Barbórka Warszawska

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Barbórka Warszawska

Postprzez Mirek:) » poniedziałek, 8 gru 2014, 09:08

Barbórka bez Szaji to jak Barbórka bez górników.
Słyszałem, że Szaja jest po operacji wstawieniu endoprotezy stawu biodrowego. Ja się nie dziwię, bo pewnie tak tupał nogą na to co się wyprawia z Barbórką, że mu coś strzeliło.
Ciekawe czy pod działania organizatorów nie można podciągnąć paragrafu dotyczącego stręczycielstwa i sutenerstwa, bo w końcu oddają "Panią Karową" za pieniądze..
Mirek:)
N2

Postprzez kuba.es » poniedziałek, 8 gru 2014, 09:23

sas napisał(a):Czy dyskusja na forum powinna polegać na kopiowaniu własnych (mam nadzieję) wypowiedzi z fb?
Zastanawiam się co Tobą kieruje, jeśli robisz coś takiego. To jest to wyraz braku szacunku. Ludzie mogą pomyśleć, że na prawdę chcesz z nimi rozmawiać a tymczasem Ty im serwujesz kopiuj wklej :lol: Z tą różnicą, że tam gdzie nie jesteś anonimowy to określasz obiekty swojej krytyki "Panami", natomiast pod płaszczykiem anonimowości są to już dla Ciebie "goście".

Jeżeli już cytujesz moją wypowiedź z fb, to przynajmniej zrób to w całości. Te dwa zdania są identyczne na fb i tu dlatego, że po prostu tak uważam. Czepianie się "Panów" i "gości" jest po prostu żałosne. Ty (lub Pan) zastanawiasz się, co mną kieruje, że krytykuję kilku innych Panów, którzy robili wszystko by zepsuć ludziom zabawę. Ja natomiast zastanawiam się, co kieruje Tobą (Panem), że tak zaciekle ich bronisz? Zamiast czepiać się głupot, może lepiej zastanowić się czy faktycznie nie mam odrobiny racji?
A jeżeli moje częściowe zdublowanie postów faktycznie kogokolwiek tutaj oprócz Pana uraziło, to przepraszam.
Być może w Pana oczach lepiej by to wyglądało gdybym na fb kogoś skrytykował, a tutaj chwalił. Mimo wszystko pozdrawiam.
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez Mad Max » poniedziałek, 8 gru 2014, 11:32

tomek87 napisał(a):Mam wrażenie, że obecna formuła show się wyczerpała.
Formuła "szoł" skazana był od razu na porażkę i od samego początku to mówiłem, twg. to gdzie są Ci entuzjaści robienia takiego "szoł" którzy tak bardzo w poprzednich latach twierdzili że to jest takie oh i ah ??
- nie dziwię się że Habaj co roku olewa to święto... skoro Gryc któy na Karową dostał się "czasem" i jest mistrzem polski w N4 nie jedzie a jedzie Tomaszek któy nie ukonczył drugiego Służewca
- poziom naszej czołówki jest mega wysoki skoro Kajto na slicku przegrywa ze zwycięzcą Karowej o +0.38
- przepraszam Panów komentatorów ale pomimo ich starań to co im wyszło to dno... przy wiadukcie co jakiś czas duża grupa skandowała "Gdzie jest Szaja"
- driftarzy mogli się nie podobać ale tylko dlatego że było mokro, po suchym w zeszłym roku dawali rade
- tak małej ilości kibiców jeszcze nie widziałem, na Karowej byliśmy koło 18:20 a i tak bez problemu znaleźliśmy miejsce do oglądania
Dla kilku przejazdów na czas nie opłaca się wydawać 40pln... co roku mówiłem że już więcej nie pójdę i co roku jakoś się pojawiałem... tym razem mówię dość i słowa dotrzymam... wynudziłem się strasznie i już dziękuję za ten tani wiejski festyn...
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez piguła » poniedziałek, 8 gru 2014, 12:42

Ja na Karową na szczęście przybyłem już po tych pokazówkach jednak radość dlugo nie trwała,jak uslyszalem prowadzących to odechciało mi się wszystkiego,jak można zepsuć taką imprezę przez prowadzących- modelowy przykład...przecież tego słuchac sie nie dało ! i nie jest to tylko moja opinia ale wszystkich osób które staly/siedziały obok,udawanie na siłę Szaji było żenujące i jeszcze te pozdrowienia dla kolegów,pełen dramat :shock:
piguła
N3

Postprzez Banan » poniedziałek, 8 gru 2014, 14:38

Wszyscy narzekają na komentarz i choć mi również nie przypadł on do gustu, to proponuję troche obiektywizmu. Komentowane to nie taka prosta rzecz jak się co niektórym wydaje. Gadaj przez 3 godziny non stop i sie nie pomyl. Być może to był debiut tego komentatora - kogoś przecież musieli wziąć zamiast Szaji. To tak jak na stacji benzynowej, czy w innym Tesco nowa kasjerka ma przywieszkę "uczę się". Gdzieś trzeba zebrać doświadczenie. Co ma komentować, KJSy na Żeraniu? Udawanie Szaji? Akurat "wooooow" wstawiane co jakiś czas było na wzór, a nawet dla Szaji i według mnie pozwoliło to zachować jakiś tam klimat Karowej. Drugim komentatorem był Jankes z Eski, a tacy goście zawsze robią fajne wstawki, a trzecim Bartek Jakubowski.

Szkoda tylko, że na Karowej klasyfikacja była podana dopiero pod koniec, bo faktycznie się komentatorom zapomniało o wynikach. Podsumowując: komentarz słaby i wiadomo, że Szaja na Karowej jest niezastąpiony, ale takie wydarzenie ktoś jednak musi komentować. Za rok i dwa wystąpi gość u boku Szaji i się nauczy, nie od razu Rzym zbudowano.
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Mad Max » poniedziałek, 8 gru 2014, 15:17

Banan napisał(a):Drugim komentatorem był Jankes z Eski,
no sorry jeśli do komentowania rajdu jest najmowany człowiek który zawodowo zajmuje się "pajacowaniem" do grupy docelowej max 16lat - to ja nie mam pytań... komentatorzy zapomnieli podawać czasy przejazdów :?: :lol: to co oni komentowali :?: dożynki :?: ... a zapomniałem... wiejski festyn... dobrymi chęciami to jest piekło wybrukowane.
Jak chcemy mieć następców Szaji to trzeba ich sobie wychować i tu się absolutnie zgodzę, tylko trzeba brać ludzi którzy mają smykałkę do gadania i się na rajdach trochę znają - jak kilka osób już powiedziało Kościuszkowi jakoś w miarę to w TV wychodziło... zresztą nie pierwszy raz połączenie zawodowy komentator + zawodnik daje dobry efekt.
Z Szają komentował zawsze jeszcze jeden gość (przepraszam ale nie pamiętam nazwiska) i były takie momenty kiedy robił to przez dłuższy czas sam (bo gruby gdzieś wsiąkał :wink: ) i wychodziło mu to 100 razy lepiej niż tegorocznej "ekipie".
Jaki jest problem żeby skompletować kogoś kto potrafi gadać o rajdach i komentować, dorzucić mu jakiegoś kierowcę typu Przybylski Kuzaj, nawet kilku na zmianę - idę o zakład że wyglądało by to znacznie lepiej i przed wszystkim ciekawiej niż teraz.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez kremer » poniedziałek, 8 gru 2014, 15:45

No właśnie w tym roku nie było Michała Wojdana, który XX lat konferansjerke prowadzi
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez iceman150 » poniedziałek, 8 gru 2014, 19:21

Wystarczyłby Borowczyk, albo ktoś z TVN Turbo choćby Kornacki i o wiele lepiej by się słuchało. Śmiem twierdzić że nawet Grzegorz Gac nie byłby najgorszym wyborem. Co do Jankesa powiem tak jakie radio taki komentator.

Ja słowa dotrzymałem i w tym roku już nie pojawiłem się na Barbórce, niestety ale w zeszłym roku stwierdziłem że ta impreza schodzi na psy, a byłem tylko 3 razy 2009,2012,2013 i o ile w 2009 to było dla mnie wow i coś fajnego to z każdym kolejnym razem było coraz słabiej.
Lepiej kaskę odłożyć i śmigać na rajd Polski :)
Rok 2004, konferencja prasowa w Nowej Zelandii:
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
- [Marcus]: Tak, to kabriolet.
iceman150
N3

Postprzez Zajcev » poniedziałek, 8 gru 2014, 21:30

Zajcev
N4

Postprzez bimber » poniedziałek, 8 gru 2014, 22:04

to nie jedyny przekręt...

tekst z fb z profilu Grzegorza Dachowskiego:
Dziękuje Marcinowi za zaproszenie na prawy fotel w trakcie Barbórki 2014. Jechało się naprawdę fajnie. Szkoda ze Karowa uciekła bo sie należało. Choćby jeden reprezentant GSMP tam powinien być (nie licze Steca). A swoją drogą nie znosze tej imprezy. Beznadziejna obsługa zawodników, kolesiostwo, znajomości i przekręty. Jak zwykle dobór zawodników na Karową przy zielonym stoliku ( i pod nim )
bimber
N3

Postprzez MariuszM » poniedziałek, 8 gru 2014, 22:04

www.rsmp.tv
MariuszM
N3

Postprzez MSG Racing » poniedziałek, 8 gru 2014, 23:59

bimber napisał(a):to nie jedyny przekręt...

tekst z fb z profilu Grzegorza Dachowskiego:
Dziękuje Marcinowi za zaproszenie na prawy fotel w trakcie Barbórki 2014. Jechało się naprawdę fajnie. Szkoda ze Karowa uciekła bo sie należało. Choćby jeden reprezentant GSMP tam powinien być (nie licze Steca). A swoją drogą nie znosze tej imprezy. Beznadziejna obsługa zawodników, kolesiostwo, znajomości i przekręty. Jak zwykle dobór zawodników na Karową przy zielonym stoliku ( i pod nim )

Czas na to by ktos zrobil "konkurencyjna" impreze. Ale Wawa wtedy wywali go z PZM.
Co do komentarza to wiele w TV tego nie słyszałem ale to co słyszałem było bardzo ok. Ktoś z Was potrafiłby lepiej? to proponuje zgłosić się na 2015. Pewnie nikt tego nie zrobi bo jaj mu braknie w realu. Wyników nie mieli skąd odczytać komentatorzy z tego co mi wiadomo. A co do Szai raz bylem w Wawie i szczerze ani w wcześniej ani później w TV ani w realu mnie nie zachwycił. Malo tego często pi.... od rzeczy tak ze nie szlo słuchać.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez tomi_kl » wtorek, 9 gru 2014, 00:58

co za syf i bagno... Pierwsza odpuszczona barbórka od 15 lat i słuszna decyzja.Szkoda czasu,a przynajmniej wyostrzył sie apetyt na Janner :)
kto pamieta p.dytko w corolli wrc hoga.pl to byly czasy , a teraz to wiejski festyn. Ogladałem w TV ale nagrane w sobote w nocy , emocje takie ze zasnołem i nie widziałem kajta i kuchara :)
tomi_kl
A6

Postprzez filantrop » wtorek, 9 gru 2014, 00:59

ja powiem tak. jak wlączyłem tv żeby zobaczyć relację to miałem wrazenie że to jest relacja z obrad sejmu. smutek i żal. zero atmosfery, zero napięcia. o podniecie nie wspominając. co to za poziom skoro butwilas spieprzył ostatni a beczkę i był 3, a kajto na sliku przegrywa o mrugnięcie oka. jeszcze z 5 lat temu na przejazd ostatniej piątki czekało się z zapartym tchem, a teraz...brak herosów tego sportu. albo inaczej. zbyt mało. ale tak to jest jak kasperczyk czy kraus próbują wnieść nową jakość do polskich rajdów. oczywiście z całym szacunkiem do nich i ich poświęcenia, zaangażowania itd. pozatym brak tabeli z wynikami jest czymś nie do przyjęcia na takiej imprezie. dźwiękowo też słabo. ani aut ani kibiców nie było dobrze słychać. zupełnie jakby te zawody odbywały się na pustyni. komentarz na srednim poziomie chociaz ja nie rozumię nostalgii za panem Szają. nudził ostatnimi czasy.

to kto to zakablował? foltyn czy szeja?
filantrop
N2

Postprzez Mic_123 » wtorek, 9 gru 2014, 09:18

Wlasciwie czemu nie zrobic rotacyjnego zakonczenia sezonu. Np lata parzyste Warszawa, nieparzyste gdzie indziej. Lub w ogóle "wszystkie lata gdzie indziej".
W koncu zrobienie 1go oesu w miescie 1-2km (na wzor Karowej), i kolejnych 2ch pod miastem 5km kazdy raczej nie powinno przekraczac organizacyjnie dzialan jakie potrzeba wykonac przy organizacji rajdu typu RD3L. Wowczas rajdy mogłyby dotrzec tam gdzie nie ma mozliwosci organizaowania nic wiekszego. Nalezy bardziej przyblizyc rajdy kibicom w miejscach gdzie jeszcze nikt nie rajdowal dotychczas na poziomie kierowcow RSMP.
RoC podobna impreza tylko na swiatowym poziomie byla przeciez raz na Wyspach Kanaryjskich, raz w Paryzu itp. W jednym miejscu nie ma co sie kisic, zwlaszcza ze w roznych miejscach, ciekawi ludzie moga miec ciekawe pomysly na format rajdu.
Mic_123
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP