Rajd Sardynii

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Sardynii

Postprzez Thomas » poniedziałek, 15 cze 2015, 14:15

"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez jacko » poniedziałek, 15 cze 2015, 22:07

Thomas napisał(a):"murkowe" przygody:

https://www.youtube.com/watch?v=BO2tcBf ... e=youtu.be

widać, że w bele uderzaja neuville jak i tanak, po neuvillu bela byla z powrotem na swoim miejscu po tanaku juz nie, RK twierdzil, ze niby juz nie mozna bylo jej przestawiac po uderzeniu, ale widac, sejfciarze jednak ustawiali ja z powrotem, czasami
jacko
A5

Postprzez viper » poniedziałek, 15 cze 2015, 23:13

jacko napisał(a):

widać, że w bele uderzaja neuville jak i tanak, po neuvillu bela byla z powrotem na swoim miejscu po tanaku juz nie, RK twierdzil, ze niby juz nie mozna bylo jej przestawiac po uderzeniu, ale widac, sejfciarze jednak ustawiali ja z powrotem, czasami

Wy dalej szukacie uparcie usprawiedliwienia. Jak nie M sport to kamień to vw pancerny a fiesta z papieru itd. Miałem sie nie udzielac bo ktos tu mowi ze powtarzam sie , ale wy robicie dokładnie to samo tylko w druga strone. Ludzie przeciez Kubica nie jechał tam sam. Blad jak blad i nie mam zamiaru sie nad nim rozwodzić, ale tłumaczenia wasze sa męczące. Krótko mówiąc wszystko wybielacie do granic absurdu tylko za każdym razem inne usprawiedliwienie do kolejnego innego błędu. Asfalty na pewno beda bardziej emocjonujące, choćby ze wzgledu na wyniki pojedynczych oesow.
viper
S2000

Postprzez jacko » poniedziałek, 15 cze 2015, 23:35

viper napisał(a):
jacko napisał(a):

Wy dalej szukacie uparcie usprawiedliwienia. Jak nie M sport to kamień to vw pancerny a fiesta z papieru itd. Miałem sie nie udzielac bo ktos tu mowi ze powtarzam sie , ale wy robicie dokładnie to samo tylko w druga strone. Ludzie przeciez Kubica nie jechał tam sam. Blad jak blad i nie mam zamiaru sie nad nim rozwodzić, ale tłumaczenia wasze sa męczące. Krótko mówiąc wszystko wybielacie do granic absurdu tylko za każdym razem inne usprawiedliwienie do kolejnego innego błędu. Asfalty na pewno beda bardziej emocjonujące, choćby ze wzgledu na wyniki pojedynczych oesow.

chłopie kto tu go usprawiedliwia, popełnił tam błąd bez dwóch zdań, jaki absurd ? po prostu sytuacja została rozłożona na czynniki pierwsze i tyle, taki paddon nie miał tam problemów z przejechaniem obok nieosłoniętego murka, przytoczyłem po prostu wszystkie fakty co do tego zdarzenia i tyle, nie podniecaj się tak tym bo ja tutaj RK nie usprawiedliwiam :)
jacko
A5

Postprzez żółtodziób » wtorek, 16 cze 2015, 00:38

@viper - nie odzywam się tutaj ostatnio, żeby nie prowokować różnych sytuacji, ale sorry, jacko ma rację. Nawet jeśli chce wybielić Kubicę (co w tej chwili akurat już mu moim zdaniem imputujesz, ponieważ poza stwierdzeniem faktów, które jak najbardziej znajdują potwierdzenie w załączonym filmie nie ma żadnej gadki cały wypadek to niby wina safeciarzy) to w tym konkretnym przypadku przestawienie beli mogło odegrać istotną, jeśli nie kluczową rolę w całym zajściu. Poza tym nikt nie pisał nic po Twoim adresem, więc wychodzi na to, że tym razem sam szukasz problemu i radzę tego zaprzestać.
żółtodziób
A8

Postprzez jarexcc » wtorek, 16 cze 2015, 08:35

żółtodziób napisał(a): jeśli nie kluczową rolę w całym zajściu.

kluczową rolą w całym zajściu był błąd na wejściu i przybranie prawą stroną pobocza, co wybiło Kubicę z tej wąskiej linii bezpiecznego przejazdu, bela faktycznie mogła uratować Kubicę bo odbiłby się od niej, pewnie lądując prosto za zakrętem ale może nie było by takich szkód i mógłby kontynuować jazdę, lecz to tylko gdybanie, fakt jest taki że RK popełnił błąd na wejściu, drobny, niepozorny ale w konsekwencjach szkodliwy i to bardzo
jarexcc
A5

Postprzez żółtodziób » wtorek, 16 cze 2015, 11:06

sorry, ale nie zamierzam ciągnąć dalej dyskusji co było kluczowe a co nie. Zaznaczyłem tylko, że taki a nie inny rozwój wypadków z belą siana mógł zaważyć na tym,ze kontynuowanie jazdy było niemożliwe. Czy zaważył - sorry, nie zamierzam zaczynać następnej debaty a jak ktoś ma ochotę to beze mnie. Chciałem jedynie zwrócić uwagę Viperowi, że teraz to on przypisuje innym coś, czego nie powiedzieli, poza tym jego "racja" w tym momencie jest conajmniej dyskusyjna. Tyle w temacie i tylko tyle.
żółtodziób
A8

Postprzez viper » wtorek, 16 cze 2015, 15:21

Żółtodziób ja tez nie mam zamiaru pastwisc sie nad kimś ,ale poczytaj kilka postow wyżej. To nie ja napisałem ze vw jest pancerny i on takie samo identyczne uderzenie wytrzymał albo o belach przestawionych juz nie wpomne. Nigdy nie wciskałem w gardło czegoś czego ktos nie powiedział. Ja rozumiem mozna rozkminiac temat na czynniki pierwsze typu za szybko za wolno zły tor jazdy, itd. Ale gadanie w stylu murki sie przestawiają albo bale lub jak by jechał vw to auto by przetrwało. itp itd. No bądźmy poważni. To jest szukanie dziury w kolejnym nieudanym występie lub szukanie na sile sukcesu, ktory był daleko, o oponach ktore na poczatku sezonu miały byc czarnym koniem dla Kubica dzisiaj sa idealną wymówką. Gdzie leży prawda nikt nie wie. Kubica na michelina osiągał podobne czasy na oesach a i na pirelli potrafił byc w czołowe miejsca w superoesach. Temat rzeka, a wybaczyć nie ma mu wogole czego, bo to jego pieniadze i jego zycie, a nikt mu złotówki za darmo nie dał. Mozna mu tylko kibicować jeżeli ktos ma ochotę.

viper - sorry, ale nie mam zamiaru dyskutować. Widziałem całą wcześniejszą stronę i uważam, że na luzie mogłeś dać jacko spokój i moim zdaniem w tym konkretnym przypadku wręcz powinieneś, żeby nie być podejrzanym o prowokację. I to tyle w temacie. żółty
viper
S2000

Postprzez TomMaz » środa, 17 cze 2015, 08:28

Chyba nie trzeba się specjalnie skupiać żeby zauważyć że szutrowe Pirelli jeżdżą świetnie, szkoda tylko że po asfalcie... patrz czasy Prokopa i Kubicy na półmetku na super osie w czwartek. Na szutrze w wysokich temperaturach są zwyczajnie za miękkie i zbytnio się zużywają, ponadto przy ostrzejszej jeździe łatwo w nich o kapeć... Myślę że to akurat to nie są wymysły tylko fakty.

Kubica nie raz podkreślał że gdyby nie Pirelli to by go nie było pewnie w tym roku w WRC, więc konkurencyjność mogła mieć drugorzędne znacznie. Przewaga była do tej pory w Monte, może będzie gdzieś jeszcze... na asfaltach lub w GB. Pytanie czy Pirelli chce rozwijać swój produkt czy wystarczy im reklama przez wygrane OSy i zostawią to co mają.
TomMaz
N3

Postprzez Dani » środa, 17 cze 2015, 08:46

TomMaz, problemem Pirelli nie jest ich zużycie, na pewno nie wyglądają sporo gorzej od Michałów na mecie, tylko problemem jest ich zawodność, awaryjność, podatność na kapcie i zsuwanie z felg.
Dani
N3

Postprzez Mad Max » środa, 17 cze 2015, 09:47

Zauważcie że Pirelli zawsze było mocne ma mokrym asfalcie i jakby Monte to potwierdziło, ale na szutrze aż takich problemów jak teraz raczej z nimi nie było.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Mariusz » środa, 17 cze 2015, 17:44

Jak dla mnie to Pirelli szutrowe są konkurencyjne dla samochodów od RC2 w dół, a dla RC1 niestety już nie dają rady.
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez Mariusz » środa, 17 cze 2015, 19:29

viper napisał(a):... o argumentach i marzeniach, ale mod wyciął posta...

Marzenia nie potrzebują argumentów.
Ostatnio edytowano środa, 17 cze 2015, 22:01 przez Mariusz, łącznie edytowano 1 raz
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez DonCorrado » środa, 17 cze 2015, 21:10

Mariusz napisał(a):Marzenia nie potrzebują argumentów.

:twisted:

Brawo.
Mariusz mówisz jak jest!

Nie wylapalem zeby kubica mowil ze dzieki pierelkom jedzie ten sezon, kiedy tak mowil?
DonCorrado
A6

Postprzez lukawskim » środa, 17 cze 2015, 21:36

Co Robert mówił o oponach i nowej Fieście? Jaki błąd kosztował Andreucciego zwycięstwo w WRC2? I czy w ogóle warto zobaczyć Rally Italia Sardegna?
Naoczna opinia o Rally Italia Sardegna: http://www.powerstage360.pl/pizza-pasta ... -un-rally/
powerstage360.pl
facebook.com/powerstage360
lukawskim

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata