Świat WRC

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Świat WRC

Postprzez woocasch » wtorek, 13 gru 2016, 16:47

ToMi888 napisał(a):
rubens napisał(a):ps.
gdzie Wy widzicie ten Mobil 1 na Yarisie? patrzę i patrzę i wypatrzyć nie mogę
w którym to jest miejscu?

Bo na aucie chyba faktycznie nie ma, ale kierowcy mają na kombinezonach. No i na stronie Toyoty w partnerach zespołu WRC jest :)

Ja na aucie "wypatrzyłem" je na tylnych nadkolach, widać to jedynie na tej fotce:
http://rajdy.autoklub.pl/gallery/pictur ... 31264/?i=3
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez adamlen » wtorek, 13 gru 2016, 17:05

ToMi888 napisał(a):

A tak przy okazji, w sumie to szczegół, ale Toyota, Ford i Hyundai mają bardzo podobne tylne lampy :D

Bo teraz wszystkie auta cywilne mają takie same tylne lampy. Zero oryginalności, nawet Ford uległ tej modzie.

A Mobil 1 może po prostu dostarcza oleje, płyny itp bez takiego zaangażowania jak np Total czy Shell.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez Matthias Schmidt » wtorek, 13 gru 2016, 17:25

No i wszystko powoli sie uklada. Wspaniale widziec, ze Malcolmowi udalo sie sciagnac Ogiera do M- Sportu. Liczylem na to, ze to nastapi, ale az nie wierzylem, ze ten dzien nadejdzie. Wilson probowal sciagnac Loeba w 2005, Ogiera w 2011, no i ostatecznie ma Sebastiena na 2017 :D ciekawe czy jest szansa na powrot Forda, ale na pewno maja bardzo duze szanse na tytul kierowcow.
Trio Finow w Toyocie bynajmniej zaskoczeniem nie jest, natomiast jestem bardzo ciekaw tego w ktorym miejscu bedzie Yaris WRC w porownaniu z rywalami. CIesze sie, ze Lappi dostal szanse, oby wykorzystal ja jak najlepiej. I musze przyznac, ze w oklejeniu Toyota wyglada naprawde calkiem ladnie, w kazdym razie duzo lepiej niz w wersji testowej.
Patrzac na sklady, do tytulu producentow mozna typowac Hyundaia jako faworytow, chyba, ze Tanak bedzie tak regularnie punktowac jak w tym roku (albo i lepiej), a Ogier odjedzie rywalom.
Pytanie jeszcze pozostaje co z Mikkelsenem, obawiam sie, ze nie ma za bardzo dla niego miejsca. Ostatnia deska ratunku jest faktycznie jakis prywatny zespol VW (bo watpie, ze pojdzie na WRC Trophy w Polo WRC'16). Chyba, ze DMACK, ale to rowniez raczej bardzo malo prawdopodobne.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez maciotacio » wtorek, 13 gru 2016, 19:17

Niezły jajus z Malcolma :D
https://www.youtube.com/watch?v=n4PQgBW56G0&t=8s
Tak się wygrywa mistrzostwo panie Matton :wink:
maciotacio
N2

Postprzez miszczu140000 » wtorek, 13 gru 2016, 19:59

chyba jest nasz ewentułany rajd z którym będziemy mięli rotację w kalendarzu http://rajdy.autoklub.pl/news/chorwacja ... -wrc,72765 :!:
miszczu140000
N3

Postprzez martenzyt » wtorek, 13 gru 2016, 21:43

maciotacio napisał(a):Niezły jajus z Malcolma :D
https://www.youtube.com/watch?v=n4PQgBW56G0&t=8s
Tak się wygrywa mistrzostwo panie Matton :wink:

1:39 słynny gest :) (dość wymowny w tej sytuacji) do tego Ott Tanak - Malcolm robi szach-mat. Chyba warto brać przykład z tego gościa.
martenzyt
N3

Postprzez miszczu140000 » wtorek, 13 gru 2016, 21:44

http://m.crash.net/wrc/news/235606/1/wr ... -bull.html troche ciekawe wejście live po każdym etapie
miszczu140000
N3

Postprzez woocasch » środa, 14 gru 2016, 09:37

Mam nadzieję, że te relacje live będą też dostępne w Polsce :)

Co do Mikkelsena to spokojnie, przecież M-Sport nie podał jeszcze pełnego składu, tak samo jak zaprezentowali tylko białą Fiestę. Więc być może znajdzie się tam miejsce dla Mikkelsena (lub Ostberga). Tak samo przecież Citroen nie zrobił jeszcze żadnej oficjalnej prezentacji i Andreas może przecież do nich dołączyć. Jeżeli trzeci kierowca ostatnich trzech edycji WRC nie znajdzie miejsca na przyszły sezon to będzie bardzo źle dla WRC.
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez miszczu140000 » środa, 14 gru 2016, 11:17

http://rajdy.autoklub.pl/news/fia-dopusci-polo,72776 :wink: jeszcze niech będzie espół co to wystawi i będzie piknie :D
miszczu140000
N3

Postprzez Sherman » środa, 14 gru 2016, 11:20

15 mln za homologacje :shock: ? To stała stawka czy tak specjalnie dla VW?
Sherman
N3

Postprzez SOKÓŁ » środa, 14 gru 2016, 12:14

Sherman napisał(a):15 mln za homologacje :shock: ? To stała stawka czy tak specjalnie dla VW?

Dla kogo by nie była ale Nasserowi chyba przeszkadzać to nie powinno w połączeniu z Red Bullem powinno być dobrze a i miejsce dla Mikkelsena i Ostberga może się znajdzie ;)
SOKÓŁ
A6

Postprzez wanderer » środa, 14 gru 2016, 12:37

Sherman napisał(a):15 mln za homologacje :shock: ? To stała stawka czy tak specjalnie dla VW?

Nie wiem, czy to normalna stawka, ale dość niska dla producenta, który wycofał się z cyklu tuż przed rozpoczęciem nowego sezonu i jeszcze chce na tym zarabiać.
wanderer
A6

Postprzez Shaitan » środa, 14 gru 2016, 12:37

Czyli cały program dla 3 samochodów to ok 45 baniek... Nie wierzę, by coś z tego wyszło. Zresztą ostatnie plotki mówią właśnie, że ostatecznie projekt nie ma szans powodzenia.

Co do Ptaszka, to nie rozumiem licznych głosów krytyki. Poradził sobie w tym sezonie na prawdę przyzwoicie. Dowiózł kilka wyników w słabiej obsadzonych rajdach, w których się tego spodziewaliśmy. Notował progres cały czas intensywnie zbierając doświadczenie. To młody i perspektywiczny zawodnik. Nie jest to Kubica, Kajetanowicz czy nawet Chuchała, ale nie sądzę byśmy mieli na pęczki znacznie lepszych od niego zawodników, którym "zabierałby" szansę jazdy. Hejtowanie Huberta za to, że miał pieniądze na starty, w przeciwieństwie do innych, to kompletny nonsens. To tak jakby przypisywać mu winę tego, że generalnie nie ma lekko w tym biznesie i większość zawodników nie realizuje się przez braki gotówki. Zbliżający się sezon będzie siłą rzeczy pewną formą weryfikacji poczynionego progresu. Nie słyszałem, żeby program z Orlenem był wieloletni, więc najbliższy sezon i osiągane w nim wyniki będą bardzo istotne. Jeśli tempowo będzie Ptaszek w tym samym miejscu, to przy braku lepszych wyników Orlen może zabrać zabawki gdzie indziej. Tak czy owak Polak w pełnym cyklu WRC2 powinien być powodem to zadowolenia, a nie okazją do kontynuacji wiecznego malkontenctwa.
Shaitan
N3

Postprzez Mad Max » środa, 14 gru 2016, 12:41

SOKÓŁ napisał(a):
Dla kogo by nie była ale Nasserowi chyba przeszkadzać to nie powinno w połączeniu z Red Bullem powinno być dobrze a i miejsce dla Mikkelsena i Ostberga może się znajdzie ;)
Sądzisz że jak by nie było problemu z taką kasą to Ogier przeszedł by do MSportu?? Bo ja śmiem twierdzić że nie zrobił by tego nawet jak by miał jeździć Polo2017 półdarmo

Shaitan Huberta towarzystwo będzie traktowało tak jak Kościuszkę... bo dostał kasę ten kto nie powinien... Gość ma 23 lata a duże grono już go spisał na straty
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez adamlen » środa, 14 gru 2016, 13:06

miszczu140000 napisał(a):http://rajdy.autoklub.pl/news/fia-dopusci-polo,72776 :wink: jeszcze niech będzie espół co to wystawi i będzie piknie :D

Byłby gdyby jeździł dla nich Ogier, ale nie będzie:
http://rajdy.autoklub.pl/news/nie-bedzi ... atar,72779
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata