ADAC Rallye Deutschland

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: ADAC Rallye Deutschland

Postprzez viper » niedziela, 24 sie 2014, 11:51

speedyzxz napisał(a):
viper napisał(a):
Kruk napisał(a):JML jest najszybszy z tych bez tytułu. Niestety często nie kończy już potencjalnie wygranego rajdu (Polski, teraz Niemcy)

Dzisiaj jest , bo auto z kosmosu w stosunku do konkurencji.
Polówa aż takim kosmosem nie jest, Citroen aż tak znacznie nie odstaje co pokazał Meek na Fince, ale z Sebem i Jarim nie ma po prostu kto walczyć. Neuville i może Sordo na asfaltach może by i pomieszali, ale tu akurat jest różnica sprzętowa. Ale wciąż kosmosem bym tego nie nazwał.

Zwał jak zwał, ale vw jest przodu bez dwóch zdań.
viper
S2000

Postprzez Hlor » niedziela, 24 sie 2014, 11:53

https://www.youtube.com/watch?v=PdRKlPAlfVM wypowiedz JML po wypadnięciu
Hlor
N1

Postprzez Thomas » niedziela, 24 sie 2014, 12:00

madman napisał(a):C.G.
Jak już wspominałem przed weekendem. Rajd Niemiec to sieczka
Zastanawiam się, co sobie teraz myślą te kutasy, co się tak radowały i pastwiły nad przygodą RK w piątek. Co sobie teraz wmawiają takie kreatury?

Nie ma co, rzeczowy i wyszukany język eksperta F1 i WRC. Rozumiem irytację wszystkimi 'nie znam sie, ale się wypowiem' na onetach, facebookach czy innych portalach, rozumiem mocne kibicowanie Robertowi, ale to chyba już zachodzi za daleko... :roll:

gdzie to wyczytałeś? nie wierzę, że napisał coś takiego oficjalnie...
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Kruk » niedziela, 24 sie 2014, 12:06

Kubica jedzie tą samą furmanką co Monte Carlo :roll:
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez karluum » niedziela, 24 sie 2014, 12:07

Thomas napisał(a):
Zastanawiam się, co sobie teraz myślą te kutasy, co się tak radowały i pastwiły nad przygodą RK w piątek. Co sobie teraz wmawiają takie kreatury?

Nie ma co, rzeczowy i wyszukany język eksperta F1 i WRC. Rozumiem irytację wszystkimi 'nie znam sie, ale się wypowiem' na onetach, facebookach czy innych portalach, rozumiem mocne kibicowanie Robertowi, ale to chyba już zachodzi za daleko... :roll:

gdzie to wyczytałeś? nie wierzę, że napisał coś takiego oficjalnie...

W komentarzach pod jednym z jego postów. CG to zwykły burak jest, po raz kolejny daje temu przykład. Czy na przykład Sokół czy Kwiatkowski tak by napisali?
karluum
A5

Postprzez Domson » niedziela, 24 sie 2014, 12:09

Bouffier out
Domson
A6

Postprzez Thomas » niedziela, 24 sie 2014, 12:09

Buffier znowu wypada
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Kruk » niedziela, 24 sie 2014, 12:10

Buff zaliczył ścianę i winnicę :roll:
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
Kruk
A6

Postprzez TomMaz » niedziela, 24 sie 2014, 12:14

karluum napisał(a):

CG to zwykły pismak jest. Pamiętasz jak kiedyś jechał po Ostbergu a potem niby to po Wilczym Szańcu woził? Napisałem parę słów krytyki na jego temat to mnie zablokował...

U niego to nic nowego, co raz pojawia się jakaś buraczana wypowiedź z jego strony na facebooku. Rozumiem jakby takie teksty rzucał na swoim prywatnym koncie... Z resztą Gutowski jak pokazały realia nie jest żadnym dziennikarzem/specjalistą od F1 tylko dziennikarzem podążającym za Kubicą. Najpierw parał się F1 teraz jest "szpecem" od WRC jakby Kubica poszedł do DTM to łatwo przewidzieć czym zająłby się Gutowski. Co ciekawe ktoś daje mu kasę na te wszystkie wycieczki i ma zdecydowanie lepsze zaplecze finansowe od Sokoła który jest zdecydowanie bardziej rzeczowy.

Co do sytuacji RK w fordzie to słabo to wygląda. Fura nie domaga, narzekania i sugestie Kubicy nic nie dają, na pewno jest tym sfrustrowany. Pytanie ile błędów w tym sezonie wynikało z tego że nie wszedł bieg albo ręczny nie zadziałał kiedy powinien. Nie mówię o błędach które kończyły rajdy tylko wszystkich mniejszych i większych przygodach. Chyba w Portugalii czy Włoszech było widać że przez nie wchodzenie biegów samochód nie wyciąga na zakrętach i Kubica ląduje na zewnętrznej zakrętu... i było to widać w kilku miejscach na onboardzie. W Polsce miał naprawdę świetne tempo, tyle że tam nie było wolnych zakrętów...

Ciekawi mnie co za problemy, o których nie chciał mówić, decydowały o błędach w piątek. Do tego tajemnicza rozmowa z Szczepaniakiem "nie możemy tak robić, to mnie rozprasza" dotyczyła przygody na praktycznie drugim zakręcie OS-u więc rozproszenie dotyczyło raczej tego co działo się jeszcze przed startem OS-u. Z drugiej strony mówił że to dotyczy tego co robi w samochodzie, dziwne to. DO tego przygoda na OS3 też miała miejsce bardzo szybko po starcie. Szkoda że rozmowa na koniec OS-u 6 jest mało wyraźna i ciężko zrozumieć co tam dalej mówią.

Ktoś pisał że WRC to nie F1 i Kubica nie może sobie pozwolić na otwarte szukanie innego zespołu bo nie ma innych typu Mindardi które w razie czego go przygarną . Co Kubica ma do stracenia ? Musi się prosić do trójki fabrycznych teamów z nadzieją że się załapie i dadzą mu porządny samochód - nie odbiegający parametrami od egzemplarzy z tradycyjną zmianą biegów. Może o tym mówić nawet otwarcie - jak się nie uda to co ? Malcolm strzeli focha i za kasę Lotosu nie da mu samochodu na następny sezon ? :) Będą pieniądze Lotosu to zawsze można wynająć Forda... Jednak jeśli myśli o lepszych wynikach to musi szukać innego zespołu. Wiadomo że najfajniej byłoby żeby jakiś cudem wskoczył do VW, co jest bardzo mało realne. Drugi na liście życzeń jest raczej Hyundai bo mają pieniądze i będą się rozwijać w przypadku Citroena nie jest to już tak oczywiste. Jednak nawet Citroen jest dużo lepszym wyborem od Forda, problemy z ręcznym też tam występowały, ale przynajmniej samochód dobrze się zbierał.

Co do samego rajdu Niemiec liczyłem że Latvala dowiezie to do końca, cóż... Meeke chyba martwi się o swój fotel, w sumie się nie dziwie bo ma dopiero 3 rajdy przejechane bez problemów w tym sezonie. Ostberg z rajdzie Niemiec będzie miał ich 5, tyle że jego tempo na asfaltach nie powala. Mikkelsen jedzie dość niemrawo, ciekawe czemu go nie biorą do Australii.

Jeśli Neuville to wygra to zdecydowanie zasłużenie, spokojnie zaczął, jedna wczoraj tempo było już świetnie. Do tego wiedział kiedy zwiedzać winnice :) Sordo na pewno nie pomogła pozycja startowa, jednak później był wolniejszy od Belga. Evans jedzie bardzo dobry rajd, jednak tempem chyba ciężko się zachwycać. Raczej pojedynek dwójki z M-Sport przybliża Hirvonena do emerytury niż Evansa do jakiś wielkich osiągnięć. Zobaczymy co Elfyn pokaże we Francji, w zeszłym roku w Niemczech też był blisko borykającego się z ręcznym Kubicy. Późnej były zapowiedzi że w Francji chciałby wgrać z RK, ale tak naprawdę dużo mu brakowało pod względem tempa.

Bouffier znowu poza trasą, raczej nie przybliża go to do kolejnego startu za kierownicą Hyundaia...
TomMaz
N3

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 24 sie 2014, 12:34

viper - trzy lata temu na ostatnim oesie wypadl Ogier, prowadzac w rajdzie Meksyku. Takie rzeczy sie zdarzaja. Uwazam,ze Latvala w tym roku jest juz duzo madrzejszy, a w przyszlym roku majac magiczny wiek 30 lat moze nawet i wygrac mistrzostwa. Oczywiscie, Ogier bedzie bardzo mocny, wiec Latvali nie bedzie latwo, ale na ta chwile to jedyny kierowca ktory jest w stanie mu przeskoddzic. Jest szybki na kazdej nawierzchni. Zobaczymy co bedzie dalej, ale obstaje przy swoim - JML NIE jest w tym roku zero-jedynkowy.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Thomas » niedziela, 24 sie 2014, 12:42

świetny rajd dla Elfyna, jeszcze zgarnie punkty na PS :shock:

i zgarnia 3kt!

BRawo Thierry również :)
Thomas
A5

Postprzez Marcin Szopa » niedziela, 24 sie 2014, 12:52

Mikkelsen to cieszy się na mecie prawie tak jakby to on jeździł i20. Może w tych plotkach jest ziarno prawdy?:)
Marcin Szopa
N3

Postprzez speedyzxz » niedziela, 24 sie 2014, 12:54

Marcin Szopa napisał(a):Mikkelsen to cieszy się na mecie prawie tak jakby to on jeździł i20. Może w tych plotkach jest ziarno prawdy?:)
Albo to dobrzy kumple? ;)
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Kruk » niedziela, 24 sie 2014, 12:59

Relacja na żywo to świetna sprawa :D . Szkoda, że jeszcze musimy poczekać na czasy kiedy cały rajd będzie dostępny.
To córka mojego kolegi.
Kruk
A6

Postprzez madman » niedziela, 24 sie 2014, 13:05

TomMaz napisał(a):
karluum napisał(a):CG to zwykły pismak jest. Pamiętasz jak kiedyś jechał po Ostbergu a potem niby to po Wilczym Szańcu woził? Napisałem parę słów krytyki na jego temat to mnie zablokował...

U niego to nic nowego, co raz pojawia się jakaś buraczana wypowiedź z jego strony na facebooku. Rozumiem jakby takie teksty rzucał na swoim prywatnym koncie... Z resztą Gutowski jak pokazały realia nie jest żadnym dziennikarzem/specjalistą od F1 tylko dziennikarzem podążającym za Kubicą. Najpierw parał się F1 teraz jest "szpecem" od WRC jakby Kubica poszedł do DTM to łatwo przewidzieć czym zająłby się Gutowski. Co ciekawe ktoś daje mu kasę na te wszystkie wycieczki i ma zdecydowanie lepsze zaplecze finansowe od Sokoła który jest zdecydowanie bardziej rzeczowy.

Odpuściłem sobie komentowanie niektórych wpisów, bo zaraz rzucają się jego wyznawcy by stłamsić swojego przeciwnika. CG powinien określać się jako dziennikarz RK, a nie sportów motorowych, bo jego stronniczość, fanatyzm i wycieczki personalne do osób, które śmią wziąć się za krytykę właśnie na to wskazują. Tym czasem Sokół, który pisze rzeczowo, bez emocji, bez faworyzowania kogokolwiek, jest chyba najlepszym dziennikarzem zajmującym się sportem motorowym.

Ale się cieszę z sukcesu Neuville'a! Nie dość, że zwycięstwo Hyundaia, to jeszcze podwójne, ogromny sukces Sordo! Szkoda, że nie do końca w czystej walce, ale wygrana to wygrana, miło widzieć jakąś odmianę na podium! Czy to pierwsze zwycięstwo Belga w WRC od czasów niezapomnianego Dudu, znaczy Francoisa Duvala? 8)
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata