Moderator: SebaSTI
Matthias Schmidt napisał(a):Sytuacja RK jest chyba dosc kiepska, skoro juz tu na forum jest tyle pesymistycznych opinii. Nigdy nie bylem hejterem Roberta (wiem, ze spora czesc tak mnie odbiera, ale to raczej kwestia tego, ze staram sie oceniac go obiektywnie, co po prostu niektorym sie nie podoba - nie rozpaczam z tego powodu), ale jednak osobiscie uwazam, ze najlepiej nie jest. Konczy sie 'magiczny' trzeci rok i nie ma przelomu. W tym roku nawet rzadziej widac jego blyskotliwe tempo, co akurat zrzucam na fatalnie przygotowany samochod i chyba troche opony, choc czasem one mu pomagaja. Tak czy inaczej, Kubica popelnia za duzo bledow, dodatkowo musi zajmowac sobie glowe kwestia zespolu, co nigdy dla sportowca dobrze nie dziala, bo kierowca rajdowy powinien wsiadac w auto i robic swoje. Jego samochod to solidna padaka. Osobiscie troche trace nadzieje i dochodze do wniosku, ze kierowca wyscigowy nigdy nie zwojuje swiata w rajdach. Ludzie chyba zbyt wiele oczekiwali od jego wystepow w rajdach i mysleli, ze szybciutko osiagnie sukces. Facet ma pieronski talent, wiec imponuje tempem, ale to jednak za malo, by zostac gwiazda rajdow. Uwazam, ze ostatnim ratunkiem dla rajdowej kariery Roberta jest miejsce w fabryce, chociaz to trzecie.
KUBICA ODRZUCIŁ OFERTĘ CITROENA NA STARTY W FABRYCE
Śmiechol napisał(a):Matthias Schmidt napisał(a):Sytuacja RK jest chyba dosc kiepska, skoro juz tu na forum jest tyle pesymistycznych opinii. Nigdy nie bylem hejterem Roberta (wiem, ze spora czesc tak mnie odbiera, ale to raczej kwestia tego, ze staram sie oceniac go obiektywnie, co po prostu niektorym sie nie podoba - nie rozpaczam z tego powodu), ale jednak osobiscie uwazam, ze najlepiej nie jest. Konczy sie 'magiczny' trzeci rok i nie ma przelomu. W tym roku nawet rzadziej widac jego blyskotliwe tempo, co akurat zrzucam na fatalnie przygotowany samochod i chyba troche opony, choc czasem one mu pomagaja. Tak czy inaczej, Kubica popelnia za duzo bledow, dodatkowo musi zajmowac sobie glowe kwestia zespolu, co nigdy dla sportowca dobrze nie dziala, bo kierowca rajdowy powinien wsiadac w auto i robic swoje. Jego samochod to solidna padaka. Osobiscie troche trace nadzieje i dochodze do wniosku, ze kierowca wyscigowy nigdy nie zwojuje swiata w rajdach. Ludzie chyba zbyt wiele oczekiwali od jego wystepow w rajdach i mysleli, ze szybciutko osiagnie sukces. Facet ma pieronski talent, wiec imponuje tempem, ale to jednak za malo, by zostac gwiazda rajdow. Uwazam, ze ostatnim ratunkiem dla rajdowej kariery Roberta jest miejsce w fabryce, chociaz to trzecie.
Amen, chociaż sam jestem wielkim fanem RK i płakałbym baaardzo długo jesli odszedłby z WRC.
gregortest napisał(a):Z kolei ja nie jestem wcale zdziwiony ,wynikami RK u niemca.
Od samej wymiany silnika, która powinna być przed rajdem, a nie w trakcie, po wszystkie awarie i przygody, jest to konsekwencją złej pracy w zespole, brakiem czasu na testy, oraz padlinowatym autem.
Nie oponami - co zobaczymy na korsyce ...
gregortest napisał(a):KUBICA ODRZUCIŁ OFERTĘ CITROENA NA STARTY W FABRYCE
No właśnie..
Z kolei ja nie jestem wcale zdziwiony ,wynikami RK u niemca.
Od samej wymiany silnika, która powinna być przed rajdem, a nie w trakcie, po wszystkie awarie i przygody, jest to konsekwencją złej pracy w zespole, brakiem czasu na testy, oraz padlinowatym autem.
Nie oponami - co zobaczymy na korsyce ...
Pamiętajcie tylko o jednym.
Od przyszłego roku, wchodzi Toyota i to ma bardzo duży wpływ na niektóre decyzje zespołów w sprawie kierowców. Meek i inni.
Mam tylko cichą nadzieję, że jeżeli znowu pojawi się oferta dla RK o d jakiejkolwiek fabryki, on zanim coś odpowie - mocno się zastanowi...i przeanalizuje + i -
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości