Lefebvre zasługuje na zwrot honoru - zbyt surowo go oceniłem, a jedzie naprawdę świetny rajd. 0,5s na jednym z oesów do zwycięzcy w pierwszym starcie wurcem robi naprawdę wrażenie. Może Matton rzeczywiście widzi w nim wiatr odnowy dla całego zespołu?
VW to kosmos, to co wyprawiają... Szkoda tylko, że znowu mamy absolutną dominację w WRC. Era Sebastienów jest może i wyjątkowa, ale nudna i frustrująca.
Co do Kubicy. Wielu tu słów nie trzeba. Ten rajd dobitnie pokazuje w jakiej dupie jest Robert i jak ciężko z niej wyjść. Obawiam sie, że to może być początek końca przygody w WRC, bo jeśli nie ma szans na fabrykę (a póki co wydaje się to mało prawdopodobne), to ciułanie się dalej pod koniec pierwszej dziesiątki, idąc bombą, ale mając na każdym rajdzie przygody... Kierowca w WRC musi chociaż kilka rajdów skończyć bezbłędnie. Myślę, że tłumaczenie go brakiem doświadczenia i ciągłą nauką trochę już męczy, bo.. co z niej wynika? Kolejne błędy? Na katastrofę jaką jest sezon 2015 dla RK składa się wiele czynników, począwszy od bycia menadżerem własnego zespołu, skończywszy na oponach, które odstają od Michelinów. Wydaje mi się, że to może być za dużo problemów do wyeliminowania przed 2016... Może chociaż Francja i Hiszpania się udadzą? Szczerze, to ja już nie wierzę w dobry wynik w tym roku. Choć chciałbym się mylić.
Skoda jest świetna, na Barumce mogą pozamiatać!

"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc