Moderator: SebaSTI
Jeśli przyłożyby w starego Golfa II to by różnicy nie zrobiło czy jechałby GTRem, Zondą czy porobionym Cinquecento.rafal85 napisał(a):Dobrze, że są ludzie którym niewiele potrzeba do szczęścia. Swoją drogą 204km/h w nissanie gtr to tak wiele?
speedyzxz napisał(a):Jeśli przyłożyby w starego Golfa II to by różnicy nie zrobiło czy jechałby GTRem, Zondą czy porobionym Cinquecento.rafal85 napisał(a):Dobrze, że są ludzie którym niewiele potrzeba do szczęścia. Swoją drogą 204km/h w nissanie gtr to tak wiele?
No właśnie na tym cała bajka polega, Hołek wsiadając do radiowozu powiedział (mogę odrobinę cytat przekręcić) że będzie Pan sławny bo to pierwszy mandat od 20lat - a więc Hołek był świadom że przekroczył prędkość i śmiem twierdzić że odmówił przyjęcia mandatu właśnie ze względu na nie prawidło przeprowadzony pomiar.Cairo napisał(a):Co było powiedziane tu wielokrotnie, nie chodzi o to, czy Hołowczyc powinien nie ponieś kary jadąc 200km/h, chodzi o to że milicja ma rzetelnie wypełniać swoje obowiązki. Jeżeli nie byli w stanie zmierzyć prędkości to nie zmierzyli i tyle, a nie przedstawiać całkowicie wyssane z palca 204km/h, na miejscu Hołowczyca zachowałbym się identycznie.
speedyzxz napisał(a):Jeśli przyłożyby w starego Golfa II to by różnicy nie zrobiło czy jechałby GTRem, Zondą czy porobionym Cinquecento.
seal napisał(a):speedyzxz napisał(a):Jeśli przyłożyby w starego Golfa II to by różnicy nie zrobiło czy jechałby GTRem, Zondą czy porobionym Cinquecento.
Patrząc na szybko w Wikipedię Golf II: od 845 kg, GT-R: 1740 kg dla mnie byłaby to kolosalna różnica !!!
Do tego zauważ, że niektóre super furki mają zintegrowaną klatkę bezpieczeństwa.
Tak, też uważam że Hołek ma prawo powątpiewać w rzetelność pomiaru, którego i z mojego punktu widzenia zabrakło w tym przypadku. Ale pisanie "Swoją drogą 204km/h w nissanie gtr to tak wiele?" to lekka paranoja, bo do tego zdania się odnoszę. I nie chodzi o to że nie było 200, a 150. Bo to publiczna droga więc sam nie jest na drodze i pan dziadzia na starych sparciałych gumach może się również pojawić przed GT-R. Więc zwyczajnie proszę nie wyjeżdżać z problemami z czytaniem ze zrozumieniem, bo kleje o co chodzi.Cairo napisał(a):Speedyzxz masz problem z czytaniem ze zrozumieniem? Nie chodzi o to, co by było gdyby przyłożył tylko o to że Hołowczyc jadąc 200km/h gtrem nie zrobił większego zagrożenia na drodze niż 70 letni dziadzia z passacie z 92r. na starych sprarciałych gumach jadący 100km/h szansa na przyłożenie przez jegomościa w cudzie niemieckiej techniki jest moim skromnym zdaniem wielokroć większa niż w pierwszym przykładzie.
Co było powiedziane tu wielokrotnie, nie chodzi o to, czy Hołowczyc powinien nie ponieś kary jadąc 200km/h, chodzi o to że milicja ma rzetelnie wypełniać swoje obowiązki. Jeżeli nie byli w stanie zmierzyć prędkości to nie zmierzyli i tyle, a nie przedstawiać całkowicie wyssane z palca 204km/h, na miejscu Hołowczyca zachowałbym się identycznie.
Jak w stare przerdzewiałe auto wpadnie coś z prędkością 150km/h to efekt dla pasażerów tego starego auta zapewne będzie ten sam - [*]seal napisał(a):speedyzxz napisał(a):Jeśli przyłożyby w starego Golfa II to by różnicy nie zrobiło czy jechałby GTRem, Zondą czy porobionym Cinquecento.
Patrząc na szybko w Wikipedię Golf II: od 845 kg, GT-R: 1740 kg dla mnie byłaby to kolosalna różnica !!!
Do tego zauważ, że niektóre super furki mają zintegrowaną klatkę bezpieczeństwa.
Nie mogę już doczekać się tego rajdu, który pod pewnym względem będzie dla mnie wyjątkowy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość