Rallye Monte Carlo 2015

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rallye Monte Carlo 2015

Postprzez viper » sobota, 24 sty 2015, 13:31

kij napisał(a):Ogi trochę chyba zbyt ostrożnie poszedł, chyba że tak kalkuluje, a później trochę przyspieszy, gdzie będzie bezpieczniej. To 50 km to z dzisiaj chyba najmniej przewidywalne i największy miks warunków.

Pamiętaj ze od tego roku nie ma podanych miedzy czasów,ma na 59 km ciezko sobie to przekalkulować.
viper
S2000

Postprzez Kajtofan » sobota, 24 sty 2015, 13:34

gregortest napisał(a):
http://youtu.be/lGzRLAEaGVk?t=5m54s partia przy 5:55 urywa jaja! to jest psychopata ! (pozytywny )

MEGA SZACUN :)
Jak dla mnie to dopiero od 10.34 zaczyna się prawdziwy ogień.
Parę razy było słychać oponę na limicie.

Gregor opona na limicie jest od początku, później zaczyna klękać czyli przegrzewać się.
Kajtofan
N3

Postprzez madman » sobota, 24 sty 2015, 13:37

Becsy spytała WIlsona o postawę RK na tym odcinku, odpowiedział (o ile dobrze słyszałem) coś, że nie wie skąd się wzięło takie tempo, prawdopodobnie spieszył się na serwis (?)... :o
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez Dani » sobota, 24 sty 2015, 13:40

gregortest napisał(a):
Około 3,5 minuty do 10 miejsca... Jak myślicie, Robert da radę otrzeć się jeszcze o 10?

Jeżeli utrzyma siena drodze.
To realnie 8-9 miejsce jest do wzięcia.
Prawie 120 km oesowych.
I cały czas obstawiam, brak Ogiera na mecie. :wink:

Gregor, tylko weź pod uwagę, że jeszcze Loeb i Meeke są przed RK.
Dani
N3

Postprzez viper » sobota, 24 sty 2015, 13:40

viper napisał(a):
kij napisał(a):Ogi trochę chyba zbyt ostrożnie poszedł, chyba że tak kalkuluje, a później trochę przyspieszy, gdzie będzie bezpieczniej. To 50 km to z dzisiaj chyba najmniej przewidywalne i największy miks warunków.

Pamiętaj ze od tego roku nie ma podanych miedzy czasów,a na 50km ciezko sobie to przekalkulować.
Ostatnio edytowano sobota, 24 sty 2015, 13:46 przez viper, łącznie edytowano 1 raz
viper
S2000

Postprzez SkyWalker » sobota, 24 sty 2015, 13:41

Heheh dawno mnie tu nie było, ale jak przeglądam wyniki to przypomina mi się jeden tekst który usłyszałem od komentatora kiedy Rober łoił Kopeckiego na kanarach chyba :D

"Rob Kubica Unbelievable"

Leje mistrzów po raz 4 to już nie jest przypadek....:) Oby do mety !
SkyWalker
N3

Postprzez Marko Rally » sobota, 24 sty 2015, 13:42

djescape napisał(a):Około 3,5 minuty do 10 miejsca... Jak myślicie, Robert da radę otrzeć się jeszcze o 10?

Jeśli takim tempem dojedzie do mety, to nie ma bata że w top 10 bedzie. Idąc dalej tym tropem, zawodnicy znajdujący się w klasyfikacji generalnej przed Robertem mogą mieć różne problemy techniczne czy przygody, co zwiększa szansę na top 6 :wink: ... i tej wersji będę się trzymał :D
Marko Rally
N3

Postprzez żółtodziób » sobota, 24 sty 2015, 13:42

Ogłoszenia:

Drugie ostrzeżenie dla Kajtofan - uporczywe nie stosowanie się do poleceń moderatora. Informuję, że po trzecim ostrzeżeniu zaczynają się bany.

@ viper - nie będę owijał w bawełnę - są skargi na Ciebie i to wcale nie od tych co zawsze. Zarzut jest taki, że uporczywie obstając przy tym co piszesz starasz się sprowokować swoich oponentów. Formalnie ja nie widzę łamania regulaminu, ale ponieważ ten sam argument się powtarza ja prędzej czy później będę musiał coś z tym zrobić. Utrzymujesz, że nie masz nic do Kubicy, ale w takim razie prosiłbym o trzymanie się tego punktu regulaminu:

1.8. Staraj się, aby post napisany przez Ciebie był czytelny i sformułowany tak, aby każdy, forumowicz znał jego intencje.

Jeśli więc nie jesteś zajadlym wrogiem Kubicy jak Ciebie postrzegają ludzie (i podkreślam jeszcze raz, nie chodzi o "talibów") to znaczy, że coś jest nie tak z tym co piszesz niestety dla Ciebie podpada to pod regulamin. Pisałem wielokrotnie na PW w czym moim zdaniem leży problem. Ja Ciebie stąd nie wyganiam, ale czy się podoba czy nie musisz zmienić styl pisania. Ja osobiście wielokrotnie wyrażałem pogląd, że nie uważam Ciebie za hejtera, ale ilość uwag pod Twoim adresem to niestety dość jednoznaczny dowód na to, że coś jest nie tak i na coś takiego muszę zareagować.

Jeśli zaś chodzi o Twoje ostatnie wpisy to wiesz, że sam uważam tezy tam zawarte za zbyt pojechane i jednostronne, generalnie przy dużej ilości plusów wymieniasz same minusy. nawet jeśli uważasz, że minusy przeważają (do czego masz zresztą prawo) to całkowite pominięcie pozytywów powoduje, że reakcje forumowiczów muszę uznać za uzasadnione. Nikt się nie będzie specjalnie domyślał o co Ci chodziło, nikt nie ma takiego obowiązku, za to Ty jako autor swoich wątków masz obowiązek zadbania o ich jasny przekaz. Jeśli tego nie zrobisz, jeśli ciągle będę miał skargi to będę musiał zacząć wyciągać konsekwencje.

Tradycyjnie to co napisałem nie podlega dyskusji, to są wytyczne. Jeśli w związku z tym masz coś do powiedzenia, wyjaśnienia swoim oponentom to oczywiście masz do tego prawo, ale moje wytyczne dla Ciebie na chwilę obecną są niepodważalne.
żółtodziób
A8

Postprzez romi » sobota, 24 sty 2015, 13:47

No w końcu reakcja na tego gościa!!! :D
romi

Postprzez Anton » sobota, 24 sty 2015, 13:49

Marko Rally napisał(a):
djescape napisał(a):Około 3,5 minuty do 10 miejsca... Jak myślicie, Robert da radę otrzeć się jeszcze o 10?

Jeśli takim tempem dojedzie do mety, to nie ma bata że w top 10 bedzie. Idąc dalej tym tropem, zawodnicy znajdujący się w klasyfikacji generalnej przed Robertem mogą mieć różne problemy techniczne czy przygody, co zwiększa szansę na top 6 :wink: ... i tej wersji będę się trzymał :D

Nazwałbym to hurraoptymizmem. Spokojnie, cieszmy sie z OSowych zwyciestw bo "tylko" to nam pozostało. A moim zdaniem jedyne pkt jakie może Robert sobie i tylko sobie zapewnić są to wyszarpania na jutrzejszym PS transmitowanym zreszta w Polsacie. Trzymajmy kciuki aby Robert do niego dojechał :)
Anton

Postprzez ceofx » sobota, 24 sty 2015, 13:51

Ta przygoda na os 8
https://www.facebook.com/video.php?v=839822392744303

Było gruuubo i mega blisko zrobienia kibicom krzywdy :? Dobrze że się utrzymał na drodze i próbował wyciągać!
ceofx
N1

Postprzez Domson » sobota, 24 sty 2015, 13:52

ceofx napisał(a):Ta przygoda na os 8

Było gruuubo i mega blisko zrobienia kibicom krzywdy :? Dobrze że się utrzymał na drodze i próbował wyciągać!

Kibice sami sobie krzywdę chcą zrobić stojąc gdzie stoją
Domson
A6

Postprzez SkyWalker » sobota, 24 sty 2015, 13:53

Nie chce się kłócić bo masz trochę racji, ale z drugiej strony stanął byś tam gdzie oni???
SkyWalker
N3

Postprzez Kajtofan » sobota, 24 sty 2015, 13:54

Kurcze, gdyby tej zaspy nie było, nie wciagnełoby mu przodu, bo już prawie wyszedł....
Kajtofan
N3

Postprzez rafalze-ce » sobota, 24 sty 2015, 13:56

Komentarz Roberta po wygranym odcinku SS10
"Dla mnie nie jest to niespodzianka. Wiem, że potrafię szybko jeździć, ale wciąż brakuje mi doświadczenia, które w rajdach jest może najważniejsze.
Ostateczny wynik nie będzie wspaniały, ale wygrane oesy robią wrażenie i na pewno cieszą. Potwierdziły się moje analizy w jakich ustawieniach jechać.
Na oesie było ciężko. Dużo lodu. Nie ma tu znaczenia czy opony są miękkie czy twade, bo na lodzie zawsze jest ślisko, ale nasze gumy byly dobre. Pod koniec sie przegrzewaly...
Przed nami jeszcze dużo pracy, więc nie ma się co podniecać."

źródło: facebook.com/cezarygutowskiofficial

Dla co poniektórych ostatnie zdanie niech przeczytaja dwa razy.
Niech jedzie swoje...
rafalze-ce
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata