Moderator: SebaSTI
Zapytaj W.Steca czy im tak się Lancery sypały jak Fabia Protokrzysiek_swrt napisał(a):Ta bo lancery i imprezy to się nie paliły nigdy.
wanderer napisał(a):viper napisał(a):No właśnie i tego nie jestes wstanie zrobic, bo co. W regulaminie napiszesz monopol na proto, a jest wiele firm mniejszych i większych ktore podje by sie takiej budowy. Mamy demokracje.
A jak było z pucharem Kadeta? Da się? Da się, tylko w przypadku proto byłaby dowolność w doborze nadwozia i dzięki temu łatwiej by było o wsparcie jakiegoś dealera.
Mad Max napisał(a):Może się zdecyduj na jedną wersję bo najpierw walisz tekst o kowalach a teraz piszesz że jest wiele mniejszych i większych firm które się mogą tego podjąć...viper napisał(a):No właśnie i tego nie jestes wstanie zrobic, bo co. W regulaminie napiszesz monopol na proto, a jest wiele firm mniejszych i większych ktore podje by sie takiej budowy. Mamy demokracje.
No właśnie ja sobie też próbowałem to jakoś wytłumaczyć i jedyne co przychodzi mi do głowy to raczej strach że te auta staną się strasznie mocne a to pociągnie za sobą wyścig zbrojeńZoe napisał(a):Nie wiem, szukam jakiegokolwiek racjonalnego powodu i jedyny (ok, średnio racjonalny) który przyszedł mi do głowy to strach, że jak się takie auta będą liczyć w generalce to będzie większa presja, większa szansa na dzwona i tak dalej.
Ja osobiście nie widzę przeciwwskazań, żeby OPEN latało w generali.
Witcher1990 napisał(a):Jak open wróci do generalki to Grzyb ściągnie Focusa WRC ze Słowacji i tyle z walki o tytuł MP w samochodzie s2000/r5. Albo wróci Sołek na cały sezon w Fieście WRC prosto od Wilsona i to też wypaczy rywalizację.
viper napisał(a):Witcher1990 napisał(a):Jak open wróci do generalki to Grzyb ściągnie Focusa WRC ze Słowacji i tyle z walki o tytuł MP w samochodzie s2000/r5. Albo wróci Sołek na cały sezon w Fieście WRC prosto od Wilsona i to też wypaczy rywalizację.
Zapomnij. Jestem pewien ze jeżeli Open dopuszcza oficjalnie do gen. To bedzie to tak zrobione, ze samochody wrc itp. Nie mogły startować w klasyfikacji oficjalnej. Regulamin moim zdaniem bedzie tak zrobiony zeby każde 4x4 było dopuszczone, ale jednoczesnie poziom tego dozbrajania był taki zeby samochód z Open nie był szybszy od r 5 i nie miał szans nawiązania z nimi walki.
MSG Racing napisał(a):viper napisał(a):Witcher1990 napisał(a):Jak open wróci do generalki to Grzyb ściągnie Focusa WRC ze Słowacji i tyle z walki o tytuł MP w samochodzie s2000/r5. Albo wróci Sołek na cały sezon w Fieście WRC prosto od Wilsona i to też wypaczy rywalizację.
Zapomnij. Jestem pewien ze jeżeli Open dopuszcza oficjalnie do gen. To bedzie to tak zrobione, ze samochody wrc itp. Nie mogły startować w klasyfikacji oficjalnej. Regulamin moim zdaniem bedzie tak zrobiony zeby każde 4x4 było dopuszczone, ale jednoczesnie poziom tego dozbrajania był taki zeby samochód z Open nie był szybszy od r 5 i nie miał szans nawiązania z nimi walki.
Czyli tak żeby uje.... to mimo to. To już lepiej nich zakażą startów. I będzie po ich myśli ze jak chcesz jeździć to bez minimum top TypeR się nie zgłaszaj. Drogie i ujowe R5 będą jeździć.
Już teraz Open były tak uregulowane żeby nie dało się tym walczyć o generalkę.
Dla mnie to bez sensu działanie. Chcą obniżać koszty ale nie można tańszym autem pojechać bo? bo trzeba się trzymać FIA (jak dziecko matczynej spódnicy). Gdzie zal J jest tez wynalazkiem FIA a określa już niemal wszystko w temacie budowy auta.
Nie wiem czy czytałeś co pisałem o paszportach samochodów terenowych.
Naprawdę wierzysz ( nie tylko Ty ) w to ze będzie wysyp takich Proto zbudowanych przez Kowalskiego pod blokiem?
viper napisał(a):Nie wiem czy bedzie wysyp ale jak juz bedzie i cos sie stanie to bedzie za późno, a tak wszyscy wiedza o co chodzi. Po za tym ja nie rozumiem. Proto to kupa kasy i za te pieniądze super lancer moze byc, wiec ja nie widzę problemu, ze brak proto komuś cos utrudni.
wanderer napisał(a):viper napisał(a):Nie wiem czy bedzie wysyp ale jak juz bedzie i cos sie stanie to bedzie za późno, a tak wszyscy wiedza o co chodzi. Po za tym ja nie rozumiem. Proto to kupa kasy i za te pieniądze super lancer moze byc, wiec ja nie widzę problemu, ze brak proto komuś cos utrudni.
Sorry ale takie argumenty, to mi przypominają dość znany skecz KMN o ławce. W sensie, że jak postawią ławkę, to COŚ złego się stanie. Mniej więcej ten sam poziom absurdu. A przykłady chociażby z Ameryki Południowej pokazały, że nic się nie stało, oprócz tego, że ich mistrzostwa krajowe się rozkręciły, bo koszta budowy i użytkowania tych aut mają na poziomie aut grupy N, a użytkowanie wychodzi ponoć taniej niż gr. N. A dowolność w doborze nadwozia ułatwia zdobycie sponsorów, np wsparcia dealerów danej marki, na co nie można liczyć w przypadku startów Imprezą, czy Lancerem. No ale najlepiej powiedzieć, że się nie da, bo coś.
Mad Max napisał(a):Zapytaj W.Steca czy im tak się Lancery sypały jak Fabia Protokrzysiek_swrt napisał(a):Ta bo lancery i imprezy to się nie paliły nigdy.
Poza jednorazowym startem Gielaty to ja kojarzę tylko Khalego który jeździł Octavią ale tylko na Karkonoszach.Witcher1990 napisał(a):Był taki pan jak M. Stohol który jeździł u nas w open octavią wrc.
Z tego co mi jest wiadomo na początku z Fabią mieli spore problemy i pamiętam kilka mniejszych i większych awarii, sam byłem świadkiem jak przyjechali nią na Słomczyna na jedne zawody RCapu i tam Mariusz nie ukończył tym samochodem żadnego biegu z powodu awarii. Widocznie Fiesta jest bardziej dopracowana skoro mają chęci budowania kolejnych, tylko według tego co piszą na stronie to już tak tanio nie jest bo chcą za taki samochód 65000EUR - moc 300-450 czyli "prawie" tyle ile seryjny lancer... i myślę że właśnie w tym tkwi problem dopuszczenia tych wynalazków do generalki. Proto miało być pomysłem na tanie 4x4 i z tego co pamiętam w przypadku budowy Fabii Wiesław podkreślał że największą różnicę robi koszt kupna budy z klatką.Wloch a ty? napisał(a):To ten Wiesław musi być wyjątkowy optymistą skoro wybudował już dwie Fiesty plus jedno demo car i na placu stoi 10 nadwozi do zbudowaniaMad Max napisał(a):Zapytaj W.Steca czy im tak się Lancery sypały jak Fabia Protokrzysiek_swrt napisał(a):Ta bo lancery i imprezy to się nie paliły nigdy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości