Krzysztof Hołowczyc

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Krzysztof Hołowczyc

Postprzez MSG Racing » czwartek, 12 mar 2015, 18:43

majkos napisał(a):Żółtodziób - ja się poddaję :D więc pewnie Nielegala nie będzie już miał okazji mi dopiekać. On i kilku innych forumowiczów wierzy słowom Hołka, ja wierzę w nagranie z wideoradaru. Wolę jednak szkiełko i oko niż wiarę w coś lub kogoś. Jak mawiali starożytni Rosjanie - pażyjom - uwidim :D

Pozdrawiam

Czyli ze to co pokazuje sie w TV lub necie to wszystko jest prawda? Bo tak to odbieram w tym momencie.
Nie zebym bronil Holka ani tym bardziej za gliniarzami ale takie nagranie to jest tragedia.
Zreszta pisalem w moim poscie juz chyba z 3 strony wstecz jak ja to widze i dlaczego.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez majkos » czwartek, 12 mar 2015, 19:01

żółtodziób napisał(a):Wykroczenia Hołka to też tak naprawdę nic aż tak wielkiego. Na filmie nie widać, żeby jechały jakieś samochody z naprzeciwka, droga jest prosta jak drut, pogoda dobra. Jeśli by mu coś strzeliło w samochodzie mógł skasować co najwyżej sam siebie. Nie twierdzę, że to była sytuacja która mogłaby spowodować przymknięcie oka na przestrzegania przepisów, ale żadne to piractwo drogowe i wielkie zagrożenie, przynajmniej jeśli chodzi o to co widać. W każdym mieście kolesie na motorach robią znacznie gorsze rzeczy i jakoś TVN nie poświęca każdemu tyle uwagi.

Odpowiem Ci przykładem z życia (parę lat żyję więc coś tam się naoglądałem) - miasto - gość wyjeżdża z podporządkowanej w prawo, patrzy w lewo, widzi jakieś 150 metrów od niego jadące auto, nie ocenia jego prędkości i wyjeżdża. Okazuje się, że ten z lewej ma na budziku ok 1,5 - 1,6 zł i w ciągu 1,5 sek uderza w wyjeżdżającego gościa. Uderzenie jest tak wielkie, że BMW rozpada się na dwie części, ginie małe dziecko, rodzice są ranni.... Autem z lewej kieruje 16 latek bez prawa jazdy. Za wypadek winnym zostaje uznany gość wyjeżdżający z podporządkowanej - zresztą słusznie, bo nie zachował ostrożności w jeździe, chłopak ponoć za dwa lat zrobił prawo jazdy. Ale gdyby ten chłopak jechał normalnie, do wypadku by nie doszło, dziecko by żyło, nikt nie miałby traumy. Podobnie jak w mojej sytuacji z tym, że młody chłopak co nas atakował poszedł siedzieć. Dwa życia złamane plus trauma rodziny... Każde nienormalne zachowanie na drodze stwarza zagrożenie - wszystkiego nie przewidzisz.... I o tym mówią nasze (chyba najgorsze w EU) statystyki wypadków.

Co do tzw "rozgłosu społecznego" tej sytuacji - w świat idzie przekaz, że milicja zawsze kłamie, łupie mandaty, najlepiej przed wideoradarem spier....., bo będzie niewyraźne nagranie itd itp. Młodzież to podchwyca, bo lubi zapierd..... Ale nie zawsze tak jest z nasza milicją i dlatego staram się być obiektywny.

Co do zachowania dziennikarzy i ich "tablodaizacji" to już temat na inną dyskusję...

MSG Racing napisał(a):Czyli ze to co pokazuje sie w TV lub necie to wszystko jest prawda? Bo tak to odbieram w tym momencie.
Nie zebym bronil Holka ani tym bardziej za gliniarzami ale takie nagranie to jest tragedia.
Zreszta pisalem w moim poscie juz chyba z 3 strony wstecz jak ja to widze i dlaczego.

MSG Racing - z dwóch kawałków nagrania widać wyraźnie, że w ciągu 77 sekund ten ktoś pokonał 3,5 km ze średnią prędkością ok 175 km/h. Więc żeby uzyskać taką średnią trzeba chyba trochę szybko jechać. Przeanalizowałem czas pokazany na tych nagraniach. Niestety ale nagrania z zoomem ponad x7 bez statywu zawsze będą kiepskiej jakości. Ale tam jeszcze siedziało dwóch gości, co nie patrzyli tylko w ekranik, ale też i na drogę. A sam wiesz, że wtedy oczy widzą lepiej. A technika jest jaka jest, a zoom potrzebny był do rejestracji widoku konkretnego auta, bo go z prędkością ponad 200 dojść nie mogli bliżej przed zbliżającą się miejscowością. Mi wystarczy czas startu milicji oraz czas gdy go dochodzą. Gdzieś wcześniej ktoś napisał, że pokonany odcinek drogi w tym czasie wyniósł 3,5 km - bo wiadomo skąd startowali i w jakiej miejscowości go doszli. No zawsze można powiedzieć, że nagranie jest zmanipulowane i sfałszowane. Ale to już jest domena Pana Macierewicza i jego zespołu.

To tyle.

Pozdrawiam
Zostań fanem MAJKOS RTP na facebook'u
majkos
A5

Postprzez nielegala » czwartek, 12 mar 2015, 19:18

majkos napisał(a):
żółtodziób napisał(a):Wykroczenia Hołka to też tak naprawdę nic aż tak wielkiego. Na filmie nie widać, żeby jechały jakieś samochody z naprzeciwka, droga jest prosta jak drut, pogoda dobra. Jeśli by mu coś strzeliło w samochodzie mógł skasować co najwyżej sam siebie. Nie twierdzę, że to była sytuacja która mogłaby spowodować przymknięcie oka na przestrzegania przepisów, ale żadne to piractwo drogowe i wielkie zagrożenie, przynajmniej jeśli chodzi o to co widać. W każdym mieście kolesie na motorach robią znacznie gorsze rzeczy i jakoś TVN nie poświęca każdemu tyle uwagi.

Odpowiem Ci przykładem z życia (parę lat żyję więc coś tam się naoglądałem) - miasto - gość wyjeżdża z podporządkowanej w prawo, patrzy w lewo, widzi jakieś 150 metrów od niego jadące auto, nie ocenia jego prędkości i wyjeżdża. Okazuje się, że ten z lewej ma na budziku ok 1,5 - 1,6 zł i w ciągu 1,5 sek uderza w wyjeżdżającego gościa. Uderzenie jest tak wielkie, że BMW rozpada się na dwie części, ginie małe dziecko, rodzice są ranni.... Autem z lewej kieruje 16 latek bez prawa jazdy. Za wypadek winnym zostaje uznany gość wyjeżdżający z podporządkowanej - zresztą słusznie, bo nie zachował ostrożności w jeździe, chłopak ponoć za dwa lat zrobił prawo jazdy. Ale gdyby ten chłopak jechał normalnie, do wypadku by nie doszło, dziecko by żyło, nikt nie miałby traumy. Podobnie jak w mojej sytuacji z tym, że młody chłopak co nas atakował poszedł siedzieć. Dwa życia złamane plus trauma rodziny... Każde nienormalne zachowanie na drodze stwarza zagrożenie - wszystkiego nie przewidzisz.... I o tym mówią nasze (chyba najgorsze w EU) statystyki wypadków.

Znowu uprawiasz demagogię w czystej postaci.. Porównujesz przekroczenie prędkości na prostej drodze po za terenem zabudowanym do pirackiej jazdy po mieście...

Do moich odpowiedzi się nie ustosunkowałeś bo zabrakło argumentów.

majkos napisał(a):Co do tzw "rozgłosu społecznego" tej sytuacji - w świat idzie przekaz, że milicja zawsze kłamie, łupie mandaty, najlepiej przed wideoradarem spier....., bo będzie niewyraźne nagranie itd itp. Młodzież to podchwyca, bo lubi zapierd..... Ale nie zawsze tak jest z nasza milicją i dlatego staram się być obiektywny.

Przekaz jest taki, że trzeba myśleć samodzielnie i nie dać się zastraszyć mundurowym bo oni nie są nieomylni. A ty nie jesteś obiektywny ani trochę, bronisz policji na każdym kroku co ci już pokazałem w poprzednich postach i snujesz jakieś teorie niemające nic wspólnego z rzeczywistością.
nielegala
N3

Postprzez majkos » czwartek, 12 mar 2015, 19:26

nielegala napisał(a):

Zabrakło mi ochoty na polemikę z tobą na twoim poziomie. (Żółtodziób - wiem, że przekroczyłem ramy dobrego wychowania i z pokorą przyjmę ostrzeżenie)

Pozdrawiam
majkos
A5

Postprzez nielegala » czwartek, 12 mar 2015, 20:14

majkos napisał(a):
nielegala napisał(a):

Zabrakło mi ochoty na polemikę z tobą na twoim poziomie. (Żółtodziób - wiem, że przekroczyłem ramy dobrego wychowania i z pokorą przyjmę ostrzeżenie)

Pozdrawiam

Żółtodziób nie wie teraz co zrobić, mnie upominał a teraz okazało się, że chyba trafna była moja diagnoza na twoj temat... :)

A gdy ktoś cie gasi konkretnymi argumentami to już się wycofujesz - głowa w piasek i nie chcesz rozmawiać :D
nielegala
N3

Postprzez PiotrekS » czwartek, 12 mar 2015, 22:04

tomass_85 napisał(a):Miałem nie pisać ale czarnyolek trafił w samo sedno majkos to emertyt wojskowy a jak wiemy prawie wszyscy ze służb mudurowych mają zwichrowaną psychikę .

Ha, Tomas, zapraszam na dobre piwo do mnie, siądziemy, pogadamy (może majkos też się da namówić) i może zobaczysz że mundurowi nie mają zwichrowanej psychiki, i są normalnymi ludźmi takimi jak ty i ja... choć, może i mają bo bez wachania stanęli by w twojej obronie przed wariatem który chciałby ci zrobić krzywdę pomimo że masz ich za wariatów.

nielegala napisał(a):sam z tego co pamiętam startowałeś seicento bez większych sukcesów i może na stare lata odzywają się w tobie jakieś kompleksy na punkcie Hołowczyca? :-)
Hmm... po pierwsze - chociaż startuje pomimo że w twoim mniemaniu bez sukcesów, po drugie udostępnię ci moje auto (wybierzesz sobie które) i zmierzcie się - za każdą sekundę straty stawiasz 0,5 finlandii :)

(przepraszam z góry moda ale musiałem odpisać)

Co do dyskuskji, moim skromnym zdaniem każdy ma poniekąd rację: fakt że niestety... jest ciśnienie na "wyniki" i "kwity" które idzie z góry... musisz wyrobić normę bo jak nie to "zj*bka". Dochodzi przez to do różnych sytuacji...ale to nie wina policji, to wina systemu i szeroko pojętej góry, nasz kraj jest popieprzony.W tej sytuacji pomiar niestety został "skaszaniony", chlopaków ponioslo, zapomnieli jak i co działa i co pokazuje przez to pomimo iż Nissan zapieprzał dali furtkę temu żeby się wywinąc... kuriozum naszego prawa niestety. Ale - Człowiek-twarz "bezpieczeństwa na drogach" nie powinien tak jezdzic, i naprawdę nie ma tu znaczenia czy to był Hołek, , Kuzi, Bronek, Donek czy inne barachło, i czy zapierniczał po normalnej drodze 204 czy "tylko" 150 km/h . Fakt że przeginał jest niepodważalny, nie powinno do takiego czegoś dochodzić na naszych zacofanych pod względem technicznym dróg, bo to co jest nagrane to jest proza życia codziennego na naszych drogach, podobnie jak wyprzedzanie na podwójnej, jeżdżenie pod wpływem alkoholu, czy też bez prawka - i na to jest przyzwolenie społeczne, a mamy popierniczoną mentalność że Policja, CBŚ, ABW itp są od ucisku ludzi, czego się mnie czepiają jak jade 130 w trasie autem "od turka" na używanych oponach,z przeglądem podbitym u Kazika za jabola... przecież nikomu nic nie robię, a oni czyhają na moją kasę, a do tego czytam wszystko o kubicy i gram w colina a zawiecha wybiera dziury jak proflex więc opanuję furę bez problemu. Ot, taka rzeczywistość... do tego egzamina na prawko to typowa jazda cyrkowa nie ucząca nic co ma wspólnego z jakąkolwiek prawdziwą jazdę i mamy obraz całości. Moim zdaniem nie powinno byc przyzwolenia na piratowanie jakiekolwiek. Taka jada naszego dakarowca w innych krajach gdzie kultura jak i "sciganie" jest na innym poziomie skonczyła by się z goła odmiennie - i nie omieszkam powiedzieć że w sposób prawidłowy, może kilku młodych kierowców pomyslalo by że jak "zabrali" Hołkowi to nie warto zapierdzielać. I tyle w temacie :) Pozdrawiam
PiotrekS

Postprzez żółtodziób » czwartek, 12 mar 2015, 22:05

@ nielegala

1. żółtodziób wie co robić, tylko może nie chce od razu na ostro
2. upomniał, ale nie sypnał żadną karą, choć w zasadzie za drugim razem teoretycznie powinien
3. nawet jak by nie wiedział co robić to jest jego problem

@ majkos - za pierwsze wykroczenie nikt nie dostaje oficjalnego "systemowego" ostrzeżenia. Za drugie czasem też nie, ale później za trzy ostrzeżenia jest już ban. Nie warto sobie nic przeliczać, bo jak by nie liczyć to się nie opłaca.

@ obaj - jeśli wyczerpaliście swoje argumenty i widzicie,ze nie macie szans przekonać drugiej strony to odpuśćcie. To nie jest stadion,żeby na kimkolwiek wrażenie robiła "ideologia" JP 100%, nie oznacza też,że trzeba wierzyć we wszystko co "firmuje" policja, której zdecydowanie daleko do świętości. Kompletnie nie rozumiem czego tak zapamiętale bronicie bronicie.

@ majkos prywatnie - akurat zgadzam się z argumentem nielegali, że trochę czym innym jest grzać 150 przez miasto a czym innym na prostej drodze z widocznością kilkuset metrów. Powiem nawet więcej - właśnie na miejskich piratów policja nie jest w stanie wiele poradzić. Jak pogrywał sobie Frog? Jak długo by jeszcze pogrywał, gdyby się swoim szaleństwem nie popisywał na YT? Dlaczego policja nie potrafi nic zrobić gostkom, którzy upalają ścigaczami w środku nocy budząc pół miasta i nie omijając sąsiedztwa szpitali? Tacy właśnie są największym zagrożeniem. Nie mówię, że Hołek miał prawo jechać średnio te 170 km/h, ale że nie on jeden tak robi, w dodatku to co było widać to nie było w połowie tak niebezpieczne jak to co robią totalne lamy w miastach, którym tylko się wydaje że umieją jeździć, a w praktyce mają więcej testosteronu niż mózgu. Ale to w przypadku Hołka jest wielka afera, na prawdziwe zagrożenia nie zwraca się praktycznie uwagi.

@ tomass85- teraz dopiero jak zostałeś zacytowany zauważyłem twój wpis. Powinieneś juś wiedzieć, co grozi za takie "psychoanalizy", więc nie będę się powtarzał. Tym razem upomnienie, następne będą już regulaminowe warny.
żółtodziób
A8

Postprzez nielegala » czwartek, 12 mar 2015, 23:09

PiotrekS napisał(a):
Hmm... po pierwsze - chociaż startuje pomimo że w twoim mniemaniu bez sukcesów, po drugie udostępnię ci moje auto (wybierzesz sobie które) i zmierzcie się - za każdą sekundę straty stawiasz 0,5 finlandii :)

Nie wiem czemu by to miało służyć? Leczeniu tych kompleksów czy jak?
Spoko możemy pojeździć, za mistrza kierownicy się nie uważam ale swoje kręcić potrafie.. a jeśli przegram to stać mnie na wiele flaszek :D

żółtodziób napisał(a):@ nielegala

1. żółtodziób wie co robić, tylko może nie chce od razu na ostro
2. upomniał, ale nie sypnał żadną karą, choć w zasadzie za drugim razem teoretycznie powinien
3. nawet jak by nie wiedział co robić to jest jego problem

Z tym, że nie wiesz co zrobić to taki żart :D bo broniłeś majkosa gdy napisałem co myślę o jego zachowaniu, a chwilę później on sam pokazał swoim tekstem o moim poziomie swoje prawdziwe oblicze, dlatego ciekaw byłem jak zareagujesz i czego jego też upomnisz..

żółtodziób napisał(a):@ obaj - jeśli wyczerpaliście swoje argumenty i widzicie,ze nie macie szans przekonać drugiej strony to odpuśćcie. To nie jest stadion,żeby na kimkolwiek wrażenie robiła "ideologia" JP 100%, nie oznacza też,że trzeba wierzyć we wszystko co "firmuje" policja, której zdecydowanie daleko do świętości. Kompletnie nie rozumiem czego tak zapamiętale bronicie bronicie.

Ja nie wyczerpałem argumentów mam ich sporo, ale gdy napisałem mu konkrety to rozmówca ucichł i już nie odpowiedział tylko jakaś głupia uwaga na temat poziomu. Najpierw robi zadyme o rajdowcu piracie drogowym na kilka stron, niczym pieniacz internetowy z onetu szukający tanich sensacji, ale na argumenty już nie jest w stanie odpowiedzieć. :!:
Dodam, że daleki jestem od podejścia 'JP 100%' i tego typu stadionowych powiedzonek, ale ta służba jest utrzymywana z moich pieniędzy i wymagam od nich profesjonalizmu a nie mataczenia i chamski odzywek na temat zatrzymywanych kierowców.

żółtodziób napisał(a):@ majkos prywatnie - akurat zgadzam się z argumentem nielegali, że trochę czym innym jest grzać 150 przez miasto a czym innym na prostej drodze z widocznością kilkuset metrów. Powiem nawet więcej - właśnie na miejskich piratów policja nie jest w stanie wiele poradzić. Jak pogrywał sobie Frog? Jak długo by jeszcze pogrywał, gdyby się swoim szaleństwem nie popisywał na YT? Dlaczego policja nie potrafi nic zrobić gostkom, którzy upalają ścigaczami w środku nocy budząc pół miasta i nie omijając sąsiedztwa szpitali? Tacy właśnie są największym zagrożeniem. Nie mówię, że Hołek miał prawo jechać średnio te 170 km/h, ale że nie on jeden tak robi, w dodatku to co było widać to nie było w połowie tak niebezpieczne jak to co robią totalne lamy w miastach, którym tylko się wydaje że umieją jeździć, a w praktyce mają więcej testosteronu niż mózgu. Ale to w przypadku Hołka jest wielka afera, na prawdziwe zagrożenia nie zwraca się praktycznie uwagi.

I tu właśnie pies pogrzebany, policja idzie na łatwizne i szybkie wyrobienie założeń mandatowo/budżetowych szukając wykroczeń typu przekroczenie prędkości poza terenem zabudowanym, czychając z suszarką lub wideorejestorem zamiast zająć się zagrożeniami w mieście/wioskach gdzie dochodzi do większości wypadków z udziałem pieszych rowerzystów itd mających poważne konsekwencje czytaj kalectwo/śmierć.
nielegala
N3

Postprzez majkos » czwartek, 12 mar 2015, 23:16

PiotrekS napisał(a):Ha, Tomas, zapraszam na dobre piwo do mnie, siądziemy, pogadamy (może majkos też się da namówić)

Dzięki Piotrek za miłe słowa :) Ci co mnie znają wiedzą kim jestem i jak na codzień postępuję, choć i ich potrafię czasem swoimi poglądami nieco wkurzyć :D :D Wielu z nich dopiero po moim odejściu ze Straży Granicznej dowiedziało się, że byłem "mundurowcem". Czyli z moją psyche nie jest tak źle. Nigdy też nie ukrywałem mojej tożsamości - nawet w mojej stopce jest jak mnie łatwo namierzyć.

żółtodziób napisał(a):
@ obaj - jeśli wyczerpaliście swoje argumenty i widzicie,ze nie macie szans przekonać drugiej strony to odpuśćcie.

Przecież ja już odpuściłem :D :D Może trochę ostro ale odpuściłem. Polemizowałem tylko z Tobą i z MSG Racingiem "EDIT 22:26 - widzę, że kolega Nielegala dalej nie odpuszcza :D Ciekawe kiedy mu się znudzi? :D"

żółtodziób napisał(a): Ale to w przypadku Hołka jest wielka afera, na prawdziwe zagrożenia nie zwraca się praktycznie uwagi.

Więc młodzi do dzieła. Ja już za stary, by to zmienić. Ale akurat w przypadku "większego ucisku" kierowców , przez tzw organy ścigania, czuję, że będzie duży opór. Co zresztą widać po treści niektórych postów w tym temacie.

Pozdrawiam
majkos
A5

Postprzez żółtodziób » piątek, 13 mar 2015, 00:06

@ nielegala - zdecydowanie przesadzasz z tym "prawdziwym obliczem". Ja z majkosem swego czasu miałem tutaj wojnę na noże niemal, co żeśmy sobie powiedzieli to dociekliwi mogą sobie znaleźć, ale zdecydowanie wersal to to nie był. W wielu aspektach nadal się z majkosem nie zgadzam, ale jakoś nie skaczemy sobie do gardeł i nikt mi nie powie, że jest to człowiek, który nie potrafi szanować innych. Czasem go poniesie, ale ani nie chowa urazy ani nie próbuje się na nikim odgrywać. Ma swoje poglądy i ma do tego prawo. Mimo, że się z nim nie zgadzam jakoś między nami spięcia nie było i uwierz mi - nie jest to strach przed zadarciem z moderatorem, facet nie jest z tych pękających.

Czy ja majkosa bronię? Nie bronię, został również upomniany i jeśli powtórzy taki motyw to będzie miał warna, faktem jednak jest że zaatakowałeś pierwszy i to nie jeden raz. Nie piszę tego, po to ,żeby się pastwić, tylko żeby pokazać, że wcale nie jesteś tutaj dyskryminowany. Puściłem to bez konsekwencji, a że przywołałem do porządku - moim obowiązkiem było coś z tym zrobić. Dodam,ze obowiązkiem, ze którego wypełnianie nikt mi nie płaci, więc tym bardziej prośba, żebyś nie utrudniał.

Co do argumentacji - z wieloma spostrzeżeniami majkosa trzeba się zgodzić, choćby z tym, że zestawił dystans jaki przejechał Hołek z czasem. To nie jest precyzyjne, ale pozwala z całą pewnością stwierdzić, że było grubo ponad 150. Jeśli chodzi o ostre nazywanie tego co zrobił Hołek - jakkolwiek uważam, że dużego zagrożenia nie stworzył to jednak rozdźwięk miedzy kampaniami w których bierze udział a tym co popełnił był na drodze jest jednak duży. Czy wiedząc, że leciał tam średnio 170 km/h można sie zbulwersować? Powiem tak, mnie to nie bulwersuje, dostrzegam gorsze problemy, ale jakoś znacznie trudniej jest mi w tym momencie powiedzieć,że krytyka majkosowa krytyka Hołka jest grubo przesadzona. Złamał jednak przepisy w sposób rażący i istnieje spore prawdopodobieństwo, że uniknie kary. Jakkolwiek majkos myli się moim zdaniem co do przyczyn takiego stanu rzeczy to moim zdaniem jak się patrzy z punktu widzenia finalnego efektu to rzeczywiście można odczuwać pewien dyskomfort.

@ majkos - jakkolwiek już wyliczyłem z czym się zgadzam to powiem jeszcze raz z czym się nie zgadzam. Nie zgadzam się z argumentacją,że mamy chore prawo, które pozwala na takie sytuacje. Nie, prawo nie jest chore, chore jest to, że w policji pracują amatorzy, którzy się podpalą i nie wykonają pomiaru tak, żeby nikt nie miał żadnych wątpliwości. Chore jest to, że w sądach ciągle są równi i równiejsi, że sądy stosują nieistniejące przepisy (np w sprawie Sawickiej powołali się na zasadę "owoców zatrutego drzewa", która w polskim prawie nie istnieje!!!) chore jest to,ze nawet jak policja dobrze przygotuje materiał to dupy da prokurator. To, że samo prawo dopuszcza możliwość wymigania się od odpowiedzialności nie jest absolutnie niczym niezwykłym i ja osobiście uważam tą zasadę za słuszną. Oczywiście, stwarza to pole do popisu dla całej rzeszy cwaniaków, ale jednocześnie chroni niesłusznie oskarżonych. Akurat Hołek i tak grzał za szybko, ale gdyby podobna wątpliwość dotyczyła tego , czy ktoś jechał 90 czy 120? To co, wlepić takiemu mandat na wszelki wypadek? To, jak ta zasada jest w Polsce wybiórczo stosowana to zupełnie inna para kaloszy, ale to że w prawie coś takiegojest to nie jest przejaw "chorobowy". W każdym jednym cywilizowanym systemie prawnym wątpliwości rozstrzyga się na korzyść oskarżonego. To co tworzy to państwo chorym to ludzie którzy sprawują w nim władzę (i mówię to o każdej władzy, wykonawczej, ustawodawczej , sądowniczej a także i o mediach) i zrobili sobie z niego prywatny folwark na wszystkich szczeblach. Same paragrafy i teoretyczne uprawnienia oskarżonych są u nas takie jak wszędzie.
żółtodziób
A8

Postprzez majkos » piątek, 13 mar 2015, 00:21

@ Żółtodziób - myślę, że trzeba powiedzieć amen i czekać na rozstrzygnięcie sądu. Każdy z nas pozostanie przy swoim i takie nasze prawo (znaczy prawo do poglądów) :)

Pozdrawiam
majkos
A5

Postprzez żółtodziób » piątek, 13 mar 2015, 00:38

W sumie racja.
żółtodziób
A8

Postprzez gregortest » piątek, 13 mar 2015, 09:05

Ktoś tutaj dobrze napisał:
Że nie chodzi o ile - tylko jak zmierzono.
Z mojego doświadczenia z policjantami - z RD- jest takie- 90 % nie ma pojęcia o tym co robią i jak robią.
Wieksze zagrozenie powodują ci w samochodach z videorejestratorami, niż potencjalny kowalski, który gdzieś tam poszedł na podwójnej ciagłej i przekroczył predkość o 30 km/h.
Idą na ambicję i czasami im nie wychodzi.
Ilość rozbitych aut policyjnych idzie w kilka miesięcznie.
Kasa z mandatów nie trafia do policji, więc ja się im dziwie że narażaja swoje życie i innych uczestników idąć na pałę za klientem.
ALE TAKIE MAJĄ NAKAZY Z GÓRY.
STATYSTYKI

Nie pisz dużymi literami. Jak chcesz coś wyróżnić używaj bolda. żółty
gregortest
A5

Postprzez MSG Racing » piątek, 13 mar 2015, 18:55

No to jak się uspokoiło to ponawiam pytanie o wieści itp o startach Holka w WRX.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez speedyzxz » piątek, 13 mar 2015, 19:49

Po niusie że JRM Racing planuje wystawić Mini w WRX, znika problem z jazdą pod innym brandem przez Hołka. Ale dużo Hołek mówi o tym że nie wie czy pojedzie kolejny Dakar, jak tak to raczej bez WRX, jak nie jedzie to pewno spojrzy na rallycross
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP