Jak myslicie !!! Kto, jak, gdzie i w czym ??? - sezon 2004

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez ZOWA » niedziela, 1 lut 2004, 20:11

wlasnie dziwi mnie ta nagonka na leszka.zazdroscicie mu??ciekawe ile z was wystartuje w ppzm??wiec przemyslcie swoje slowa .ja szanuje leszka i nie tylko jego ale wszystkich kierowcow rajdowych.bo kocham ten sport
ZOWA
A6

Postprzez mirosław » niedziela, 1 lut 2004, 21:35

Może Ja nie zaczełem tej nagonki ale chciałbym ją zakończyć Ja nic nie mam do pana L bo wiem jak wygladaja rajdy od podszewki i czasami wszystkiego nie da sie przewidziec i chyba dlatego rajdy przyciągaja taka zesze ludzi na trasy, a ostatni sezon pana L mam nadzieje ze przyznacie mi racje mozna uznac za bardzo pechowy i nie jest to wylcznie wina pana L napewno nie chcial aby sie to tak wszysto zakonczylo. Z gory Wielkie Sorry dla wszystkich ktorzy poczuli sie urazeni moja wypowiedzia mam nadzieje ze zblizajacy sie sezon bedzie bardziej owocny w walke na Oseach i wlaczy sie w to wieksza liczba zawodników :D I że ten temat w końcu wróci do dawnej formy... :wink:
JAZDAAAA
mirosław
N1

Postprzez MKmagic » wtorek, 3 lut 2004, 04:38

No... to może teraz jest czas na to, żeby się zastanowić: kto? Gdzie? Kiedy i z kim?
...
Poczytałem sobie początek tematu i przyznam, że trudno mi było powstrzymać uśmiech.
Kulig... hmmm... z WRC na Punciaka i tak dalej.
Co dziś, w świetle tego, co pisaliście we wrześniu powiecie?
MKrupski
MKmagic

Postprzez munieck » wtorek, 3 lut 2004, 08:12

Powiemy, ze we wrzesniu nie bylo nic o zakazie A8, czego pewnie nie doczytales.

Teraz to wlasnie punciak jest najbardziej zaawansowanym technicznie samochodem dostepnym w europie (i to prawdopodobnie takie auto zdobedzie mistrzostwo europy, ktorego Janusz jeszcze niestety nie zdobyl). Tak wiec nie ma tu nic do smiechu.
Nie sztuka zabic muche na przedniej szybie. Na bocznej juz tak :-)
munieck
N3

Postprzez MKmagic » wtorek, 3 lut 2004, 12:47

Skąd Ci przyszło do głowy że niedoczytałem? A niby gdzie tak stoi, że tego nie wiem???
A domniemywam, że Tobie chodziło generalnie o klasę S 1600. Z drugiej strony - skąd wiesz, że musiałem doczytywać. Głównie właśnie o to mi chdziło, że wiele się pisało o WRC we wrześniu, a tu "ciach: i po krzyku.

Z resztą nie ma znaczenia, nie o to chodzi, i napewno ani nie chce się kłócić, a niteż nie wszczynam kłótni.

Czemu "nie ma tu nic do smiechu" - uważam, że w S1600 i w grupie N walka będzie znacznie ciekawsza, bo tuzom dojdzie kilku bardzo ciekawych konkurentów.
MKrupski
MKmagic

Postprzez golden » poniedziałek, 9 lut 2004, 17:50

mam pytanie do Armiii Kuzaja - co z Lechosławem - jakie plany na sezon 2004????? wiecie cos???? poczekamy na liste zgloszen Sumavy - pewnie sie zglosi (jak wszedzie). Ktos mi mowil, ze Lechu po wielu sukcesach w MP przejdzie do Szwecji

jesli chodzi o holowcika - jedzie Moto i Kormoran (pewnie evusią siedem) i pare rajdzianow w kraju BUSHA...
golden
A6

Postprzez RajducH » poniedziałek, 9 lut 2004, 19:17

Kurcze jak narazie to nie ma pewnych wiadomosci co do startow Leszka, chyba w tym sezonie odpusci walke o jakis konkretny tytul i bedzie sie scigal na wybranych rajdach, ale kto wie, on lubi zaskoczyc, najlepeijbyloby aby nadal startowal autem wrc, coprawda poza granicami kraju, ale zawsze to autem o specyficznej specyfice, za duzo mamy juz kierowcow ktorzy rezygnuja z tego przywileju dla nielicznych, niech chociaz jeden przy tym pozostanie:) eh moze dobrym pomyslem bylaby walka o mistrzostwo Czech? ale to juz raczej odpada, choc jak mowie kto wie? pozdrawiam
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez ZOWA » poniedziałek, 9 lut 2004, 20:35

napisalem o planach leszka w temacie opowiesci rajdowe
ZOWA
A6

Postprzez **FanKuzaja** » czwartek, 12 lut 2004, 13:29

W dniu wczorajszym we wrocławskim salonie Amicaru odbyło sie spotkanie z Maćkiem Szczepaniakiem, na którym przedstawione zostały plany załogi Kulig-Szczepaniak na bieżący sezon...Priorytetem załogi będą starty w Rajdowych Mistrzostwach Polski, a celem jest zwycięstwo w klasyfikacji Super 1600. Zawodnicy otrzymają do dyspozycji Fiata Punto S1600 w specyfikacji 2004. Pierwszy egzemplarz nowej rajdówki Fiata zbudowany zostanie przez słynną włoską firmę N-technology i będzie gotowy do odbioru na początku marca. Za jego kierownića zasiądzie oczywiście kierowca fabryczny włoskiego koncernu i urzędujący mistrz Włoch Paolo Andreucci. Egzemplarz załogi Kulig-Szczepaniak będzie gotowy zaledwie kilka dni później. Silnik nowego Fiata ma sie kręcić, zgodnie z regulaminem kategorii Super 1600 do 9000 obr/min, a predkość maksymalna samochodu ma wynieść około 190 km/h. Miejmy nadzieję, że ten ostatni parametr pozwoli nowemu Punto na skuteczniejszą rywalizację z Lancerami na trasach bardzo szybkich polskich odcinków. Koszt tego "urządzenia do sportowej jazdy, bo trudno to już nazwać samochodem", jak się wyraził Maciej Szczepaniak, to niebagatelne 160 000 Euro. Ciekawe jak to się ma do polityki FIA, która promuje klasę Super 1600 jako dostępną dla młodych kierowców na progu rajdowej kariery?

Oprócz startów w Polsce załoga Janusz i Maciek planuje start w programie Rajdowych Mistrzostw Europy. Obecnie trwają negocjacje z partnerami współfinansującymi ten projekt. Chrzest bojowy w nowym samochodzie nastąpi najprawdopodobniej 1. kwietnia na Rajdzie Mille Miglia, który jest pierwszą rundą mistrzostw Europy.

Całe spotkanie upłynęło w bardzo miłej atmosferze i urozmaicone zostało pokazem filmów z rajdowym Fiatem Punto w roli głównej.

Info z www.RallyOnline.pl
Janusz Kulig 1969-2004
Michael Park 1966-2005
Na zawsze w sercach kibiców

Leszeeek Ogień na Tłoki !!
**FanKuzaja**
A6

Postprzez Ohlins » sobota, 14 lut 2004, 18:33

Jedno jest niestety pewne że Janusz Kulig juz nigdzie nie pojedzie!!!!!!!!
Ohlins
A6

Postprzez jugawrc » niedziela, 15 lut 2004, 20:25

Dawno mnie tu nie było, i jesli kogoś skopiuję to sorki.

PANOWIE PROPONUJE CZARNĄ TASIEMKĘ NA REFLEKTOR, BO SZKODA JANUSZA, NAPRAWDE SZKODA.

( a miało byc tak pięknie, miala być ogromna walka w S 1600, k***** szkoda, powiem Wam, że mój kumpel w wieku 22 lat autentycznie sie popłakał )
Rzeszowskie Forum Rajdowe
www.RFRteam.fora.pl
jugawrc
N2

Postprzez Yaro » niedziela, 15 lut 2004, 22:07

jugawrc napisał(a):powiem Wam, że mój kumpel w wieku 22 lat autentycznie sie popłakał )

Zareczam Ci ze nie on jeden...
JANUSZ KULIG 19.10.1969-13.02.2004

"Znicze się wypalą, kwiaty zwiędną a pamięć o Nim zostanie" Maciej Wisławski
Yaro
N3

Postprzez darekH » niedziela, 15 lut 2004, 22:31

Ja mam cwierc wieku na karku, i jak ogladam filmiki z Januszem to mi oczy lzami zachodza....
gg:3048339
darekH
N2

Postprzez szirer205xs » poniedziałek, 16 lut 2004, 11:40

Ja jeszcze dzisiaj gdy czytam te posty to lzy mi sie do oczu cisna :( a z czarna tasiemka jezdze od soboty i nie predko ja sciagne...........

moze to jeszcze nie pora na takie rozwazania ale ciekawe co teraz bedzie z fabrycznym fiatem jesli bedzie jezdzil to powinni go jakos w czarne barwy przystroic...........
jaskiniatrolla.eu
szirer205xs
A5

Postprzez *fly* » poniedziałek, 16 lut 2004, 16:24

zdecydwanie za wczesnie by o tym mowic, ale mysle ze Janusz by chcial by do Fiata wsiadl ktos mlody , uzdolniony np. Frycz!
*fly*
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP