Moderator: SebaSTI
Mad Max napisał(a):Na koniec mojego wypracowania chciałbym pozdrowić wszystkich użytkowników forum (również tych nie aktywnych) za spotkania, wspólne oglądanie i rozmowy jakich od dawna brakuje mi na tym forum, mam też nadzieję że nie był to ostatni raz kiedy dane mi było oglądać z wami jakiekolwiek zawody bo zajebiści z was ludzie.
Mówi się że to replika której brakuje sporo do WRC, ale to też taka dość mocna Agrupa - obiło mi się o uszy że niby 350kucy - na pewno jest ktoś na forum kto wie więcej na temat tego autaWitalij napisał(a):Czy ktoś z Was orientuje się czy Subaru jakim jechał Hołowczyc w kolorze białym określane mianem repliki jego Subaru z czasów świetności to było auto A-grupowe, N-ka czy replika WRC cokolwiek to znaczy ?
Już to sprostowałemGąsior napisał(a):Mad Max napisał(a):Na koniec mojego wypracowania chciałbym pozdrowić wszystkich użytkowników forum (również tych nie aktywnych) za spotkania, wspólne oglądanie i rozmowy jakich od dawna brakuje mi na tym forum, mam też nadzieję że nie był to ostatni raz kiedy dane mi było oglądać z wami jakiekolwiek zawody bo zajebiści z was ludzie.
Zabrzmiało dość ostatecznie
W przyszłym roku jak nie Polski, to Niemcy lub Finka. Drogi na Euro 2012 już prawie skończone i będzie można sprawnie dotrzeć na oglądanie nowych wurców, których nie mogę się już doczekać. Względem 2009 dojazd do Mikołajek to teraz kilka godzin mniej.
Mad Max napisał(a):Ostatnia historia to rozwalono szykana na Sadach którą próbowali naprawić safeciarze razem z grupką kibiców która ośmieliła się wystawić nosa poza strefy kibica, to że nie udało się tego poprawić to mnie nie dziwi bo jak w kilka osób przestawić bele która waży pewnie z 200kg, dziwi mnie to że nie zrobiono nic z tym prze PS i to już jest niezły wstyd.
Mad Max napisał(a):No to słówko i od mnie.
Po powrocie z rajdu myślę sobie poczytam co też ludzie piszą na forum... i ku mojemu zdziwieniu ta sama grupka co zwykle wylewa te same żale, podrzucając te same argumenty za to inne tradycyjnie ignorując i lamentuje że najlepszy kierowca po tej stronie galaktyki siedzie w domu/poszedł na mecz reprezentacji a taki lewar Kajto jedzie w rajdzie i dodatkowo próbuje jeszcze robić jakieś dziwne porównania - zresztą od dłuższego czasu męczące jest to że ta sama grupa wpycha Kubice do każdego możliwego tematu.
rallyfun napisał(a):Mad Max napisał(a):No to słówko i od mnie.
Po powrocie z rajdu myślę sobie poczytam co też ludzie piszą na forum... i ku mojemu zdziwieniu ta sama grupka co zwykle wylewa te same żale, podrzucając te same argumenty za to inne tradycyjnie ignorując i lamentuje że najlepszy kierowca po tej stronie galaktyki siedzie w domu/poszedł na mecz reprezentacji a taki lewar Kajto jedzie w rajdzie i dodatkowo próbuje jeszcze robić jakieś dziwne porównania - zresztą od dłuższego czasu męczące jest to że ta sama grupa wpycha Kubice do każdego możliwego tematu.
Jak cie męczy czytanie o Kubicy to nie czytaj tak samo jak porównania Kajetanowicza
Mad Max napisał(a):Myślenie życzeniowe to zazwyczaj ma grupa kibicująca Robertowi która woli dwa wygrane odcinki i koniec rajdu w rowie niż punkty na mecie.Sebekrally napisał(a):Myślę że start Kajta pokazał gdzie jest jego miejsce w szeregu i życzeniowe myślenie by dać mu WRC (buhaha) lub sezon w WRC2,Mariusz napisał(a):Mam jednak nadzieję, że marzyciele zeszli na ziemię, bo można mniej więcej powiedzieć jakie są jego możliwości.Nie wiem czego niektórzy chcą od Kajto, w swoim debiucie w WRC2 przegrywał tylko z tymi z którymi miał prawo, czyli fabrycznymi oraz gośćmi którzy na trzaskali już w swojej karierze tyle kilometrów że głowa mała, a cześć z nich jest wielokrotnie wymieniania przy rozmowach dotyczących posad kierowców fabrycznych, potrafił też pokonać kilku takich co regularnie jeżdżą w WRC2. Kolega powyżej Twojego posta napisał Ci wyraźnie jakie były straty, a biorąc jeszcze pod uwagę dwa kapcie oraz jazdę przez pół dnia niesprawnym autem, to stwierdzam że Kajto pojechał bardzo solidny rajd aczkolwiek bez większych fajerwerków.Sebekrally napisał(a):Tempo było bardzo średnie jedzie autem które bardzo dobrze zna w rajdzie który też zna.No to w końcu jak to jest Fiesta Kajta to TOP a jak Kubica jechał Fiestą obsługiwaną bezpośrednio od Malcolma to na tym forum wszyscy krzyczeli że to szrot ??Sebekrally napisał(a):Nie zawalajmy na "niefabryczną fiestę bo jestem przekonany że M-Sport dba o niego jako gwiazdę ERC, w końcu robi im tam reklamę wśród najważniejszych klientów M-sportu.To może też ustalmy w końcu jak to jest bo jak Kubica łapał kapcie to pewna grupa krzyczała że to pech, a teraz że to błądSebekrally napisał(a):Kapeć jak mawiał Gryczynski najczęściej jest wynikiem błędu kierowcy, ale co on tam wie w końcu na tym forum są ludzie którzy startują i tylko przez skronmość nie powiedzą gdzie
Cenie sobie to forum za to że każdy ma rożne poglądy ale jeśli robi na tobie wrażenie wynik Kołtuna który jadąc sprawnym autem przyjechał na 5msc. ze stratą 4min to 4 pozycji a w głównej mierze zawdzięcza swoje miejsce od tego że konkurencja się wysypała to ja nie mam pytań.Sebekrally napisał(a):Większe wrażenie zrobił na mnie 5 plac Kołtuna niż 4 miejsce Kajta bo to są kierowcy od których "wymagamy" innych rzeczy.
Ok, patrząc pod kontem pozycji na mecie wynik J.Kołtuna jest bardzo dobry, ale już patrząc pod kontem czasów tak różowo nie jest, tym bardziej problemów KK pierwszego i kapciu trzeciego dnia przewaga pewnie by była jeszcze większa - czy JK on jest amatorem to też bym do końca tego nie powiedział, bo sporo rajdów szutrowych na koncie ma, a dodatkowo swoje robi bardzo duża ilość testów na Mazurach w których brał on udział w ostatnich latach- zresztą widać było już w Gdańsku że to procentuje. Co do znajomości rajdu to też JK zna go lepiej bo startował we wszystkich edycjach Polskiego WRC, KK ostatni raz jechał w 2013 gdzie trasa była całkowicie inna (może poza fragmentem Baranowa). Odnośnie wjeżdżania w auto to oczywiście KK ma to lepiej opanowane ale tak jak napisałem wcześniej przegrywał z tymi z którymi miał prawo przegrać i z tymi którzy w WRC2 o coś walczyli, a myślę (choć mogę się mylić) że celem startu KK było raczej porównanie się do czołówki WRC2 niż walka z nimi o wygraną i sam o tym mówił w wywiadzie po rajdzie.Sebekrally napisał(a):Mogę uznać wynik Kołtuna za dobry bo mówimy o amatorze z budżetem, Kajto jest zawodowcem który na wysokim poziomie regularnie jeździ od Kiku a może nawet nastu lat, jeśli mówimy że jego poziom jest wystarczający na WRC2 to w rajdzie który zna przed własną publicznością, autem w które jest wjeżdzony powinien nawiązywać walkę i na odcinkach być regularnie w TOP3 i nawet jak by koniec końców dojechał nawet na tym samym miejscu nie było by powodów do rozczarowania.
Mówię o tej która była ustawiona na łączniku asfaltowymdaryush napisał(a):Masz na myśli tą szykanę przed nawrotem z testowego? Czy tą, która kompletnie poleciała w cholerę w pole?Mad Max napisał(a):Ostatnia historia to rozwalono szykana na Sadach którą próbowali naprawić safeciarze razem z grupką kibiców która ośmieliła się wystawić nosa poza strefy kibica, to że nie udało się tego poprawić to mnie nie dziwi bo jak w kilka osób przestawić bele która waży pewnie z 200kg, dziwi mnie to że nie zrobiono nic z tym prze PS i to już jest niezły wstyd.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości