Rajd Sardynii

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Sardynii

Postprzez Hubertos » sobota, 13 cze 2015, 13:26

Zadziwia mnie Paddon, ciekawe w jakiej części za ten wynik odpowiada jego prędkość. Jakoś nie błyszczał we wcześniejszych rajdach.
Hubertos
A6

Postprzez kij » sobota, 13 cze 2015, 13:32

kij napisał(a):Mnie by wystarczyło, żeby w pierwszej 4 był 4 różne marki, doprecyzowując może kolejność być alfabetyczna ;)

Za połową rajdu i na razie niewiele różni się sytuacja od tej, którą pobożnie sobie życzyłem przed, jest alfabetycznie w pierwszej 4, tyle że w przeciwnym kierunku ;)

1. Hyundai
2. HW
3. Ford
4. Cytryna

Żeby tylko chłopaki nie powywijały, to nieważna kto wygra, będzie różnorodność i świeżość na podium.
kij
N3

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 13 cze 2015, 13:50

Hubertos - rzeczywiscie jest to troche zastanawiajace, bo Paddon jedzie juz drugi sezon i dotychczas wielu przeblyskow nie mial. Od poczatku tego roku radzi sobie jednak niezle, pamietam, ze w ktoryms rajdzie wszyscy sie zachwycali jego jazda, kiedy mial do dyspozycji i20 z dzwignia zamiast lopatki, a radzil sobie zadziwiajaco dobrze. Nie pamietam ktory to byl rajd. Teraz ma dobra pozycje startowa i omijaja go klopoty, a oprocz tego naprawde cisnie. Mysle, ze sprawdzianem beda kolejne rajdy.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez speedyzxz » sobota, 13 cze 2015, 14:22

Hubertos napisał(a):Zadziwia mnie Paddon, ciekawe w jakiej części za ten wynik odpowiada jego prędkość. Jakoś nie błyszczał we wcześniejszych rajdach.

Ja osobiście jestem zaskoczony jego piątym miejscem w Rajdzie Szwecji ;)
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez DonCorrado » sobota, 13 cze 2015, 17:30

Niedługo będzie mozna u buków stawiać zakłady po ilu metrach oesu opone Pirelli szlag trafi.
DonCorrado
A6

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 13 cze 2015, 17:38

No i koniec prowadzenia Paddona :( ciekawe czemu tak slaby czas na SS17

EDIT
juz wiadomo. Spin i problem z odpaleniem silnika :( szkoda
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez maciotacio » sobota, 13 cze 2015, 18:10

Dwa Fordy odpadły z tego samego powodu (skrzynia), szkoda Tanaka, który jechał po pewne 3 miejsce.
A Robert to chyba dzisiaj tylko ten króciutki 2 km oes przejechał bez problemów...
Fakt jest taki, że jeżeli warunki są takie jak dzisiaj to Pirelli nie nadają się do jazdy.
maciotacio
N2

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 13 cze 2015, 18:33

Ale przesiew... teraz pora na Latvale :shock:

Oj zeby sie nie okazalo, ze Paddon nawet na podium nie stanie :( problem ze skrzynia najprawdopodobniej
Matthias Schmidt
N4

Postprzez DonCorrado » sobota, 13 cze 2015, 23:16

Troche mnie dziwi postawa Roberta. On nigdy wprost nie mowil ze cos jest gówniane, np. Fiesta, czy obsluga M-Sport, ale czasem cos wrzucil w stylu ze jest bezsilny na lopatke, system biegow czy cos, natomiast jazda na pirelli to tak jak jazda na zwyklych oponach i wydaje sie ze nawet nie grymasi pod nosem a co dopiero glosno. Jedynie co mi przychodzi do glowy to to, ze przed sezonem wiedzial w co wchodzi i ze moze opony dopiero beda rozwijane, nie mogl sie spodziwac ze beda tak slabe ale wiedzial ze to jest ryzyko i moze dlatego nic nie mowi bo to byla jego przemyslana decyzja
DonCorrado
A6

Postprzez ZbyszekChaosu » niedziela, 14 cze 2015, 00:15

Ja tymczasem dorzucę coś od siebie- z innej beczki. Po raz kolejny bardzo podoba mi się jazda Ostberga. Gościowi trochę jeszcze umiejętności brakuje, do tego czyści trasę a mimo to jedzie po kolejne podium w sezonie. Nie można powiedzieć, że się wozi bo przecież wygrywa tu odcinki, nie można powiedzieć też że ma szczęście- chyba już 2 kapcie złapał i jeszcze jakieś problemy wczoraj miał (o ile dobrze pamiętam). Mimo to robi swoje i pewnie dowiezie jutro solidne punkty a tym samym wróci na fotel wicelidera mistrzostw. Nie wiem czy to zasługa poprawionego samochodu, czy może jednak Mads się cały czas rozwija. Ważne, że w pierwszej połowie sezonu zaprezentował się on najlepiej (obok Mikkelsena) spośród peletonu goniącego Ogiera.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez Dani » niedziela, 14 cze 2015, 01:59

DonCorrado napisał(a):Troche mnie dziwi postawa Roberta. On nigdy wprost nie mowil ze cos jest gówniane, np. Fiesta, czy obsluga M-Sport, ale czasem cos wrzucil w stylu ze jest bezsilny na lopatke, system biegow czy cos, natomiast jazda na pirelli to tak jak jazda na zwyklych oponach i wydaje sie ze nawet nie grymasi pod nosem a co dopiero glosno. Jedynie co mi przychodzi do glowy to to, ze przed sezonem wiedzial w co wchodzi i ze moze opony dopiero beda rozwijane, nie mogl sie spodziwac ze beda tak slabe ale wiedzial ze to jest ryzyko i moze dlatego nic nie mowi bo to byla jego przemyslana decyzja

Pirelli to też sponsor Roberta, dokładają do jego startów, więc nie wypada mu narzekać, ale z pewnością w środku się gotuje.
Dani
N3

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 14 cze 2015, 09:39

ZbyszekChaosu - Ostberg podium nie dowiezie :? szkoda, bo rzeczywiscie jechal niezle i tez zwrocilem uwage na to, ze w tym sezonie sprawuje sie lepiej niz w ubieglym. Regularnie dojezdza do mety, co w zeszlym sezonie bylo problemem, tempo ma calkiem ok. Calkiem pozytywne rozpoczecie sezonu, choc brakuje moze takiej kropki nad i. Natomiast swego czasu Mads byl bardzo hejtowany, a okazuje sie, ze ma nawet szanse na Top 3 w mistrzostwach.

Zapowiada sie podwojne podium dla Hyundaia, co mimo wszystko mnie cieszy. Nie wiem czy ktos zwrocil uwage, ale Thierry Neuville mial w ten weekend tyle problemow z samochodem, ze osobiscie dla mnie to i tak jest szok, ze jeszcze jedzie. Mam jednak wrazenie, ze Neuville'a ciagle przesladuja jakies klopoty. Albo popelnia bledy, albo ma problemy z samochodem i tak naprawde od dluzszego czasu nie widzialem jego czystej formy, czystej szybkosci etc. Mam nadzieje, ze w koncu to sie zmieni.
Matthias Schmidt
N4

Postprzez speedyzxz » niedziela, 14 cze 2015, 10:25

ZbyszekChaosu napisał(a):Ja tymczasem dorzucę coś od siebie- z innej beczki. Po raz kolejny bardzo podoba mi się jazda Ostberga. Gościowi trochę jeszcze umiejętności brakuje, do tego czyści trasę a mimo to jedzie po kolejne podium w sezonie. Nie można powiedzieć, że się wozi bo przecież wygrywa tu odcinki, nie można powiedzieć też że ma szczęście- chyba już 2 kapcie złapał i jeszcze jakieś problemy wczoraj miał (o ile dobrze pamiętam). Mimo to robi swoje i pewnie dowiezie jutro solidne punkty a tym samym wróci na fotel wicelidera mistrzostw. Nie wiem czy to zasługa poprawionego samochodu, czy może jednak Mads się cały czas rozwija. Ważne, że w pierwszej połowie sezonu zaprezentował się on najlepiej (obok Mikkelsena) spośród peletonu goniącego Ogiera.
Ostberg zły nie jest, ale jednak to bardziej materiał na 2 kierowcę. U wydaje mi się się że długo się przyzwyczaja do auta.
Jak jeździł jeszcze subaru to gdzieś tam czasem błyskał, potem nowa era WRC i zanim coś w fieście pokazał trochę minęło, przesiadka do DS3 to tragedii nie było ale raczej wtedy już wszyscy liczyli na trochę więcej.
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Agrest » niedziela, 14 cze 2015, 10:37

Ktoś coś jakis link do Power Stages ??

Z góry Dzieki
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Postprzez jarauto » niedziela, 14 cze 2015, 10:52

jarauto
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata