ADAC Rallye Deutschland

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: ADAC Rallye Deutschland

Postprzez Yrtat » niedziela, 21 sie 2016, 21:05

Tzn 20 s może by nie odrobił ale wiesz km uciekły. Na pewno względem roku poprzedniego konkurencja zaczęłą go doganiać chociaż jeszcze jej brakuje. Widać jednak postęp
Yrtat
A5

Postprzez Iwan Drago » niedziela, 21 sie 2016, 21:08

matiz napisał(a):
Yrtat napisał(a):Rajd świetny- super rywalizacja i dobre odcinki. Za to kibiców na PS mało widziałem. Jak to jedni pytają czy rajd niemiec dostanie żółtą kartkę za odwołany oes? może odwołali bo się bali odrobienia straty przez Sordo? nie zgadzam się że Ogier był poza zasięgiem, świetna rywalizacja się zrobiła, hultaj poprawił samochody a Seb chyba delikatny ma spadek formy.

Chyba nie uważasz że na 14 kilometrach Sordo czy Neuville uzyskaliby nad Ogierem ponad 20 sekund.
Poza tym jeżeli Ogier ma spadek formy to co tu powiedzieć o reszcie zawodników,którzy mimo to nadal nie potrafią go pokonać

Na Dhrontal 1 Sordo odrobił 14.90, Więc czemu nie?
Iwan Drago

Postprzez speedyzxz » niedziela, 21 sie 2016, 21:46

viper napisał(a):Rajd piekielnie trudny. Ogier był po za zasięgiem i po raz kolejny udowadnia ze na szutrze decydujące znaczenie ma pozycja startowa, a jemu po prostu robi sie pod górkę
Ten rajd to zupełna odwrotność rajdów szutrowych, syf po cięciach niemiłosierny. I tu raczej zyskiwał Seb. Także każdy kij ma dwa końce. Może nie robi to aż takiej różnicy jakie się tworzą na szutrach, ale jednak.
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez viper » niedziela, 21 sie 2016, 22:30

speedyzxz napisał(a):
viper napisał(a):Rajd piekielnie trudny. Ogier był po za zasięgiem i po raz kolejny udowadnia ze na szutrze decydujące znaczenie ma pozycja startowa, a jemu po prostu robi sie pod górkę
Ten rajd to zupełna odwrotność rajdów szutrowych, syf po cięciach niemiłosierny. I tu raczej zyskiwał Seb. Także każdy kij ma dwa końce. Może nie robi to aż takiej różnicy jakie się tworzą na szutrach, ale jednak.

Koniec końcowi nie równy :). Nie ma co sie oszukiwać. Jasne ze kolejność ma znaczenie, ale na szutrach ona wypacza wynik, bo problem w tym że jezeli jadą liderzy powiedzmy czołówki czyli kilka samochodów na asfaltech jest to minimalna różnica. Na szutrach to sa dwa rożne rajdy.
viper
S2000

Postprzez Mariusz » niedziela, 21 sie 2016, 22:36

Ja się cieszę, z dwóch rzeczy, że Ogier wygrał i że Capito odchodzi już z VW. Pierwszy jest najlepszym rajdowcem od kilku lat, więc powinien wygrywać rajdy, a drugi coraz bardziej świruje, więc niech próbuje swych sił w F1.
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez Mad Max » poniedziałek, 22 sie 2016, 12:52

Crazy Pilot dalej świruje :wink:
Obrazek
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez adamlen » poniedziałek, 22 sie 2016, 20:08

Drony robią konkurencję dla śmigłowców, więc piloci muszą się bardziej starać :wink:

Rajd ciekawy, Hyundai lepiej niż myślałem, nawiązali faktyczną walkę z VW. Brakło Meeke w Citroenie bo też by się włączył do walki o TOP3.

Ptaszek - nie śledziłem super dokładnie więc nie wiem czy miał jakieś problemy techniczne czy nie - ogólnie miejsce dość słabe.
Brzeźiński - w stawce Dmack trophy nie było źle, ogólnie w klasyfikacji RC4 do Oplów nie było podejścia.

Szkoda odwołanych Chin bo teraz długa przerwa.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez JoostSchouten » poniedziałek, 22 sie 2016, 20:30

My video is online! A very fast rally with some spectacular full speed action.
Enjoy!
http://www.youtube.com/watch?v=LOjFdA1EcXA

Obrazek
Joost - Rallymedia.nl
JoostSchouten
N3

Postprzez SpeedEstRacing » poniedziałek, 22 sie 2016, 22:07

video online germany rally.

The program for this video quite large passages with pins, jumps, flat out but also some mistakes and unfortunate crash Quentin Giordano.

good viewing

http://www.youtube.com/watch?v=OZDRYtWmGqI
SpeedEstRacing

Postprzez deiman » wtorek, 23 sie 2016, 10:45

Yrtat napisał(a):Tzn 20 s może by nie odrobił ale wiesz km uciekły. Na pewno względem roku poprzedniego konkurencja zaczęłą go doganiać chociaż jeszcze jej brakuje. Widać jednak postęp

adamlen napisał(a):Rajd ciekawy, Hyundai lepiej niż myślałem, nawiązali faktyczną walkę z VW. Brakło Meeke w Citroenie bo też by się włączył do walki o TOP3.

Taki mam obraz po tym rajdzie. Ciesze sie przede wszystkim z tego, ze Hyundaie byly blisko. Obawialem sie jakos mokrej nawierzchni, ale widac, ze problemu nie ma. Ogromny postep Mikkelsena, wlasciwie to nie wiem skad on sie wzial. Szkoda, ze zabraklo Jarrego i Meeka. Tanak jechal bardzo dobrze, ale niestety awaria. Kolejne asfalty zapowiadaja sie interesujaco ;)
deiman
A5

Postprzez The Prisoner » wtorek, 23 sie 2016, 20:52

Powrót do codzienności po rajdzie. Kilka przemyśleń:

1. Poziom sportowy - cieszy dobra postawa Hyundai'a, Ogier zrobił swoje, jednak nie zdominował rajdu. Szkoda Colina - jechał dobry rajd, jak zwykle widowiskowo, co zauważyli m. in. kibice z Francji.
2. Mała ilość widzów na PS - większość kibiców (w tym my) zdecydowała się na 2x Dhrontal. Po odwołaniu drugiego przejazdu chęci na podróżowanie zdecydowanie zmalały, poza tym korek na wyjeździe z Dhrontal nie napawał optymizmem.
3. Odwołanie Dhrontal 2 - ponoć pochopna decyzja (tak piszą Niemcy na forum rallye - magazin). Widział ktoś on board z przejazdu Camilli? Niby, że końcówka odcinka była powodem jego odwołania.
4. Oznakowanie dojazdów do OS - wzór!
5. Trasy - winnice zdecydowanie najlepsze, Panzerplatte - nie dla nas taka zabawa i trochę psuje sobotę, jeśli chodzi o oglądarę (ograniczone możliwości szukania miejscówek). No ale takie czasy. Osobiście jestem zdania, że Ollmuth wypada o wiele lepiej jako SSS niż Arena Panzerplatte.
6. Atmosfera na campingach - rewelacja! Dobra zabawa gwarantowana - szczególnie noc na campingu przy Dhrontal.

Reasumując - świetny rajd, na który zapewne powrócimy.
The Prisoner
N2

Postprzez Witcher1990 » środa, 24 sie 2016, 20:56

deiman napisał(a):
Yrtat napisał(a):Tzn 20 s może by nie odrobił ale wiesz km uciekły. Na pewno względem roku poprzedniego konkurencja zaczęłą go doganiać chociaż jeszcze jej brakuje. Widać jednak postęp

adamlen napisał(a):Rajd ciekawy, Hyundai lepiej niż myślałem, nawiązali faktyczną walkę z VW. Brakło Meeke w Citroenie bo też by się włączył do walki o TOP3.

Taki mam obraz po tym rajdzie. Ciesze sie przede wszystkim z tego, ze Hyundaie byly blisko. Obawialem sie jakos mokrej nawierzchni, ale widac, ze problemu nie ma. Ogromny postep Mikkelsena, wlasciwie to nie wiem skad on sie wzial. Szkoda, ze zabraklo Jarrego i Meeka. Tanak jechal bardzo dobrze, ale niestety awaria. Kolejne asfalty zapowiadaja sie interesujaco ;)

Jak to skąd? nie dalej jak 1-2late temu na tym forum wieszano na nim psy, że jedzie jak ostatni lamus mając do dyspozycji Polo. No i widzimy gdzie go ta droga zaprowadziła i gdzie jest teraz. Jeszcze się okaże, że wyjmie Francję.
Witcher1990
A6

Postprzez ToMi888 » czwartek, 25 sie 2016, 10:59

Może głupie pytanie, ale wie ktoś dlaczego to Ogier dostał bonusowy punkt na Power Stage, choć to Sordo uzyskał wcześniej ten sam czas?
Petter Solberg!
Kris Meeke!
ToMi888
N2

Postprzez Sylwek_GSi » czwartek, 25 sie 2016, 11:26

Mogę się mylić ale PS mierzony jest z większą dokładnością, 2 może 3 miejsca po przecinku i tutaj widocznie szybszy był Ogier. Choć w wynikach oficjalnych podaje się czas z dokładnością 1 miejsca po przecinku.
Sylwek_GSi
A5

Postprzez Witcher1990 » piątek, 26 sie 2016, 21:16

Dokładnie- zmierzyli do 3ciego miejsca. Robi nam się F1 :)

Na Fafe w 2012 Solbergowi tak zmierzyli i okazało się, że o tysięczne części sekundy wygrał z Loebem :)
Witcher1990
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata