Krzysztof Hołowczyc

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Krzysztof Hołowczyc

Postprzez rafal85 » piątek, 20 mar 2015, 19:43

Ale czy to nie piękne, że moderator tak bardzo angażuje się w swoje zadania na tym forum?? Daje mu to pełną satysfakcję i poczucie władzy, dokładnie to samo czuł Pan policjant, gdy załapał Hołowczyca jadącego 200 na godzinę. Dobrze, że są ludzie którym niewiele potrzeba do szczęścia. Swoją drogą 204km/h w nissanie gtr to tak wiele?

No i jest ostrzeżenie. żółtodziób
rafal85

Postprzez speedyzxz » sobota, 21 mar 2015, 12:00

rafal85 napisał(a):Dobrze, że są ludzie którym niewiele potrzeba do szczęścia. Swoją drogą 204km/h w nissanie gtr to tak wiele?
Jeśli przyłożyby w starego Golfa II to by różnicy nie zrobiło czy jechałby GTRem, Zondą czy porobionym Cinquecento.
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Cairo » sobota, 21 mar 2015, 19:32

speedyzxz napisał(a):
rafal85 napisał(a):Dobrze, że są ludzie którym niewiele potrzeba do szczęścia. Swoją drogą 204km/h w nissanie gtr to tak wiele?
Jeśli przyłożyby w starego Golfa II to by różnicy nie zrobiło czy jechałby GTRem, Zondą czy porobionym Cinquecento.

Speedyzxz masz problem z czytaniem ze zrozumieniem? Nie chodzi o to, co by było gdyby przyłożył tylko o to że Hołowczyc jadąc 200km/h gtrem nie zrobił większego zagrożenia na drodze niż 70 letni dziadzia z passacie z 92r. na starych sprarciałych gumach jadący 100km/h szansa na przyłożenie przez jegomościa w cudzie niemieckiej techniki jest moim skromnym zdaniem wielokroć większa niż w pierwszym przykładzie.

Co było powiedziane tu wielokrotnie, nie chodzi o to, czy Hołowczyc powinien nie ponieś kary jadąc 200km/h, chodzi o to że milicja ma rzetelnie wypełniać swoje obowiązki. Jeżeli nie byli w stanie zmierzyć prędkości to nie zmierzyli i tyle, a nie przedstawiać całkowicie wyssane z palca 204km/h, na miejscu Hołowczyca zachowałbym się identycznie.
www.cairo.com.pl - części do samochodów marki Honda - Kraków
Cairo
N2

Postprzez Mad Max » sobota, 21 mar 2015, 19:51

Cairo napisał(a):Co było powiedziane tu wielokrotnie, nie chodzi o to, czy Hołowczyc powinien nie ponieś kary jadąc 200km/h, chodzi o to że milicja ma rzetelnie wypełniać swoje obowiązki. Jeżeli nie byli w stanie zmierzyć prędkości to nie zmierzyli i tyle, a nie przedstawiać całkowicie wyssane z palca 204km/h, na miejscu Hołowczyca zachowałbym się identycznie.
No właśnie na tym cała bajka polega, Hołek wsiadając do radiowozu powiedział (mogę odrobinę cytat przekręcić) że będzie Pan sławny bo to pierwszy mandat od 20lat - a więc Hołek był świadom że przekroczył prędkość i śmiem twierdzić że odmówił przyjęcia mandatu właśnie ze względu na nie prawidło przeprowadzony pomiar.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez żółtodziób » niedziela, 22 mar 2015, 14:49

Ogłoszenia parafialne. Po ostatniej akcji dostałem z góry kolejną już reprymendę, że za dużo piszę na czerwono i że nie mam się bawić w tłumaczenie nikomu czegokolwiek tylko dawać ostrzeżenia. Patrząc na to bardziej ogólnie jest to całkowicie słuszne, ponieważ rzeczywiście moderator nie jest po to, żeby komukolwiek cokolwiek tłumaczyć tylko żeby pilnować porządku. Uprzedzam zatem, żeby od tej pory nie zadawać pytań typu "co ja takiego zrobiłem" i nie targować się, że coś nie jest tym na co wygląda. To nic nie da, poza kolejnym ostrzeżeniem (takie właśnie dostałem polecenie - nie wdawać się w dyskusje, tylko jak ktoś ma ochotę pociągnąć temat to jeszcze raz kijem po łapach), ja będę dawał krótkie komentarze, a jeśli nie da się precyzyjnie sformułować zarzutu przy pomocy krótkiego komentarza będę jakoś wyróżniał (na przykład boldem albo kursywą) określenia, za które ktoś dostał ostrzeżenie. Dwa słowa komentarza - co niektórzy sami są sobie winni. Tłumaczyłem, ponieważ chciałem unikać stosowania jeszcze większej ilości kar, ale niestety muszę przyznać rację, że jest mnóstwo tłumaczenia i zero respektu, co więcej wygląda to jak bym ja się wykłócał z innymi. To, że zbieram za to w łeb z obu stron, bo jedni nie chcą niczego zrozumieć, a mój zwierzchnik słusznie zauważa, ze za dużo jest czerwonego to jest już pomijam całkowicie. Trudno, jeśli ktoś nie umie uszanować dobrej woli to sprawy będą załatwiane na drodze czysto formalnej i bez żadnej dyskusji.
żółtodziób
A8

Postprzez seal » poniedziałek, 23 mar 2015, 00:05

speedyzxz napisał(a):Jeśli przyłożyby w starego Golfa II to by różnicy nie zrobiło czy jechałby GTRem, Zondą czy porobionym Cinquecento.

Patrząc na szybko w Wikipedię Golf II: od 845 kg, GT-R: 1740 kg dla mnie byłaby to kolosalna różnica !!!
Do tego zauważ, że niektóre super furki mają zintegrowaną klatkę bezpieczeństwa.
seal
A5

Postprzez MSG Racing » wtorek, 24 mar 2015, 01:12

seal napisał(a):
speedyzxz napisał(a):Jeśli przyłożyby w starego Golfa II to by różnicy nie zrobiło czy jechałby GTRem, Zondą czy porobionym Cinquecento.

Patrząc na szybko w Wikipedię Golf II: od 845 kg, GT-R: 1740 kg dla mnie byłaby to kolosalna różnica !!!
Do tego zauważ, że niektóre super furki mają zintegrowaną klatkę bezpieczeństwa.

Raczej chodzi o to ze 200 w tym i 200 w tym to i tak bedzie 200 i tu nie bedzie roznicy na pomiarze czy liczniku.
Co do samej wago to te 845 bedzie dotyczylo silnika 1.3 ;) 1.8 juz bedzie ciezszy podobnie jak diesel.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez speedyzxz » wtorek, 24 mar 2015, 01:18

Cairo napisał(a):Speedyzxz masz problem z czytaniem ze zrozumieniem? Nie chodzi o to, co by było gdyby przyłożył tylko o to że Hołowczyc jadąc 200km/h gtrem nie zrobił większego zagrożenia na drodze niż 70 letni dziadzia z passacie z 92r. na starych sprarciałych gumach jadący 100km/h szansa na przyłożenie przez jegomościa w cudzie niemieckiej techniki jest moim skromnym zdaniem wielokroć większa niż w pierwszym przykładzie.
Co było powiedziane tu wielokrotnie, nie chodzi o to, czy Hołowczyc powinien nie ponieś kary jadąc 200km/h, chodzi o to że milicja ma rzetelnie wypełniać swoje obowiązki. Jeżeli nie byli w stanie zmierzyć prędkości to nie zmierzyli i tyle, a nie przedstawiać całkowicie wyssane z palca 204km/h, na miejscu Hołowczyca zachowałbym się identycznie.
Tak, też uważam że Hołek ma prawo powątpiewać w rzetelność pomiaru, którego i z mojego punktu widzenia zabrakło w tym przypadku. Ale pisanie "Swoją drogą 204km/h w nissanie gtr to tak wiele?" to lekka paranoja, bo do tego zdania się odnoszę. I nie chodzi o to że nie było 200, a 150. Bo to publiczna droga więc sam nie jest na drodze i pan dziadzia na starych sparciałych gumach może się również pojawić przed GT-R. Więc zwyczajnie proszę nie wyjeżdżać z problemami z czytaniem ze zrozumieniem, bo kleje o co chodzi. :)
seal napisał(a):

Jak w stare przerdzewiałe auto wpadnie coś z prędkością 150km/h to efekt dla pasażerów tego starego auta zapewne będzie ten sam - [*]
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez kostek45 » wtorek, 24 mar 2015, 14:41

https://www.youtube.com/watch?v=I-AvBnHp8ys
Wojtek Jagielski na żywo - Krzysztof Hołowczyc

Nie wiem czy było, ale jak ktoś nie widział do polecam.
Fajnie się Hołka słucha. :)
kostek45
A5

Postprzez Wloch a ty? » wtorek, 24 mar 2015, 17:58

Prawie za każdym razem jak wchodzę na to forum to trochę żałuję, i obiecuje sobie że nie będe zabierał głosu niczego komentował, ale szlag mnie trafia jak pierdzielą poniektórzy, nie mając żadnej wiedzy i co gorsza ukrywając się za nickiem jak kot za pudełkiem zapałek który myśli że go nie widać. Najważniejsze jest to żeby kogoś zmieszać błotem. Zapraszam do lektury motoru i na górze wypowiada się idiota a pod spodem producent tych urządzeń

Obrazek
Z rajdowym pozdrowieniem
kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem

https://www.facebook.com/WLOCH.rally
Wloch a ty?
N3

Postprzez nielegala » środa, 15 kwi 2015, 10:31

Proszę będzie debiut Hołka w rallycrosie :D Czyli jeszcze nie całkowita emerytura jak mu niektórzy życzyli... :wink:
Dodatkowo Martin Kaczmarski pojedzie, obaj w barwach LOTTO Team. (Martin ciągle trenując sporty motorowe pod okiem mistrza może kiedyś daleko zajść.. )
Ciekaw jestem jaki będzie wynik starcia starego wyjadacza ale jednak debiutanta w tej dyscyplinie z młodymi szybkimi kierowcami.
Na pewno będzie ciekawie :D
nielegala
N3

Postprzez nahram1 » środa, 15 kwi 2015, 21:40

Raczej to nie będzie debiut. Przygodę z rallycrossem zaczynał jakieś 20 lat temu ale na tej rangi mistrzostw to na pewno.
nahram1
N3

Postprzez nielegala » wtorek, 19 maja 2015, 10:05

http://auto.dziennik.pl/aktualnosci/art ... -km-h.html

"Jechał o ponad 40 km/h mniej niż szacowała drogówka.."

Co do wykroczenia sprawa była ewidentna od samego początku, Hołek przegiął z prędkością.. sprawa nie podlega dyskusji.

Ale to co zrobiła drogówka woła o pomste do nieba.. pomylić się o ponad 40 km/h?
Gdzie są teraz obrońcy policji i ci co chawlili ją za rzeteleność pomiarów? Przy prawie które weszło kilka dni temu w życie oznacza to, że można stracić prawo jazdy przez błędny pomiar praktycznie od ręki :!: Jadą powiedzmy 70km/h na 50 obwodnicą miasta można przez błędny pomiar policji być zmuszonym do trzymiesięcznej jazdy autobusem.. w głowie mi się to nie mieści :?

Nie wiem jak się sprawa skończy się w sądzie, większego znaczenia to nie ma, ale opinia biegłego pokazała jak działa policja i na co jest narażony przeciętny kowalski któremu szkoda będzie czasu/pieniędzy na odwoływanie się do sądu, powoływanie biegłych itd..
nielegala
N3

Postprzez ZbyszekChaosu » wtorek, 7 lip 2015, 16:04

Czyżby to był finał sprawy? http://moto.onet.pl/aktualnosci/sad-ukaral-krzysztofa-holowczyca-za-przekroczenie-predkosci/wd3mxg
Piszą, że Hołek przekroczył prędkość o 71km/h i został ukarany grzywną 4 000 zł. Ciekaw jestem czy to prawda i co o tym powie sam Hołowczyc.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez Cendra » poniedziałek, 17 sie 2015, 09:23

http://terenowe.autoklub.pl/news/wyjatkowy-rajd-dla-holowczyca,62892
Nie mogę już doczekać się tego rajdu, który pod pewnym względem będzie dla mnie wyjątkowy.

To co, ostatni rajd w Mini i ogólnie w terenie?
Cendra
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP