Monte Carlo 2017

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Monte Carlo 2017

Postprzez madman » sobota, 21 sty 2017, 17:04

Breen się odnalazł, Ogier wygrał, Tanak drugi - halo, to forum autoklubu, czy onetu? Czasami jak czytam takie teksty, mam wrażenie, że niektórzy rajdy znają tylko z Colina McRae 2. :roll: Rajd jeszcze trwa, dużo może się stać, ferowanie wyroków na tym etapie nie powinno mieć miejsca.

Szkoda Thierry'ego, ale takie są rajdy. Wygrywa ten, kto jest na mecie. A Ogier jedzie bardzo, bardzo mądry rajd, taktyczny - to on wygrał tu 4 razy, więc wie, jak go pojechać, by wygrać po raz piąty. Oby, bo M-Sport na szczycie śni mi się od czasów zielono-bordowego Focusa z numerem 3 na drzwiach i nazwiskiem Hirvonen na szybie.
Breen jedzie bardzo spokojnie, mądrze, podobnie do Seba, i to procentuje, ale mówienie o wielkim talencie to duże nadużycie.
Jeśli JML dotoczy się na podium, to będzie ogromny powód do świętowania - następna okazja na tak wysokie miejsce, może długo się w tym sezonie nie powtórzyć.

Thierry przywalił tyłem na wolnym, lewym zakręcie. A więc racja - w rajdach pecha nie ma, są błędy.
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez Seraf » sobota, 21 sty 2017, 17:08

viper napisał(a):
Seraf napisał(a):Ogier jeszcze nic nie wygrał - rajd jeszcze trwa ;)
Jak będzie na mecie SS jutro to wtedy będzie można cokolwiek powiedzieć ;)

To fakt :) ale myślę że Ogiera może pokonać tylko awaria.

Zgadzam się i teraz gdy M-Sport ma taka przewagę to chłopacy pojadą spokojnie, a jak wypadną to tylko na SS choć akurat SS to Hanninen, Meeke i Lefebvre powinni się spiąć bo nie mają nic do stracenia.

Jak będzie bez lodu to pewnie i Evans wygra SS.
Seraf
N3

Postprzez speedyzxz » sobota, 21 sty 2017, 17:08

viper napisał(a):
adamlen napisał(a):Breen się po prostu odnalazł w aucie WRC. Jeżdząc w ERC był przecież na poziomie Kajto, było i jest kilku młodych lepszych od niego, ale pasuje mu jazda w WRC w przeciwieństwie do Lefebvre którego chyba trochę to przerasta.

Breen się odnalazł :lol: . Zobacz na jak wy to mówicie " tempo" . Czolgal się systematycznie przed R5. Idealnie wykorzystał MC a nie odnalazł się. Lefebr w normalnych warunkach z nim wygra.
gadasz jak potłuczony, najszybszy w R5, Mikkelsen traci do niego pięc i pół minuty. I na wszystkich dzisiejszych odcinkach Breen był szybszy niż Lefebvre. :lol:
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez viper » sobota, 21 sty 2017, 17:09

Yrtat napisał(a):Zmija dlaczego w nienormalnych warunkach Stefan przegrywa z Breenem?

Dowiesz się jak przyjdą rajdy o przewidywanlnej nawierzchni tzn. Policz ile WRC odpadlo na MC a ile odpada na klasycznych rajdach typowo asfalt albo szuter. Krótko mówiąc zobacz ile WRC ma za sobą breen.
viper
S2000

Postprzez adamlen » sobota, 21 sty 2017, 17:09

viper napisał(a):Breen się odnalazł :lol: . Zobacz na jak wy to mówicie " tempo" . Czolgal się systematycznie przed R5. Idealnie wykorzystał MC a nie odnalazł się. Lefebr w normalnych warunkach z nim wygra.

Breen idealnie wykorzystał MC, i jest kiepski, ale Ogier wykorzystał i jest mistrz :?: Podwójne standardy stosujesz.
Skoro tempo Breena na MC do Ciebie nie przemawia i tak jak mówisz oceniasz tylko wyniki na mecie to zobacz kto z nich dwóch miał lepsze wyniki na mecie w sezonie 2016. Też Lefevbre był lepszy :?:
Levebre może się odnajdzie w WRC a może nie, na dzień dzisiejszy daleko mu do tego.

madman napisał(a):Breen się odnalazł, Ogier wygrał, Tanak drugi - halo, to forum autoklubu, czy onetu? Czasami jak czytam takie teksty, mam wrażenie, że niektórzy rajdy znają tylko z Colina McRae 2. :roll: Rajd jeszcze trwa, dużo może się stać, ferowanie wyroków na tym etapie nie powinno mieć miejsca.

Oceniam Breena nie po tym rajdzie, ale po tamtym sezonie i tylko w porównaniu do Levebfre. Nie uważam go też za super talent, ale tylko że radzi sobie przyzwoicie w aucie WRC.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez Yrtat » sobota, 21 sty 2017, 17:13

viper napisał(a):
Yrtat napisał(a):Zmija dlaczego w nienormalnych warunkach Stefan przegrywa z Breenem?

Dowiesz się jak przyjdą rajdy o przewidywanlnej nawierzchni tzn. Policz ile WRC odpadlo na MC a ile odpada na klasycznych rajdach typowo asfalt albo szuter. Krótko mówiąc zobacz ile WRC ma za sobą breen.

Człowieku zapytałem o konkretną rzecz a ty nie odpowiedziałeś... Na 12 odcinku bez śniegu Breen wyprzedził go o 10s słabszym autem.
inne rajdy w tej chwil mnie nie interesują bo mówimy o tym
Yrtat
A5

Postprzez madman » sobota, 21 sty 2017, 17:13

adamlen napisał(a):
madman napisał(a):Breen się odnalazł, Ogier wygrał, Tanak drugi - halo, to forum autoklubu, czy onetu? Czasami jak czytam takie teksty, mam wrażenie, że niektórzy rajdy znają tylko z Colina McRae 2. :roll: Rajd jeszcze trwa, dużo może się stać, ferowanie wyroków na tym etapie nie powinno mieć miejsca.

Oceniam Breena nie po tym rajdzie, ale po tamtym sezonie i tylko w porównaniu do Levebfre. Nie uważam go też za super talent, ale tylko że radzi sobie przyzwoicie w aucie WRC.

Tu się zgadzam. Na tle Lefebvre'a, Breen jeździ o wiele lepiej. Stephane, mimo całej mojej do niego sympatii, nie powinien siedzieć w C3. :wink: Breen to solidny kierowca, Finka w zeszłym roku to nie był przypadek, ale robienie z niego (nie mówię tu o Twojej wypowiedzi) wielkiego talentu, to lekka przesada. Podkreślam, że jedzie świetny rajd i bardzo się cieszę, że dał lekkiego prztyczka w nos Lefebvre'owi, a zwłaszcza Mattonowi i Ce Trójkom. 8)

Swoją drogą, kto spodziewał się takiej porażki u Citroena?
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez piotrg » sobota, 21 sty 2017, 17:16

No to ja proszę pierwszą trójkę o spokojny dojazd do mety w tej kolejności bez wygłupów :D :D :D
A i proszę nie drzeć łacha z króla stefanka, to jest przyszły miszcz świata tylko musi trochę potrenować, przyszły miszcz nie może przecież trenować w r5 czy starszym wrc bo jak wtedy zostanie miszczem w nowym wrc... :lol:
Sordo = Ostberg - ta sama choroba ich zaatakowała :D
Szkoda Neuvila ale każdy na tym rajdzie popełnia jakieś błędy i trzeba było się z tym liczyć, takie jest MC, jeszcze Tanak został z czołówki...
Ostatnio edytowano sobota, 21 sty 2017, 17:28 przez piotrg, łącznie edytowano 2 razy
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez viper » sobota, 21 sty 2017, 17:20

@adamien
Breen jest trochę w dziwnej sytuacji sprzętowej tzn. Dysponuje autem które jest daleko do przodu przed R5 a jednocześnie do tyłu z nowymi WRC. Ja nie krytykuje breen tylko gość jedzie swoje. Jego miejsce jest dokładnie w tym miejscu czym dysponuje.
viper
S2000

Postprzez speedyzxz » sobota, 21 sty 2017, 17:22

viper napisał(a):@adamien
Breen jest trochę w dziwnej sytuacji sprzętowej tzn. Dysponuje autem które jest daleko do przodu przed R5 a jednocześnie do tyłu z nowymi WRC. Ja nie krytykuje breen tylko gość jedzie swoje. Jego miejsce jest dokładnie w tym miejscu czym dysponuje.
Przed chwilą pisałeś że się wlecze tuż przed R5, coś się zmieniło jednak?
speedyzxz
S1600

Postprzez viper » sobota, 21 sty 2017, 17:31

speedyzxz napisał(a):
viper napisał(a):@adamien
Przed chwilą pisałeś że się wlecze tuż przed R5, coś się zmieniło jednak?

Łapiesz mnie za słowa , wiec tak nie będziemy rozmawiać bo sie zrobi bałagan.
viper
S2000

Postprzez piotrg » sobota, 21 sty 2017, 17:33

Breen wcale się nie odnalazł, Viper ma tu akurat racje, poczekajmy na "normalne" rajdy gdzie będzie. To jest poziom Kajta i tyle, zresztą nie raz z naszym przegrywał. Przypomnijcie sobie jak startował Fiestą wrc okazjonalnie w kilku ostatnich sezonach i jakie ogony jechał.
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez adamlen » sobota, 21 sty 2017, 17:35

Do Breena już nie będę wracał. Wszystko zostało wyjaśnione.

Jeśli rajd się tak skończy to Malcolm faktycznie dostał "najlepszy prezent na gwiazdkę". Zmienić skład Ostberg i Camilli na Ogier i Tanak - chciało by się rzec - w końcu.

Rajd się jeszcze nie skończył, wiadomo, ale można poobserwować trochę i teraz.
Warto się przyjrzeć sytuacji w RC2 bo jest tam kilku ciekawych zawodników.
Mikkelsen jest poza konkurencją - zgodnie z oczekiwaniami, jest to jeden z najlepszych kierowców na świecie, więc zgodnie z założeniami.
Kopecky i Tiedemand - solidnie, szybko, podgryzają Mikkelsena - Kopecky już w fabryce nie wyląduje, ale Tiedemand może być dobrą opcją dla którejś z fabryk na kolejny sezon.
Tuż za nimi Bouffier - nie wiem którą wersją Fiesty jedzie, bo być może sprzętowo trochę odstaje, ale ogólnie pozytywnie.
Dopiero za nimi jest Camilli - i to pokazuje, że nie był wart angażu w fabryce w poprzednim sezonie.
Emil Bergkvist - swego czasu było o nim głośno, dzielił i rządził w niższych klasach tutaj póki co ginie w tle szybszych załóg.
Ostatnio edytowano sobota, 21 sty 2017, 17:36 przez adamlen, łącznie edytowano 1 raz
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez Witcher1990 » sobota, 21 sty 2017, 17:36

viper napisał(a):

Kto w zeszłym roku był 3ci w FINLANDII?
Witcher1990
A6

Postprzez speedyzxz » sobota, 21 sty 2017, 17:37

viper napisał(a):Oj tam gościu łapiesz mnie za słowa. Zerknij sobie na wyniki breena od początku rajdu na oesy jakie miejsca zajmował to zrozumiesz o czym mowię. On awansował po kolei jak odpadali a nie wyprzedzał ich.
No może i łapię bo napisałeś że Czolgal się systematycznie przed R5 a się nie czołgał bo pokazuje to jego przewaga nad liderem RC2, po pierwszym dniu też miał przewagę solidną nad Mikkelsenem. Lefebr w normalnych warunkach z nim wygra dzisiaj właśnie rajd wynormalniał i sam Breen narzekał że jest więcej czarnego i traci szanse na walkę z czołówką, a Stefan tego nie wykorzystał na żadnym dzisiejszym odcinku, a wg Ciebie jest lepszy. A posiada również lepsze auto. Fakt może coś testuje i przez to traci, ale z tej dwójki to właśnie Francuz jest bardziej przeceniany.
Rozumiem że nie ma co piać z zachwytu nad jazdą Breena, ale nie umniejszaj jego formy w tym rajdzie, bo jedzie dobry rajd
speedyzxz
S1600

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata