Krzysztof Hołowczyc

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Krzysztof Hołowczyc

Postprzez yani » sobota, 14 mar 2015, 17:50

Hołek zachował się jak mały gnojek - nawet gdyby jechał nie 200, a 140 to i tak mandat i punkty byłby takie same...
trzeba było przyjąć i przeprosić, i nie byłoby sprawy... a tak, idąc w zaparte i grając na przedawnienie w sądzie, daje dowód swojej małości...

Tylko dlatego, że to pierwszy post nie ma ostrzeżenia. Nikt ci nie każe padać przed Hołkiem na kolana i nikt nie zabrania Tobie go krytykować, ale określenia typu "gnojek" są tutaj karane i to surowo. żółtodziób
yani

Postprzez czarnyolek » sobota, 14 mar 2015, 18:31

yani napisał(a):Hołek zachował się jak mały gnojek - nawet gdyby jechał nie 200, a 140 to i tak mandat i punkty byłby takie same...
trzeba było przyjąć i przeprosić, i nie byłoby sprawy... a tak, idąc w zaparte i grając na przedawnienie w sądzie, daje dowód swojej małości...

Gratuluje, pierwszy post na forum miłosników rajdów i od razu wyzywasz od gnojków jednego z najlepszych rajdowców w historii tego sportu w naszym kraju. To raz, a dwa - ja nie rozumiem kogo i za co miałby przeprosić. Policjantów? Za to własnie nie cierpie tych pał, bo oni myślą, że stanowią jakąś wyższą instancję, że trzeba do nich z szacunkiem większym, niż do kogoś innego, ze trzeba ich przepraszać, prosić i po dupie lizać, a 80% z nich to nieroby z brakami w elementarnej wiedzy. I taki jeden z drugim ci powiedzą - a dokąd to się panie kierowco tak spieszy. A ... cię to obchodzi pało. Masz pisac mandat, to pisz, a nie robisz z siebie półpapierza fajansie bez pojęcia.
Ale mnie wzięło... :D

A tu już jest ostrzeżenie. Wyboldowałem za co konkretnie. Po pierwsze nie wszyscy policjanci są niesprawiedliwi i nieżyczliwi, a po drugie nawet jeśli masz do nich krytyczny stosunek to na tym forum nie będzie obrażania całej grupy zawodowej. żółtodziób.
czarnyolek
N3

Postprzez czarnyolek » sobota, 14 mar 2015, 18:55

czarnyolek napisał(a):A tu już jest ostrzeżenie. Wyboldowałem za co konkretnie. Po pierwsze nie wszyscy policjanci są niesprawiedliwi i nieżyczliwi, a po drugie nawet jeśli masz do nich krytyczny stosunek to na tym forum nie będzie obrażania całej grupy zawodowej. żółtodziób.

Nie wszystkich - 80%. Osobiście znam co najmniej kilku, którzy zasługuja na rzeczywisty szacunek, ale nie za to, że nosza mundur, ale za to co robią mając go na grzbiecie.
czarnyolek
N3

Postprzez nielegala » sobota, 14 mar 2015, 19:31

yani napisał(a):Hołek zachował się jak mały gnojek - nawet gdyby jechał nie 200, a 140 to i tak mandat i punkty byłby takie same...

Tylko dlatego, że to pierwszy post nie ma ostrzeżenia. Nikt ci nie każe padać przed Hołkiem na kolana i nikt nie zabrania Tobie go krytykować, ale określenia typu "gnojek" są tutaj karane i to surowo. żółtodziób

Czyżby jakiś świeżo zarejestrowany mundurowy się odezwał na forum? :)

Styl pisania i słownictwo pasuje do komentarzy policjantów z nagrania.
nielegala
N3

Postprzez żółtodziób » sobota, 14 mar 2015, 20:09

@czarnyolek - nie znasz 80% polskich policjantów. Możesz mówić co najwyżej tylko o 80% tych, z którymi miałeś do czynienia. Ja nie prowadziłem statystyk przyzwoitych policjantów i takich którzy hańbią mundur, ale tych drugich spotkałem dość sporo. Spotkałem jednak wystarczająco dużo tych porządnych, żeby nie generalizować. O przegięciach gostków w mundurach można i trzeba mówić, ale takie teksty jakie zapodałeś leżą daleko poza granicami dopuszczalnej, merytorycznej krytyki.

@nielegala - miałeś swoje szanse, teraz masz ostrzeżenie. Owszem, yani zaprezentował się z jak najgorszej strony, ale to Cię nie uprawnia do używania takiego języka. Dostał za to upomnienie i za następny taki wyskok dostanie karę. Nie musiałeś dolewać oliwy do ognia, ale skoro to zrobiłeś i to w dodatku stosując wyłącznie argumenty ad personam to powinieneś się liczyć z tym, że moja cierpliwość się skończy.
żółtodziób
A8

Postprzez yani » sobota, 14 mar 2015, 20:37

@ czarnyolek - to, że Hołek był jednym z najlepszych rajdowców w historii tego sportu w naszym kraju, nie usprawiedliwia faktu, że na drodze publicznej zaprezentował zachowanie bliskie Zientarskiemu, lub niejakiemu Frogowi...
yani

Postprzez gregortest » sobota, 14 mar 2015, 20:55

@ czarnyolek - to, że Hołek był jednym z najlepszych rajdowców w historii tego sportu w naszym kraju, nie usprawiedliwia faktu, że na drodze publicznej zaprezentował zachowanie bliskie Zientarskiemu, lub niejakiemu Frogowi...

Ty nie rozumiesz o co chodzi w tej całej historii...
Po za tym porównujesz Kierowcę rajdowego z najwyższej półki w tym kraju, który nie zgodził się na JAWNE NAGINANIE PRAWA przez mundurowych, które jest codziennością, z dziennikarzem, który uległ wypadkowi i ma przechlapane do końca życia, z frajerem, który w dowodzie osobistym ma wpisane - ZAWÓD- SYN, i do tego jest skończonym kretynem, którego dla przykładu powinno się publicznie powiesić za jaja na rynku i posypywać solą du...ę po wcześniejszym biczowaniu.
Więc jeżeli masz rzucać bezpodstawnymi obelgami na prawo i lewo - zamilknij, bo wystawiłeś sobie identyczne świadectwo , niczym frajer - frogg.

Ostrzeżenie - dobrze wiesz, że ostatnie czego sobie życzę to podsycanie awantur. Do tego nie dalej jak parę postów wyżej prosiłem o nieużywanie caps locka. Nie pozostawiasz mi wyboru. żółtodziób.
gregortest
A5

Postprzez czarnyolek » sobota, 14 mar 2015, 21:39

yani nie jest fanem motorsportu - założył konto żeby pisać wyłącznie w tym temacie. Czy to jest ok?
Ciekawe jakby to wyglądało, gdybym się zpisał na niebieskie forum tylko po to, żeby ciagnąć łacha z Konkolewskiego. szybko by mnie usunęli. Ciekawe jak długa będzie tutaj kariera yani'ego.

Zapewniam, że niedługo jeśli będzie nadal pisał w takim tonie jak do tej pory. Ale to jest mój problem, nadużycia rozwiązuj poprzez zgłaszanie do moderacji a nie samodzielnie, zwłaszcza poprzez "psychoanalizy" i wycieczki osobiste inaczej sam też szybko sobie nazbierasz warnów. żółtodziób.
czarnyolek
N3

Postprzez nielegala » niedziela, 15 mar 2015, 00:02

nielegala napisał(a):Czyżby jakiś świeżo zarejestrowany mundurowy się odezwał na forum? :)

żółtodziób napisał(a):@nielegala - miałeś swoje szanse, teraz masz ostrzeżenie. Owszem, yani zaprezentował się z jak najgorszej strony, ale to Cię nie uprawnia do używania takiego języka. Dostał za to upomnienie i za następny taki wyskok dostanie karę. Nie musiałeś dolewać oliwy do ognia, ale skoro to zrobiłeś i to w dodatku stosując wyłącznie argumenty ad personam to powinieneś się liczyć z tym, że moja cierpliwość się skończy.

@żółtodziób

Drogi moderatorze w tym momencie naprawdę nie rozumiem o co Ci chodzi :)
O ile w poprzednich postach które pisałeś do mnie próbowałem Cie zrozumieć to tym razem naprawdę nie potrafię.

Piszesz, że nie mogę używać takiego języka? Pytam jakiego??

Nie napisałem nic obraźliwego ani niezgodnego z netykietą. W pierwszym zdaniu zadałem pytanie, mam do tego prawo po to jest forum. W drugim zdaniu porównałem wypowiedź nowo zarejestrowanego forumowicza do wypowiedzi policjantów z nagrania http://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60 ... 21805.html w którym użyto takiego samego słowa na g powszechnie uznawanego za obraźliwe w stosunku do znanego kierowcy rajdowego.

Naprawdę nie wiem o co Ci chodzi. Pozdrawiam :D
nielegala
N3

Postprzez Cairo » niedziela, 15 mar 2015, 01:50

Musze przyznać rację nielegali, sam 5 razy przeczytałem jego post żeby spróbować znalezc powód ostrzeżenia i...... za diabla nie znalazłem.
www.cairo.com.pl - części do samochodów marki Honda - Kraków
Cairo
N2

Postprzez gapa » niedziela, 15 mar 2015, 03:41

yani: przeczytaj moze od poczatku to co tu juz bylo poruszane
nie chodzi o to ,ze predkosc zostala przekroczona , tylko o fakt skandalicznego pomiaru.
wiec zaczynamy od poczatku?
gapa

Postprzez iceman150 » niedziela, 15 mar 2015, 11:48

Prędkość została przekroczona i to znacznie wg mnie to nie podlega dyskusji. Moim zdaniem Hołek tak czy tak powinien dostać od sądu i punkty i karę (dla niego te 500zł to nic), ale mundurowi powinni albo dostać po premii oraz wysłać ich do producenta fotoradaru na szkolenie za które sami zapłacą.
Rok 2004, konferencja prasowa w Nowej Zelandii:
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
- [Marcus]: Tak, to kabriolet.
iceman150
N3

Postprzez posejdon » niedziela, 15 mar 2015, 11:53

iceman150 napisał(a):Prędkość została przekroczona i to znacznie wg mnie to nie podlega dyskusji. Moim zdaniem Hołek tak czy tak powinien dostać od sądu i punkty i karę (dla niego te 500zł to nic), ale mundurowi powinni albo dostać po premii oraz wysłać ich do producenta fotoradaru na szkolenie za które sami zapłacą.

Wykroczenie pewnie było więc KH powinien ponieść karę. Policjanty natomiast szkolenie przecież na pewno już mieli. Może nawet nie jedno. Tylko co z tego? Robią co chcą.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez żółtodziób » niedziela, 15 mar 2015, 20:04

@ nielegala

Czyżby jakiś świeżo zarejestrowany mundurowy się odezwał na forum? :)

Po pierwsze od rozliczania takich gosków jak yani za wybryki jestem tutaj ja. Takie komentarze jak Twój nie sprzyjają szybkiemu zaprowadzeniu porządku. Całe szczęście już nic nie odpowiedział, ale zwykle po takich komentarzach przeciwnik się broni.

Po drugie to insynujacja. Jednym takim wpisem możesz krzywdzić całą grupę ludzi, już nawet nie policję a mundurowych ogólnie. Cała ta zabawa w powiązania, że jak ktoś pisze coś nie po Twojej myśli przypomina hasło z filmu Barei że "każdy pijak to złodziej". Dobrze wiesz,że nie cenzurowałem żadnej krytyki Policji dopóki była ona merytoryczna i konkretna, sam zresztą przytaczałem przykłady na ich nieprofesjonalne i nieprawdziwe działania, ale czym innym jest dyskusja polegająca na przytaczaniu faktów a czym innym posługiwanie się stereotypami. Stereotyp, niezależnie od tego na ile jest zgodny z prawdą zawsze jest dla sporej części ludzi zwyczajnie krzywdzący.

Po trzecie co innego gdyby to była taka pierwsza akcja z Twojej strony ale upominany byłeś dwa razy i to całkiem niedawno. I tak nagiąłem zasady na Twoją korzyść, które generalnie są takie, że upominam tylko raz, potem już lecą kary.
żółtodziób
A8

Postprzez gregortest » niedziela, 15 mar 2015, 20:10

Ostrzeżenie - dobrze wiesz, że ostatnie czego sobie życzę to podsycanie awantur. Do tego nie dalej jak parę postów wyżej prosiłem o nieużywanie caps locka. Nie pozostawiasz mi wyboru. żółtodziób.

Nie podsycam awantur, tylko odpowiadam na zarzut.
Caps LOOK to forma wytłuszczenia przekazu.
W ten sposób nie widzę jak odpowiedzieć, aby nie dostać ostrzeżenia???
Nie ubliżam, nie używam nie cenzuralnych słów....
TRUDNO :wink:
gregortest
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP