Jak myslicie !!! Kto, jak, gdzie i w czym ???

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Jak myslicie !!! Kto, jak, gdzie i w czym ???

Postprzez Mroowa » wtorek, 14 mar 2017, 22:24

Stec w górach zrobi potwora i będzie szybki, w Rajdach i tak porównywany do Bufeta który autem robił co chciał a on próbował tylko robić.
Mroowa
S2000

Postprzez wrxsti0 » środa, 15 mar 2017, 21:09

wrxsti0
N2

Postprzez SOKÓŁ » środa, 15 mar 2017, 21:11

piotrg napisał(a):To i20 z RT może być dla Pieniążka - przeglądałem właśnie zaległe magazyny wrc i we wrześniowym 2016 było info że był zaproszony przez Hyundaia na testy. Po za tym dawno fury nie zmieniał na lepszą a to do niego nie podobne :) więc by pasowało.

Pieniążek 7 rund w Rajdowych Mistrzostwach Świata w ramach WRC 2 w barwach TRT Peugeot World Rally Team! Peugeot 208 T16 R5
SOKÓŁ
A6

Postprzez adamlen » środa, 15 mar 2017, 21:38

Niezła ekspansja Polskich kierowców za granicą w tym roku. Pieniążek ma mniejsze doświadczenie, ale można go będzie trochę porównywać do Ptaszka. W ERC jeździł całkiem przyzwoicie.

TRT to Tagai Racing Technology :?: Jeśli tak to chyba też z Ptaszkiem będą dzielić zespół.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez menson » środa, 15 mar 2017, 21:39

Życzę Łukaszowi jak najlepiej ale Peugeot z TRT jest bardzo słaba opcja. Zresztą sam Peugeot nie jest konkurencyjny. Ale dobrze ze chłopak idzie dalej. Napewno kilometry w WRC mu pomogą w rozwoju dalszej kariery.
https://www.facebook.com/jbmotorsportpoland/
menson
A5

Postprzez pisq » czwartek, 16 mar 2017, 00:39

SOKÓŁ napisał(a):
piotrg napisał(a):To i20 z RT może być dla Pieniążka - przeglądałem właśnie zaległe magazyny wrc i we wrześniowym 2016 było info że był zaproszony przez Hyundaia na testy. Po za tym dawno fury nie zmieniał na lepszą a to do niego nie podobne :) więc by pasowało.

Pieniążek 7 rund w Rajdowych Mistrzostwach Świata w ramach WRC 2 w barwach TRT Peugeot World Rally Team! Peugeot 208 T16 R5

A ktoś pomyślał o Polońskim?! Jeszcze nie widziałem zeby gdzieś ogłaszał swoje szczegółowe plany (chyba że ktoś mnie oświeci). ;)
pisq
N1

Postprzez piotrg » czwartek, 16 mar 2017, 01:13

Oby to nie było jak z Kościuszką i włochami. To jak bardzo kulawe są bliźniaki od PSA to każdy niestety wie, podejrzewam że jest to z 60 % budżetu na skodę. A tak pół żartem pół serio to myślałem że trt już niema tego puga i razem ze wszystkimi wypuszczonymi egzemplarzami stoi na podwórku u Andreuciego na części bo to zdaje się od pewnego czasu jest ich jedyny klient :lol: .
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez andrew88 » czwartek, 16 mar 2017, 08:29

Wbrew pozorom trochę tych 208 T16 jeździ w Europie, tak z pamięci: Salo, Riedemann, Abbring, Toth, Suarez... i miejmy nadzieję, że u nas Chuchała.
pisq napisał(a):A ktoś pomyślał o Polońskim?! Jeszcze nie widziałem zeby gdzieś ogłaszał swoje szczegółowe plany (chyba że ktoś mnie oświeci). ;)

Plan na ten sezon jeszcze nie został ogłoszony, ale Poloński już jeździł 208 R2, więc raczej zostaje w ośce.
https://pl-pl.facebook.com/RallyPolonsk ... 607221348/

Ten Pan też się chyba szykuje do RSMP
http://rajdy.autoklub.pl/gallery/show/id/1489407460
Szukam wolnego miejsca na europejskie rundy WRC. Oprócz Szwecji i Walii.
andrew88
A6

Postprzez Mad Max » czwartek, 16 mar 2017, 11:23

adamlen napisał(a):TRT to Tagai Racing Technology :?: Jeśli tak to chyba też z Ptaszkiem będą dzielić zespół.
Tak TRT to Tagai ale auta raczej z Ptaszkiem nie będzie dzielić bo w tym roku Hubert ma jechać mniejszą ilość rajdów Skodą.
menson napisał(a):Życzę Łukaszowi jak najlepiej ale Peugeot z TRT jest bardzo słaba opcja. Zresztą sam Peugeot nie jest konkurencyjny. Ale dobrze ze chłopak idzie dalej. Na pewno kilometry w WRC mu pomogą w rozwoju dalszej kariery.
Te kilometry najpierw trzeba zrobić a jak pokazały starty Ptaszka w zeszłym roku (w szczególności Katalonia) Pug potrafi się strasznie sypać. To że Pug nie będzie konkurencyjny w WRC2 to raczej każdy wie, ale Łukasz pewnie w tym roku będzie bardziej patrzył na naukę i progres jazdy 4x4 niż na wyniki, cena za wynajem tego cuda też pewnie swoje zrobiła.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Aro90 » czwartek, 16 mar 2017, 13:32

piotrg napisał(a):Oby to nie było jak z Kościuszką i włochami. To jak bardzo kulawe są bliźniaki od PSA to każdy niestety wie, podejrzewam że jest to z 60 % budżetu na skodę. A tak pół żartem pół serio to myślałem że trt już niema tego puga i razem ze wszystkimi wypuszczonymi egzemplarzami stoi na podwórku u Andreuciego na części bo to zdaje się od pewnego czasu jest ich jedyny klient :lol: .

Jeśli chodzi o mistrzostwa krajowe to nie jest tak źle z tą awaryjnością, trochę jeździ tych 208 i DS i to z sukcesami(Portugalia, Finlandia, Włochy, Niemcy, Turcja, Belgia) za to w mistrzostwach świata nie jest kolorowo te auta nie wytrzymują poważniejszych rajdów... Dla Pieniążka zapewne cena była decydująca i to że w pierwszym sezonie bardziej będzie zbierał doświadczenie niż patrzył na wyniki. Do tego patrząc na nazwę teamu Peugeot coś pewnie dokłada do budżetu. Opinie kierowców też nie są najlepsze jeśli chodzi o konkurencyjność tego wozu. :wink: ostatnio gdzieś wyczytałem że na 2017, Peugeot przygotowuje nową ewolucję
Aro90
N3

Postprzez gabrally » czwartek, 16 mar 2017, 15:55

Ostatnio edytowano czwartek, 16 mar 2017, 16:00 przez gabrally, łącznie edytowano 1 raz
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez s1quattro » czwartek, 16 mar 2017, 15:58

Rzućcie okiem na zgłaszającego na liście. Dlaczego nie Lotos Rally Team?
Obama: W takich chwilach wszyscy jesteśmy rajdowcami :D
s1quattro
N3

Postprzez SOKÓŁ » czwartek, 16 mar 2017, 17:46

s1quattro napisał(a):Rzućcie okiem na zgłaszającego na liście. Dlaczego nie Lotos Rally Team?

Jedzie jako prywaciarz za swoje dlatego jest Kajetan Kajetanowicz :wink:
SOKÓŁ
A6

Postprzez iceman150 » piątek, 17 mar 2017, 09:17

Na początku roku jakoś strasznie się ten peugeot Ptaszkowi nie wypał, metę osiągnął i to w sumie osiągnął pugiem swoje najlepsze wyniki
tj. 2 miejsce w Meksyku
2 miejsce w Argentynie
3 miejsce w Australii. także to auto też potrafi dojeżdżać do mety.
Fakt faktem, że konkurencyjne może i nie jest.
Rok 2004, konferencja prasowa w Nowej Zelandii:
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
- [Marcus]: Tak, to kabriolet.
iceman150
N3

Postprzez Mic_123 » piątek, 17 mar 2017, 09:30

SOKÓŁ napisał(a):
s1quattro napisał(a):Rzućcie okiem na zgłaszającego na liście. Dlaczego nie Lotos Rally Team?

Jedzie jako prywaciarz za swoje dlatego jest Kajetan Kajetanowicz :wink:

Zastanawiajace to wszystko, ciekawe czy dalej logo Lotos bedzie na aucie czy nie. Jako ze Azory sa daleko wiec ogolnie drogo to zakladam jakis trening przed WRC2, oby :D .
Moze organizator rajdu dorzucil jakis bonus dla podwojnych Mistrzow ERC.
Mic_123
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP