Mistrzostwa Europy!

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Re: Mistrzostwa Europy!

Postprzez Witcher1990 » piątek, 18 mar 2016, 11:06

no i Brzeziński jedzie Akropol i Ypres :wink: fajnie że nasi mają takie możliwości, np. Czechów za dużo nie widać w innych seriach..

Jeździ Tlustak :D
A tak na poważnie- Kopecky to skąd jest? A osiągnięć przypominiać nie trzeba :)
Witcher1990
A6

Postprzez Mad Max » piątek, 18 mar 2016, 11:28

Aro90 napisał(a):np. Czechów za dużo nie widać w innych seriach...
Nie no nie przesadzaj, Prokop od kilku lat regularnie startuje WuRCem w MŚ, poza tym nie zapominaj też o fabrycznej Skodzie, innych kierowców też sporo jeździło :wink: poza tym jak by u nas było takie "podwórko" jak u Czechów to dla mnie nasi mogą nie wychylać nosa za Odre Tatry i Bałtyk :wink:
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Aro90 » piątek, 18 mar 2016, 12:27

Mad Max napisał(a):
Aro90 napisał(a):np. Czechów za dużo nie widać w innych seriach...
Nie no nie przesadzaj, Prokop od kilku lat regularnie startuje WuRCem w MŚ, poza tym nie zapominaj też o fabrycznej Skodzie, innych kierowców też sporo jeździło :wink: poza tym jak by u nas było takie "podwórko" jak u Czechów to dla mnie nasi mogą nie wychylać nosa za Odre Tatry i Bałtyk :wink:

* w porównaniu do naszych oczywiście :wink: Nivette ma jechać kilka rund Brzeziński też planuje, do tego chłopaki w ośkach. Strasznie jestem ciekawy co ta dwójka pokaże.
Aro90
N3

Postprzez ZbyszekChaosu » piątek, 3 cze 2016, 14:29

Taki piękny rajd na Azorach a na forum taka cisza? Ktoś się martwił na początku sezonu, że Kajetanowicz nie będzie miał z kim walczyć a tymczasem 4 zawodników tnie się na sekundy o zwycięstwo. Jak myślicie kto pierwszy wyleci z trasy, Lukyanuk?
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez krzysiek_aleks » piątek, 3 cze 2016, 15:12

Przecież on już na SS1 miał przygodę :P
krzysiek_aleks
N1

Postprzez Kit_Car » piątek, 3 cze 2016, 15:38

To że nie zostawił na tym murku koła to praktycznie cud, no ale dla widowiska lepiej gdy jest jednego wymiatacza więcej. Kajto w Irlandii (rok temu) miał podobną przygodę, przyrżnął równie mocno ale obeszło się bez strat sprzętowych :)
https://youtu.be/1jwqWY3xY3g?t=53s
Kit_Car
N2

Postprzez Jersey » piątek, 3 cze 2016, 16:58

Śledzę rajd i powiem, że bardzo ciekawy. Lukyanuk tradycyjnie, tylko tym razem miał dużo szczęścia, albo mu wzmocnili dodatkowymi profilami tą jego Fiestę, tak na wszelki wypdek. Ogólnie taki ruski styl jazdy jak Novikov, mogli by im pedał hamulca wymątować i tak samo by jechali. Kajto potwierdza tylko że się chłop marnuje w tym ERC, chociaż nie mam nic przeciwko temu żeby ludziska z WRC2 przeszli do ERC i było by ciekawiej, a tak nawet ich w TV prawie nie widać. Chuchała też już się nudzi w ERC2 widać że nikt nie ma do niego podejścia to sobie śmieszkuje ;) Ciekaw jestem jak pójdzie Kajto na RP
Jersey
N1

Postprzez Sebekrally » piątek, 3 cze 2016, 17:55

Tak sobie obserwuję wyniki i po Rajdzie Gdańskim/Kaszub mam smutne przemyślenia, chłop który właściwie rozstawił po kątach całą polską czołówkę jest 18!!! w rajdzie zaliczanym do ERC.
Druga rzecz; no czytać nie mogę tego pitolenia, że się Kajto marnuje w ERC, jak na razie nie wygrał żadnego rajdu w tym sezonie, a na poprzednim rajdzie włoił mu dwudziesto paro letni młodzieniec w swoim drugim starcie w R5, który gdy jeździł u nas w pucharze fiesty nie był jakimś objawieniem.
Sebekrally
A5

Postprzez viper » piątek, 3 cze 2016, 18:14

Sebekrally napisał(a):Tak sobie obserwuję wyniki i po Rajdzie Gdańskim/Kaszub mam smutne przemyślenia, chłop który właściwie rozstawił po kątach całą polską czołówkę jest 18!!! w rajdzie zaliczanym do ERC.
Druga rzecz; no czytać nie mogę tego pitolenia, że się Kajto marnuje w ERC, jak na razie nie wygrał żadnego rajdu w tym sezonie, a na poprzednim rajdzie włoił mu dwudziesto paro letni młodzieniec w swoim drugim starcie w R5, który gdy jeździł u nas w pucharze fiesty nie był jakimś objawieniem.

Nie no nie przesadzaj. Kajetanowicz w erc nie ma już nic do udowodnienia. Zdobył tytuł mistrza Europy teraz ma szanse na drugi i jest w czubie. W tamtym roku przed sezonem szczytem mmarzen było praktycznie nawiązywanie walki z breenem, a okazało sie ze wygrywał z nim jak nie systematycznie to na pewno często. Po za tym czasami jest tak ze rajd nie idzie, a ktos ma dzień konia. Ja uważam ze powoli zaczyna sie kisić w erc, ale innej opcji tez nie ma. Kolejny cel to wrc2 ale tutaj wiadomo z czym to sie wiąże.
viper
S2000

Postprzez nikt ważny » piątek, 3 cze 2016, 18:30

Kajto to bardzo dobry i szybki kierowca ale niestety w WRC2 Kubica zawiesił wysoko poprzeczkę ...pierwszy sezon i tytuł nie mając zadnego doswiadczenia w powazniejszych startach ,nie wspominając o dysfunkcji ręki ....Wiec moim zdaniem jakby Kajto udało sie przejsc do serii WRC2 ( co oczywisice Mu mocno i gorąco życze ) a nie zdobył by tytułu w 1 sezonie byłaby to porażka .Oczywisice mieć Polaka w serii WRC to skuces ale sam jestem ciekaw tempa Kajto i czy byłoby tak bezkompromisowe jak Kubicy .Moim zdanie niestety nie ale obym sie mylił
"Mnie nie interesuje, co mówią inni ludzie, ponieważ ludzie tak naprawdę mówią wiele rzeczy, a tak naprawdę nie mają pojęcia o czym mówią." Robert Kubica
nikt ważny
N1

Postprzez Sebekrally » piątek, 3 cze 2016, 18:40

Jeden drugi rajd może nie wyjść, ale która to jest eliminacja ME? Rusek znów jest z przodu i sorry nikt mi nie wmówi że to jest gość który mógłby się bić jak równy z równym Nasserem, Evansem, Lappim i Pontusem. Moim zdaneim ME to jest szczyt możliwości Kajta, teraz jest czołówką a w WRC2 podniecalibyśmy się że traci mniej niż sekundę na kilometrze do Elfyna.
Sebekrally
A5

Postprzez viper » piątek, 3 cze 2016, 18:58

Moim zdaniem kajetanowicz w wrc2 zdobył by tytuł w pierwszym sezonie, bo wrc2 a wrc to kosmiczna różnica i Kubica był na to najlepszym przykładem. Natomiast wrc2 a erc to nie jest temat, który dzieli lata świetlne. Po za tym kierowcy w wrc2 niejednokrotnie wcale nie odbiegają od czołówki w erc. Fajnie by było jak by kajetanowicz dostał szanse w wrc2 bo znowu zdania są podzielone :) tzn. Ja na 10 :).
Ale na poważnie. Problem u kajetanowicza jest taki ze latka lecą a on idzie drobnymi kroczkami do przodu, a nie stać go na to zeby wyłożyć sam kasę jak zrobił to słowow , Kubica czy kosciuszko. On na rajdach musi zarabiać a nie wydawać i być może nigdy nie bedzie miał szansy na pełen cykl wrc2. Choć ciekawe jak beda obstawiać kajetanowicza w wrc2 w rajdzie polskim.
viper
S2000

Postprzez Jersey » piątek, 3 cze 2016, 19:52

Ja uważam że Kajto w WRC2 może zamieszać, może nie zdobędzie Mistrza w pierwszym sezonie ale będzie cały czas w czubie, zresztą przedsmak będziemy mieli na 73 PZM Rally Poland Feel The Gravel :) Kasperczyk i Kołtun to porażka, można miec kasę i się bawić w rajdowanie ale trzeba też reprezentować jakiś poziom, Chuchała w N-ce objeżdza ich po ciemku, na wstecznym i z palcem w strategicznym miejscu. Nie ma Kubicy w WRC to cała moja sympatia przelała się na Kajto. Dlatego Kajto Ognia, i zrób wynik w WRC2 :) a Chuchala niech powalczy o tytuł ERC w R5.
Jersey
N1

Postprzez krzysiek_aleks » piątek, 3 cze 2016, 20:07

Tsia, wysoka poprzeczka od Kubicy.
Zwłaszcza, że za Kubicy producenci woleli ERC, niż WRC2, a teraz jest odwrotnie...
krzysiek_aleks
N1

Postprzez nikt ważny » piątek, 3 cze 2016, 20:14

czyli idąc Twoim tokiem rozumowania Kajto ma teraz łatwiej w ERC a Kubica tytuł wyjedził na wstecznym bo konkurencji nie było :)
"Mnie nie interesuje, co mówią inni ludzie, ponieważ ludzie tak naprawdę mówią wiele rzeczy, a tak naprawdę nie mają pojęcia o czym mówią." Robert Kubica
nikt ważny
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polacy w ME