Barbórka Warszawska

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Barbórka Warszawska

Postprzez Banan » wtorek, 2 gru 2014, 00:43

eRADe napisał(a): ilu kierowców wygrywa debiutancki oes w WRC,

Gwoli ścisłości Kubica debiutował w WRC podczas Mistrzostw Świata w Walii, a nie w Monte Carlo. Co nie umniejsza grubego wejścia w nowy sezon.
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez lancerevo1 » wtorek, 2 gru 2014, 06:13

Aaltonen napisał(a):Ta, niczego w tym sezonie nie osiagnął? Żadnych sukcesów? Poważnie? Nieźle chłopaki trolujecie.
Odßwieżę wam pamięć:
Jako jedyny Polak wygrał w tym sezonie rajd ERC.
Jako jedyny Polak w historii wygrał 5 odcinków mistrzostw świata WRC.
Jako drugi Polak w historii skończył rajd WRC ze stratą poniżej sek/km.
Jako trzeci obcokrajowiec po SORDO i LOEBIE wygrał Monza Rally Show.
Jako jedyny w historii Polak regularnie notował czasy zbliżone do czołówki na wielu rajdach (pierwsza piątka była pewnie z kilkadziesiąt razy).
Zajął 6 miejsce w Argentynie i 8 w Australii.
I to wszystko Mając na koncie 1,5 sezonu w profesjonalnych rajdach w dodatku z niepelnosprwną ręką i niedomagającym samochodem.
Nie było sukcesów trole?

Aaltonen, jak chłopie nie mogłem pojąć twoich opowieści o pilotażu, to tutaj zgadzam się z Tobą w 100%. Pitoleniem Vipera się nie przejmuj, jego bzdur w każdym możliwym temacie nie zrozumiesz.
lancerevo1

Postprzez MSG Racing » wtorek, 2 gru 2014, 08:11

eRADe napisał(a): co wy byście chcieli żeby w pierwszym sezonie padaczką jaką Fiesta wygrywał z Ogierem i Latvalą?

Noo tak by oni chcieli. Nie pamiętają już ile razy JML dzwonił a ile lat już jeździł WRCami i w WRC.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez woocasch » wtorek, 2 gru 2014, 09:36

posejdon napisał(a):
michalziem napisał(a):http://www.barborka.pl/zawstartowa.html

No to mamy festyn Fiest R5 :D

Brak Habayashiego?

Jak mnie pamięć nie myli to Habaj nigdy nie startował w Warszawskiej Barbórce, w sumie nie ma mu się co dziwić. Po co ma własną, ciężko zarobioną kasę wydawać na taki kręciołek :)
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez Anbarra » wtorek, 2 gru 2014, 10:31

Banan napisał(a):
eRADe napisał(a): ilu kierowców wygrywa debiutancki oes w WRC,

Gwoli ścisłości Kubica debiutował w WRC podczas Mistrzostw Świata w Walii, a nie w Monte Carlo. Co nie umniejsza grubego wejścia w nowy sezon.

Nie chcac robic offtopa, podam kto wygral swoj debiutancki oes:
Carlos Sainz, Portugalia 1987, odcinek Estoril.
Chociaz czynniki byly za nim: nie mial nawykow wyscigowych, oraz byl to przedluzony superoes, a nie odcinek w lasach itp, w dodatku pokazowka gdzie inni nie wysilaja sie tak bardzo.
Chociaz w pewnych sytuacjach, miec gdzies zle nawyki wcale nie sprawia ze jedziesz gorzej, masz jednak na pewno mniejsza pewnosc i wieksza szanse na blad.
Anbarra
A5

Postprzez Mad Max » wtorek, 2 gru 2014, 10:56

Aaltonen napisał(a):Swieże konto wskazuje na byłego zawodnika, który założył konto tylko po to żeby ujadać na Kubicę.
Takie pieski jak ty potrafią tylko szczekać, nic więcej.
Przyganiał kocił garnkowi...
Aaltonen napisał(a):Bo może jesteś zakompleksionym trolem?
Aaltonen napisał(a):Nieźle chłopaki trolujecie.
Aaltonen napisał(a):Nie było sukcesów trole?
Mamusia wie że znowu bawisz się komputerem?? Czy Ty jesteś naprawdę tak ograniczony że nie potrafisz prowadzić rozmowy w normalny sposób?? oraz czy przez Twoje ograniczenie nie potrafi uszanować tego że ktoś może mieć inne zdanie od Ciebie??
A moderatorzy to widzę że wolne sobie wzięli....

woocasch napisał(a):
posejdon napisał(a):Brak Habayashiego?

Jak mnie pamięć nie myli to Habaj nigdy nie startował w Warszawskiej Barbórce, w sumie nie ma mu się co dziwić. Po co ma własną, ciężko zarobioną kasę wydawać na taki kręciołek :)
Chyba pamięć Cię nie myli bo ja też nie kojarzę żeby kiedykolwiek startował, a już na pewno nie najmocniejszym sprzętem.

Szczerze to lista bez fajerwerków, jaki sezon taka Barbórka, osobiście jestem trochę zawiedziony, spodziewałem się trochę lepszego sprzetu, no i nie obrażając nikogo ale kilku gości w Lancera w ogóle nie kojarzę.
Ostatnio edytowano wtorek, 2 gru 2014, 11:01 przez Mad Max, łącznie edytowano 1 raz
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez martin.h » wtorek, 2 gru 2014, 11:01

posejdon napisał(a):
michalziem napisał(a):http://www.barborka.pl/zawstartowa.html

No to mamy festyn Fiest R5 :D

Brak Habayashiego?

A kiedy ostatnio Łukasz startował na Barbórce? Ona dawno już zatraciła swój klimat, ja osobiście nie wydałbym swoich pieniędzy na takie "szoł".
Beskidy na rowerze -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums
martin.h
A6

Postprzez viper » wtorek, 2 gru 2014, 11:07

lancerevo1 napisał(a):
Aaltonen napisał(a):Ta, niczego w tym sezonie nie osiagnął? Żadnych sukcesów? Poważnie? Nieźle chłopaki trolujecie.
Odßwieżę wam pamięć:
Jako jedyny Polak wygrał w tym sezonie rajd ERC.
Jako jedyny Polak w historii wygrał 5 odcinków mistrzostw świata WRC.
Jako drugi Polak w historii skończył rajd WRC ze stratą poniżej sek/km.
Jako trzeci obcokrajowiec po SORDO i LOEBIE wygrał Monza Rally Show.
Jako jedyny w historii Polak regularnie notował czasy zbliżone do czołówki na wielu rajdach (pierwsza piątka była pewnie z kilkadziesiąt razy).
Zajął 6 miejsce w Argentynie i 8 w Australii.
I to wszystko Mając na koncie 1,5 sezonu w profesjonalnych rajdach w dodatku z niepelnosprwną ręką i niedomagającym samochodem.
Nie było sukcesów trole?

Aaltonen, jak chłopie nie mogłem pojąć twoich opowieści o pilotażu, to tutaj zgadzam się z Tobą w 100%. Pitoleniem Vipera się nie przejmuj, jego bzdur w każdym możliwym temacie nie zrozumiesz.

Nie no jasne biedny Robert wsiadł w tamtym roku wrc 2 pierwszy raz w życiu i od razu wygrał wrc2 :), acha zapomniałeś dodać ze prawo jazdy zdobyl majac 18 lat a wcześniej nigdy nie siedział za kierownica :). Nie będę wałkował po raz kolejny tego tematu, a teraz spójrz na klasyfikacje gen i zobaczysz gdzie na stan dzisiejszyjest miejsce Kubicy, a swoją droga wygrane odcinki były podyktowane złym doborem opon w pętli, bo na tym co wygrwal np. Monte carlo to fakt ale na kolejny dostał 1 min bo wszyscy mieli założone opony pod 2 oes a nie pierwszy, ale to nic wygrał to wygrał w statystykach jest.
Ktos tam porównał do innych Polaków ze zaden nie osiagnął takich wyników. Oczywiscie ze tak ale ze tez nie miał stworzonych takich warunków i budżetu bez ograniczeń, ale to pewnie bez znaczenia dla nie których.
Ostatnio edytowano wtorek, 2 gru 2014, 12:15 przez viper, łącznie edytowano 1 raz
viper
S2000

Postprzez Tomek K » wtorek, 2 gru 2014, 11:48

Dramat, naprawdę dramat to co się tutaj wyrabia.
A czy sam Robert uprawia samouwielbienie na myśl o tegorocznych wynikach? Otwarcie przyznaje, że wynikowo i punktowo była lipa.Bo była. Natomiast trochę poztywnego szumu zrobił. Dla wyprostowania o Monte - akurat zlał ich na obu pierwszych oesach. I z tego co kojarzę różnica w oponach nie była wielka, i na pewno nie miał zupełnie innych od wszystkich innych fabryk.

Co do stworzenia warunków. Taaak, moja ulubiona część, rozbierzmy teraz na czynniki pierwsze wszystkie inne składowe. Proponuje wprowadzić współczynnik i dodawać sekundy na odcinkach ze względu "stworzone warunki" dla każdego drajwera. Niektórzy widzę mają krótką pamięć. Teraz procentuje po prostu ogromne ryzyko poniesione przez rodzinę x lat temu. Poszczególne szczeble kartów, formuł aż do królewskiej F1. Dlatego teraz Kubica ma pewien komfort. Żal Wam tego? Wcale bym się nie zdziwił, w końcu to bardzo "nasze".

Nie o to chodzi żeby tutaj budować pomniki. Naprawdę. Chodzi jedynie o odrobinę szacunku dla tego co chłop osiągnął. 3 lata temu będąc w innym sportowym świecie ledwo uszedł z życiem, a 3 lata później wygrywał odcinki w WRC! To nic nie znaczy? Oczywiście, bo nie chce przyjechać na Barbórkę...Paranoja. Mówię o szacunku, elementarnej sprawie, która należy się jak Kubicy tak Kościuszce, Hołkowi, Kuzajowi i innym.

Często się "psioczy" na piłkarskich kiboli. Ale chyba już wolę tamto podejście. Kto chce ponapierdziela się po lasach, powyzywa na meczach z innymi drużynami i tyle. Przynajmniej "zdrowo" i bez skrywania jadu.
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez remotec » wtorek, 2 gru 2014, 12:35

Aaltonen napisał(a):
remotec napisał(a):Widzę że większość z obecnych tutaj zbyt się spina na temat Kubicy i robi wszystko by stanąć w jego obronie. Fajnie widzieć sukcesy, ale w tym sezonie ja nie widziałem żadnego. !

Bo może jesteś zakompleksionym trolem?
Swieże konto wskazuje na byłego zawodnika, który założył konto tylko po to żeby ujadać na Kubicę.

Teoria spiskowa iście z pierwszych stron faktu :lol:
Wróciłeś że szkoły gdzie na przerwie ktoś Ci dogryzał , siadłeś do komputera i dowartościowałeś się już obrażając mnie ?? Czy może jeszcze coś ciekawego i na poziomie chcesz napisać ??
remotec

Postprzez viper » wtorek, 2 gru 2014, 12:44

remotec napisał(a):
Aaltonen napisał(a):
remotec napisał(a):Widzę że większość z obecnych tutaj zbyt się spina na temat Kubicy i robi wszystko by stanąć w jego obronie. Fajnie widzieć sukcesy, ale w tym sezonie ja nie widziałem żadnego. !

Bo może jesteś zakompleksionym trolem?
Swieże konto wskazuje na byłego zawodnika, który założył konto tylko po to żeby ujadać na Kubicę.

Teoria spiskowa iście z pierwszych stron faktu :lol:
Wróciłeś że szkoły gdzie na przerwie ktoś Ci dogryzał , siadłeś do komputera i dowartościowałeś się już obrażając mnie ?? Czy może jeszcze coś ciekawego i na poziomie chcesz napisać ??

Nie przejmuj sie, bo z tym gościem nie ma dyskusji. Nawet jak by Kubica w ogóle do mety nie dojeżdzał to dla niego narodowy bochater i co najwazniejsze nawet jak bedziesz miał argumenty do niego tak nie docierają i wtedy wszystkich wyzywa od trolow. Szkoda sie denerwować.
viper
S2000

Postprzez Aaltonen » wtorek, 2 gru 2014, 12:48

viper napisał(a):Nie przejmuj sie, bo z tym gościem nie ma dyskusji. Nawet jak by Kubica w ogóle do mety nie dojeżdzał to dla niego narodowy bochater....
Nawet pisać po polsku nie umiesz....
Widzę, że na rajdach, znasz się tak samo jak na ortografii... Gratuluje.
remotec napisał(a):
Aaltonen napisał(a):
remotec napisał(a): Czy może jeszcze coś ciekawego i na poziomie chcesz napisać ??
Niczego na poziomie nie zrozumiesz, a zniżać sie do twojego szczekania nie mam zamiaru.
Aaltonen
N3

Postprzez sebaWRC » wtorek, 2 gru 2014, 12:54

Stwórzcie sobie jakiś własny temat i tam jeździjcie po sobie,czemu inni mają to czytać,skoro wgl nie jest to na temat,wchodzimy żeby zobaczyć dyskusję nt Barbórki,a nie czy ktoś jest trollem czy nie... :roll:
www.youtube.com/user/kajto13
www.facebook.com/DominikaMorkaPhotography
sebaWRC
A5

Postprzez Wloch a ty? » wtorek, 2 gru 2014, 13:27

tomek87 napisał(a):
Tak na marginesie - jak Włochy to jego druga ojczyzna i jeździ tam a nie na imprezie podsumowującej rok w Polsce to nie rozumiem dlaczego sponsoruje go Lotos oraz Grupa Azoty. Tym bardziej, że Lotos jest sponsorem Barbórki.
Przeczytaj ze zrozumieniem poniższy wywiad i sam odpowiedź sobie na twoje pytanie....

Matt Cape z włoskiej wersji portalu redbull.com rozmawiał na Monzy z Robertem Kubicą.

Przede wszystkim witamy na Rally di Monza.
Dziękuję! To była decyzja podjęta trochę w ostatniej chwili. Znam wszystkich chłopców w moim teamie i sądziłem, że będzie to dobry pomysł. W ten sposób chciałem również podziękować wszystkim sponsorom z Włoch, z Polski, z całego świata, którzy w tym roku wspierali mnie, również w WRC! A zatem postanowiłem wystartować w tej imprezie, która stanowi show i trzeba do niej podejść na luzie. Chodzi o pokazówkę, widowisko dla kibiców. Chcemy się dobrze bawić i zabawiać widzów.

KaMiLL Wrc- z całym szacunkiem, ale co ma start we Włoszech do podziękowania polskim sponsorom oraz kibicom? Nie wiem, Lotos i Grupa Azoty są jakimiś potentatami na rynku włoskim? Wg mojej wiedzy nie. Większość jego kibiców w Polsce, biegających z polskimi flagami po oesach mieszka na codzień we Włoszech? No chyba też nie...

Przeczytałem to co wkleiłeś i uważam, że tutaj absolutnie nie znajduje się odpowiedź na moje pytanie. Więc proszę Ciebie, abyś jeszcze raz dokładnie przeczytał to co ja napisałem wcześniej.

Czasem jak mi zabraknie Kawy to sobie tu wchodzę i ciśnienie od razu wraca do normy.

Czy myślisz kolego Tomek 87 że taki lotos czy azoty wydają tą kasę bo zależy i głównie na kibicach stojących przy odcinku specjalnym ?
Otóż nie, w dzisiejszych czasach Kibic to widz. Kubica jadąc taką barbórkę po pierwsze zrobił by niezbyt fajny "ukłon" dla kolegów zawodników, ponieważ jego postać przysłoniła by wszystko inne na tym rajdziku.

Po drugie jadąc we Włoszech samochodem podstawionym przez firmę z Włoch której zależało pewnie na pokazanie się na swoim rynku, dostał taki gift więc nie widze powodu aby miał nie skorzystać. Po trzecie może własnie lotos inwestując w starty zagraniczne chce wzbudzić prestiż marki w śród klientów z zagranicy odwiedzających Polskę. Ponieważ Robert we Włoszech wzbudza więcej pozytywnych emocji niż w Polsce.

Po trzecie pokazały to wszystkie Polskie telewizje i a nie tylko TVP sport. Podziękowania dla kibiców.... Kubix zawsze dziękuje kibicom którzy jeżdżą za nim po świecie wystarczy go spotkać i pogadać. Miałem okazję 4 razy w tym roku.

Więc nie uzurpujmy sobie prawa do decyzji zawodników gdzie i w jakich mają rozgrywkach mają jeździć...
Pamiętajmy że monza to jego tor a barbórka kręciołek który nie jest łatwy z jego ograniczeniami. Po co ma tu przyjechać żeby jakiś tam koleś który wypozyczy sobie R5 lub Wrc czy innego potwora przez przypadek może wygrać z Kubixem i slizgać się do końca życia i chełpić bo sie Rk samochód nie złoży a pilot nie w tym miejscu popchnie ręczny...
To ostanie zdanie nie chcę żeby było odebrane że RK unika walki bo pewnie chętnie by się zmierzył na normalnych odcinkach ze wszystkimi jak np Z Kajtkiem na Janner a Rossi to tez nie wyleciał sroce z pod ogona.

Czasem to sobie myślę że jego ograniczenia ruchowe są dużo mniejsze niż ograniczenia mentalne niektórych komentujących.

proponuję powrócić do wątku Barbórki a wszystkim wahającym czy startować w PL tylko z tytułu sponsorów polecam zmierzyć wartość ze startu zagranicznego pi przekazu w polskich mediach, gwarantuje duże zaskoczenie i może to być przełomowy argument w rozmowach ze sponsorami.
Z rajdowym pozdrowieniem
kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem

https://www.facebook.com/WLOCH.rally
Wloch a ty?
N3

Postprzez Wloch a ty? » wtorek, 2 gru 2014, 13:31

Viper i jeżeli nie musisz to nie odpowiadaj na mojego posta proszę bo już mnie mdli.
Z rajdowym pozdrowieniem
kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem

https://www.facebook.com/WLOCH.rally
Wloch a ty?
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP