Moderator: SebaSTI
Hubertos napisał(a):Widzisz, po prostu nie podchodzę do tego tak totalnie bezrefleksyjnie jak Ty. Widzę jak jest na innych rajdach, widzę jakie jest podejście do kibiców itd. Przy tym tak naprawdę nie robię niczego złego w kontekście prawnym. Pisałem już wielokrotnie, kupię karnet, jeśli organizator zmieni podejście i otworzy choć 10-20 % więcej dojazdów. W tym momencie widzę robienie z kibiców "jeleni", ja takim jeleniem po prostu nie będę. Idąc na mecz, płacisz za miejsce na trybunie, idąc na odcinek RP płacisz za możliwość wstępu do strefy kibica, ja do strefy kibica nie wchodzę, w takim razie dlaczego mam kupować karnet? Wytłumacz mi to kolego Diwados1.a pisanie o zmianie regulaminu i wtedy bede kupowal bilet toooo
Przepraszam, ale co złego jest w tym co napisałem odnośnie zmiany regulaminu?
Motulski napisał(a):Ale tu rodzi się pytanie czy cena biletu jest adekwatna do jakości otrzymanej usługi ?
Dlaczego ludzie kombinują ? Bo chyba nie...
Myślę, że gdyby troszkę inaczej zostałoby to zorganizowane to nawet nie byłoby tej dyskusji
Hubertos napisał(a):Zadziwiają mnie wasze opinie i brakuje mi od Was argumentów na ich potwierdzenie. Nie zastanowiliście się nad tą kwestią, że dlatego ludzie niechętnie płacą za karnety, bo organizacja leży na całej linii? Tu nie chodzi o Polskość i fakt, że każdy Polak musi kombinować, byle tylko oszukać swojego rodaka. Zupełnie nie o to chodzi. Jeśli organizator używa wszelkich środków, by sobie ułatwić pracę kosztem widza, to ja nie widzę żadnych przeszkód, by wykorzystywać wszelkie luki w prawie, czy też w innych kwestiach, bo uniknąć płacenia za karnety. Proszę Was, nie używajcie argumentów z meczem, bo to jest bardzo nietrafione. Kupujesz bilet, siadasz na trybunie, widzisz wszystko idealnie, wszystko odbywa się w jednym miejscu. Każdy wie za co płaci. Natomiast na RP, możesz zapłacić, a tu się okaże, że masz dymać 2 km z buta, bo takie widzimisię organizatora. Albo z tej strefy kibica za przeproszeniem widać gówno. Albo stoisz w 4 rzędzie i widzisz tylko kapelusze czeskich fanów. Zacznie się szanować widzów ze strony organizatora, to zacznie się też szanowanie ze strony widza. Ja na razie widzę brak dialogu, zrozumienia i kompromisu. Jeślibyście poczytali forum motorsportforums.com czy ewrc.cz to byście widzieli, że koledzy z zagranicy też mają dość tych blokad i nie widzą w nich sensu. To tak, żebyście sobie nie myśleli, że jestem jedyny który ma takie zdanie na ten temat. Wydaje mi się, że to Wy jesteście w mniejszości. Serdecznie pozdrawiam
dobre. Nie płaci sam oszukuje i jeszcze narzeka, że to jego oszukująseal napisał(a):Hubertos krakowskim targiem, to chociaż ustalmy, że kto z forumowiczów nie zapłaci ten nie krytykuje rajdu
Biorąc pod uwagę że u nas nie dość że jest taniej (jeszcze EURO dobrze teraz stoi) to jest bliżej i łatwiej dojechać, a odcinki są atrakcyjne i efektowne, początek lata więc piękna słoneczna pogoda (przynajmniej jest na to bardzo duża szansa) więc jak by nie patrzeć są to poważne argumenty żeby jednak do nas przyjechać na rajd, (zamiast do Szwecji gdzie można sobie odmrozić tyłek albo w Finlandi gdzie masz prawie gwarant że ten tyłek Ci zmoczy) a z roku na rok ja widzę tendencję spadkową w ilości widzów przy trasie. Więc weź mi teraz wytłumacz fenomen dlaczego na Rally Poland odcinki świecą pustkami (mówię tu o kibicach) a w dwóch wymienionych przez Ciebie krajach jest istna "okupacja" odcinków przez kibiców ??seal napisał(a):W Szwecji i Finlandii za karnet płacisz prawie 300 zł czyli dwa razy więcej, nie ma to dla ciebie różnicy? Dolicz koszty podróży, zakwaterowanie itd., itp. w dodatku rajdy te też nie są pozbawione wad!
Myślałem że Ty jako spec od organizacji mi to jednak bardziej fachowo wytłumaczyszviper napisał(a):@ Mad Max
No oczywiście , ale te drogi na mapie są drogami dla pojazdów rajdu. Nie wiem dzwon na oesie itp. Z reszta nie wierze , zeby organizator blokował drogi , bo tak mu sie podoba, albo żeby zrobić komuś na złość. Na pewno te drogi są w jakimś celu puste.
No właśnie ja to znakomicie widzę - w czasach gdy odcinki nie były tak blokowane jak obecnie i kibice mieli swobodny dostęp do odcinków karnety kupowali prawie wszyscy (ja mam plastikowe pamiątki minimum z 5 edycji). Zmieniło się podejście organizatorów to zmieniło się i podejście do kibiców. Cena karnetu jest znośna jak na praktycznie cztery dni oglądania, a dlaczego ludzie ich nie kupują bojkotując je to wielokrotnie było już przytaczane, a żeby nie było że to tylko wymysły "Polaczków kibicokombinatorów" to Hubertos przytoczył wam fora zagraniczne gdzie opinie są identyczne.viper napisał(a):Spójrz na to inczej. A może organizator nie szanuje widza dlatego ze ten nie szanuje jego i zawsze bedzie szukał dziury w całym regulaminie żeby bramkę ominąć.
SOKÓŁ napisał(a):Viper a co powiesz np. o opcji z ubiegłego roku na szybie naklejka MEDIA safeciarz drze ryja że nie ma wjazdu rzekomo brak miejsca a na Rally bookach było miejsce 2,8 km dalej przy samej trasie.Dochodzimy do odcinka przy którym znajduje się dobrze wykoszone pole z 80% luzu z zielonym trójkątem parking Media. Czy to dla Ciebie jest normalne i takie super zorganizowane ??
seal nie rozmawiamy o kosztach transportu i noclegu tylko ceny za usługę w tym wypadku wejścia na tereny rajdu.Jak by mi było drogo jechać np.na Francję to bym się wstrzymał i został tylko na domowych rundach szuter cup czy innych RSMŚ a to też dwie różne sprawy
viper napisał(a):@ Mad Max
No oczywiście , ale te drogi na mapie są drogami dla pojazdów rajdu. Nie wiem dzwon na oesie itp. Z reszta nie wierze , zeby organizator blokował drogi , bo tak mu sie podoba, albo żeby zrobić komuś na złość. Na pewno te drogi są w jakimś celu puste.
seal napisał(a):
W Szwecji i Finlandii za karnet płacisz prawie 300 zł czyli dwa razy więcej, nie ma to dla ciebie różnicy? Dolicz koszty podróży, zakwaterowanie itd., itp. w dodatku rajdy te też nie są pozbawione wad!
Generalnie jestem zdania, że oglądanie na "dziko" jeśli impreza jest biletowana nie jest w porządku. Nie podoba się rajd to nie jedź, nie oglądaj. To,ze moim zdaniem jakiś produkt jest zły nie uprawnia do tego,żeby za niego nie płacić. Nikt nikogo nie zmusza do kupowania go i to jest clou.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości