Moderator: SebaSTI
Krotko mowiac zeby dostac sie do fabryki trzeba konczyc rajdy nawet kosztem wygrywania pojedynczych oesow, bo nie to jest celem zeby sie dzisiaj pokazac fabryce . W szybkosc kubicy nikt nie watpi ale watpi w skutecznosc, a w fabryce po prostu nie ma na to miejsca.
Mysle ze cie przkonalem argumentami iz nie mam zamiaru go oczerniac, a rozpatruje ta jedynie w kategorii fabryka lub droga zabawa w wrc.niestety jedno z drugim nie bedzie funkcjonowac w zespole fabrycznym.
gregortest napisał(a):Krotko mowiac zeby dostac sie do fabryki trzeba konczyc rajdy nawet kosztem wygrywania pojedynczych oesow, bo nie to jest celem zeby sie dzisiaj pokazac fabryce . W szybkosc kubicy nikt nie watpi ale watpi w skutecznosc, a w fabryce po prostu nie ma na to miejsca.
Mysle ze cie przkonalem argumentami iz nie mam zamiaru go oczerniac, a rozpatruje ta jedynie w kategorii fabryka lub droga zabawa w wrc.niestety jedno z drugim nie bedzie funkcjonowac w zespole fabrycznym.
Jeżeli tak twierdzisz, to prosze bardzo - napisz który kierowca - w 3 roku startów - spełnił warunki postawione przez Ciebie. A potem znalazł sie jakimś cudem w fabryce.
Jest czynnik A- Robert- Brakuje czynnika B- auto.
Myślę ,a nawet jestem przekonany, że wszelkie roszady w zespołach fabrycznych po sezonie, dadzą mu miejsce w teamie B.
Jest zbyt wiele nie wiadomych.
Wiadomo jedno - Lotos wypada z gry.
Matthias tylko odpowiedz mi na pytanie jaki byłby sens zatrudniania go do teamu B ?? Chyba tylko taki żeby za chwilę okazało się że RK w samochodzie prawie fabrycznym będzie lał chłopców z teamu A.Matthias Schmidt napisał(a):Kolejnym etapem moze byc to, gdy Kubica dostanie sie przynajmniej do jakiegoś teamu B, gdzie bedzie mial duzo lepsze warunki. Wtedy zobaczymy co bedzie dalej.
Gregor tylko pytanie kto te teamy B posiada ?? VW nie wsadzi go do swojego auta bo mają Mikkelsena poza tym było by wstyd gdyby RK klepał ich gwiazdunie Ogiego, MSport takiego teamu nie posiada a bez dodatkowego wsparcia $$$$$ trzeciego auta nie wystawią, Citroen trzeci samochód wystawia też od święta i tylko dla szejka - choć jeśli plotka o wycofaniu się ze współpracy z Lotosem jest prawdziwa to kto wie może Citroen zagra pokerowo i zatrudni go na fabrycznego, zostaje Hyundai który przesiada się na nowe nadwozia więc można kombinować coś ze starymi ale oni sami powiedzieli że nie będą ich obsługiwać a czwartego do brydża nie potrzebują, a z wypowiedzi Neuvilla wynika że GB ma przejechać bez ciśnienia żeby odzyskać fun z jazdy a Paddon ewidentnie jest szykowany na zastępce Sordo który już najmłodszy nie jest.gregortest napisał(a):Myślę ,a nawet jestem przekonany, że wszelkie roszady w zespołach fabrycznych po sezonie, dadzą mu miejsce w teamie B.
Tylko różnica między "tym" zawodnikiem a RK jest taka że on poza dojeżdżalnością niczego więcej nie pokazał i nie pokaże - RK brakuje tylko tego jednego elementu który "ten" zawodnik ma w nadmiarze, i Matthias zresztą bardzo ładnie to ujął (zresztą po raz kolejny się z nim zgadzam)versus napisał(a):W stawce WRC mamy jednego bardzo regularnie dojeżdżającego zawodnika, który w tym roku niemal zaliczył pudło - bo cała reszta zamiast dojeżdżać chciała wygrać. Czy dzięki temu będzie jeździł w zespole fabrycznym?
Matthias Schmidt napisał(a):Bez watpienia, same niezle oesowe wyniki nie dadza posady w fabryce, jesli nie konczy sie rajdow. Ale totalne wozenie sie (jazda na dojechanie) tez tego nie zagwarantuje. Prokop regularnie punktuje, nawet do Top 5 zdarzylo mu sie wejsc. I dal mu ktos posade w fabryce? Nie, i nikt mu juz jej nie da. Zeby dostac sie do fabryki, trzeba umiec polaczyc dobre tempo z wynikami, co czasami dla mniej doswiadczonego kierowcy laczy sie z koniecznoscia odpuszczania w niektorych momentach, czy wrecz rajdach. Tego RK brakuje, bo gdyby czesciej zdarzalo mu sie odpuszczac, to mialby wiecej niezlych wynikow, a dodajac do tego jego fenomenalne nieraz tempo, mialby duzo latwiej.
To ty jako kierowca musisz sie wykazac a nie oni maja eksperymentowac, cociaz wiadomo ze niewiadoma jest kazdy kierowca, dlatego biora wiele czynnikow pod uwage, ale wynik to podstawa. Oni biora albo gotowy towar, albo go ukladaja od "dzieciaka " lefebre czy nawet kiedys latvala ktory mial wsparcie gronholma. Dobrym przykladem jest neville. To wyniki sklonily do angazu w fabryce i to nawet nie w wrc. Zapomniales. Czynniku c- meta, a tutaj w wielu przypadkach nie bylo winy samochodu i dzisiaj jestem wstanie zaryzykowac stwierdzenia ze w historii rajdow nie bylo takiego kierowcy z tyloma dzwonami co kubica. Kiedys tylko bylo trudniej bo wypadek lub defekt eliminowal cie calkiem.
Gregor tylko pytanie kto te teamy B posiada ??
Matthias tylko odpowiedz mi na pytanie jaki byłby sens zatrudniania go do teamu B ?? Chyba tylko taki żeby za chwilę okazało się że RK w samochodzie prawie fabrycznym będzie lał chłopców z teamu A.
Skąd info o 3 aucie ?? (nie pomyliłeś tego z F1?? bo tam też taki pomysł mają) - pierwszy raz o tym słyszę, rozumiem że w połączeniu z dodatkowymi Chinami to też propozycja żeby było taniejgregortest napisał(a):Od przyszłego sezonu ekipy bedą wystawiać 3 auta.
Kilka razy było mówione ze na Emocje do Pełna twierdzą że zostają w rajdach (chyba że źle zrozumiałem i chodzi o szeroko pojęty motorsport), rozstanie z Kajtem po zdobyci ERC było by trochę nielogicznym rozwiązaniem, tak samo uważam że ich rozstanie w RK było by kiepskim pomysłem, dlatego bardziej obstawiam scenariusz RK WRC (jest bardzo duża szansa na dostanie się do fabryki i dalszą walkę o MŚ), i Kajto WRC2 (pomimo dużej sympatii do niego zawsze to jazda po tytuł, a jazda WRC to w tym momencie jeżdżenie dla samego jeżdżenia i ze względu na wiek o fabryce raczej można zapomnieć - choć nikt pewnie by się nie obraził jakby Polski Kajto pojechał pełnokrwistym WuRCemgregortest napisał(a):A może o to chodzi ???
Lotos może chcieć mieć tylko jednego zawodnika, jeżeli wogle zostaną w rajdach. Więc albo Kajto - WRC2, albo....
Generalnie to poza fabrycznymi nie specjalnie widzę na kim by tu Toyota miał opierać swój team, bo jakoś jej młode gwiazdeczki specjalnie nie zachwycają, dlatego obstawiam że podwędzą kogoś z VW albo JML albo Mikkelsena (raczej na pewno nie dwóch a prędzej czy później znudzi im się rola drugiego i trzeciego kierowcy) a na drugiego kierowcę u nich upatruję właśnie RK, ponieważ oni znają go jeszcze z czasów F1, wiedzą co to za gagatek, jaki ma styl pracy i podejścia (profesjonalny) do tego w moich oczach jest kierowcą który robi największe wrażenie, nawet patrząc po niższych kategoriach.Matthias Schmidt napisał(a):Co do przewidywania jego przyszlosci w Toyocie bylbym ostrozny, choc rzeczywiscie polaczenie LMP1 z pojedynczymi startami w WRC w 2016, a potem fabryczna posada w Toyocie w WRC to brzmi dosc sensownie. Pytanie tylko czy Toyota nie sprobuje sciagnac kogos z obecnych gwiazd typu Mikkelsen, JML, czy Tanak, a do tego jakiegos swojego mlodego wychowanka. Pozyjemy, zobaczymy
Tak Gregor, Latvala dzwonił więcej jak Kubica ahahaha dobre. Pomijam fakt, że to zaraz po Ogim obecnie najlepszy kierowca, z tytułem vicka, potrafiący wygrywać rajdy na SO na każdej nawierzchni.
O tych 3 samochodach to pewnie powiedział ci Jean Todt na piwie, zanim jeszcze cały świat się o tym dowie- w tym ekipy?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości