Moderator: SebaSTI
colin napisał(a):Jeśli pierwszy raz to polecam Ci odcinki w winnicach. Łatwy dojazd i dojście, dobre oznakowanie. Można czasami bardzo blisko stanąć przy odcinku, powyżej trasy. W sobotę na poligonie miejscówek mało, tylko te wyznaczone i raczej nudne.
W niedzielę ponownie winnice. Rajd kiedyś, teraz pewnie też był super oznakowany. Raczej omijaj miejsca wyznaczone, bo będziesz stał 30 metrów od oesu.
bzyq napisał(a):temat pewnie już był wałkowany przy okazji Finlandii, ale potrafi ktoś w turbo skrócie napisać, o co kaman ze zgloszeniem H. Ptaszka i M. Szczepaniaka?
bzyq napisał(a):temat pewnie już był wałkowany przy okazji Finlandii, ale potrafi ktoś w turbo skrócie napisać, o co kaman ze zgloszeniem H. Ptaszka i M. Szczepaniaka?
Witcher1990 napisał(a):Ale czy w WRC2 nominuje się przed sezonem 7 rajdów do punktowania tak jak kiedyś?
Honiclbr napisał(a):Witcher1990 napisał(a):Ale czy w WRC2 nominuje się przed sezonem 7 rajdów do punktowania tak jak kiedyś?
Nie nominuje się. Jak już pisałem. Do końcowego wyniku liczy się sześć wyników z pierwszych siedmiu startów.
Z tego co ja kojarzę to w zgłoszeniu podawana jest załoga bez rozróżnienia na kierowcę i pilota. Kiedyś już był takie przypadki gdzie na odcinku prowadził pilot np. w ostatnim (lub przed ostatnim bo nie jestem pewien) starcie Fiestą WRC w Monte Carlo - na ostatnim odcinki Delecour zamienił się rolami ze swoim pilotem, oraz przypomina mi się sytuacja Solberga ze Szwecji/Norwegi gdzie Peter też stracił uprawnienia do prowadzenia auta (bodaj związane to było z jakimś mandatem i zabraniem prawka tylko termin było odłożony w czasie) i też rajd kończył/albo zaczynał jako kierowca jego pilot.ZbyszekChaosu napisał(a):Znaleźli rozwiązanie, choć ciekaw jestem czy to jest taka całkowita dowolność żeby pilot kierował samochodem na OS-ie
ZbyszekChaosu napisał(a):Honiclbr napisał(a):Witcher1990 napisał(a):Ale czy w WRC2 nominuje się przed sezonem 7 rajdów do punktowania tak jak kiedyś?
Nie nominuje się. Jak już pisałem. Do końcowego wyniku liczy się sześć wyników z pierwszych siedmiu startów.
Nie są to pierwsze 7 rajdów tylko te rajdy które sam wybierzesz. Chyba podczas zgłoszenia musisz napisać czy starujesz w WRC2 czy tylko autem klasy RC2. Porównaj Suninena w Szwecji czy Monte.
Kiedyś jakiegoś gościa zatrzymała policja podczas Rajdu Polski (za rzekomą ucieczkę z miejsca wypadku- kamień uderzył cebulaka na OS-ie). Kierowca chciał aby nie liczyć mu tego startu jako punktowany ale sędziowie powiedzieli, że decyzję o tym czy rajd jest punktowany do klasyfikacji MŚ należy podjąć przed jego startem i teraz nic zrobić nie mogą. Więc masz pewnie jakieś terminy podczas każdego rajdu, w trakcie kórych musisz się zadeklarować czy zbierasz punkty czy nie.
Z Ptaszkiem to od początku było wiadomo, że będą problemy. Chciał zbierać punkty dla 2 zespołów a nie przemyślał do końca jak to zrobić żeby zespół mógł punktować gdy on już wyczerpie prywatny limit. Znaleźli rozwiązanie, choć ciekaw jestem czy to jest taka całkowita dowolność żeby pilot kierował samochodem na OS-ie
Mad Max napisał(a):Z tego co ja kojarzę to w zgłoszeniu podawana jest załoga bez rozróżnienia na kierowcę i pilota. Kiedyś już był takie przypadki gdzie na odcinku prowadził pilot np. w ostatnim (lub przed ostatnim bo nie jestem pewien) starcie Fiestą WRC w Monte Carlo - na ostatnim odcinki Delecour zamienił się rolami ze swoim pilotem, oraz przypomina mi się sytuacja Solberga ze Szwecji/Norwegi gdzie Peter też stracił uprawnienia do prowadzenia auta (bodaj związane to było z jakimś mandatem i zabraniem prawka tylko termin było odłożony w czasie) i też rajd kończył/albo zaczynał jako kierowca jego pilot.ZbyszekChaosu napisał(a):Znaleźli rozwiązanie, choć ciekaw jestem czy to jest taka całkowita dowolność żeby pilot kierował samochodem na OS-ie
Jako ciekawostkę podrzucę jeszcze że w którymś roku na Rajdzie Mazowieckim była kobieca załoga (przepraszam Panie za niezapamiętanie nazwisk) gdzie jedną pętle prowadziła jedna zawodnicza a na kolejnej była zmiana miejsc
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości