Krzysztof Hołowczyc

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Krzysztof Hołowczyc

Postprzez nielegala » niedziela, 15 mar 2015, 21:35

żółtodziób napisał(a):@ nielegala

Czyżby jakiś świeżo zarejestrowany mundurowy się odezwał na forum? :)

Styl pisania i słownictwo pasuje do komentarzy policjantów z nagrania.

Po pierwsze od rozliczania takich gosków jak yani za wybryki jestem tutaj ja. Takie komentarze jak Twój nie sprzyjają szybkiemu zaprowadzeniu porządku. Całe szczęście już nic nie odpowiedział, ale zwykle po takich komentarzach przeciwnik się broni.

Po drugie to insynujacja. Jednym takim wpisem możesz krzywdzić całą grupę ludzi, już nawet nie policję a mundurowych ogólnie. Cała ta zabawa w powiązania, że jak ktoś pisze coś nie po Twojej myśli przypomina hasło z filmu Barei że "każdy pijak to złodziej". Dobrze wiesz,że nie cenzurowałem żadnej krytyki Policji dopóki była ona merytoryczna i konkretna, sam zresztą przytaczałem przykłady na ich nieprofesjonalne i nieprawdziwe działania, ale czym innym jest dyskusja polegająca na przytaczaniu faktów a czym innym posługiwanie się stereotypami. Stereotyp, niezależnie od tego na ile jest zgodny z prawdą zawsze jest dla sporej części ludzi zwyczajnie krzywdzący.

Po trzecie co innego gdyby to była taka pierwsza akcja z Twojej strony ale upominany byłeś dwa razy i to całkiem niedawno. I tak nagiąłem zasady na Twoją korzyść, które generalnie są takie, że upominam tylko raz, potem już lecą kary.

@ żółtodziób

1. Czytaj ze zrozumieniem, bo zadałem Ci konkretne pytanie i na nie nie odpowiedziałeś, tylko piszesz jakieś pokrętne tłumaczenia. Jakiego języka nie mogę używać i gdzie niby go użyłem?

2. O jakiej insynujacji Ty piszesz? Przesłuchaj jeszcze raz nagranie policjantów z linka który już 2 razy wkleiłem to może usłyszysz słowa o które mi chodziło. To nie insynuacja to fakty. Policjanci zatrzymujący Holka użyli dokładnie takich samych zwrotów które napisał nowy kolega na forum. :!:

Wrzuciłem cały cytat który mi się nie podobał. Nie udawaj, że nie wiesz o co chodzi. żółtodziób.

edit:

@żółtodziób

To, że coś tobie się nie podoba to nie znaczy, że masz rację. W tym momencie prezentujesz postawę w stylu; „ja tu jestem moderatorem więc jestem panem i władcą a reszta ma się podporządkować..” Nie odpowiedziałeś na moje pytania tylko piszesz, że wrzuciłeś cytat. I co z tego, że wrzuciłeś cytat? Wyjaśniłem ci o co mi chodzi dokładnie ale ty jak widać nie przyjmujesz argumentów.

Jeszcze raz masz ten link.Posłuchaj sobie (dla ułatwienia czas: 1:57 i 2:55) i nie wmawiaj mi jakiś insynuacji.
http://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60 ... 21805.html

Niczego nie będę oglądał a Ty skończ dyskusję. Jak już bardzo-bardzo chcesz,żebym się do tego odniósł to w drodze wyjątku ten raz to zrobię. Widziałem ten fragment filmu i nie ma on nic wspólnego z tym co napisałeś. Po pierwsze - zachowują się chamsko, ale nie jest to zachowanie charakterystyczne dla mundurowych w ogóle, a napisałeś "jakiś świeżo zarejestrowany mundurowy" ( a nie że to któryś z tej dwójki ), zaś o tym który rzucał ch**jami napisałeś dopiero w drugim zdaniu, co jest jeszcze gorsze, bo w tym momencie wypowiedź jako całość stanowi sugestię jakoby to było mundurowi tak się zachowywali. Może nie to miałeś na myśli, ale tak to zabrzmiało. Przy rozpatrywaniu jakichkolwiek wykroczeń nie bierze się pod uwagę na ile umyślnie zostały one popełnione a na ile nie, wykroczenie jest wykroczeniem i tyle. Po drugie nawet jeśli rzeczywiście miałeś to na myśli co usiłujesz mi teraz powiedzieć i rzeczywiście to kwestia niefortunnego zwrotu to wypadałoby przeprosić a nie uznać, że skoro we własnym mniemaniu wyjaśniłeś temat to causa finita i nic się nie stało. Oczekujesz w tym momencie ode mnie nie wiadomo czego, a sam nad tym, że twoja wypowiedź jest co najmniej wieloznaczna to się nie zastanowiłeś przez 10 sekund. Po trzecie nawet jeśli miałeś na myśli tych konkretnych policjantów z filmu to i tak czystą insynuacją jest, że któryś z nich zarejestrował się jako yani na tym forum. Nie możesz wiedzieć kim jest yani, więc wszelkie powiązania z mundurowymi są tutaj całkowicie nieuprawnione. Po czwarte nawet jeśli rzeczywiście tak było to zrobienie porządku z yani jest moim zadaniem, ja od dawna stawiam ostrzeżenia za reakcje na zaczepki. Po to moderuję to forum, żeby przez 10 stron nie ciągnęły się kłótnie kto co powiedział a czego nie powinien. Po piąte za ciągniecie dyskusji z moderatorem też są kary. Uważasz, że chcę pokazać, ze "ja chcę pokazać, że tu rządzę"? Sorry, ale po to jest moderator, żeby pilnował porządku i wydawał polecenia, a nie żeby za każdym razem się z nim targować lub o to co nie można. Tłumaczyłem zresztą już skąd się wzięło tak restrykcyjne podejście do regulaminu, powtarzać się nie bedę. Zastosuj się do moim niespecjalnie uciążliwych poleceń to nie będziesz miał ze mną problemów. Na dalsze dyskusje nie mam czasu, a i nie służy do tego ten wątek, jak coś dopiszesz poleci cały post i drugie ostrzeżenie. żółty
Ostatnio edytowano wtorek, 17 mar 2015, 20:10 przez nielegala, łącznie edytowano 1 raz
nielegala
N3

Postprzez MSG Racing » poniedziałek, 16 mar 2015, 08:13

speedyzxz napisał(a):Po niusie że JRM Racing planuje wystawić Mini w WRX, znika problem z jazdą pod innym brandem przez Hołka. Ale dużo Hołek mówi o tym że nie wie czy pojedzie kolejny Dakar, jak tak to raczej bez WRX, jak nie jedzie to pewno spojrzy na rallycross

Jak pamiętam po wywiadzie dla autoklubu to już tam coś kombinuje. Niby JRM ma jeździć ale tez ciągle nowi się dołączają do zabawy z tego co widzę wiec może niekoniecznie to być JRM. Stad moje pytanie. Ale dla urozmaicenia Mini byłoby bardzo ok.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez speedyzxz » poniedziałek, 16 mar 2015, 20:19

MSG Racing napisał(a):Jak pamiętam po wywiadzie dla autoklubu to już tam coś kombinuje.
Jak pamiętam, zapewne ten sam wywiad, to mówił że jeszcze 2-3 lata temu sami go namawiali na ściganie ;) a szkoda że jednak nie wypaliło.
Jeśli chodzi o moje osobiste preferencje, to mam nadzieję że Hołka zobaczymy w WRX, nawet jeśli kosztem Dakaru :)
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez maciek127 » poniedziałek, 16 mar 2015, 23:10

chyba Małysz na Hołowczyca na Dakarze. Ciekawe czy uda się zorganizować stary WRX Hołkowi.
Zapraszam http://www.test.auto.pl/category/motorsport/
maciek127
N2

Postprzez Mad Max » poniedziałek, 16 mar 2015, 23:34

O tym ze Hołek może mieć problem w starcie w kolejnym Dakarze wspominał nawet Sonik i twierdził że jak będzie taka potrzeba to będzie się starał żeby Krzysiek w kolejnym Dakarze pojechał.
Z drugiej strony wcale bym się nie obraził jak by Hołek zaczął jeździć w rallycrossie... najlepiej z Kuzim w jednym zespole, swego czasu Lesiu Celiną w Słomce strasznymi bokami latał :wink:
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez slivex » wtorek, 17 mar 2015, 00:56

ja tez wolałbym żeby hołek jeździł w rallycrossie to bedzie o nim słychać przez wiekszość roku a nie tylko w styczniu
slivex
N2

Postprzez Cairo » wtorek, 17 mar 2015, 08:29

A ja bym tam wolał Dakar. Rallycross sprawia wrażenie mniej poważnej dyscypliny.
www.cairo.com.pl - części do samochodów marki Honda - Kraków
Cairo
N2

Postprzez adamlen » wtorek, 17 mar 2015, 09:22

Mad Max napisał(a):O tym ze Hołek może mieć problem w starcie w kolejnym Dakarze wspominał nawet Sonik i twierdził że jak będzie taka potrzeba to będzie się starał żeby Krzysiek w kolejnym Dakarze pojechał.

Z tym, że Hołka decyzja o starcie w Dakarze lub nie z tego co mówił wynika raczej z decyzji rodzinnych, bo z pozyskaniem dobrego kontraktu po tegorocznym podium problemu na pewno nie ma. Z jednej strony zawsze kolejny start to szansa na walkę o poprawę pozycji, ale może być też zupełnie nie udany.
Rallycrossem osobiście obecnie zupełnie się nie interesuję, jest na pewno bardzo widowiskowy do oglądania, jednak poziom sportowy to jednak nie rajdy płaskie.
Mimo to, gdyby Hołowczyc zaczął tam jeździć zagłębiłbym się bardziej. :)
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez woocasch » wtorek, 17 mar 2015, 09:51

Dakar Dakarem, fajna impreza, ale jest tylko raz w roku. I mimo, że tegoroczny wynik Hołka z jednej strony pokazał, że stać go na podium to z drugiej niestety było widać, że do wygranej trochę brakuje. Co innego gdyby Dakar połączyć z dobrym programem przez cały rok, tak aby Hołek jeździł więcej niż w minionych latach.
Wg mnie z punktu widzenia sponsorów to WRX wydaje się genialnym miejscem do pokazania się, 13 rund na całym świecie, z większością w Europie, dużo "kolorowych" aut, show, znane nazwiska, znane marki, no i co najważniejsze dobra oprawa medialna. Jeżeli Hołek ma tylko możliwość wejść w to w miarę dobrym zespole to powinien spróbować, facet potrafi jeździć, swoje w życiu już osiągnął, więc czas na nowe wyzwanie. Ja trzymam kciuki za to aby poszedł w kierunku WRX.

P.S. Jak już jesteśmy przy WRX, wiadomo co z projektem Mancina i jego Fiatem 500L? Bo auto buduje się i buduje i jakoś końca nie widać, no chyba, że będą dwie 500L dla dwóch Polaków :)
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez Witcher1990 » wtorek, 17 mar 2015, 10:48

Miał niby startować w tym roku bodaj w GRC ale tak jak mówisz auto chyba ciągle się buduje i buduje
Witcher1990
A6

Postprzez nielegala » wtorek, 17 mar 2015, 12:09

Dwa ciekawe wywiady z Hołowczycem, warto posłuchać chociaż ten drugi bardzo długi jest.

https://www.youtube.com/watch?v=XfHfG_4k8As

https://www.youtube.com/watch?v=-8DNLIq ... ilpage#t=2
nielegala
N3

Postprzez speedyzxz » wtorek, 17 mar 2015, 21:58

Cairo napisał(a):A ja bym tam wolał Dakar. Rallycross sprawia wrażenie mniej poważnej dyscypliny.
Co właśnie jest dobre, widać zabawę, a i rywalizacji nie brakuje.
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez nielegala » czwartek, 19 mar 2015, 16:36

żółtodziób napisał(a):
za ciągniecie dyskusji z moderatorem też są kary [...] jak coś dopiszesz poleci cały post i drugie ostrzeżenie. żółty

mmmm mmm mmm mmmmm mmm mmm... Próbują zakneblować mi usta.. mmm mm :o :lol:

Gdyby zablokowano mi konto to, żegnam się z tego miejsca z wszystkimi znajomymi z forum do zobaczenia na OS-ach :D

Z dobrych źródeł dowiedziałem się, że na 99% jednak Hołek pojedzie w kolejnym rajdzie Dakar, ale na oficjalne info jeszcze chwilke poczekamy :D

Dostajesz drugie ostrzeżenie. Po trzecim zaczną się bany. Zasady są jednakowe dla wszystkich, problemy są tylko z tymi, którym wydaje się, że ich nie obowiązują. 90% uzytkowników tego forum nie ma problemu z ich przestrzeganiem, i nie czują się z tego powodu pokrzywdzeni, więc radzę sobie przemyśleć swoje zachowanie. I tak byłem pobłażliwy, powinieneś dostać pierwsze ostrzeżenie już za majkosa. Nie dostałeś, a teraz jak przegiąłeś po raz kolejny to ciągniesz dyskusję przez kilka dni. Możesz mieć pretensje tylko sam do siebie. żółtodziób
nielegala
N3

Postprzez DonCorrado » czwartek, 19 mar 2015, 18:57

Hołek tak kręci z tym Dakarem w swoim stylu, ze nie wiadomo o co chodzi. Niby chce, ale nie wie, niby nie chce ale moze jednak? 3cie miejsce to olbrzymi sukces,a le wg mnie w równej walce nie ma szans o lepszy wynik, tylko taktyka taka jak teraz wchodzi w gre i szczescie, czego mu zycze :)

P.S

Niestety pragne zauwazyc ze niedlugo na tym forum nie bedzie miejsca dla nowych, nawet z tygodniowym stazem, ani starych, ze stazem 10cio letnim, a wszystko za sprawa tego ze kazdy ma swoje zdanie. Pozostana Ci co są, ale się nie udzielają.
DonCorrado
A6

Postprzez żółtodziób » czwartek, 19 mar 2015, 20:53

Rzecz nie w tym kto ma własne zdanie, tylko jak je wyraża. Sorry, ale kolega którego tak bronisz od samego początku zachowywał się nieodpowiednio i nic sobie nie robił z moich upomnień, pozwolił sobie nawet sobie z tego robić żarty (tekst w stylu "żółtodziób teraz nie wie co zrobić"). Same żarty mnie nie obeszły ani trochę i nic za to nie dostał, ale ogólnie niepoważne podejście już tak. Co do odmienności zdania jakie wyraził to wkleiłem cytat tekstu do jakiego się przyczepiłem. Poziom merytoryczny w zasadzie mówi sam dla siebie, nie od dziś też wiadomo, że tępię wszelkie "psychoanalizy" i "jasnowidztwo". Mówił rzeczy, które tylko były jego przypuszczeniami, nie miał na to ćwierć dowodu, za to jak najbardziej mógł urazić całą grupę zawodową, a na koniec jeszcze robi z tego wielką batalię o wolność słowa. Sorry, ale w ten sposób mnie nie ruszy, a swoim wsparciem dla niego szkodzisz jedynie sobie. Gdyby to był pierwszy jego wyskok to OK, ale to była któraś taka akcja z kolei. Tyle w temacie i proszę - nie ciągnij tego dalej w jakiejkolwiek formie.
żółtodziób
A8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP