Rallye Monte Carlo 2015

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rallye Monte Carlo 2015

Postprzez Marko Rally » piątek, 23 sty 2015, 12:47

Loeb może będzie w okolicy 3-4 miejsca. Wiecej nie wyciśnie. Wnioskuję że chyba warunki muszą być dużo trudniejsze niż na początku stawki.
Marko Rally
N3

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 23 sty 2015, 12:48

No bardzo ladnie Robert pocisnal te dwa ostatnie oesy! Rozczarowany jestem za to postawa Hyundaiowcow. Neuville i Sordo tragedia. Teraz chyba ci z przodu maja lepsze warunki na drodze, choc Loeb nawet walczy. Jednak bedzie sporo za Ogierem na mecie.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Marko Rally » piątek, 23 sty 2015, 12:54

Wiemy jak Loeb leje wszystkich nie od dziś. Ale że Kubica objechał Loeba na 22 sek to nie jest normalne. Ale takie są rajdy, a ja się cieszę bo są emocje, bo Polak wygrał i wogóle jest fajnie. Monte to mój ulubiony rajd :D
Marko Rally
N3

Postprzez Domson » piątek, 23 sty 2015, 12:55

i to prywatnym samochodem, jest git :D
Domson
A6

Postprzez Thomas » piątek, 23 sty 2015, 12:55

ciężko powiedzieć, czy ci z tyłu mają sporo gorzej jak popatrzymy na splity i czasy odcinków takich zawodników jak Meeke czy Loeb, którzy jadą szybciej np. od Thierriego.

W takich warunkach pogodowych Kubica sporo testował tydzień temu...może są tego rezultaty, nie wiem. Hyundai to w ogóle wydaje się zagubiony od wczoraj.

A Ogier "Jedziemy tak aby nanieść jak najwięcej śniegu na drogę aby zawodnicy za nami mięli trudniej" :lol: no cóż, są różne metody walki. Choć ja na jego miejscu nawet bym o tym nie wspominał, bo zamiast skupić się na szybkiej jeździe prowadzi jakieś gierki- nie przystoi mistrzowi. Coraz bardziej mi podpada (wcześniej wypowiedzi nt Maldonado).
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez TomMaz » piątek, 23 sty 2015, 12:58

Thomas napisał(a):ciężko powiedzieć, czy ci z tyłu mają sporo gorzej jak popatrzymy na splity i czasy odcinków takich zawodników jak Meeke czy Loeb, którzy jadą szybciej np. od Thierriego.

W takich warunkach pogodowych Kubica sporo testował tydzień temu...może są tego rezultaty, nie wiem. Hyundai to w ogóle wydaje się zagubiony od wczoraj

Na poprzednim OSie może było to jeszcze tako wyrównane, ale na 5 to już ewidentnie wszyscy z tyłu bardzo dużó tracili. Jak Ogier mówił że specjanie bardziej ciął żeby nawalić im syfu, a każdy następny coś dołożył od siebie. RK śmigał praktycznie po czystym, co nie zmienia faktu że w równej walce pokonał Ogiera w równych warunkach, a to już nie byle co. Loeb to albo dużo zyskuje albo dużo traci właśnie ze względu na bardzo zmienne warunki, oczywiśćie dochodzą do tego jego umiejętności i doświadczenie. Jednak jakby jechał jak RK zaraz przy Ogierze to pewnie by się bili na sekundy.
TomMaz
N3

Postprzez seal » piątek, 23 sty 2015, 12:59

Matthias Schmidt napisał(a):Rozczarowany jestem za to postawa Hyundaiowcow.

Hyundai ma asfaltowych kierowców, więc nie ma co oczekiwać cudów,
chyba że szybko zmieni się klimat ;-)
seal
A5

Postprzez TomMaz » piątek, 23 sty 2015, 13:00

seal napisał(a):
Matthias Schmidt napisał(a):Rozczarowany jestem za to postawa Hyundaiowcow.

Hyundai ma asfaltowych kierowców, więc nie ma co oczekiwać cudów,
chyba że szybko zmieni się klimat ;-)

I tak mają takie pozycje startowe że biorąc pod uwagę że powoli się wszystko topi to będą mieli bardziej szutrowe niż asflatowe warunki. Jednak na niekórych OSach pozycja na drodze ich premiowała, a i tak nic specjalnego nie pokazali.
TomMaz
N3

Postprzez Mad Max » piątek, 23 sty 2015, 13:02

jacko napisał(a):nie głosuje na PO, od razu napiszesz, ze jestem pisiorem :lol:
Bardzo ładnie to ująłeś - to jest właśnie klasyczna wasza retoryka jak nie jesteś fanem Kubicy to jesteś Hejterem
jacko napisał(a):ja po prostu wyraziłem swoją opinię a Ty najwyraźniej masz problemy z przyjęciem krytyki, i wychodzi z Ciebie polaczkowatość :-)
Ty za to krytykę przyjąłeś na klatę próbując się wybielić z wcześniejszego tekstu... mógłbyś mi również wytłumaczyć w czym objawia się moja "polaczkowatość"

Thomas napisał(a):spokojnie. Mad prawdopodobnie napisał w pozytywnym kontekście, nie spodziewałbym się złośliwości z jego strony...
Nie tłumacz bo to nie ma sensu, większość zrozumiała... tylko dwóch takich co ukradło księżyc nie zrozumiało...

Poniekąd moje życzenie o powtórce poranka z przed roku się sprawdziło i na Polak katolik wygrał kolejny SS. Brawo !!! pięknie jest zobaczyć Polską flagę na szczycie tej tabelki.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez woocasch » piątek, 23 sty 2015, 13:03

Thomas napisał(a):
woocasch napisał(a):
Thomas napisał(a):kurde, byłby, na obecną chwilę w trójce :roll: szkoda.

Jak to by był? Gdyby całkowicie anulować OS2 i jego wydarzenia to może tak, ale pamiętaj że przygody na tym odcinku kosztowały Roberta ponad 4min, więc nawet gdyby po odcinku bez spóźnień dojechał do serwisu to te 4min byłyby policzone.

nie przygody go tyle kosztowały, a awaria alternatora

nieważne. jest jak jest i kolejny OS będzie raczej wygrany, bo Loeb jedzie wolniej

W sumie specjalnie użyłem słowa "przygody", żeby zobaczyć czy nie pojawi się od razu tłumaczenie, wiem, że była awaria alternatora, ale z wypowiedzi samego Roberta na mecie odcinka:
(16 - Kubica Robert / Szczepaniak Maciej): We had a problem, we spun and then we reverse and we lost the lights, we lose electricity. Then the car was switching off, switching off, but we are here.
więc nie był to idealny, czyściutki przejazd, wcześniej był kapeć i też drobne uszkodzenia auta, a ogólnie chodzi o to, żeby nie gdybać. Pod słowem "przygody" kryło się wszystko związane z błędami kierowcy/pilota czy awarią auta.
Fakty są takie, że są dwa wygrane odcinki, kara w wysokości 10min i miejsce w trzeciej dziesiątce.

A w czołówce jest już mega ciasno, tylko 3sek, będzie się działo :)
Ostatnio edytowano piątek, 23 sty 2015, 13:06 przez woocasch, łącznie edytowano 1 raz
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez gregortest » piątek, 23 sty 2015, 13:04

... mały podły francuz

To delikatnie powiedziane... :evil:
To kondon...bo ch....j, że to robi, ale że się do tego przyznaje, to już zachodzi na mendozę.
Generalnie, miam nadzieję, że w ostatnim dniu , gdzieś wypakuje, podczas pojedynku z Loebem.
Bo mu od wczoraj gulll chodzi i nie może tego przełknąć.
Robert, aby tylko ukończył.....
gregortest
A5

Postprzez seal » piątek, 23 sty 2015, 13:05

Południowym kolegom serwer z wynikami nie wytrzymuje obciążenia.
Nie wiem czy to nasi kibice go to obciążają, czy też popularność rajdów wzrosła na całym świecie :-)
seal
A5

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 23 sty 2015, 13:06

Mad Max napisał(a):Bardzo ładnie to ująłeś - to jest właśnie klasyczna wasza retoryka jak nie jesteś fanem Kubicy to jesteś Hejterem

Bingo! Dokladnie tak jest. Niestety.

seal napisał(a):Hyundai ma asfaltowych kierowców, więc nie ma co oczekiwać cudów,

Hmm Thierryego nie postrzegam jako asfaltowca. Na szutrach tez jest szybki. A przynajmniej byl w 2013. Na Sordo liczylem, ze gdzies w okolicach podium wyladuje, ale na razie slabo to widze. No fakt, warunki tez mu nie pomagaja, dla niego lepiej byloby, jakby bylo wiecej czystego asfaltu.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez The Prisoner » piątek, 23 sty 2015, 13:07

Matthias Schmidt napisał(a):No bardzo ladnie Robert pocisnal te dwa ostatnie oesy! Rozczarowany jestem za to postawa Hyundaiowcow. Neuville i Sordo tragedia. Teraz chyba ci z przodu maja lepsze warunki na drodze, choc Loeb nawet walczy. Jednak bedzie sporo za Ogierem na mecie.

Dokładnie - Hyundai'e to dramat jakiś. Jadą niewiele szybciej od czołówki RC2 (ok. 30, 20 s) lub dostają wklepane - wspomniany przeze mnie OS 3. Nie wiem co tam się dzieje. Dani mówi, że nie lubi jeździć w takich warunkach, a Neuville narzeka na zmieniające się warunki (porozrzucany śnieg, błoto), że notatki w ogóle nie pasują do tego, co spotykają na przejeździe.
The Prisoner
N2

Postprzez Piotr » piątek, 23 sty 2015, 13:08

Gdzie sie pochowali wszyscy inżynierowie od elektryki? :)

A co, dwie zadymy w ciagu 2 dni to za mało? Po co prowokujesz? żółtodziób.
Kucharz
Piotr
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata