Moderator: SebaSTI
ryjas napisał(a):Tego nikt nie wie. Kajto nigdy nie jechał w aucie WRC. To jest problem. Prokop jechał ale to też niewiele znaczy, bo do limitu się nigdy nie zbliżył.
Ja bym Kajta chętnie zobaczył w rajdzie Polski w WRC, ale obawiam się że jazda w wynajętej Fieście niewiele nam powie. Z kolei pełen sezon w WRC2 dałby pojęcie na ile konkurencyjny jest Kajto w porównaniu do większej ilości kierowców z całego świata a nie tylko z Europy (i tez w nieco okrojonym składzie)
Dani napisał(a):Tylko co Kajto może zaprezentować w WRC? Co najwyżej tempo Prokopa.
Mariusz napisał(a):Kajto to mega szybki kierowca, ale w porownaniu do Prokopa brakuje mu dwoch rzeczy: zerowe doswiadczenie na trasach WRC i brak doswiadczenia w samochodzie WRC. Popatrzcie na wystepy Breena jak daleko byl za Martinem. To nie jest takie hop siup.
Ja podobne podejście miałem przed Polskim 2013, tez twierdziłem że przesiadka z Imprezy do Fiesty R5 na jeden rajd w dodatku szutrowy to był błąd... jak było każdy wie.Dani napisał(a):Kajto super gość, fantastyczny zawodnik. Napewno w WRC jakieś punkty by zdobywał, ale jeśli chodzi o tempo, to o top10 może tylko pomarzyć.
Mad Max napisał(a):Ja podobne podejście miałem przed Polskim 2013, tez twierdziłem że przesiadka z Imprezy do Fiesty R5 na jeden rajd w dodatku szutrowy to był błąd... jak było każdy wie.Dani napisał(a):Kajto super gość, fantastyczny zawodnik. Napewno w WRC jakieś punkty by zdobywał, ale jeśli chodzi o tempo, to o top10 może tylko pomarzyć.
Kajto w WuRCu i TOP10 ?? moim zdaniem więcej niż prawdopodobne, ja wiem że WRC to nie ERC, ale przed pierwszym sezonem w ERC też każdy mówił że ERC to nie RSMP, jeśli w drugim pełnym sezonie startów w ERC i do tego drugi sezon w aucie R5 zdobywa się Mistrza Europy to o czymś to świadczy, więc nie skreślacie go od razu, na chwile obecną to wróżenie z fusów więc możemy sobie gdybać, jednym słowem dajmy sobie z tym spokój.
Inna sprawa jest taka że Kajto w WRC to jazda dla samej jazdy i nawet jeśli były by wyniki to ze względu na wiek raczej na fabrykę marne szanse dlatego myślę że w przyszłym roku Kajta i Jarka zobaczmy w WRC2 bo tam mają szansę zdobyć tytuł, może nie przy pierwszym podejściu ale szansa jest znacznie większa niż w królewskiej kategorii.
Mariusz napisał(a):@Mad Max, nikt przecież nie skreśla Kajetana, bo każdy rozsądny wie jaki on jest świetny. Ja myślę po prostu, że szkoda byłoby marnować jego talent i doświadczenie w WRC gdzie zakładając że jeździłby tak jak dotychczas jeździ, czyli konsekwentnie do mety w swoim bardzo szybkim tempie, byłby trochę niewidoczny na tle fabrycznych załóg. A przecież sponsorom chodzi o to żeby ich auto były jak najczęściej pokazywane, a prywaciarzy w WRC pokazują tylko jak wydzwonią albo zrobią jakiś mega czas na odcinkach. Dlatego też myśle, że Robert akurat się dobrze wpisuje w założonia marketingowe partnerów/sponsorów. Nie jest moją rolą przypisywać gdzie kto ma jeździć, ale Kajto spokojnie móglby przyszły rok w ERC bronić tytułu i byłoby to dobre dla sponsorów oraz i myśle, że również dla jego osobistych wyzwań.
lukasz64fj napisał(a):Kubica W WRC jeżdzi dwa lata a ty juz po roku oczekiwałeś wyników, viper ale ty ... głupty
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości