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez mirosław » środa, 17 mar 2004, 22:47

Jezeli chodzi o Grzybka to jezeli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze :( pewnie problemy z budzetem zainteresowani za pewne wiedza ze juz podczas slaskiego i warszawskiego skonczylo sie sponsorowanie przez PTF mam nadzieje ze uda sie jednak wystartowac czyms wiecej niz pucharowka.
JAZDAAAA
mirosław
N1

Postprzez żółtodziób » czwartek, 18 mar 2004, 00:29

Z tego co wcześniej mówił Grzyb wynikało że Peugeot Polska miał zamiar zakupić drugi mikser, a do starego miał wsiąść Pelikan. Jeśli Peugeot już kupił drugą rajdówkę to będzie chciał kogoś do niej wsadzić (nie po to wywala się grube setki tysięcy złotych żeby potem autko stało i ładnie wyglądało).

Mnie sie jednak wydaje że raczej jajco wyszło z zakupu, ktoś gdzieś mógł obciąć budżet, Grzyb nie miał za bardzo z czego dołożyć więc wybrali Pelikana bo ten póki co sponsorów ma. Klasyczny polski rozwój wydarzeń.

Gdyby Adamus miał kasę na Saxo to by zeszły sezon dokończył S 1600tką, od samego początku wydawało mi się że to raczej pobożne życzenie niż realny plan.

No więc miało być pięknie, wyszło jak zwykle. Na początku robiła się mocna liga osiek, teraz jak będą góra 3 sztuki to wielka lipa. N4 i generalka też nie zapowiada się jakoś rewelacyjnie, Hołka nie będzie, Kuzaj - cholera wie, z jednej strony zapowiada że nie chce jeździć Nką w Polsce, ale po co w tej sytuacji kupował te dwa pieprzone Subaru?? No, może w celu wypożyczania. Za tym że jednak Kuzi zostanie w kraju przemawia fakt że zamierza spławić S8 (albo nawet już to zrobił) a na nic innego raczej chyba budżetu nie zmontuje. W każdym razie jeśli zostanie w kraju to istnieje możliwosć że nawiąże walkę z Bębenkami i Czopikiem , oczywiście o ile Czopik też złoży budżet, bo z tego zo mówił sprawa wcale nie jest pewna. PZMot chciał nam zapewnić wielkie emocje usuwając wurce, a będzie tak jak przewidywałem, nadal będzie W NAJLEPSZYM PRZYPADKU 2-3 zawodników którzy będą rywalizować o tytuł, reszta bedzie się wlec za nimi. Za to brak wurców sprawi że spadnie zainteresowanie rajdami. po ra kolejny brawa za ślepe kopiowanie cudzych pomysłów, panowie działacze, to co się sprawdza gdzie indziej, w innych warunkach wcale nie musi przynieśc oczekiwanych efektów u nas...
żółtodziób
A8

Postprzez leszcz » czwartek, 18 mar 2004, 02:09

Żółtodziób: Nie przesadzaj. W Polsce tylko w dwóch sezonach o MP walczyło więcej niz dwóch zawodników w WRC. Rok 99 w ilości 4 - Hołek, Kulig, Kuzi, Gryczyński. Rok 2001 3 + 2 czyli Kulig, Hołek, Kuzi walczyli o mistrza, a Kuchar i Sztuka walczyli między sobą zdobywajc doświadczenie. Inaczej rzecz ujmując będzie to pierwszy sezon w którym zawodnicy w ilości większej niż 5 będą walczyć w tej samej klasie o tytuł MP w generalce. Moim zdaniem to jest ok. Wystarczyl, że można kupić MP w większości klas mając lepszy sprzęt. Teraz walka będzie nie tylko w RPP i N ce. Teraz walka będzie w RPP i w generalce, a może nawet w S1600. Jak na te czasy i podatek liniowy to może być całkiem fajnie.

Co do drugiego puga to podobno jest. I tak jak tu ktoś napisał podobno nie dogadał się Grzyb, ale podobno dogadał się Adamus. Podobno już nawet wniósł swoją część budżetu. Jeśli się to potwierdzi to będzie stado lancerów i walka Frycza z Pelikanem lub tych dwóch ze skutecznością Adamusa a być może Juniorem. Moim zdaniem może to być jeden z ciekawszych sezonów. WRC ma swój urok, ale tak naprawdę to zacięta walka podnosi atrakcyjność każdego sportu. Na pewno jest dużo więcej potencjalnych kandydatów niż rok temu. To już jest coś.
leszcz

Postprzez Kris_WRC » czwartek, 18 mar 2004, 08:52

qbus napisał(a):
Kris_WRC napisał(a):Pisząc tego posta jakies 900 metrów ode mnie znajduje sie N- kowy Lancer Evo VII, którym w mistrzostwach świata jeździł Janusz Kulig [`], w mistrzostwach Polski bedzie nim jeździł Michał Bębenek. Misiek Powodzenia.

Też mi Krzysiu nowość... a tak wogóle to powinieneś dostać zjebke za to co mi kiedyś mówiłeś o planach Michała :wink:

Te Qba Ty nie zygaj bo tam przyjade i sie dowiesz które pół dnia krótsze.. :) A tak na powaznie to swierza wiadomosc bo sprzed moze trzech dni, a po pogrzebie Michał mi mówił ze to raczej koniec bedzie.. Na szczescie tak sie nie stało. Teraz tylko trzeba zebrac budzet i MP jest do wyjecia <lol>
Kris_WRC
A6

Postprzez sumo » czwartek, 18 mar 2004, 10:45

mirosław napisał(a):Jezeli chodzi o Grzybka to jezeli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze

Przepraszam ze tu to pisze, ale chce zeby inni widzieli.
Jezeli juz piszecie o Grzegorzu Grzybie to nie piszcie Grzybek. A dlaczego?
jak wiadomo w tym sezonie, prawdopodobnie, w mp bedzie jezdzil Bartłomiej Grzybek zwyciezca pucharu pzm w 2003 roku. I jak ktos bedzie mowil o Grzybku to sie komus skojarzy z Bartkiem a nie z Grzegorzem ;) sory z OT
sumo
N4

Postprzez golden » czwartek, 18 mar 2004, 11:39

hehehehe
golden
A6

Postprzez qbus » czwartek, 18 mar 2004, 17:38

Kris_WRC napisał(a):
qbus napisał(a):
Kris_WRC napisał(a):Pisząc tego posta jakies 900 metrów ode mnie znajduje sie N- kowy Lancer Evo VII, którym w mistrzostwach świata jeździł Janusz Kulig [`], w mistrzostwach Polski bedzie nim jeździł Michał Bębenek. Misiek Powodzenia.

Też mi Krzysiu nowość... a tak wogóle to powinieneś dostać zjebke za to co mi kiedyś mówiłeś o planach Michała :wink:

Te Qba Ty nie zygaj bo tam przyjade i sie dowiesz które pół dnia krótsze.. :) A tak na powaznie to swierza wiadomosc bo sprzed moze trzech dni, a po pogrzebie Michał mi mówił ze to raczej koniec bedzie.. Na szczescie tak sie nie stało. Teraz tylko trzeba zebrac budzet i MP jest do wyjecia <lol>

A to tu Cię zaskocze... Wilu przekazał mi to info dokładnie 10 lutego 2004 roku :)

Nie wierzysz... wpadnij pokarze Ci logi :wink:

Zresztą w twoim poście i tak są nieścisłości :twisted:
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez żółtodziób » czwartek, 18 mar 2004, 19:14

leszcz:

1. No właśnie o to chodzi, bez względu na to czy będą WRC czy ich nie będzie i tak nie będzie mowy o zaciętej rywalizacji.

2. maksymalnie 3 kierowców będzie walczyc o tytuł, chyba że niespodzianie w wyniku szczęśliwego zbiegu okolicznosci (pogoda) włączy się do walki Frycz. Ciekawie mogłoby być gdyby nie wystartowali ani bębenek, ani Kuzaj, ani Czopik, wtedy faktycznie byłoby więcej pretendentyów do tytułu, ale przecież nie o obniżanie poziomu zawodów chodzi prawda? A prawda niestety jest brutalna, wymieniona przeze mnie trójka znacznie przewyższa umiejętnościami całą resztę, w dodatku najbardziej prawdopodobne jest nie wystartują wszyscy trzej, więc moim zdaniem nici będą z rywalizacji.

Miło słyszeć że jednak jest drugi Peugeot. Pokjedzie nim ten kto da więcej jak znam życie i obyu nie skończyło się to przetasowaniami w środku sezonu kiedy okaże się że nagle ktoś kogoś przebił z kasą albo komuś innemu kasa się skończyła. Adamusowi moralnie nalezy się sezon w S 1600tce, to on był zwycięzcą pucharu Puga 2002, ale tylko moralnie, bo wiadomo jak to w życiu jest, należy się temu kogo na to stać. Z tego co słyszałem Peugeotowi też zależy na rywalizacji między swoimi dwoma kierowcami, a Pelikana ścignąć nie będzie łatwo, więc kompletnego frajera z kasą też nie moga wsadzić do drugiego autka.
żółtodziób
A8

Postprzez leszcz » czwartek, 18 mar 2004, 22:36

A właśnie, że będzie zacięta rywalizacja!
W Meksyku zgłoszonych było 14 WRC. Było ciekawie? Moim zdaniem było chociaż na zwycięstwo mieli szansę: Marko, 1 Pug (nie wiem który bo nie wiedziałem który się zepsuje bardziej), dwie Xsary i Petter. Reszta bez szans. Dorzućmy Duvala, a daje nam to 6 zawodników.

Wydaje mi się, że trzech faworytów + reszta pucharu lancera to nie tak źle jak na biedny nadwiślański kraj.

Trzech to więcej niż jeden. Chodziło mi o to, że jak trzech czyli Kulig, Hołek i Kuzi + Kuchar i Sztuka mieli samochody podobnej klasy to był to najciekawszy sezon w Polsce. Teraz jeśli będzie trzech + 10 to może to być bardzo ciekawy sezon i WRC nie ma z tym nic wspólnego. Doliczając kilka S1600 i RPP to super sezon przynajmniej pod względem sportowym. Jak będzie zobaczymy. Jeśli w S1600 będzie Pelikan, Frycz i Adamus to będzie kolejne widowisko. Na Kuzaja nie liczę, ale za to Bęben, Czopik, Lubiak z Wiślakiem w topowym samochodzie, Stec z Rathe i wielu innych może narobić niezłego zamieszania. W 2001 roku zdarzyło się, że wygrał Kuchar przed Hołkiem i Kuligiem. Kto wie jakie sensacje mogą nas czekać w tym sezonie. Nie zapominaj o tym, że moim zdaniem czarnym koniem będzie szybki, ale bezlitosny dla maszyn Gabryś. Jeśli nabierze odrobiny delikatności to kto wie. Sołowow też swoje już potrafi. Moim zdaniem nie będzie nudno.
leszcz

Postprzez Mroowa » czwartek, 18 mar 2004, 22:55

Lipa Lipa Lipa.
Jeszcze trochę i się okaże że wogóle nie ma komu startować w S 1600
Bo po co zakaz WRC niech każdy jeździ czym może a tak to rajdy w Polsce będą się cofać w złym kierunku. Nikt nie będzie szukał budżetu większego jak ten aby maluchem zdobyć MP bo do tego dojdzie. Kochany PZMot z czym do ludzi z czym do Europy?

Jak można było dopuścić do takiego stanu w Polskich rajdach. Wiem że jestem trochę sceptyczny ale tak prawdę mówiąc nie mówcie o rywalizacji samej bo o frajdę na rajdach też chodzi.

Jestem zdania że żadne S 1600 nie zapnie takiego boka jak WuRC !!!!!!!!

I zawsze to będę powtarzał.

Parodia reklamy tytoniu i alkoholu niech powrócą i bedzie GIT

I kto by pomyślał że jeszcze niedawno byliśmy w czołówce Europejskich rajdów :(

Czy te czasy jeszcze powrócą???

Proponuję zmianę działaczy w PZMocie a co za tym idzie polityki samego PZMotu jak i państwa do sportu.
Mroowa
S2000

Postprzez WRCfan » piątek, 19 mar 2004, 01:10

SWRT_ napisał(a):Jestem zdania że żadne S 1600 nie zapnie takiego boka jak WuRC !!!!!!!!

no to chyba nie tylko ty masz takie zdanie...przecie to logiczne 8)
SWRT_ napisał(a):Czy te czasy jeszcze powrócą???

powróca powróca :wink:
pozdrawiam
-how fast are You in 1/4?
-all depends on how many corners I have to take in that 1/4 :twisted:
WRCfan
A6

Postprzez ZOWA » piątek, 19 mar 2004, 09:38

ale jestem ci w stanie zagwarantowac ze kuzaj swoim nowym n-kowym subaru jest w stanie zapiac pozadnego boka.wiez mi bo widzialem go jak testowal w krakowie :wink:
ZOWA
A6

Postprzez Mroowa » piątek, 19 mar 2004, 10:18

I właśnie fakt iż Kuzaj miałby startować trzyma mnie przy życiu. ciekawe czy w końcu bedzie jeździł czy nie?

I kiedy ruszy w końcu ta stronka :D

Pozdrowienia!!!!!!!!!!
Mroowa
S2000

Postprzez ZOWA » piątek, 19 mar 2004, 10:37

ostatnio jak z nim rozmawialem to mowil ze maja problemy ze stronka.ze miala ruszyc ale cos im nie wychodzi.co do np n-kowego subaru to powiem tak."dzisiejsze" n-ki nie sa bardzo w tyle technologicznie za wrcami(tymi z lat 99-00)a naprawde po tym co zobaczylem na testach to jestem w szoku :roll: mysle ze w calej zaistnialej sytuacji leszek jednak wystartuje w mp.i ew sukces na koniec roku zadedykuje Januszowi :wink:
ZOWA
A6

Postprzez sumo » piątek, 19 mar 2004, 10:42

widzialem jak takim Subaru jezdzil Mark Higgins. Pierwsze co mi do glowy przyszlo to : "Tuż to Wurc :D"
Lancer sie przy tym kryje
sumo
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP