Barbórka Warszawska

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Barbórka Warszawska

Postprzez ciupekrally » poniedziałek, 1 gru 2014, 00:08

Nivette - R5 Crally
Rzeznik - R5 Crally
Porębski - R5
Chmielewski - R5+
Oleksowicz - R5+
Kasperczyk - R5
Kajtek - R5+
Steinhof - R5
Habaj - R5
Więc wygląda na to że będzie to prawdziwy festiwal R5
ciupekrally

Postprzez Kit_Car » poniedziałek, 1 gru 2014, 00:24

Oj tam że R5, szkoda że będzie to festiwal FIEST r5 :P
Będzie karowa na żywo w necie?
Kit_Car
N2

Postprzez remotec » poniedziałek, 1 gru 2014, 15:25

kuba.es napisał(a):Widzę, że im krótszy staż na forum, tym większy krzyk i bardziej roszczeniowe podejście.
tomek87, remotec, zdajcie sobie wreszcie sprawę, że Robert jest wam winien dokładnie NIC. Po co miałby przyjeżdżać na ten śmieszny festyn? Żeby zostać zadeptanym?

Właśnie po to by ściągnąć jeszcze więcej kibiców, a to równa się promocji tego sportu, znów promocja równa się napchaniu kasy nie tylko dla PZM ale i dla zawodników potrzebujących sponsorów.
Podobny śmieszny festyn był w Monza, ciekawe co nim kierowało że tam się wybrał ??

Tomek K napisał(a):
tomek87 napisał(a):
Z kierowców światowego formatu to mieliśmy Bublewicza, Zasadę, Hołowczyca, Kuliga oraz Kuzaja. To są ludzie, którzy rzeczywiście ciągneli ten sport w Polsce do przodu. Stawianie wokół nich Kubicy to jakiś niesmaczny żart.

Z większością Twojej wypowiedzi się mogę zgodzić, ale tutaj trochę popłynąłeś. Nie wiem jaki masz wyznacznik światowego formatu kierowcy ale ostatnie dwa nazwiska to też nie wiem jak pod to podciągnąć. Oczywiście trzeba pamiętać i doceniać ich osiągnięcia, które czy to w Polsce czy na arenie międzynarodowej (głównie europejskiej) były znaczące. Jednak nie przesadzajmy z tą światowością. Żaden z nich nie miał na koncie żadnego spektakularnego sukcesu w najwyższej klasie w najważniejszym cyklu (tak, tak, pamiętam o Production Car czy po prostu grupie N). Nawet Hołka ciężko nazwać zawodnikiem światowego formatu jeśli chodzi o rajdy płaskie.

A Kubica jest zawodnikiem światowego formatu ? Jak na razie to wygrał WRC2 , wcale nie tak mocno obsadzone. Obecny sezon to pasmo dzwonów i awarii. Ewentualnie wygrany rajd z 50 paro latkiem lub motocylkowym mistrzem GP500, i kilka bojów o miejsce w okolicy 10 z Martinem Prokopem.
remotec

Postprzez kremer » poniedziałek, 1 gru 2014, 15:41

remotec jęczysz bardzo. Trochę szacunku i ogłady proponuję.
Będziesz miał zespół taki jak A Style to zaprosisz sobie Kubicę, zapłacisz za start i pojedziecie razem.
To jest jeden z 45 tematów o Barbórce, a właściwy jest tutaj : viewtopic.php?f=1&t=5817&start=30

Kubica specjalnie tobie odpowiedział:

Często był pan krytykowany za błędy w debiutanckim sezonie.
- Czasami wydaje mi się, że w naszym kraju było już stu kierowców Formuły 1 i tysiące rajdowców. A jednak przed pewnym kierowcą z Krakowa, takiego zawodnika z Polski w światowym kartingu nie było. Kierowcy, który wygrywał wyścigi Formuły 3 czy w zasadzie każdej juniorskiej kategorii, w której startował, na najwyższym poziomie, nie było. Kierowcy Formuły 1 nie było. Pole position nie było. Zwycięzcy wyścigu F1 nie było. Kierowcy, który wygrał mistrzostwo WRC 2 nie było. Kierowca, który wygrywał odcinki specjalne mistrzostw świata był? Nie było. Kierowcy, który po sześciu rajdach mistrzostw świata pojechał w zespole fabrycznym z najwyższej półki też nie było. I tak sobie możemy mówić długo, ale u nas fajniej się patrzy, gdy komuś się powinie noga i łatwo jest krytykować, nie mając tak naprawdę pojęcia, o czym się mówi. Ale to już taka cecha... Ja nie jestem z tych, co lubią się chwalić i wystarczają mi czyste fakty z mojego życia, ale to temat na za dwadzieścia lat może, gdy będę starszy i będę tęsknił za tym, co robiłem. Może wtedy będę wracał w przeszłość i spojrzę na to z innej perspektywy.
Czego panu życzyć w te urodziny?
- Czego życzyć? Zdrowia! Bez tego ciężko cokolwiek zrobić. Jeśli będzie zdrowie, to będzie OK.
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez Banan » poniedziałek, 1 gru 2014, 15:47

.
Ostatnio edytowano wtorek, 2 gru 2014, 23:00 przez Banan, łącznie edytowano 2 razy
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez mwieczor » poniedziałek, 1 gru 2014, 15:48

viper napisał(a):Kubica wielokrotnie podkreślal ze pzm i całemu społeczeństwu ( chodzi o sponsorów itd. ) w Polsce nie zawdzięcza nic jeżeli chodzi o jego karierę. (...) Jestem pewien ze pod względem sportowym bliższe mu sa Włochy.

Przy takim podejściu wypadałoby być konsekwentnym i na aucie mieć naklejki Eni (dawny Agip) czy innej włoskiej firmy.
Trochę to niefajnie wygląda, jak się bierze kasę od polskiej firmy, a na polskich kibiców wypina. Myślę, że Lotos chętnie by mu ten start opłacił.
mwieczor
N2

Postprzez remotec » poniedziałek, 1 gru 2014, 16:20

kremer napisał(a):remotec jęczysz bardzo. Trochę szacunku i ogłady proponuję.

Jest szacunek bo choć mamy Polaka w WRC , a to co podałem to suche i realne fakty więc nie pisz że jęczę.

Widzę że większość z obecnych tutaj zbyt się spina na temat Kubicy i robi wszystko by stanąć w jego obronie. Fajnie widzieć sukcesy, ale w tym sezonie ja nie widziałem żadnego.

mwieczor napisał(a):
viper napisał(a):Kubica wielokrotnie podkreślal ze pzm i całemu społeczeństwu ( chodzi o sponsorów itd. ) w Polsce nie zawdzięcza nic jeżeli chodzi o jego karierę. (...) Jestem pewien ze pod względem sportowym bliższe mu sa Włochy.

Przy takim podejściu wypadałoby być konsekwentnym i na aucie mieć naklejki Eni (dawny Agip) czy innej włoskiej firmy.
Trochę to niefajnie wygląda, jak się bierze kasę od polskiej firmy, a na polskich kibiców wypina. Myślę, że Lotos chętnie by mu ten start opłacił.

o tuż to!!
remotec

Postprzez Tomek K » poniedziałek, 1 gru 2014, 17:42

@remotec
Pokaż mi gdzie napisałem, że Kubica już jest kierowcą światowego formatu w rajdach płaskich. Bo chyba w kwestii wyścigów nie mamy wątpliwości...?

A skąd wiecie czy Lotos w ogóle dał cokolwiek na tą Monze? Może jest tak, że Kubica jest po prostu twarzą Lotosu (bo jest) i biorąc udział w rajdzie musi być kojarzony z tą marką. Być może A-Style + ich sponsorzy opłacili wszystko, łącznie ze spa dla Pani Alessandry?:)
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez Aaltonen » poniedziałek, 1 gru 2014, 19:09

remotec napisał(a):Widzę że większość z obecnych tutaj zbyt się spina na temat Kubicy i robi wszystko by stanąć w jego obronie. Fajnie widzieć sukcesy, ale w tym sezonie ja nie widziałem żadnego. !

Bo może jesteś zakompleksionym trolem?
Swieże konto wskazuje na byłego zawodnika, który założył konto tylko po to żeby ujadać na Kubicę.
Takie pieski jak ty potrafią tylko szczekać, nic więcej.
Aaltonen
N3

Postprzez mwieczor » poniedziałek, 1 gru 2014, 19:23

Tomek K napisał(a):A skąd wiecie czy Lotos w ogóle dał cokolwiek na tą Monze?

To nie o to chodzi - chciał pojechać dla włoskich kibiców i kolegów, przewieźć ładną dziewczynę - nic dziwnego, fajnie. Chodzi o to, że jakby zaproponował szefom Lotosu "Panowie, chętnie pojechałbym dla polskich kibiców w Warszawie" to na pewno by się finansowanie na to znalazło, a i pewnie fiestę z A-Style by mógł wziąć, oklejona już była po Monzie.
mwieczor
N2

Postprzez viper » poniedziałek, 1 gru 2014, 20:09

Aaltonen napisał(a):
remotec napisał(a):Widzę że większość z obecnych tutaj zbyt się spina na temat Kubicy i robi wszystko by stanąć w jego obronie. Fajnie widzieć sukcesy, ale w tym sezonie ja nie widziałem żadnego. !

Bo może jesteś zakompleksionym trolem?
Swieże konto wskazuje na byłego zawodnika, który założył konto tylko po to żeby ujadać na Kubicę.
Takie pieski jak ty potrafią tylko szczekać, nic więcej.

Aaltonen ty naprawde jestes sam zakompleksiony. Co facet powiedział ze po nim jeździsz oprócz oczywiscie tego, ze sie nie chce zesmarkać za Kubica. Pamiętaj jedno jak Kubica bedzie mial wyniki w wrc to go same obronią. W tym sezonie na pewno niczego nie osiagnął oprócz doświadczenia, wiec sie nie pień jak ktos nie patrzy przez różowe okulary.
viper
S2000

Postprzez Aaltonen » poniedziałek, 1 gru 2014, 23:22

Ta, niczego w tym sezonie nie osiagnął? Żadnych sukcesów? Poważnie? Nieźle chłopaki trolujecie.
Odßwieżę wam pamięć:
Jako jedyny Polak wygrał w tym sezonie rajd ERC.
Jako jedyny Polak w historii wygrał 5 odcinków mistrzostw świata WRC.
Jako drugi Polak w historii skończył rajd WRC ze stratą poniżej sek/km.
Jako trzeci obcokrajowiec po SORDO i LOEBIE wygrał Monza Rally Show.
Jako jedyny w historii Polak regularnie notował czasy zbliżone do czołówki na wielu rajdach (pierwsza piątka była pewnie z kilkadziesiąt razy).
Zajął 6 miejsce w Argentynie i 8 w Australii.
I to wszystko Mając na koncie 1,5 sezonu w profesjonalnych rajdach w dodatku z niepelnosprwną ręką i niedomagającym samochodem.
Nie było sukcesów trole?
Aaltonen
N3

Postprzez michalziem » poniedziałek, 1 gru 2014, 23:37

http://www.barborka.pl/zawstartowa.html

No to mamy festyn Fiest R5 :D
michalziem
N2

Postprzez eRADe » wtorek, 2 gru 2014, 00:14

To że wchodzę na onet czy WP i widzę takie bzdury to jestem w stanie zrozumieć, ale jak wchodzę na poważne a (przynajmniej tak myślałem) forum i ktoś pisze ze Kubica nie jest kierowcą światowego formatu to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać.

Przede mną parę osób już podało x przykładów tego że Kubica nie jest driverem z pierwszej łapanki. Do troli i malkontentów: ilu kierowców wygrywa debiutancki oes w WRC, ilu kierowców potrafi wygrywać oesy a pierwszym sezonie, ilu kierowców znajduje się w fabrycznym teamie w drugim sezonie startów?
Ludzie ! obserwujemy najlepszego polskiego kierowce wyścigowego i rajdowego a wam jeszcze mało? co wy byście chcieli żeby w pierwszym sezonie padaczką jaką Fiesta wygrywał z Ogierem i Latvalą?
eRADe

Postprzez posejdon » wtorek, 2 gru 2014, 00:19

michalziem napisał(a):http://www.barborka.pl/zawstartowa.html

No to mamy festyn Fiest R5 :D

Brak Habayashiego?
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP