Gratluacje dla Ogiera, bardzo dobry rajd w jego wykonaniu. Myślę, że majstra nikt już mu w tym roku nie wyrwie. Zanosiło się na dublet VW, a jednak to Hyundaie zajęły pozostałe dwa miejsca na podium. Swoją drogą, Koreańczycy to dla mnie rewelacja tego rajdu. Przegrać z Ogierem na asfalcie o 20 sekund to naprawdę niezły wynik. Ta trójka i Mikkelsen trzymali się przecież razem niemal przez całe zawody, jedynie w pewnym momencie właśnie Ogier trochę odskoczył (genialne w jego wykonaniu Panzerplatte!). Dużo emocji i nadzieja, że wreszcie ktoś może walczyć z Volkswagenem. Własna walka Hyundaiów była wisienką na torcie, na koniec 0,1 s różnicy... cóż za wyrównany, a do tego dobry poziom! Ciekawe jak wyglądałyby wyniki rajdu gdyby nie odwołano Dhrontal 2, myślę, że Ogier i tak by wygrał, ale z dużo mniejszą przewagą

Mikkelsen choć stracił prowadzenie i nawet spadł poza podium, wcale nie jest dla mnie przegranym tego rajdu - OK, nie wszystko poszło tak, jak miało, ale może pójdzie innym razem. Prędkość w każdym razie jest. Przegranym zaś z całą pewnością jest Latvala, choć tym razem chyba nie ze swojej winy. No ale mistrza już raczej nie będzie, a i na wicemistrza będzie musiał się sporo postarać. Duża strata punktowa, jedynie dobry Power Stage na pocieszenie.
Paddon przyzwoicie, ważne, że na mecie. Strata trochę duża, ale dopiero uczy się nawierzchni

Lefebvre błysnął zwycięstwem oesowym, ogólnie tempo złe nie było, potem wypadek... dobrze, że nic poważniejszego się nie stało. Na obecną chwilę chyba jednak Breen wygrywa ten cytrynowy pojedynek

Fordy fatalnie, przez pół rajdu sytuację jakoś ratował Tanak, ale jego pokonała technika. Przykro patrzeć, ale co zrobisz? Nic nie zrobisz...
Ogólnie ciekawie mamy na tym asfalcie, myślałem, że będzie gorzej. Ale i20 WRC naprawdę dobrze się spisuje, jego kierowcy też - Sordo jeszcze nie zardzewiał, Neuville w końcu się odnalazł. Bez awarii pewnie i Latvala byłby w walce. Na Korsyce z pewnością dołączy do nich Meeke, także jest sobie na co zęby ostrzyć

EDIT: Tak patrzę w wyniki Rajdu Niemiec 2015 i w ubiegłym roku najszybszy Hyundai (również Sordo, 4 miejsce) stracił do zwycięzcy (również Ogiera) prawie 2 minuty i 10 sekund. Jest progres

A o pojedynkach Sordo i Neuvilla w różnych edycjach Rajdu Niemiec niedługo będzie można pisać pracę naukową

2013 - Sordo 1 / Neuville 2
2014 - Neuville 1 / Sordo 2
2015 - Sordo 4 / Neuville 5
2016 - Sordo 2 / Neuville 3 (0,1 s)