LOTOS 72. Rajd Polski

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: LOTOS 72. Rajd Polski

Postprzez The Prisoner » piątek, 19 cze 2015, 22:17

Dramat jakiś! Chyba wojsko pościągają, żeby to wszystko obstawić ☺
Odechciewa mi się jechać. Całe szczęście, że będziemy się samochodem terenowym poruszać. Choć nie znając okolic będzie ciężko się odnaleźć.
The Prisoner
N2

Postprzez jacko » piątek, 19 cze 2015, 22:22

Hubertos napisał(a):Babki zamykają na 3 godziny przed startem(..)

skad informacje o 3 godzinach przed startem ? a inne OSy ?
jacko
A5

Postprzez Hubertos » piątek, 19 cze 2015, 22:38

Wystarczy uważnie przejrzeć Rally Guide 2, wszystkie odcinki są zamykane na 3 godziny przed startem poza Baranowem, które jest zamykane o 18 w sobotę.
Hubertos
A6

Postprzez Śmiechol » piątek, 19 cze 2015, 23:06

Przecież to są jakieś jaja. Akurat powiększa mi się mój rajdowy fundusz i myślałem nad kupnem karnetu, ale po zobaczeniu mapek z blokadami szybko wybiłem to sobie z głowy. Wszystkie 4 dni rajdu obejrzę za darmo, na złość.
Śmiechol
N2

Postprzez kostek45 » piątek, 19 cze 2015, 23:28

Nie wierzę w to co widzę... Praktycznie wszystko zablokowane.
Kogoś solidnie pojebało.
AMEN
kostek45
A5

Postprzez Texaco » sobota, 20 cze 2015, 01:01

Spoko ja nie znam terenu bo nie z Mazur jestem ale np os Babki zablokowali tylko z jednej strony wszystkie dojazdy ze strony południowej otwarte :)
Ford Sierra Cosworth by Texaco Marian Bublewicz
Texaco
N1

Postprzez Gąsior » sobota, 20 cze 2015, 08:57

stachniak14 napisał(a):
Gąsior napisał(a):
zachu napisał(a):W ubiegłym roku było dużo reklam – zaproszeń na rajd w RMF, w tym roku nie słyszałem ani raz.
Z innej beczki jakieś 2 lata temu weszło coś takiego jak obowiązkowa sesja autografów dla załóg; jest to jeszcze organizowane czy już umarło, a jeśli jest to kiedy. I w ogóle gdzie i kiedy według Was najłatwiej „złapać” załogi żeby sobie zrobić fotę / zdobyć autograf ?

Jakbyś był już w środę to najlepiej na strefie. Po rekonesansie chłopaki jeszcze kręcą się po serwisie, a i ludzi mniej. W zeszłym roku można było złowić praktycznie komplet.

A o której godzinie złowiłeś w środę komplet?
Bo ja nie spotkałem nikogo koło 12;))

Byłeś za wcześnie, bo jeszcze byli na zapoznaniu i w godzinach 14-17 wracali na strefę
Gąsior
N3

Postprzez driver.pl » sobota, 20 cze 2015, 09:10

Na Gołdap też idzie podjechać, od lewej strony na wysokości miejscowości Skocze. Chyba, że tam są jakieś zakazy w lesie bo droga jest żeby dojechać.
driver.pl
N3

Postprzez starywurcmocnospi » sobota, 20 cze 2015, 10:16

Panie i Panowie mysle ze nie ma co sie na przod stresowac w tamtym roku bylo podobnie przeciez jak zrobia punkty wiodokowe to trzeba do nich dojechac na spokojnie na Goldap w tamtym roku jechalismy zgodnie z tym co napisali w tym ich przewodniku i bez problemu dojechalismy pod sama hope co rok sie narzeka a i tak dajemy wszyscy rade:) a to ze nas robia w ch to juz inny temat do zobaczenia na trasach!!
raz nadwoziem raz podwoziem
starywurcmocnospi

Postprzez Yrtat » sobota, 20 cze 2015, 10:21

starywurcmocnospi napisał(a):Panie i Panowie mysle ze nie ma co sie na przod stresowac w tamtym roku bylo podobnie przeciez jak zrobia punkty wiodokowe to trzeba do nich dojechac na spokojnie na Goldap w tamtym roku jechalismy zgodnie z tym co napisali w tym ich przewodniku i bez problemu dojechalismy pod sama hope co rok sie narzeka a i tak dajemy wszyscy rade:) a to ze nas robia w ch to juz inny temat do zobaczenia na trasach!!

tylko że ja chce dojechać w inne miejsca niż PW i co teraz?
Yrtat
A5

Postprzez gregortest » sobota, 20 cze 2015, 10:46

Jest jeszcze szansa na otwartą przestrzeń powietrzną, więc jakby tak szybko skoki spadochronowe poćwiczyć to też może być coś z tego było.

Nie mogą zamknąć :)
Już temat sprawdzony od 3 lat.
Zgłaszasz tylko że w tym i w tym sektorze będziesz latał - czym kolwiek.
Loty należy zgłaszać do Zarządzającego miejscem w
dniu poprzedzającym.
Z teg oco było rok temu to dla Olsztyn (EPOD)
Musisz mieć tylko łączność radiową z lotniskiem
Każą zachować kontakt wzrokowy i ostrzegają o lotach.
JA będę jak co roku quadem.
Mogą wszystko pozamykać, a i tak się dojedzie. Temat sprawdzony i DZIAŁA.
A karnet to sobie mogą wsadzić......
gregortest
A5

Postprzez kremer » sobota, 20 cze 2015, 10:50

Piszcie publicznie jak ominąć blokady, a bądzcie pewni, że tam też kogoś wstawią :) Zło to czyta dokładnie i na tej podstawie robi te bzdury.
Oprócz oficjalnych blokad prawdopodobnie będą jeszcze inne niezaznaczone. Tak było rok temu. Tych niezaznaczonych było drugie tyle.
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez Hubertos » sobota, 20 cze 2015, 10:55

Dokładnie tak jak pisze Kremer, wstrzymajcie się z tym upublicznianiem co zamierzacie, bo się zdziwicie potem. :roll:
Hubertos
A6

Postprzez Yrtat » sobota, 20 cze 2015, 18:15

Hubertos napisał(a):Dokładnie tak jak pisze Kremer, wstrzymajcie się z tym upublicznianiem co zamierzacie, bo się zdziwicie potem. :roll:

Zgadzam się Panowie. planujemy sami i jak coś to priv.
PS Jebać Pzmot! :D
Yrtat
A5

Postprzez Mad Max » sobota, 20 cze 2015, 18:42

Spodziewałem się tego co zobaczę po opublikowaniu tych map, myślałem że będę mocno wkur**** jednak spłynęło to po mnie jak po kaczce i ogarnęło mnie zobojętnienie i zniechęcenie...
No Panowie Szlachta cóż to się stało ?? Gdzie wiwaty, gdzie okrzyki radości... Święto rajdów w Polsce się zbliża a na forum tyle agresji i niepochlebnych opinii na forum... przecież wielkie organizatory robią rajdy dla kibiców... no bo przecież nie po to żeby sobie w kielnie napchać hajsu i zaprosić znajomych żeby sobie pooglądali...
Co wam powiem to wam powiem ale wam powiem... Andrzej Lepper jednak żyje... on miał niesamowitą wprawę w robieniu blokad jak nikt inny w Polsce... aż dziwne że jakaś firma robiąca blokady samochodowe/antywłamaniowe nie jest głównym sponsorem tego rajdu...
W tym roku na odcinkach będą jeszcze większe pustki niż w latach poprzednich, średnia dwóch obozów koncentracyjnych na odcinek robi wrażenie... a pardąsik na 39km są 3... a na Baranowie na które zwali się cały rajd 4...

kremer napisał(a):Piszcie publicznie jak ominąć blokady, a bądźcie pewni, że tam też kogoś wstawią :) Zło to czyta dokładnie i na tej podstawie robi te bzdury.
Dokładnie tak... z roku na rok jest tylko gorzej, oni dokładnie czytają to forum tak samo jak i inni organizatorzy, tylko różnica jest tak że np. P. Marek Kisiel chce swój rajd poprawić żeby kibic był zadowolony a tu chcą jak najbardziej nam dojeb****
kremer napisał(a):Oprócz oficjalnych blokad prawdopodobnie będą jeszcze inne niezaznaczone. Tak było rok temu. Tych niezaznaczonych było drugie tyle.
Dokładnie tak... na bank są jeszcze ukryte blokady oraz nie zapominajcie jeszcze o straży leśnej i ich zakazach wjazdu. Poza tym jakby ktoś nie zauważył to na blokadach nie ma znaczków VIP i Media... czyli co oni też razem z pospólstwem będzie się pchało w strefy kibica (jak to dumnie brzmi...)??

The Prisoner napisał(a):Dramat jakiś! Chyba wojsko pościągają, żeby to wszystko obstawić ☺
Myślę ze nie jest to wcale aż takie abstrakcyjne rozwiązanie... kiedyś na Kormoranach to był standard że armia pomagała zabezpieczać odcinki... niezły pomysł im podsunąłeś na kolejny rok...
The Prisoner napisał(a):Odechciewa mi się jechać.
Mi się odechciewa już od dwóch lat i niestety jakoś dalej jeżdżę... zresztą kiedyś to była podnieta i człowiek się przygotowywał do tego święta przez dwa miesiące... w tym roku do mapek i onboardów to nie pamiętam kiedy zaglądałem żeby je przeanalizować...

Zastanawiam się tylko jak z najlepszego rajdu w Polsce można zrobić takie gówno... i jeszcze żądać kasę za oglądanie tego... Ręka do góry kto kupił karnet ??

A może by tak zamiast w niedzielę pchać się tam gdzie nas nie chcą (na Baranowo przyp. red.) może by namówić kogoś kto odpadł z rajdu, zrobił ściepę po 35pln od każdego i zrobić jakieś dobre testy... ponoć to 12tyś kosztuje i niech jeżdżą ku uciesze gawiedzi aż im się benzyna skończy albo koła odpadną...

Blokada... blokada... bo blokada jest od tego... aby dym*** was, aby dym*** was, aby dym*** was kibice na całego...
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata