Starty Kubicy w Rajdach

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Re: Starty Kubicy w Rajdach

Postprzez MSG Racing » czwartek, 12 mar 2015, 16:07

Viper. Ja to bym miał prośbę żebyś sobie albo wyłączył autokorektę czy co tam używasz albo pisał bardziej gramatycznie bo kodowanie tekstu masz czasem mega mocne.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez viper » czwartek, 12 mar 2015, 16:17

MSG Racing napisał(a):Viper. Ja to bym miał prośbę żebyś sobie albo wyłączył autokorektę czy co tam używasz albo pisał bardziej gramatycznie bo kodowanie tekstu masz czasem mega mocne.

Wiem o tym niestety, ale nie wiem jak to zrobic na iPad. Czasami jedno słowo poprawiam kilka razy i niestety nie mam juz do tego cierpliwości, bo za każdym razem jakies gowno wyskakuje. Z miła chęcią bym to zrobił jak wiedział bym jak.
Jedyne co moge to przeprosić za to zebyscie nie zwracali na to uwagi.
Wlasnie chciałem napisać. " na to " a wskoczyło " NATO" :D tak ze wybaczcie, choc wiem ze czasami cuda moga wychodzić.
viper
S2000

Postprzez Mariusz » czwartek, 12 mar 2015, 18:07

Zacznij od tego:
Otwórz ulubioną przeglądarkę, wejdź na www.google.pl i w polu wyszukiwarki wpisz: jak wyłączyć autokorektę ipad
Dostaniesz jakieś tysiąc pięćset sto dziewięćset wyników.
Podobnie możesz zrobić żeby znaleźć inne informację jeśli nie wierzysz komuś na słowo tutaj na forum czy gdzie indziej.

Dwie dychy się należy.

Mariusz, Dział IT Support ;)
Mariusz
N3

Postprzez wiechu100 » czwartek, 12 mar 2015, 18:28

Gratuluje, przytoczyles jeden post ze 40 i chcesz byc gora. Posta @Siadlego nawet nie przeczytales. Dodam jeszcze tylko, ze przez ost 3 strony wymagales odemnie podania skad liczba 3-5% chociaz to nie ja jej uzylem. Gratuluje. Dla mnie masz racje :mrgreen: A z Adamem tez miales racje, byl sam na tej ziemi jak i Ty ze swoimi przekonaniami.
Aa, i nie wlaczaj mnie juz w te dyskusje. Zmeczylem sie bardzo.
wiechu100
N3

Postprzez viper » czwartek, 12 mar 2015, 18:50

wiechu100 napisał(a):Gratuluje, przytoczyles jeden post ze 40 i chcesz byc gora. Posta @Siadlego nawet nie przeczytales. Dodam jeszcze tylko, ze przez ost 3 strony wymagales odemnie podania skad liczba 3-5% chociaz to nie ja jej uzylem. Gratuluje. Dla mnie masz racje :mrgreen: A z Adamem tez miales racje, byl sam na tej ziemi jak i Ty ze swoimi przekonaniami.
Aa, i nie wlaczaj mnie juz w te dyskusje. Zmeczylem sie bardzo.

Moze i jeden ale tu masz drugi dla pewności. Goscia ktory podobno jezdzi. Zwróć uwagę na pierwsze zdanie.

""""""
[quote="eRADe"]najlepsza przyczepność slicka jest przy około 3 - 5 procentach uślizgu, wtedy maksymalnie wykorzystuje się gumy,
można to idealnie zobaczyć na hamowaniach na limicie u Roberta
to jest bardzo cieka granica "płynięcia" bardzo trudna do wyczucia """"""""""""""

Czesc wykasowałem bo było o odczuciach a to nie jest temat o oponie.

Rakiem sie zaczynasz wycofywać bo widzisz ze cytat cie pogrążył. Tu masz drugi. Kolejny gosc mowi ze granica musi byc przekroczona pada słowo " uślizg" wiec mieszanie w to tarcia i innych cudów nie ma zadnego znaczenia. Ten podobno wie co pisze bo jezdzi.
Po prostu im większy uślizg tym wieksza strata zawsze tak było i to sie nie zmieniło, bo takie sa prawa fizyki. Ktos tam mi zarzucił ze wmieszalem w to hamowanie tak wiec przy okazji ma odpowiedz czego dotyczył filmik z Panem Bublewiczem i dlaczego wmieszał w to hamowanie.
Oczywiscie zawsze jest jakies tarcie, bo samo toczenie auta jest w pewnym sensie oporem, ale jestem pewien ze to nie 3-5 % o ktorych jest dyskusja. W momencie ktorym zaczyna sie uślizg zmienia sie tarcie ze statycznego w kinetyczne resztę sobie doczytaj co to oznacza.
Jak bedziesz następnym razem chciał polemizować to pamiętaj co piszesz.
viper
S2000

Postprzez McLfan » czwartek, 12 mar 2015, 19:01

Ten dalej swoje. :D Cytat, którego raczyłeś użyć mówi samą prawdę. :D Pogrążasz się chłopie.
McLfan

Postprzez viper » czwartek, 12 mar 2015, 19:04

McLfan napisał(a):Ten dalej swoje. :D Cytat, którego raczyłeś użyć mówi samą prawdę. :D Pogrążasz się chłopie.

No nie opowiadaj :)
viper
S2000

Postprzez wiechu100 » czwartek, 12 mar 2015, 19:15

Viper, jakbys nie zauwazyl to wycofuje sie id dwoch dni.z dyskusji z Toba bo ona jest bez sensu. Zyj sobie ze swoimi przekonaniami, jezeli nie widzisz ile osob probuje Ci pomoc zrozumiec pewne kwestie.
Co do uslizgu i straty, to tluczemy Ci od trzech dni, ze uslizg musi byc minimalny by wykorzystac opone jak najlepej, ba uslizg nawet wystepuje zawsze (poza jazda na wprost ze stala predkoscia). Pozdrawiam
Ostatnio edytowano czwartek, 12 mar 2015, 19:18 przez wiechu100, łącznie edytowano 1 raz
wiechu100
N3

Postprzez viper » czwartek, 12 mar 2015, 19:17

wiechu100 napisał(a):Viper, jakbys nie zauwazyl to wycofuje sie id dwoch dni.z dyskusji z Toba bo ona jest bez sensu. Zyj sobie ze swoimi przekonaniami, jezeli nie widzisz ile osob probuje Ci pomoc zrozumiec pewne kwestie. Pozdrawiam

Na płakał za toba nie bede :D

... Ale rowniez cie pozdrawiam
viper
S2000

Postprzez Mariusz » czwartek, 12 mar 2015, 19:19

Bardzo bym chciał żeby Robert przejechał bezproblemowo Argentynę. Ciekawe jakie to zmiany w RK WRT mieli zamiar robić w tej kilkutygodniowej przerwie. Wie ktoś?
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez wiechu100 » czwartek, 12 mar 2015, 19:20

viper napisał(a):Na płakał za toba nie bede :D

Tez zawsze tak myslalem o ludziach ktorzy probowali mnie wyprowadzuc z bledow. Potem, zalowalem, ze tak dlugo im to zajelo przez co nastepnym razem nawet nie probowali mi pomoc.
Mariusz napisał(a):Bardzo bym chciał żeby Robert przejechał bezproblemowo Argentynę. Ciekawe jakie to zmiany w RK WRT mieli zamiar robić w tej kilkutygodniowej przerwie. Wie ktoś?

Podejrzewam, ze glownie organizacyjne, bo chyba nic innego im narazie nie pozostaje do czasu otrzymania nowej Fiesty.
wiechu100
N3

Postprzez viper » czwartek, 12 mar 2015, 19:38

wiechu100 napisał(a):
viper napisał(a):Na płakał za toba nie bede :D

Tez zawsze tak myslalem o ludziach ktorzy probowali mnie wyprowadzuc z bledow. Potem, zalowalem, ze tak dlugo im to zajelo przez co nastepnym razem nawet nie probowali mi pomoc.

Wiechu masz problem wal jak w dym :). To ze mamy rozne zdanie mi nie przeszkadza,a nigdy nie wiadomo co życie przyniesie. Prawda jest taka ze tej kwesti o ktorej dyskutujemy prawda czy racja moze byc po środku, ale pewnie tego sie nie dowiemy. Tak czy siak ja nie widze problemu.
viper
S2000

Postprzez wiechu100 » czwartek, 12 mar 2015, 19:42

Dzieki, bede pamietal ;)
wiechu100
N3

Postprzez czarnyolek » czwartek, 12 mar 2015, 21:36

Mariusz napisał(a):Bardzo bym chciał żeby Robert przejechał bezproblemowo Argentynę. Ciekawe jakie to zmiany w RK WRT mieli zamiar robić w tej kilkutygodniowej przerwie. Wie ktoś?

Kolego nie rób OT, tu jest temat o uślizgach i kodowaniu iPada :mrgreen:
czarnyolek
N3

Postprzez tomy halik » piątek, 13 mar 2015, 00:17

1.7. Nie odbiegaj od tematu „OT”
Taki punkt w regulaminie, tu 10 stron przekonywania i pisania nie na temat ale jak pisze moderator jest OK. Gość was nakręca w połowie wątków. Przepraszam bardzo ale jeśli macie taką " misje" to załóżcie sobie na ogólnym temat " przekonaj Vipera" i ja ( pewnie wielu innych też) na pewno tam nie będę zaglądał. Tu bym chciał poczytać o Kubicy a nie o tym co Viper sądzi o czymś tam i kolejnych 30 stron waszego nawracania go na właściwe tory.
tomy halik
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne