Mistrzostwa Europy!

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Re: Mistrzostwa Europy!

Postprzez Hubertos » piątek, 26 lut 2016, 22:15

Ostberg nie jedzie Fiestą z M SPortu, tylko z RMC.
Hubertos
A6

Postprzez Tomek K » piątek, 26 lut 2016, 23:16

To samo chciałem napisać, ale Hubertos mnie uprzedził, trafnie i słusznie zauważając ten fakt. Ostberg nie jedzie tam moim zdaniem w ramach kampanii promocji nowej Fiesty, a stricte na zaproszenie firm z Wysp. Poza tym nie bagatelizowałbym faktu, że w zasadzie w niedzielę o tej porze naszego czasu będzie miał metę Meksyku, długi lot z przesiadkami w poniedziałek, a od wtorku rano zapoznanie na Kanarach. Nie sądzę, żeby od startu narzucił tempo.
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez viper » sobota, 27 lut 2016, 09:21

Witcher1990 napisał(a):
viper napisał(a):Ostberg będąc w m sporcie będzie jechał topowym egzemplarzem w ramach reklamy. Nie wierze żeby jechał jakim starym sztruclem w starej specyfikacji.

własną Fiestę EVO

Poza tym startuje w innych barwach, nie m-sportowych

Kurczę źle sie wyraziłem. Nawet jak nie jedzie ta z m sportu to na pewno będzie to max specyfikacja a już skąd to chyba nie ma specjalnego znaczenia.
viper
S2000

Postprzez iceman150 » sobota, 27 lut 2016, 21:25

viper napisał(a):
Witcher1990 napisał(a):
viper napisał(a):Ostberg będąc w m sporcie będzie jechał topowym egzemplarzem w ramach reklamy. Nie wierze żeby jechał jakim starym sztruclem w starej specyfikacji.

własną Fiestę EVO

Poza tym startuje w innych barwach, nie m-sportowych

Kurczę źle sie wyraziłem. Nawet jak nie jedzie ta z m sportu to na pewno będzie to max specyfikacja a już skąd to chyba nie ma specjalnego znaczenia.

Skąd ta pewność, ja tam nie wiem co ma pod maską i jak doinwestowany będzie ten sprzęt.
Rok 2004, konferencja prasowa w Nowej Zelandii:
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
- [Marcus]: Tak, to kabriolet.
iceman150
N3

Postprzez viper » sobota, 27 lut 2016, 23:32

iceman150 napisał(a):Skąd ta pewność, ja tam nie wiem co ma pod maską i jak doinwestowany będzie ten sprzęt.

Bo ja nie wierze za bardzo w to zeby kierowca " forda " jechał autem w ubogiej specyfikacji nawet nie serwisowanym przez forda. Marketing to marketing a on zawsze działa i często jest " naciągany " ale nigdy okrojony. Oczywiście mogę sie mylić w końcu to "prywatny " start ale chyba malcolm nie mógł by na to patrzeć :)
viper
S2000

Postprzez CzarnyWRC » środa, 16 mar 2016, 01:43

Podobno Evans ma jechać Irlandię :twisted: https://twitter.com/RallyingUK/status/7 ... 1579160576

jeszcze niech Craig się dopisze i będzie jaaaaaaatka ;-)
By czuć upadek, z wysoka spaść trzeba...
Być na dnie, by móc sięgnąć nieba...

http://www.youtube.com/user/auxqrwa
CzarnyWRC
N3

Postprzez adamlen » środa, 16 mar 2016, 08:58

No z Evansem to już będzie większy problem niż z Ostbergiem, bo rozumiem, że Kajto startuje w Irlandii?
Breen też byłby szybki na tych trasach, ale jego raczej nie zobaczymy.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez ryjas » środa, 16 mar 2016, 11:49

No i niech Evans smiga. Dla Kajto to szansa na pokazanie dobrego tempa. Z Ostbergiem się udało. Bardzo szkoda, że dali ciała z tymi gumami drugiego dnia. byłaby kropka nad i.
ryjas
N3

Postprzez ZbyszekChaosu » środa, 16 mar 2016, 12:36

adamlen napisał(a):No z Evansem to już będzie większy problem niż z Ostbergiem, bo rozumiem, że Kajto startuje w Irlandii?
Breen też byłby szybki na tych trasach, ale jego raczej nie zobaczymy.

Skąd ta pewność? Porównaj wyniki z ubiegłego roku Evansa i z tego Ostberga. Ten sam zespół, samochód a różnica w jakości duża. Co prawda Evans na asfaltach radzi sobie lepiej niż na szutrze i jest już trochę w R5 wjeżdżony jednak z drugiej strony Kajto Irlandię już zna.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez adamlen » środa, 16 mar 2016, 12:53

Evans jest bardzo dobry na asfaltach, uważam, że szybszy niż Ostberg.
Kajto z Ostbergiem okazało się, że walczył jak równy z równym co już jest dużym sukcesem, ale z Evansem na jego ziemi, będzie trudniej, ale tym większe zaskoczenie i radość będzie jeśli uda się nawiązać walkę. :)
Nie wiemy też jaka jest faktyczna różnica między oponami. Pod koniec zeszłego sezonu mówiło się, że Michelin po zmianach jest co najmniej tak dobry jak Pirelli na asfalcie, ale jak jest faktycznie nie wiadomo. Można ostrożnie przyjąć, że są porównywalne.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez mr00wa » środa, 16 mar 2016, 22:31

Pamiętajmy, że CoI jest też rundą Mistrzostw Wielkiej Brytanii i z pewnością można spodziewać się najazdu R5-ek, ale nie wiadomo, którzy kierowcy brytyjskiego czempionatu zdecydują się na zgłoszenie do Mistrzostw Europy, więc poczekajmy na listę zgłoszeń i dopiero wtedy można osądzać, z kim Kajto będzie rywalizować o punkty w ERC, choć może być tak, że kierowcy jadący w BRC zgłaszają się zarówno do brytyjskiego, jak i europejskiego czempionatu.

Ja nie mogę się doczekać rywalizacji Kajta z Evansem, wtedy można się dowiedzieć, jaki jest ewentualny potencjał naszego Mistrza w WRC2, a i tak pojedynek może przyciągnąć przed komputery rzeszę fanów :)
mr00wa
N1

Postprzez Mad Max » czwartek, 17 mar 2016, 11:24

mr00wa napisał(a):Ja nie mogę się doczekać rywalizacji Kajta z Evansem, wtedy można się dowiedzieć, jaki jest ewentualny potencjał naszego Mistrza w WRC2, a i tak pojedynek może przyciągnąć przed komputery rzeszę fanów :)
Ewentualny potencjał to KK pokazał już na Kanarach, Evans byłby kolejnym ze światowego podwórka do którego można by było go porównać i myślę że będzie z nim znacznie trudniej się uporać niż z Ostbergiem a powodów jest kilka - własny teren, auto pewnie będzie top fabryka, jego doświadczenia z autem R5 jest znacznie większe i do tego Evans jest znacznie lepszym kierowcą na asfalcie niż Ostberg, warto w tym miejscu przytoczyć jeden z jego wyników czyli 6 miejsce w generalce Deutchlanda 2013 z niecałymi 13s straty do Kubicy.

twg. to jeszcze Nivette napisał że jadą Irlandię - tego występu również jestem ciekaw.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez wallygator » czwartek, 17 mar 2016, 21:11

Różnica będzie jeśli chodzi o opony. Evans jeździ BRC na DMACKach , które na asfaltach mają się różnie, a przeważnie gorzej niż Pirelli czy Michały.
wallygator
N3

Postprzez czarnyolek » czwartek, 17 mar 2016, 21:45

wallygator napisał(a):Różnica będzie jeśli chodzi o opony. Evans jeździ BRC na DMACKach , które na asfaltach mają się różnie, a przeważnie gorzej niż Pirelli czy Michały.

Dmack to kompletny szrot. W Meksyku Tanak miał tempo Prokopa!!!
Na czarnym nieco lepiej, ale rzeczywiście i tak gorzej niż "wielka dwójka".
czarnyolek
N3

Postprzez Aro90 » piątek, 18 mar 2016, 10:00

Mad Max napisał(a):
mr00wa napisał(a):Ja nie mogę się doczekać rywalizacji Kajta z Evansem, wtedy można się dowiedzieć, jaki jest ewentualny potencjał naszego Mistrza w WRC2, a i tak pojedynek może przyciągnąć przed komputery rzeszę fanów :)
Ewentualny potencjał to KK pokazał już na Kanarach, Evans byłby kolejnym ze światowego podwórka do którego można by było go porównać i myślę że będzie z nim znacznie trudniej się uporać niż z Ostbergiem a powodów jest kilka - własny teren, auto pewnie będzie top fabryka, jego doświadczenia z autem R5 jest znacznie większe i do tego Evans jest znacznie lepszym kierowcą na asfalcie niż Ostberg, warto w tym miejscu przytoczyć jeden z jego wyników czyli 6 miejsce w generalce Deutchlanda 2013 z niecałymi 13s straty do Kubicy.

twg. to jeszcze Nivette napisał że jadą Irlandię - tego występu również jestem ciekaw.

no i Brzeziński jedzie Akropol i Ypres :wink: fajnie że nasi mają takie możliwości, np. Czechów za dużo nie widać w innych seriach...
Aro90
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polacy w ME